Olin 27-vuotias, kun vietin ensimmäisen yöni hostellissa. Kuvittelin olevani suurikin selviytyjä, kun pärjäsin yhden yön hostellin yksityishuoneessa. Vuosien saatossa sitä on tullut vietettyä lukuisia ja taas lukuisia öitä mitä erilaisemmissa majapaikoissa. Olen yöpynyt taivasalla dingojen keskellä, hiipinyt salaa nukkumaan maksamatta hostellihuoneesta, nukkunut valtavassa 20 hengen dormissa ja rentoutunut upeissa hostelleissa ilmaista viiniä juoden. Minusta tuli kuin tulikin hostellieläjä. Vuosien ja lukuisien dormiöiden myötä olen kartuttanut muutamia vinkkejä, joista voi olla muillekin hyötyä.
Valitse hostelli huolella
Näin kolmekymppisenä maksan mieluusti muutaman euron ekstraa siitä, että voin valita aavistuksen hienomman hostellin, jossa on mahdollisesti muitakin yksin matkustavia aikuisia eikä vain bileseuraa etsiviä teinejä. Olen koonnut vinkkejä hyvän hostellin valintaan jo aikaisemmin. Yksin matkustaessa pidän tärkeänä sitä, että paikka vaikuttaa siistiltä ja turvalliselta ja että sinne siirtyminen käy helposti esimerkiksi rautatieasemalta.
Pakkaa mukaan tarvittava
Ensimmäistä kertaa hostellissa yöpyessä ei välttämättä osaa ajatella, mitä kannattaa pakata mukaan. Itse olen kokenut hyväksi seuraavat:
- Nopeasti kuivuva hamam-pyyhe (usein hostelleissa pyyhe ei kuulu hintaan)
- Muoviset sandaalit, jotka on helppo vetää jalkaan ja joita voi käyttää suihkussa
- Oma lukko
- Korvatulpat ja silmämaski. Tätä ei voi painottaa tarpeeksi
- Pidempään majoittumiseen jakorasia (monessa huoneessa on liian vähän pistokkeita)
- Minigrip-pusseja, joihin on helppo laittaa suihkutavarat, alusvaatteet yms
- Omat samppoot ja hoitoaineet. Näitä ei lähes koskaan saa hostellista.
- Mukavat vaatteet, joilla kehtaa myös mennä yleisiin tiloihin. Itselläni on tummat löysät housut ja joku perustoppi tai t-paita
- Kolikkoja, joilla voi maksaa kahviautomaatilla tai pyykkiautomaatilla
Pro-tips
Tässä vielä muutamia omia hyväksi havaittuja vinkkejä, joilla oma hostellikokemus voi olla aavistuksen verran parempi.
- Maksa ekstraa pienemmästä huoneesta. Kivoimpia on ehdottomasti 3 – 6 hengen huoneet. Naisille on usein myös valittavana female-dormeja, jotka joskus voi olla hyvä vaihtoehto.
- Voit laittaa hotellille viestiä usein varauksen yhteydessä ja pyytää alapetiä itsellesi. Toive toteutetaan usein, jos se on vain mahdollista.
- Siivoojat käyvät läpi hostellien kylpyhuoneet ainakin kerran päivässä. Tämä tapahtuu yleensä noin kahden ja neljän välillä iltapäivällä. Tämän jälkeen suihkut ovat siis siisteimmillään.
- Käy tsekkaamassa hostellien keittiö ja erityisesti free food shelf, jos toisten jättämät ruoat eivät inhota. Olen monesti napannut sieltä kananmunia, kahvia, tuoreita hedelmiä, marjoja ja leipää.
- Ostan ruokakaupasta hostellille pikakahvia, maitoa sekä aamupalatarpeet. Jos kokkailen hostellilla, suosin jotain todella simppeliä, kuten tonnikalapastaa ja salaattia.
Hostellietiketti
En itse tiennyt ainakaan aluksi ollenkaan, miten hostellissa pitää toimia. Kaikki on opittu kantapään kautta ja muita seuraamalla.
- Ensinnäkin pidä huonekortti aina mukanasi, kun poistut huoneesta ja sulje ovi jälkeesi. Tätä en siis itse tajunnut ensimmäisellä hostellireissulla yksin ja lähdin suihkuun. Sitten piti mennä pyyhe ympärillä pyytämään respaa avaamaan oven 😀
- On kohteliasta tervehtiä ja esittäytyä muille huoneessa olijoille. Yleensä vaihdan aina muutaman sanan kunkin kansallisuuksista ja matkasuunnitelmista.
