Menu
Tampere / Yleinen

Brunssilla Café Pispalassa

Veikkaisin, että aika moni tamperelainen on joko testannut tai vähintäänkin kuullut Café Pispalasta ja erityisesti sen kuuluisasta brunssista, joka on monissa äänestyksissä rankattu Tampereen parhaaksi brunssimestaksi. Kun nyt Suomessa kerran ollaan ja kesä on parhaimmillaan, niin pakkohan se oli ottaa härkää sarvista, hurauttaa Pispalan kapoisille kujille harjumaisemien syleilyyn ja testata tuota idyllisen punatalon kuuluisaa kahvilaa.

Paikan suosiosta olen kuullut jo niin paljon juttua, että tiesin pöytävarauksen olevan pakollinen. Seuraavaksi sunnuntaiksi oli vapaita pöytiä vielä kolmen ja neljän välillä iltapäivällä. Hieman myöhäinenhän ajankohta tuo oli brunssille, mutta olisipa ainakin jo tuohon aikaan vatsassa tuntuvasti tilaa. Paikkaa ei ole erityisen helppo löytää, mikäli Pispala alueena on tuntematon. Onneksi meillä oli kokenut kuski matkassa ja löysimme hyvin perille. Café Pispalassa on omanlaisensa autenttinen tunnelma, jonka vuoksi kannattaa kuitenkin nähdä hieman vaivaa paikalle pääsemiseksi. Jonoa oli välillä ulko-ovelle asti, mutta kiire ei estänyt iloisia tarjoilijoita hoitamasta hommiaan reippaan ystävällisesti. Pöytä siivottiin nopeasti, saimme listat eteemme ja aloimme pähkäilemään vaihtoehtoja.

Toisin kuin suurin osa Suomen brunsseista, Café Pispalassa ei ole buffettia, vaan aamiainen tilataan listalta ja se tuodaan pöytiin. Vaihtoehdot voi koostaa amerikkalaishenkisistä pannukakuista, munakokkelista, pekonista, makkaroista, hedelmäsalaatista ja erilaisista kasvis- ja lihavaihtoehdoista. Itse valitsin vegebrekun, joka sisälsi munakokkelia, munakoisoa, juustoa, tofua, paistettuja perunoita ja skonssin. Lisäksi halusin ehdottomasti maistaa vielä kuuluisia pannukakkuja. Tilaukselleni tuli hintaa 17 euroa, annosten vaihdellessa 13 ja 22 euron väliltä. Kahvia ja teetä saa santsata rajattomasti ja ne kuuluvat annokseen. Lisäksi voi ostaa mimosaa (5 €) tai lasin kuohuviiniä (6 €).

Annosta jouduimme odottamaan arviolta noin 20 minuuttia, ja lautasen saapuessa nälkä oli jo koko seurueella kiljuva. Skonssi oli erittäin herkullinen ja onnistunut. Samoin munakokkelin koostumus oli oikein hyvä, suolaa olisin ehkä kaivannut hitusen enemmän. Tofu-kasvishöystö puolestaan oli ihan ok; olisin itse osannut tehdä parempaa. Mutta ne pannukakut! Ne olivat koko aamiaisen kruunu. Ihanan klassisia amerikkalaisia pannukakkuja, päällä pehmeä nokare voita ja mukana suussasulavaa siirappia. Hiilarin ja rasvan tuhti kombinaatio nosti alhaisen verensokerini ylös pohjalukemista ja toi hymyn huulille pitkäksi aikaa. Tilaamani annos oli valtava, ja jopa tällaisella pohjattomalla vatsalla varustettu bloggaaja joutui jättämään muutaman perunanpalan lautasen reunalle. Tule siis tänne nälkäisenä! Ps. Voisin kuvitella, että aamiaisen elementit toimivat erityisen hyvin railakkaan bileillan jälkeen seuraavana päivänä.

Café Pispala sijaitsee uskomattoman suloisessa ja idyllisessä vanhassa puutalossa. Tila on sisältä tunnelmallisen rennosti sisustettu ja kuten jo todettu, palvelu oli huomioivaa ja ystävällistä. Café Pispalan maine on kuitenkin kiirinyt siihen malliin, että pieni sisätila oli täyteen ammuttu, jolloin pakostakin puheensorina kohosi ajoittain aika korkeaksi eikä sellaiseen mukavan letkeään sunnuntai-tunnelmaan oikein päässyt. Kenties seuraavan kerran hyvän kelin sattuessa terassilla istuminen voi olla rennompi vaihtoehto.

Ei voi sanoa, että Café Pispala olisi turhaan mainettaan ansainnut. Ystävällinen palvelu, idyllinen rakennus, upeat harjumaisemat sekä erinomaiset pannukakut tekevät paikasta erityisen brunssipaikan hieman arjen yläpuolella. Onko tämä silti kaikkien aikojen paras brunssi? Ei minusta. Odotukseni olivat toki kovin korkealla, mutta vegeaamiaisen kasvis-tofuhöystö muistutti hieman Juveneksen opiskelijaruokalan tarjontaa ja jättikin toivomisen varaa niin makumaailman kuin ulkonäönkin suhteen. Seuraavalla kerralla taidan pitäytyä pannariaamiaisessa, sillä se tuli ainakin todettua maineensa veroiseksi.

Joka tapauksessa Café Pispala on erittäin hyvä brunssivaihtoehto Tampereella.

Lisätietoja: ohanarestaurants.com/cafe-pispala

2 Comments

 • Janni / Lentopelko
  19 kesäkuun, 2017 at 7:57 pm

  Kivan kuuloinen paikka, noita pannareita tekis mieli testata! Muista ruuista tämä postaus ei kyllä vakuuttanut.. Mutta jos kerran on koko Tampereen paras brunssipaikka, on se varmasti myös käymisen arvoinen!

  Reply
  • Sandra
   20 kesäkuun, 2017 at 7:25 am

   Tosi nätti paikka oli. Eikä silleen, kyl muutkin ruoat maistui, mutta odotukset varmaan oli niin kovat, että niitä oli vaikea ylittää.

   Reply

Leave a Reply