Menu
Elämä

Blogi täyttää 9 vuotta

Ihan hullua, miten aika rientää. Tämä pieni vähäpätöinen, nykyään kohtuullisen harvoin päivittyvä matkablogini täyttää tänään hurjat 9 vuotta. Melkein vuosikymmenen aikana elämä on muuttunut valtavasti. Olen saanut nauttia reissaamisen vapaudesta ja asua pariin otteeseen ulkomailla vain palatakseni takaisin Suomeen. Sooloreissut ovat vaihtuneet matkoiksi perheen kanssa. Itsensä etsiminen on vaihtunut jonkinlaisen tasaisuuden löytämiseen.  Kaikki tämä on hyvin luonnollista. Blogin sisältö muuttuu kirjoittajan muuttuessa.

Yksi asia kuitenkin on pysynyt ennallaan. Näin kirjoitin ihan ensimmäisessä postauksessani 1.kesäkuuta 2014:

”Olen jo pienestä pitäen rakastanut matkustamista. Aina säännöllisin väliajoin mieleni on vallannut epämääräinen vapauden kaipuun tunne, halu päästä pois Suomesta, kaipaus paikkoihin, joissa en ole vielä käynyt. Olen yrittänyt hillitä tuota tunnetta lukemalla matkablogeja ja -keskusteluja, selailemalla äkkilähtöjä ja suunnittelemalla tulevia matkoja. Aika ajoin kaipaus kasvaa kuitenkin liian suureksi, ja minun on pakko pakata matkalaukkuni ja suunnata muille maille vierahille. Se helpottaa, mutta vain hetkeksi. Tähän sairauteen ei taida olla parannusta. Ja hyvä niin, sillä nautin tästä.”

Ales Stenar in Sweden

Rakkaus matkustamiseen ja uusien paikkojen kaipuu eivät ole hävinneet minnekään. Ne ovat edelleen ajava voima, joka saa kirjoittamaan näitä postauksia ja suunnittelemaan uusia matkoja. Ne ovat kiintopisteinä, jotka antavat motivaatiota jaksaa tavallisessa arjessa. Ainakin itselleni ne tuovat merkityksellisyyttä omaan elämään.

Niinpä tässä sitä ollaan. 9 vuotta takana. En tiedä, mikä on blogien tulevaisuus aikana, jolloin Instagram, TikTok ja pidemmän aikaa YouTube ovat jo olleet paljon suositumpia. Sen voin kuitenkin luvata, että ensi vuonna juhlistetaan blogin 10-vuotissynttäreitä.

Kiitos kaikille, jotka ovat olleet mukana tällä taipaleella.

2 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  1 kesäkuun, 2023 at 2:01 pm

  Isosti onnea, 9 vuotta on todella kunnoitettava lukema. Meillä on nyt reilut neljä vuotta täynnä ja jos sekin tuntuu varsin pitkältä ajalta, mutta 9 vuoteen on vielä todella pitkä matka… Mukavan, jopa yllättävnkin, ahkerasti sitä on tuo aika tullut kirjoitettua.

  Reply
  • Sandra
   22 heinäkuun, 2023 at 4:49 am

   Itse olet kirjoitellut todella kunnioitettavan ahkerasti. Itsellä tulee usein monenkin kuukauden tauko :O

   Reply

Leave a Reply