Menu
Islanti / Yleinen

Blue Lagoon – Islannin kuumissa lähteissä

Tässä vinkki Islannin matkaa varten. Yksi ehdoton juttu, mitä halusin tehdä Islannissa, oli käydä uimassa kuumissa lähteissä. Suosituin kuumista geotermisistä lähteistä on Blue Lagoon, joka sijaitsee noin 45 kilometrin päässä Reykjavikistä lähellä Islannin kansainvälistä Keflavikin lentokenttää. Blue Lagooniin järjestetään bussiretkiä, mutta me lähdimme liikkeelle kätevästi omalla autolla. Olimme paikalla heti avaamishetkellä, jolloin kuulemma väkeä olisi vähemmän. Ostimme liput paikan päältä, mutta ne voi varata/ostaa etukäteen netistä ja näille ihmisille oli oma jononsa. Olimme ihanteellisesti juuri sopivan hyvissä ajoin paikalla, sillä nopeasti ovien avaamisen jälkeen paikalle kiilasi monta bussilastillista turisteja.

IMG_4856 IMG_4859Halvin sisäänpääsy maksoi 35 euroa hengeltä, johon sisältyi pelkkä pääsy lähteille (kesäaikaan halvin vaihtoehto on 40 euroa). Mukaan piti tuoda omat pyyhkeet sekä uikkarit ja suosittelen ottamaan mukaan myös uimasandaalit tai jotkin sisäjalkineet, sillä ainakin talvella ulkona maa oli todella kylmä. Myynnissä on erilaisia paketteja, joihin sai mukaan esimerkiksi ihonhoitotuotteita, pyyhkeitä, lounaan, drinkin, pääsyn vip-alueelle ja vaikka mitä. Ne olivat mielestäni sen verran hintavia, etten ollut valmis maksamaan esimerkiksi luksuspaketista yli 170 euroa hengeltä.

IMG_4864IMG_4863Lähteen vesi on kauniin haalean turkoosin väristä ja miellyttävän lämmintä. Varsinkin talvella kontrasti pakkaseen ja kovaan tuuleen ja raesateeseen oli melkoinen. Nyt tärkeä vinkki naisille ja pitkähiuksisille miehille! Vesi on täynnä erilaisia mineraaleja, jotka vaikuttavat hiuksiin kovettamalla ne tönköksi. Kuulin kauhutarinoita, miten joillakin naisilla hiukset olivat olleet vielä parin viikon jälkeen karheat ja jäykät. Eli suosittelen laittamaan pitkät hiukset ylös kiinni ja levittämällä niihin reilusti hoitoainetta ja jättämällä aineen päähän ennen veteen menoa. Suikutiloissa oli saatavilla ilmaiseksi hoitoainetta, joten sitä ei tarvitse ottaa itse mukaan.

IMG_4886IMG_4875Vesi oli aivan ihanaa ja altaan reinoilla oli isoja tynnyreitä, jotka olivat täynnä mineraalipitoista mutaa kasvonaamiota varten. Iho tuli naamiosta todella hyväkuntoisen näköiseksi, rehellisesti sanottuna tuntui kuin olisin nuorentunut ainakin kolme vuotta! Valitettavasti vaikutus ei ollut ikuinen ;).

Blue Lagoonissa on myös kahvila/ravintola sekä matkamuistomyymälä, josta pystyi ostamaan muun muassa laguunin omia ihonhoitotuotteita.

IMG_4892Blue Lagoon on Islannin matkailijan ”must see” -nähtävyys, joka oli hauska elämys. Vastaavia paikkoja ei monessa maassa ole. Kovin montaa tuntia en kuitenkaan jaksaisi vedessä lillua, mutta pari kolme tuntia kohteessa sai mukavasti kulumaan.

 

4 Comments

 • Maarit Johanna
  9 kesäkuun, 2014 at 11:02 pm

  Kiva postaus ja kiitos vinkistä, en halua todellakaan tätä tukkaa sotkea moneksi viikoksi kovin mihinkään mineraaleihin vaikka noin muuten hoitavia olisivatkin! Olen jo etukäteen googlaillut noita ihonhoitotuotteita netistä, ajattelin shoppailla kun tulee visiitille. Tuliko sinulla kokeiltua?

  Reply
 • sandra
  10 kesäkuun, 2014 at 6:35 am

  Kiitti! Tuli kokeiltua vain niitä, joita oli ilmaiseksi saatavilla. Se kasvoihin laitettava muta oli aivan ihanaa ja teki ihon todella sileäksi. Varmasti laadukkaita tuotteita ovat!

  Reply
 • Silvia
  18 toukokuun, 2015 at 1:44 pm

  Jos menee Islantiin, niin Blue Lagoon on MUST – on niin hieno kokemus, mitä et voi saada missään muualla. Vinkit ovat erinomaiset. En minäkään pitkiä hiuksiani veteen kastanut, joten ei ollut ongelmaa.

  Vesi on tosiaan ihanan lämmintä (kiva köllötellä) – mutta uikkareiden vastineeksi kannattaa muistaa ottaa mukaan coretex:a tms. (ml.päähine), jotta ei vilustu.

  Reply
  • Sandra
   3 kesäkuun, 2015 at 3:10 am

   Oli todella hieno kokemus ja ehdottomasti kokeilun arvoinen. Coretex on kanssa hyvä vinkki, sellainen viima kävi ja välillä iski lumipyry päälle.

   Reply

Leave a Reply