- Älä jätä tavaroitasi ympäri huonetta, vaan pidä ne laukussasi tai kaapissa.
- Kysy muilta ilmastoinnin käytöstä ja lämpöpattereiden säätämisestä
- Älä syö huoneessasi muuta kuin karkkia ja vastaavaa
- Siivoa jälkesi, jos teet ruokaa ja syöt. Tiskaa ruoanlaittoon käyttämäsi pannut ja välineet heti, ei vasta syömisesi jälkeen.
- Jos peset pyykkiä, ota puhtaat vaatteesi heti pois pyykkikoneesta / kuivausrummusta ohjelman valmistumisen jälkeen.
- Älä ripusta pyykkejäsi toisen sängylle
- Älä harrasta seksiä ulkopuolisten läsnäollessa (kyllä, tätä tapahtuu)
- Älä polta hostellihuoneessa (jep, nämä kaikki on koettu)
- Omat ruoat pitää laittaa usein muovipussiin tai kangaskassiin, johon tulee nimilappu. Lapussa lukee nimi, huoneen numero ja uloskirjautumispäivä. Niin, ja älä syö muiden ruokia.
Kaiken kaikkiaan yöpyminen hostellissa voi parhaimmillaan olla hotelli- ja perhemajoittumisen välimaastossa. Siinä yhdistyy mukavasta sopiva määrä sosiaalisuutta ja silti mahdollisuus vetäytyä omiin oloihin. Kannattaa siis rohkaistua testaamaan hostelleja ainakin soolomatkalla. Totuus voi olla omia ennakko-oletuksia miellyttävämpi, ja voi jopa olla, että saat uusia ystäviä.
29 Comments
Anna Koskela
13 lokakuun, 2019 at 10:48 amAina ajoittain ollaan yövytty hostelleissa, usein Helsingissä, kun kaikki hotellit ovat olleet jostain syystä täynnä. Sleep in (tai jotain tuonne päin) Stuurenkadulla oli ihan OK. Kisakenttä aivan horroria. Both Hietaniemi kohtuullinen ja Suomenlinnan hostelli aivan ihana. Jotenkin tuntuu hassulta, että monille nuorille on tosiaan ihan päivänselvät käyttäytymissäännöt outoja. Ei ole äiti opettanut että toisten ruokia ei saa syödä, tai toisten sänky ei ole sun tavarateline 😀
Sandra
15 lokakuun, 2019 at 3:38 pmItse en ole koskaan ollut Suomessa hostellissa, joten kiva kuulla näitä kokemuksia. En olisi ikinä mieltänyt teitä hostelliin, koska usein yövytte erittäin kivoissa hotelleissa.
Itselläni alkoi hieman keittää, kun eräs korealainen nainen (noin 40v) ripusti pikkareitaan aivan mun sängyn vieressä olevalle patterille ja väänsi patterin täysille. Ei yhtään toisten huomioimista.
Cilla
19 lokakuun, 2019 at 1:55 pmOlen ollut Sturenkadun Cheap Sleepissä varmaan 30 kertaa, mutta sen taso on romahtanut huomattavasti näiden viimeisen viiden vuoden aikana, mitä olen siellä ollut. Kakkoskerroksessa on tosi rasittavaa majoittua, koska aulasta kuuluu biletyksen ääni ja keittiö on yleensä tosi sotkuinen. Ihmiset paiskoo ovia keskellä yötä huoneeseen tullessaan. Nykyään pyydänkin automaattisesti majoitusta naisten makuusalista neloskerroksesta. Se on paljon rauhallisempi varmaan senkin takia, että respa sijaitsee siellä. Hinnat on myös nousseet ihan tosi paljon. Alussa siellä pystyi yöpymään kympillä per yö, nyt hinnat on reilusti yli 20€. Menenkin Cheap Sleepin sijaan välillä Hämeentiellä sijaitsevaan Sweet Dream Guesthouseen, joka on ihanan pieni ja kodikas paikka. Hinnat on samaa tasoa ja siellä saa levättyä paljon paremmin.
Sandra
21 lokakuun, 2019 at 9:32 amHyvä kuulla näitä kokemuksia, koska en ole koskaan Suomessa yöpynyt hostellissa, mutta se on varmasti joskus ajankohtaista. Itsekin suosin naisten makuusaleja, koska niissä on usein hieman rauhallisempi tunnelma ja muut vaatteiden vaihdot yms hoituvat helpommin.
