Menu

Luin Virpin Hätälasku -blogista postauksen kahdeksasta suuresta paljastuksesta, ja siitä sain inspiraation kirjoittaa vastaavan jutun itsestäni. Joskus on kiva raottaa hieman yksityisyyden verhoa ja tutustua paremmin vaikkakin näin ruudun välityksellä. Olen toki paljon läsnä omalla persoonallani blogissa, mutta pakostakin tämä matkabloggaus tuo minusta esille vain aika suppean kuvan. The Present is Perfect -Sandra on minä, mutta siltikin vain pieni pala minusta.

Tässä muutamia hassuja, outoja random ”paljastuksia” tyypistä blogin takaa. Käykäähän myös lukemassa Virpin alkuperäinen juttu täältä.

Lempinimeni on Tiivi tai Tiwi

Nimi sai alkunsa, kun olin noin kaksivuotias ja auttamassa isääni kotitalomme rakennustyömaalla. Tein jotain sörsseliä rakennuslaastista (korjaa isä, jos olen väärässä) ja isäni kysyi, mitä oikein touhusin. ”Teen tiiviä”, vastasin. Siitä se nimi sitten jäi, ja joskus parikymppisenä sai myös uuden muodon Tiwi.

Olen käynyt Australiassa peräti viisi kertaa

 

Australia on ollut toki vahvasti blogissani, mutta tiesitkö, että kävin maassa ensimmäisen kerran jo vuonna 1994? Tämän jälkeen olen vieraillut lempimaassani tasaisin väliajoin ja rakkaussuhteeni maahan huipentui tietenkin kahden working holiday -vuoden aikana.

Löydät lisää Australia postauksia täältä. 

Olen sosiaalinen tyyppi, jolla on silti introverttinen puoli

 

Moni, joka tuntee minut vaikka työkaverina, ajattelee, että olen maailman äänekkäin ja sosiaalisin suomalainen. Minulle ei ole vaikeaa tutustua uusiin ihmisiin ja työpaikoilla olen usein sellainen häröilevä hauskuttaja. Yksityiselämässä viihdyn kuitenkin paljon yksin eikä minulla ole kuin pari läheistä ystävää, jotka tuntevat minut todella hyvin. Voin olla vaikka viikon puhumatta kenellekään eikä se haittaa yhtään ja sosiaalisten tilaisuuksien jälkeen vietän mieluusti päivän omassa hiljaisuudessa. Onkin siis hyvin vaikea ymmärtää ihmisiä, jotka haluavat tehdä kaiken aina jonkun kanssa. Minusta on ihanaa matkustella, shoppailla tai mennä elokuviin yksin!

Olen supersurkea suunnistaja!

 

Paljon matkailevana ihmisenä en ymmärrä, miten olen tähän asti onnistunut selviämään uusissa paikoissa. Olen meinaan surkean huono suunnistamisessa. En esimerkiksi löytänyt rautatieasemalta Radisson Blue Plazaan, joka on Helsinkiä yhtään tuntevalla naurettavan helppo suunnistus. Jos esimerkiksi käännyn maantieltä huoltoasemalle tankkaamaan auton, minun on oikeasti hetki mietittävä, kumpaan suuntaan pitääkään matkaa jatkaa.

Olin tosi hyvä ruotsissa

 

Olen kotoisin Pirkanmaalta eli en miltään ruotsinkieliseltä alueelta. Silti tykkäsin ruotsista tosi paljon lukiossa ja päädyin kirjoittamaan pitkästä ruotsista laudaturin ylioppilaskirjoituksissa. Nyt ei ole tullut ruotsia treenattua vuosikausiin, joten paljon opeista on vaipunut unholaan. Pieni toivonkipinä on, että kieli palautuu käytössä ja yritän käyttää kaikki tilaisuudet hyväksi treenata toista kotimaista. Kuuntelen välillä podcasteja ruotsiksi.

