Menu
Suomi

5 persoonallista kahvilaa Tampereella

Kahvila Pyynikintorin liha ja kahvi

Myös Tampereella katukuvaa valtaavat monet tunnetut kahvilaketjut, kuten Espresso House ja Roberts Coffee. Vaikka niillekin on tilauksensa, onneksi kaupunkiin mahtuu monta viihtyisää ja tunnelmallista pientä kahvilaa, jotka kannattaa laittaa muistiin seuraavaa Tampereen-reissua varten.  Tässä postauksessa esittelen viisi kivaa ja persoonallista kahvilaa Tampereella.

Pyynikintorin Liha ja Kahvi

Osoite: Pyynikintori 4-6, 33230 Tampere

Pyynikintorin Lihassa ja Kahvissa olo on kuin ulkomailla. Listalta löytyy muun muassa perunamunakasta, lounassalaattia, valikoituja viinejä ja taatusti hyvää kahvia. Vitriinissä on usein vain muutamaa eri vaihtoehtoa, joten jos sinulla on esimerkiksi paljon ruokarajoitteita, tämä ei ehkä ole paikkasi. Entiseen lihakaupan tilaan Pyynikintorilla perustettu kahvila huokuu rauhaisaa, hieman espanjalaista tai keskieurooppalaista tunnelmaa. Itse pidän tästä kahvilasta erityisesti sen eurooppalaishenkisen sisustuksen ja hyvän kahvin vuoksi. Suosittelen siis ehdottomasti kävelemään keskustorilta muutaman ylimääräisen minuutin ja suuntaamaan Pyynikintoria kohti – tämä on hieman piilossa oleva helmi.

Pyynikintorin liha ja kahvi Pyynikintori kahvilan tarjontaa Perunamunakas Pyynikintorin liha ja kahvi

Tietenkin Pyynikin munkkikahvila

Osoite: Näkötornintie 20, 33230 Tampere

Tämä paikka on jo taatusti monen vierailijan listalla. Pyynikin vanhassa näkötornissa pitää majaa pieni ja supersuosittu munkkikahvila, jonka munkit ovat taatusti tuoreita ja liki maailman parhaita. Varaudu jonottamaan ainakin kesäisin; tämä paikka on suosittu sekä paikallisten että turistien keskuudessa. Kaupan päälle voit nauttia upeista harjumaisemista.

Pyynikintorni Pyynikintornin munkit

Suu sokerissa

Cafe & Bakery Mimosa

Osoite: Itsenäisyydenkatu 16, 33500 Tampere

Pieni ja kodikas kahvila Mimosa sijaitsee Itsenäisyydenkadulla eli Tampereen rautatieaseman ”toisella puolella” lähellä yliopistoa. Tämä paikka on erikoistunut vegaanisiin tarjottaviin, kuten pulliin, kakkuihin ja vihiksiin. Nämä kaikki tehdään itse paikan päällä.

Mimosa kahvila Vegaanikahvila Tampere

Cafe Pispala

Osoite: Pispankatu 30, 33240 Tampere

Tampereen kuuluisa Pispalanharju on jo itsessään käymisen arvoinen kohde. Kun on kerran kivunnut ylös ja alas jyrkkiä portaita, kannattaa palkita itsensä käynnillä Cafe Pispalassa. Vaikka nimessä on sana kahvila, itse miellän tämän ennen kaikkea brunssipaikaksi. Paikka on avoinna perjantaisin lounasaikaan ja viikonloppuisin klo 9.30 – 17.00. Erityisesti amerikkalaistyylinen viikonloppubrunssi on erittäin suosittu, ja pöytävaraus on käytännössä pakollinen.

Cafe Pispala Pyynikinharju Brunch Cafe Pispala

Pancakes at cafe Pispala

Cafe Puusti

Osoite: Yliopistonkatu 50, 33100 Tampere

CafePuusti CafePuusti_teevalikoima

Korvapuustien ystävän kannattaa ehdottomasti piipahtaa Cafe Puustissa, joka sijaitsee niin ikään lähellä Tampereen yliopistoa. Täältä tuli usein haettua jälkiruokapullat vielä silloin, kun yliopistossa oli lähiopiskelua. Puustia pitää mukava puustileipuri Heli, ja paikan tunnelma on kuin mummolassa. Kaikki puustit leivotaan itse paikan päällä, joten pelkästään ihana tuoreen korvapuustin tuoksu saa kääntymään kadulta sisään. Nyt kun ilmat lämpiävät, Puustista voi napata pullat ja kahvit ja mennä herkuttelemaan vastapäiseen Sorsapuistoon.