Virpi/Hätälasku matkablogi
13 lokakuun, 2019 at 10:57 amMinä jo luulin, että saisin kuluneena kesänä ensimmäisen hostellikokemukseni, mutta peruin varauksen luettuani hostellin saamia arvosteluja. 😀 Ehkä minä vielä joku kerta. Täytyy vain valita joku vähän paremmalta vaikuttava hostelli.
Sandra
15 lokakuun, 2019 at 3:39 pmVoi ei! Hyvällä tuurilla niitä löytää jopa monia hotelleja viihtyisempiä. Mutta tuuria ja tutkimista siinä tarvitaan.
Noora / Seikkailumielellä
13 lokakuun, 2019 at 11:38 amHyvä huomio tuo hostellietiketti! Vaikka luulisi että nämä asiat ovat ihmisille ihan itsestään selviä, mutta eivät ne valitettavasti ole. Tuohon voisi ehkä lisätä vielä, että yritä suoriutua kylpyhuoneessa ripeästi, äläkä jumiudu sinne puoleksi tunniksi meikkaamaan muiden odotellessa suihkuvuoroaan ulkopuolella.
Olin itse sattumalta saman aiheen äärellä blogissa juuri pari päivää sitten 🙂 Kiva huomata, että hostellimatkailua tuodaan yhä enemmän esiin!
Sandra
15 lokakuun, 2019 at 3:40 pmAah, täytyy käydä lukemassa sun postaus! Joo, ehdottomasti tuo suihkuetiketti on myös ehdoton, vaikka luulisi näiden kaikkien olevan itsestäänselvyyksiä.
Cilla
19 lokakuun, 2019 at 2:01 pmTää on kyllä hyvä pointti! Mikä pakko sinne vessaan on aamulla linnoittautua meikkaamaan, kun huoneessakin on yleensä peili/peilejä?! Pätee etenkin huoneissa oleviin kylppäreihin. Yleiset kylpyhuoneet ja vessat on monesti sen verran tilavia, että niihin mahtuu useampikin asioimaan samaan aikaan.
Kaiken huippu oli kyllä Prahassa, missä yövyin neljän hengen minikokoisessa huoneessa. Siellä oli kaksi kerrossänkyä, ja toisella seinällä kaksi tuolia ja kaksi kapeaa lipastoa. Toisen lipaston päällinen oli täynnä huoneessa asuvan naisen meikkejä ja henkkoht tavaroita, minkä lisäksi nainen oli virittänyt sänkyihin pyykkitelineitä, missä kuivui stringejä ja muita alusvaatteita. Ihan kun olisi mennyt jonkun ihmisen huoneeseen eikä yhteisiin makuutiloihin..
Sandra
21 lokakuun, 2019 at 9:35 amHuh huh, miten joillain ei ole yhtään kykyä ottaa muita huomioon?! Samanlaisia kokemuksia itsellänikin on joistain yksilöistä, jolloin tulee mietittyä, millainen kotikasvatus kyseisillä ihmisillä on ollut.
Stacy Siivonen
13 lokakuun, 2019 at 3:31 pmAika piintynyt hostellieläjä olen ja antaisin varsin toisenlaiset ohjeet. Älä melua, älä pistä valoja päälle dormiin, ellei ole välttämätöntä. Yleensä punkan kohdalla on oma valonsa. Jos liikut taskulampun kanssa, älä kohdista sitä nukkuviin ihmisiin. Ota selvää, voiko dormiin viedä oman fillarinsa sisälle tai onko mahdollisuutta fillarin vuokraamiseen. Ota selvää hyvissä ajoin ruokailumahdollisuuksista lähiseudulla. Minä en esittäydy, enkä juttele muiden kanssa, ei kiinnosta kuitenkaan, ei minun juttuni heitä eikä heidän juttunsa minua.
Sandra
15 lokakuun, 2019 at 3:42 pmSinä oletkin myös paljon testannut eri hostelleita Suomessa. Hyviä lisäyksiä, ihan totta tuo valojen laittaminen ja meluaminen. Sen vielä lisäisin, että jos pitää lähteä aamulla aikaisin, niin laita kamat valmiiksi, ettet herätä muita.
