Menu
Malta

Ensitunnelmat Maltalta

Moikka täältä Maltan saarelta! Perille on päästy ja hengissä selvitty ensimmäisestä kokonaisesta päivästä. Uusi ympäristö, uusi työ, uudet ihmiset, ympärillä pörräävä vilkas liikenne ja paahtava lämpö ovat vieneet viimeisetkin voimat tästä tytöstä, mutta uskon, että päivä päivältä tilanne helpottaa, kun vaan uutuus muuttuu rutiiniksi ja kroppa tottuu uuteen ilmastoon. Tällä hetkellä väsymys on niin ylivoimaista, että en melkein jaksa kättää nostaa, mutta onneksi sormet osaavat hyppiä ihan itsekseen tässä näppäimistöllä.

Eilen oli sitten ensimmäinen päivä töissä, ja arvatenkin ensimmäisenä päivänä asiaa tulee yli oman omaksumisrajan, mutta ainakin tällaisella pikaisella mutu-tuntumalla voin sanoa, että hyvältä vaikuttaa. Kielitaitoaan pääsee harjoittamaan ainakin ihan niin paljon kuin vain kapasiteettia riittää, ja pääsin (jouduin) jopa kaivamaan ruotsin kielen sanaston ja kieliopin jostain aivojen pimeimmästä nurkasta. Työkaverit ovat kaikki nuoria, jotain 20 – 35 -vuotiaita ja uskon, että tulemme todella hyvin juttuun. En ole ikinä tehnyt töitä pienessä start up -yrityksessä, jonka kaikki työntekijät ovat samaa ikäluokkaa itseni kanssa, joten tämä ilmapiiri tuntuu kovin erilaiselta verrattuna aiempiin työpaikkoihini. Ja sanoinko jo, että tuntuu mahtavalta ihan vain tehdä taas töitä huhtikuun puolivälistä jatkuneen lomailun jälkeen.

Ja sitten se itse Malta. Kotiväki on jo kovasti kysellyt ensitunnelmia, enkä ole oikein osannut väsymykseltäni havainnoida ja analysoida tuntemuksiani kovin tarkasti. Arkkitehtuuri on sekoitus keskiaikaisia kirkkoja ja Italian ja Lähi-idän vaikutusta. Kaikkialla kunnostetaan hirveästi, ja rakennustelineitä näkyy runsaasti kaupunkikuvassa. Kadut ovat automäärälle kovin kapeita, mutta ei liikenne silti ole mitään verrattuna esimerkiksi siihen, mitä se oli Balilla. Mitään vihreää en ole nähnyt missään, mutta toisaalta vastapainona ovat toisaalta saarielämään kuuluvat kauniit merinäköalat. Tällä arviolla mielipiteeni on varovaisen positiivinen, joten uskon viihtyväni täällä hyvin, kunhan vain kotiudun vähän paremmin.

Nyt täytyy kuitenkin kiiruhtaa töihin! Palataan taas pian! Jos kukaan on käynyt Maltalla, otan mielellään vinkkejä vapaapäivien varalle 🙂

11 Comments

 • Ulla
  20 heinäkuun, 2017 at 11:16 am

  Mukavaa seurata sun uutta elämänvaihetta mukana blogin kautta. Hyvältä näyttää! Voimia uuteen alkuun! =)

  Reply
  • Sandra
   23 heinäkuun, 2017 at 5:28 pm

   Kiitos Ulla! Aina vähän haasteellista saada kaikki kuntoon, mutta pikku hiljaa 😀

   Reply
 • Maarit Johanna
  20 heinäkuun, 2017 at 5:59 pm

  Näyttää kyllä tosi kivalta! Nautihan <3

  Reply
  • Sandra
   23 heinäkuun, 2017 at 5:27 pm

   Kiitos, täällä yritetään kovasti kotoutua. 😀

   Reply
 • neldasofia
  21 heinäkuun, 2017 at 1:24 pm

  Jos kiinnostaa ja oot sunnuntaina vapaalla, niin sillon on ainakin Mdinassa Maltan International Food Festival 🙂 Sinne maistelemaan kaikenmaailman herkkuja!

  Reply
  • neldasofia
   21 heinäkuun, 2017 at 1:26 pm

   Ai ilmeisesti se alkaakin jo tänään! Mutta tosiaan pe, la ja su kaikkina päivinä!

   Reply
   • Sandra
    23 heinäkuun, 2017 at 5:26 pm

    Kiitos tiedosta! Kuulostaa todella mielenkiintoiselta, valitettavasti olen kaikki päivät töissä :(. Muuten olisi ollut kiva mennä.

    Reply
 • Nomadi
  24 heinäkuun, 2017 at 11:47 pm

  Tervetuloa Maltalle (vaikka en siellä juuri nyt itse olekaan!) Vihreyttä siltä saarelta ei kyllä valitettavasti helpolla löydy, mutta muuten kauniita paikkoja kylläkin. Tsemppiä sopeutumiseen, rennolla asenteella pääsee pitkälle!

  Reply
  • Sandra
   26 heinäkuun, 2017 at 9:10 am

   Kiitos Nomadi :). Olisiko sinulla jotain paikkaa mielessä, jota voisit suositella? Otan mielellään vinkkejä vastaan 🙂

   Reply
 • Nomadi
  13 elokuun, 2017 at 1:41 am

  Sori, jäi kysymyksesi huomaamatta! Siellä on nyt toki liian kuuma ulkoilulle, mutta kunhan helle helpottaa siinä lokakuun tienoilla, kannattaa käydä patikoimassa Il-Majjistraal natural parkissa. Kauniita merimaisemia ja dramaattisia jyrkänteitä. Blogistani löytyy Malta-tagilla paljon juttuja sekä turistin että expatin näkökulmasta, joten sieltä kantsii käydä katsomassa 😊

  Reply
  • Sandra
   14 elokuun, 2017 at 9:46 am

   Kiitos todella paljon vinkistä Nomadi. Käyn ehdottomasti katsomassa, tuo luonnonpuisto kuulostaa juuri sellaiselta, mitä kaipaan. Ehdottomasti vasta sitten kun viilenee…

   Reply

Leave a Reply