En ole seurustellut 11 vuoteen suomalaisen kanssa

 

Paria treffiä lukuunottamatta en ole käynyt suomalaisten miesten kanssa ulkona. Tähän ei ole ollut mitään varsinaista syytä eikä mitään antipatioita suomalaisia miehiä kohtaan sinänsä. Olen vain sattunut asumaan jos jonkin aikaa ulkomailla sekä sitten vain päätynyt deittailemaan muunmaalaisia uroita. Silti 11 vuotta on aika pitkä saavutus :D.

Minulla ei ole eikä tule tatuointia

 

Aika monella matkailua rakastavalla on tatuoituna perinteistä matkailukuvastoa käsivarsiinsa, jalkoihinsa tai selkäänsä. Muutama vuosi sitten kävin läpi kovan tatuointikuumeen, jonka aikana halusin valtavasti tatuoida kompassin käsivarteeni. Tuo kuumotus meni kuitenkin ohi, ja nyt olen tyytyväinen, etten tatuointia ottanut. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että jollakin on tatuointi, itseasiassa ne ovat usein tosi kauniita. En kuitenkaan usko, että tulen itse enää tatuointia ottamaan.

En ole koskaan käynyt Jyväskylän pohjoispuolella

 

Olen itse asunut pitkän pätkän elämästäni Pohjois-Pirkanmaalla, mutten koskaan ole käynyt Lapissa saatikka Jyväskylää pohjoisemmassa. Kovin mielelläni lähtisin tutustumaan muuallekin Suomeen, mutta toistaiseksi reissuni ovat aina suuntautuneet etelämmäksi. Pitäisiköhän syksyllä tai talvella lähteä vihdoinkin edes sinne Oulun tietämille?

 

Tuliko mitään uutta? Jos joku muu haluaa tehdä vastaavan postauksen, kommentoi ja klikkaa postauksesi kommentteihin, niin käyn mielelläni lukemassa. 

Jos myös haluat seurailla arkista elämääni, minut löytää sekä Instagramista että Snapchatista (sandra.nenonen) ja blogini Facebookista

5 Comments

 • 10 Random Facts About Us - DINKgo
  26 elokuun, 2018 at 6:00 pm

  […] Finnish travel blogs with a post on random facts about the blogger. So, thanks for the inspiration The Present is Perfect  and Hätälasku  – our’s is a combo of 10 random facts. If you have similar posts, […]

  Reply
 • Virpi/Hätälasku matkablogi
  26 elokuun, 2018 at 8:46 pm

  Mahtavaa, että teit tämän myös ja kiitos linkkaamisesta! 🙂 Ja yksi kohta, jossa olen tismalleen samanlainen. Tuo suunnistustaito! 😀 Kyllä ne paikat maailmalla löytyy aina, ja joku nauraa kun sanon että minulla on maailman surkein suuntavaisto, että no eihän ole, osaan aina joka paikkaan! Mutta sitten kun pitää löytää huoltoaseman pihasta takaisin tielle tai tosiaan se hyvinkin tunnettu hotelli keskeltä kaupunkia, niin pyörin googlemapsin kartan kanssa ympyrää, että minne pitää mennä. 😀 😀

  Reply
  • Sandra
   31 elokuun, 2018 at 7:26 am

   Hah hah, onneksi on joku toinen matkabloggaaja, jolla on sama ongelma. Kiitos vielä loistavasta ideasta ja toivottavasti moni muukin lähtee tähän postausideaan mukaan! 🙂

   Reply
 • Jenny Jokinen
  28 elokuun, 2018 at 8:54 am

  Olipas tää kiva postaus, voisin itsekin toteuttaa!! Eksyin tänne sun blogiin nyt kun yliopisto alkoi (t. yksi tuutoreistasi) ja pakko sanoa, että kirjoitat kyllä tosi kivasti 🙂

  Reply
  • Sandra
   31 elokuun, 2018 at 7:31 am

   Voi kiitos Jenny! On ollut tosi kiva tutustua ja toivottavasti teet itse vastaavan jutun. Todella kauniita kuvia sinulla blogissasi 🙂

   Reply

Leave a Reply