Mari
13 lokakuun, 2019 at 4:23 pmOlipa kiva juttu. Ehkä sitä joskus voisi taas harkita. Viimeiset hostellikokemukset lienevät 1980-90-luvun vaihteen matkoilta, niin omilta Interrail-reissuilta kuin sitten ensimmäisiltä Euroopan road tripeiltä. Olen monesti miettinyt juuri sitä, että niillä tiedoin ei enää hostelleihin kannata mennä. Eli ohjeet ovat paremmat kuin hyvät!
Sandra
15 lokakuun, 2019 at 3:43 pmJuuri juttelin yhden naisen kanssa, joka oli reissannut 20-30 vuotta sitten hostellissa. Kertoi, että pelkkä varaaminen ilman nettiä ja hintojen vertailu oli tosi vaikeaa.
Pirkko / Meriharakka
13 lokakuun, 2019 at 8:28 pmPiti tsekata tämä, vaikken ole koskaan hostellissa asunut – ja vähän epäilen, että saattaa jäädä asumattakin, näin seniori-ikäisenä.
Monet asiat tuosta vaikuttavat vähän samalta kuin vaikka elämä kesällä vierasvenesatamissa, pyyhkeet ja kassit pesutarvikkeille ym. – toki sillä erotuksella, että makuuhuone ja vessa kuin kuitenkin omassa veneessä. Joskus kesäretkillä on myös päädytty sellaisiin majoituksiin, joissa suihku ja wc on yhteinen muutaman muun huoneen kanssa ja siinä taitaa meillä mennä tosiaan se raja, huoneen pitää, pariskuntana kun matkustamme, olla oma. Ja oikeastaan myös se wc.
Joissain, ”kesäretkikohteissa” on myös ollut noita keittiöitä ja sen myötä ruuanlaittomahdollisuus ja jossain Norjassa olemmekin niitä hyödyntäneet, kun ravintoloitakin saattaa olla vaan harvassa ja niiden hinta/laatusuhde ei aina ollut kovin hyvä.
Sandra
15 lokakuun, 2019 at 3:46 pmPaljon hostelleista näkee seniori-ikäisiä , toki tuolloin kyse on usein paremmista paikoista tai sitten joidenkin luontokohteiden lähellä olevista ainoista majoituksista. Mielestäni hostellia voi hyvin verrata vierasvenesatamien tai karavaanipaikkojen yhteistiloihin. Toki se yhdessä makuusalissa nukkuminen tuo oman mausteensa soppaan.
Terhi
14 lokakuun, 2019 at 11:12 pmOikeastaan en harrasta hostelleja, mutta kaikenlaisissa majoituksissa on kuitenkin tultu nukuttua ja nuorena kun olin Ruotsin sairaaloissa töissä asuin asuntoloissa. Niihin pätee ihan samat säännöt. Käy nopeasti suihkussa, laita ruokasi muovipussiin tai muuten se häviää jääkaapista, tiskaa astiasi heti. Tuota en tiennyt ettei hostelleissa ole pyyhkeitä, kaikissa hotelleissakaan ei toki ole hygieniatuotteita.
Sandra
15 lokakuun, 2019 at 3:48 pmAsuntolat ovat varmaankin aika samanlaisia, varsinkin jos joutuu jakamaan huoneen. Ennenhän tällaista kolhoosiasumista haarrastettiin oikein kunnolla.
Ne Tammelat
15 lokakuun, 2019 at 5:26 pmHostellielämä on kohtalaisen vierasta, joten mielenkiintoista lukea kokemuksia ja toimintaohjeita, jos joskus sellaiseen päätyy. Jotenkin nuo matkatoverit ovat olleen sellaisia, että haluavat vähintäänkin oman huoneen, mieluiten kylppärillä 🙂 Mutta se soolomatka on vielä edessä päin.
