Menu
Australia / Motivoivat postaukset

Happiness is the consequence of personal effort

Uskon vahvasti siihen, että jokainen meistä on vastuussa omasta onnellisuudestaan ja siitä, mihin päättää elämässään mennä. Jos me itse emme ole johtamassa omaa elämäämme ja istumassa ajurin paikalla, varmasti aiemmat sukupolvet, ympäröivä yhteiskunta tai joku muu tekevät sen puolestamme. Se, että haluaa seurata omaa sydäntään, vaatii välillä vaikeitakin päätöksiä ja riskinottoa, mikä voi ulkopuolisen silmissä näyttää järjettömältä. Valitettavasti suuri osa ihmisistä ei ikinä oikeasti pysähdy miettimään, mitä todella elämältään haluaa, vaan moni tyytyy toimimaan äidinmaidossa opitun mallin mukaan tavalla, jolla kuvittelee, että elämän vain ”kuuluu” mennä. Ei, minusta elämän ei ”kuulu vain mennä”, vaan se pitäisi elää täysillä, voimakkaasti, kuluttavasti, intohimoisesti!

b7087250e1a4e2ff917f3bd0c4e65b52

Olen jonkin aikaa seisonut kuvainnollisessa tienristeyksessä, jossa on pitänyt päättää, mihin suuntaan lähden seuraavaksi kulkemaan. Mikä parasta ja samanaikaisesti pahinta, molemmat vaihtoehdot ovat olleet huikeita ja innostavia. Tällaisessa vaikeassa valintatilanteessa olen häivyttänyt itseni nykyhetkestä. Olen mennyt ajassa 60 vuotta eteenpäin ja kuvitellut itseni vanhana keinutuolissa istuvana mummona, joka katsoo taaksepäin elettyä elämäänsä. Mistä haluan, että minut muistetaan? Mitä tarinoita haluan kertoa jälkipolville? Mitä menetettyjä mahdollisuuksia katuisin? Oman väliaikaisuuden miettiminen laittaa monet vaikeat päätökset oikeaan mittasuhteeseen ja tiivistää olennaisen kysymykseen: ”mitä sydämeni minulle sanoo?” Vaikka myöhemmin toteaisin tehneeni väärän valinnan, olen ainakin elänyt omaa sydäntäni rohkeasti kuunnellen. Voisiko se olla koskaan täydellinen epäonnistuminen? En usko.

Cross roads horizon

Välillä elämässä tulee eteen mahdollisuuksia, joista kieltäytymistä katuisit. Tiesin, että nyt kyseessä oli sellainen mahdollisuus. Siispä olemme mieheni kanssa päättäneet tehdä ison muutoksen elämässämme ja muuttaa Australiaan! Olen aivan äärettömän innoissani ja äärettömän kauhuissani. En tiedä, miten tulemme siellä selviytymään, mutta aion antaa elämän kantaa ja luottaa siihen, että pärjään. Kaipaan jo nyt monia mahtavia asioita ja ihmisiä, jotka jäävät toistaiseksi Suomeen, mutta tiedän, että tein päätöksen, jossa annoin sydämen sanoa järjen sijasta viimeisen sanan.

Miten järjetön, rohkea ja onnellinen olenkaan!

c2d0dc0e128f01b0a20b42308ba107db

16 Comments

 • Maarit Johanna
  28 lokakuun, 2014 at 7:18 pm

  Loistava päätös! Vaikka se nyt tuntuukin samalla kauhealta ja ihanalta yhtäaikaa, on se varmasti yksi parhaista päätöksistä elämässä 🙂 Ihan kuin oma vaihtoonlähtö. Aluksi oli suunnitelmissa että lähden, sitten tuli fiilikset että tulee liian kova ikävä, en lähdekään. Kun oli melkein jo liian myöhäistä päätin, että se on tehtävä nyt jos koskaan. Jos en lähtisi, olisin ollut katkera myöhemmin poikaystävälleni. Saako kysyä mihin päin Australiaa olette muuttamassa ja mitä tekemään? Lopullisesti, vuodeksi vai joksikin muuksi määrätyksi ajaksi?
  Oi olen niin onnellinen teidän puolesta. Ja huippua että sulla on jo blogikin valmiina 😉

