Menu

Vuoden ensimmäinen ulkomaanreissu on kohta täällä! Keskiviikkona kukonlaulun aikaan starttaa matka Maltalta Berliiniin, jossa treffaan isän ja toisen siskoistani, jotka saapuvat Suomesta käsin paikalle. Olemme vuokranneet kolmeksi yöksi asunnon, josta on toivottavasti hyvä tehdä tutkimusmatkoja kaupungin uumeniin.

Kyseessä on ensimmäinen kertani Berliinissä, vaikka Saksassa olen käynyt ainakin viisi kertaa. Olen kuullut aika vaihtelevia mielipiteitä kaupungista – toiset rakastavat palavasti ja toisia Berliini ei säväyttänyt sitten yhtään. Avoimin mielin mennään, ja loma on ainakin aina lomaa. Yleensä itse kuitenkin lähtökohtaisesti pidän uusista paikoista. Uutuus ja tuntemattomuus saavat aistit valppaaksi ja ajan kulkemaan hitaammin. Uusissa paikoissa on oltava läsnä. Kokemukset imeytyvät aivojen muistikeskuksen uumeniin; tuoksut, värit, äänet rakentavat paikkansa mieleen. Olen parhaimmillani tuntemattomissa paikoissa, läsnäolevana, elossa.

Haluan tuntea taas tuon elossa olemisen tunteen. Tässä on tullut tehtyä töitä Maltalla jo puolisen vuotta, ja välillä päivät muistuttavat liikaa toisiaan. Kuukaudet vaihtuvat toisiksi, elämä soljuu liian nopeasti. Suomen reissu meni ohi niin hujauksessa, että se oli ohi ennen kuin oli ehtinyt alkaakaan. Tällä kertaa otin vielä Saksan matkan jälkeen neljä lisäpäivää lomaa, joten toivottavasti pääsen hieman lomatunnelmiin ja saan energiaa jaksaa taas töissä.

Vinkkejä Berliiniin saa antaa! Majoitumme lähellä juutalaista hautausmaata ja Cultural Centeriä, en yhtään tiedä, onko tämä hyvä vai huono sijainti :D.

8 Comments

 • Virpi/Hätälasku matkablogi
  5 helmikuun, 2018 at 8:09 am

  Vinkkejä Berliiniin en osaa valitettavasti antaa, mutta kaupunki kiehtoo minua ja jään innolla odottamaan mitä tykkäsit. Itse olen Berliinissä käynyt joskus teininä koulun opintomatkalla ja siksipä se kiehtoo, kun olisi mukava mennä verestämään muistoja ja tutustumaan kaupunkiin. Silloin lähinnä hengailtiin eikä suuret nähtävyydet tms. olleet se ykkösjuttu matkalla. 😀

  Reply
  • Sandra
   9 helmikuun, 2018 at 6:17 am

   Kiitos kommentistasi! Olisi ollut mielenkiintoista käydä nuorempana täällä, silloin olisi varmaan itä- ja länsipuolen erot tulleet vielä paremmin esiin.

   Reply
 • Jonna / Lempipaikkojani
  5 helmikuun, 2018 at 10:30 am

  Kävin viime kesänä ekan kerran Berliinissä ja ihastuin kovin sen yllätyksellisyyteen ja monipuolisuuteen. Ekalla reissulla lähinnä haahuilimme paikasta toiseen vain ihmettelemässä ja aika kului näinkin oikein hyvin. http://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/2017/08/11/berliini-ensikertalaisen-silmin/

  Reply
  • Sandra
   9 helmikuun, 2018 at 6:17 am

   Tällainen reissu kuulostaa hyvältä. Kiitos linkistä, käyn lukemassa postauksen!

   Reply
 • Liisa
  5 helmikuun, 2018 at 6:53 pm

  Mä oon käynyt Berliinissä vain kerran, mutta tykkäsin kovasti! Käytiin mm. pyöräkierroksella Berliinin muurin seuduilla ja testailtiin erilaisia – tosi edullisia! – rafloja. Hyvää matkaa, jään odottamaan reissuraporttia! 🙂

  Reply
  • Sandra
   9 helmikuun, 2018 at 6:18 am

   Kiitos kovasti! Me ollaan myös testailtu erilaisia ruokapaikkoja ja aika hyvältä vaikuttaa sekä hintojen että maun puolesta! Peukut Berliinille!

   Reply
 • Martta / Martan Matkassa
  6 helmikuun, 2018 at 1:43 pm

  Saksa ei oo mun juttu yhtään, mutta Berliinin kyllä haluaisin nähdä! Berliinissä on joskus pysähdytty, mutta kaupunkiin en ole päässyt tutustumaan ja se kiinnostaa kovasti muureineen päivineen! Vinkkejä en osaa antaa mutta tein aikanaan joulukalenterin matkahaaveistani ja B kirjaimen kohdalla oli Berliini! Käy kurkkaamaasaa mitä minä haluaisin nähdä Berliinissä, josko löydät niistä mitään ideaa 🙂

  B kirjain ja bonuskohde https://martanmatkassa.blogspot.com/2016/12/b-kirjain-ja-bonuskohde.html

  Reply
  • Sandra
   9 helmikuun, 2018 at 6:21 am

   Voi kiitos Martta! Käyn vilkaisemassa, jos löytäisin vinkkejä! 🙂

   Reply

Leave a Reply