Sandra
19 lokakuun, 2019 at 1:08 pmSuomessa ainakin on pienemmällä paikkakunnilla jonkinalaisia hostellityyppisiä majoituksia, vaikka ne ehkä eroavat aika paljon eurooppalaisista vastaavista. Onhan se oma huone kieltämättä kivempi 🙂
Tiina Johanna / Kookospalmun alla
15 lokakuun, 2019 at 9:23 pmItse olen myös aika paljon hostelleissa matkaillut, yksin ja yhdessä kaverin tai poikaystävän kanssa. Voin hyvin allekirjoittaa kyllä näitä samoja pointteja ja vinkkejä ja tässä tuli muutama hyvä uusi itsellekin. 🙂 Viimeisin hostellikokemukseni meni minulla niin yli hilseen, että kirjauduin yhtä yötä aiemmin jo ulos paikasta. Vika ei ollut kuitenkaan hostellissa, vaan uudessa huonekaverissa, joka oli vanhempi etelä-amerikkalainen rouva ja todella omituinen tapaus. Kaksi ekaa yötä sain viettää bilettävien italialaisten tyttöjen kanssa kolmistaan huoneessa (4h dormi) ja heidän aikataulut (olivat yöt juhlimassa ja sain käytännössä olla yksin) sopivat oikein hyvin minulle ja he olivat hauskaa juttuseuraakin. Heidän lähdettyä tilalle tuli tämä rouva suoraan yläpuolelleni ja hän ripusti kaikki likapyykkinsä roikkumaan sängystään niin, että kaikki olivat naamani edessä riippumassa. Hän ei suostunut käyttämään tikkaita kiivetäkseen sänkyynsä, vaan oli pakko likaisilla jaloilla hypätä tyynyni kohdalta ylös (todella ällöttävää). Hän ei puhunut englantia ja mumisi itsekseen minusta ja uudesta nuoresta hiljaisesta tytöstä, joka huoneeseen oli tullut ja hän myös tuijotteli uutta tyttöä jatkuvasti. Hän heräsi joka aamu kuudelta ja meni joka ilta nukkumaan kymmeneltä ja oli todella vihainen kun me muut emme noudattaneet samaa aikataulua, olimme siis Espanjassa ja siellä lähdettiin illallisellekin vasta siihen aikaan. Itse kömmin hiljaa ja valoja laittamatta yöllä sänkyyni kuin ninja konsanaan, mutta hänen suuttumukselta ei voinut välttyä ja lopulta karjaisin hänelle hänen omalla kielellään rumia sanoja takaisin. Seuraavana päivänä lähdin hostellista, koska en enää jaksanut tätä rouvaa ja saman teki myös se toinen nuori uusi tyttö, koska pelkäsi tämän rouvan hämmentävää tuijottelua ja käytöstä.
Olen ollut myös töissä nuorison suosimassa hostellissa ja nähnyt kaikenlaista tallaajaa ja heidän tapojaan. Yleensä kuitenkin kaikesta on saanut vain hauskoja tarinoita muisteltavaksi ja nykyisin suosin jo enemmän yksityisiä huoneita, varsinkin poikaystävän kanssa matkatessani. 🙂 Hostellit ovat silti mukavampi vaihtoehto mielestäni, kuin hotellit, koska niissä on yleensä enemmän persoonaa ja rentoa tunnelmaa ja muut asukit ovat monesti mielenkiintoisempia. 😉 Kiva että nostit jutun esille!
Sandra
19 lokakuun, 2019 at 1:07 pmVau mikä kokemus! Olen muuten kanssa huomannut tuon, että jotkut eivät vain kiipeä yläpetillä tikkaita käyttäen, vaan astuvat sitten sinun patjallesi tai tyynyllesi.
Itselleni kävi vähän vastaava kummallinen tapaus nyt Bratislavan matkalla. Huoneessani oli myös vanhempi nainen, joka oli päästään jollain tavalla vialla. Hän tuijotti vain, ei vastannut, mutta puhui sitäkin enemmän itsekseen. Keskellä yötä hän istui sohvalla ja mumisi jotain. Englantilainen nainen kysyi häneltä: ”Did you say something to me?” ja siitä mekkala alkoi. Nainen alkoi huutaa jotain omalla kielellään ja sättiä niin paljon, että oli pakko hakea respasta henkilökuntaa paikalle.