Tulipa makeannälkä tätä kirjoittaessa, varsinkin korvapuusteja alkoi tehdä mieli! Vielä jäi vinkkaamatta monta kivaa kahvilaa Tampereella eli pitää varmaan tehdä tälle postaukselle toinen osa. Mitkä on sun suosikkikahviloita Tampereella?

12 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  20 maaliskuun, 2022 at 12:54 pm

  Itse en yleensä kahviloissa oikein viihdy, mutta nämä paikat oli kaikki sellaisia, että niihin voisin mieluusti mennä itsekin. Vähän häpeillen täytyy muuuten tunnustaa, että edes Pyynikin munkkikahvilassa ei ole tullut käytyä ja se on asia, joka pitää ensi kesänä ilman muuta korjata!

  Reply
  • Sandra
   24 maaliskuun, 2022 at 9:10 am

   Siitä paikasta kannattaa aloittaa. Ja vaikket kahviloissa viihtyisi, niin tuo paikka on kesällä niin suosittu, että todennäköisesti pääset istumaan vain ulos Pyynikin maisemien keskelle.

   Reply
 • Tanja for Takeoff
  20 maaliskuun, 2022 at 4:27 pm

  Tampereella on ihania kahviloita!
  Puusti mulla on näistä käymättä ja Pyynikintorin lihan kahvilassa en ole vielä käynyt, vaikka kaupassa olen käynyt teini-ikäisestä alkaen. Viimeksi Tampereella asuessani se oli vieläpä lähikauppani. Mimosa taas on kaverini omistama.
  Lisäisin listaan vielä Runo-kahvilan, on kai se vielä olemassa?

  Reply
  • Sandra
   24 maaliskuun, 2022 at 9:11 am

   On Runo edelleen olemassa ja se on kanssa oikein kiva. Pitää varmaan tehdä tästä postauksesta toinen osa, kun jäi niin monta kivaa kahvilaa ulkopuolelle 😀

   Reply
 • Eveliina / Reissukuume
  21 maaliskuun, 2022 at 1:12 pm

  Juuri haikailin Turun ihanien kahviloiden perään, mutta ehkä sitä voisikin seuraavaksi suunnata Tampereelle 🙂 Noista entuudestaan tuttu oli ainoastaan Pyynikin munkkikahvila.

  Reply
  • Sandra
   24 maaliskuun, 2022 at 9:17 am

   Turussakin on niiiiiiin ihania kahviloita <3 Jos tulet Tampereen suuntaan, niin tuossa on ainakin muutama kiva vinkki 🙂

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  22 maaliskuun, 2022 at 12:42 pm

  Aika hyvin, kun ei-tamperelaisena jopa kolme näistä ovat tuttuja, tuo munkkikahvila tietysti, kerran tuli käytyä Pispalassa brunssilla ja tuossa Cafe Puustissakin kävimme jonkun lehtijutun houkuttelemana muutama kesä sitten! Tuota brunssia jäin miettimään, pitäisikin tehdä kertausreissu … hmm …

  Reply
  • Sandra
   24 maaliskuun, 2022 at 9:24 am

   Kunnioitettava saavutus! Itse kanssa juuri mietin, että pitää pian tehdä uusintatestaus brunssista 😛

   Reply
 • Elina / elinanmatkalaukussa
  23 maaliskuun, 2022 at 9:29 pm

  Oi että ku herkullisen näköistä! Nam! Oon huono kahviloissa kävijä, yleensä tykkään istua niissä ulkomailla, mutta todella vähän Suomessa. Siks en juurikaan edes tiedä mihin mennä 😀 Tässä tulikin kivoja vinkkejä, pitäis Tampereellakin käydä useammin 🙂

  Reply
  • Sandra
   24 maaliskuun, 2022 at 9:25 am

   Pidän varsinkin sellaisista paikoista, joissa pääsee terassille kesäisin istumaan ja katsomaan ihmisiä. Vaikkei tamperelaiset nyt niin kiinnostavia ole kuin ulkomailla ihmisten tiirailu 😉

   Reply
 • Annemaria/Samppanjaa muovimukista
  26 maaliskuun, 2022 at 12:05 am

  Kiitos Sanda vinkeistä. Olen itse kahviloiden suuri ystävä ja mielelläni aina luen vinkkejä eri kaupunkien kiinnostavista kahviloista. Pyynikin munkkikahvila on tuttu, mutta nämä muut minulle käymättömiä.

  Reply
  • Sandra
   27 maaliskuun, 2022 at 8:11 am

   Hei, kiva kuulla, että näistä oli hyötyä. Pitää tehdä pian jatko-osa tälle 🙂

   Reply

Leave a Reply