Kaikenlaista erikoista kulkijaa sitä on tullut nähtyä, mutta tuona yönä oikeasti vähän pelkäsin, että hullu nainen hyökkää päälle . 😀
Cilla
19 lokakuun, 2019 at 2:13 pmNäistä tulee mieleen Costa Rican San Joséssa yksi hostelli, missä huonekaverina oli joku sveitsiläis-jenkki viisikymppinen nainen. En ole pahempaa foliohattua koskaan tavannut. Eräskin ilta kuuntelin kaksi tuntia, kun nainen mesosi suu vaahdossa kemikaalivanoista, ihmisten myrkyttämisestä, rokotteista, lääkkeistä, ruuan manipuloinnista, juomaveteen lisätystä kloorista ja psyykelääkkeistä jne. Huoneessamme oli ilmanraikastin, joka suihkutti aika ajoin jotain tuoksua huoneseen. Respan tyyppi joutui ottamaan sen säiliön pois sieltä naisen vaatimuksesta, koska siitä kuulemma levisi myrkkyä häneen. Nainen esitteli myös ikivanhaa kännykkää, mihin kuulemma Google ei pääse häntä vakoilemaan. Tietokonetta tyyppi käytti aurinkolasit päässä, ettei sähkömagneettinen säteily pääse aivoihin. Välillä jutuissa esiintyi myös FBI ja CIA, jotka kuulemma vainoavat hänen kaltaisiaan ”valveutuneita” ihmisiä. Lentokentillä nainen ei kertomansa mukaan suostu menemään turvaporttien läpi, koska ihmisskannerit aiheuttaa säteilyä elimistöön jne. Kyllä minäkin uskon, että jotkut ns. salaliittoteorioista pitää oikeastikin paikkansa, mutta tuo oli jo oikeasti ihan skitsofreenistä horinaa.
Katja / Lähtöselvitetty
18 lokakuun, 2019 at 8:24 amItse en ole koskaan harrastanut hostelleja: nuorempana matkustin todella vähän, ja nyt vanhempana valinta on yleensä kohdistunut hotelleihin. Olemme kuitenkin viimeisen parin vuoden aikana ryhtyneet perheen kanssa valitsemaan yhä useammin hostellin – ne kun ovat osoittautuneet käteviksi vaihtoehdoiksi myös perheen kanssa. Meidän ei tosin yleensä tarvitse nukkua yhteismajoituksessa, vaan viiden hengen perheenä päädymme usein omaan huoneeseen. Hostellit ovat kuitenkin äärimmäisen käteviä, kun niissä on hyvät ruoanlaittomahdollisuudet. Ennen vuokrasimme paljon asuntoja, mutta etenkin yhden tai kahden yön majoitukseen hostelli on asuntoa kätevämpi, kun ei tarvitse säätää siivoamisten ja muiden kanssa. Perhe ei myöskään enää kammoksu yhteisvessoja, vaikka ensimmäisellä kerralla ilmeet olivat aika nyrpeät, kun ilmoitin, ettei huoneessa ole omaa vessaa 🙂 Hostelleissa on usein myös meidän perheelle sopivan rento tunnelma.
Sandra
19 lokakuun, 2019 at 1:10 pmPerheenä tai kaveriporukalla matkustaessa hostellit ovat varsin hyvä ja edullinen vaihtoehto. Ruoanlaittomahdollisuus on plussaa. Joskus myös yhteisvessat voivat olla hyvä vaihtoehto, kun usein suihkutiloja on enemmän kuin se yksi (minkä saisi asunnon vuokrauksella).
Periaatteen Nainen
18 lokakuun, 2019 at 8:50 pmMua on alkanut kiinnostaa hostelleihin paluu (omat lempihostellit listasin täällä: https://periaatteennainen.com/2019/03/16/unohtumattomat-hostellikokemukset/ ) ja niissä on tullut solmittua pitkiäkin ystävyyssuhteita 🙂 Ehkä nyt kun on taas aika matkustaa yksin voi taas seikkailla vähän rohkeammin…
Sandra
19 lokakuun, 2019 at 1:12 pmKiitos linkistä! Varsinkin reissatessa Australiassa asuin pidempään hostellissa ja siellä sain todella hyviä ystävyyssuhteita. Mukavia (rohkeita) seikkailuja sulle 🙂
Annemaria/Samppanjaa muovimukista
19 lokakuun, 2019 at 2:58 pmJonkin verran yksinmatkaavana mä kiroilen aina majoituskuluja, mutta toistaiseksi en ole uskaltautunut avaamaan hostellien ovea. Liekö ikäkysymys, koen itseni tähän ehkä liian vanhaksi. Toisaalta käsitykseni hostelleista on aika tasoton ja voi olla, että olen ennakkoluulojeni vanki. Pitäisi vaan kerran rohkeasti kokeilla, etenkin silloin, kun tarvitsee vain petipaikan lyhyeksi ajaksi.
Sini
20 lokakuun, 2019 at 6:31 amOlen vain eka hostellivalintani mokannut keskittymällä halpaan hintaan eikä huonoihin arvosteluihin. Nykyään toimitaan juurikin näiden sun vinkkien mukaan ☺️