  Reply
  • Sandra
   28 lokakuun, 2014 at 7:24 pm

   Kiitos! Kun on sun blogia seuraillut, niin huomaan, miten hieno päätös on, kun oot lähtenyt kuitenkin sinne vaihtoon! Miten paljosta olisitkaan jäänyt paitsi! Melbourneen ollaan lähdössä. Ei varmasti lopullisesti, sillä kummallekin on tosi tärkeitä Suomessa oleva perhe ja ystävät. Töitähän siellä on pakko henkensä pitimiksi tehdä ;). Kiitos tosi paljon tsempistä! 🙂

   Reply
   • Maarit Johanna
    28 lokakuun, 2014 at 9:27 pm

    No varmasti :p Onko teillä jo tiedossa muuttopäivä? 🙂 Meinaan tuli hauskaan hetkeen tämä postaus, sillä todennäköisesti varaan huomenna lennot Ausseihin jos hinnat pysyy vielä samana. Perthiin, ja vain kahdeksi viikoksi mutta samoille hoodeille periaatteessa ^^

    Reply
    • Sandra
     29 lokakuun, 2014 at 6:28 am

     Saitko nyt edullisesti lippuja? Ollaan lähdössä vasta helmikuun jälkeen, mutta onneksi vasta sitten, kun on tässä yhtä jos toista järjesteltävää. Jos päätät varata, niin mahtavaa matkaa 🙂

     Reply
     • Maarit Johanna
      30 lokakuun, 2014 at 1:07 pm

      Mulla oli 500€ lahjakortti Finnairille ja tosiaan, nyt on lentoliput sähköpostissa :p Kirjoittelen aiheesta blogiin heti kun joutaa. 🙂

 • Kthetraveller
  28 lokakuun, 2014 at 7:57 pm

  Wau, onnittelut päätösestä. Muuttaisimme takuuvarmasti itsekin Australiaan Sydneyn lähelle mikäli elämä ei pitäisi 100-prossasesti Suomen kamaralla. Teille koittaa upeat ajat mutta toisaalta rahaa joutuu tekemään. Ei nääs mikään halpa maa. Jään odottamaan innolla postauksiasi mun lempparimaasta.

  Reply
  • Sandra
   29 lokakuun, 2014 at 6:33 am

   Kiitos! Tosiaan vähän jännittää maan hintataso, joten töiden teko on itsestäänselvyys. Meille sattui nyt hyvä tilaisuus ja kun on koulut käyty, ei lemmikkejä, lapsia tai lainaa, niin siinä mielessä oli ”helppo” lähteä.

   Reply
 • Jerry / Pako Arjesta
  28 lokakuun, 2014 at 10:22 pm

  meinasin kommentoida huomenna kun pääsen koneelle mutta nyt on pakko laittaa pikakommentti kännykällä. Mielettömän upeaa!!!! Onneksi olkoon :)!

  Reply
  • Sandra
   29 lokakuun, 2014 at 6:33 am

   Kiitos Jerry! 🙂

   Reply
 • Jerry / Pako Arjesta
  29 lokakuun, 2014 at 8:09 am

  Kommentoin tähän nyt vielä lisää :). Eli tiedät kyllä, että olen täysin samaa mieltä noissa pohdinnoissasi. Ilmaisit ne hienolla tavalla. Tuo oli erinomainen vinkki, että kannattaa miettiä elämäänsä 60 vuotta eteenpäin ja ajatella sitä kautta, mikä on paras päätös. Sama asia hieman toisin ilmaistuna ”If you have two choices, choose the one that makes for a better story.” 🙂 Teet nimittäin juuri niin!

  Saako kysyä miten päädyitte lähtemään juuri Australiaan, kuinka pitkäksi aikaa ja mitä tekemään :)?

  Onnea aivan mielettömästi teille molemmille!

  Reply
  • Sandra
   29 lokakuun, 2014 at 8:43 am

   ”Valitse se, kumpi on parempi tarina”. Olipas hyvin sanottu!

   Monta pientä juttua loksahti kohdalleen ja lopulta kaikki kiteytyi päätökseen, uskalletaanko vai ei. Ei olla mitenkään päätetty, kauanko aiotaan siellä olla, vuosi nyt ainakin.

   Reply
   • Jerry / Pako Arjesta
    29 lokakuun, 2014 at 10:14 am

    En muista kuka sen sanoi, mutta hyvin sanottu todellakin :).

    Hyvä, että uskalsitte! No vuodessa kerkeää miettimään sitten tarkemmin, miten haluaa toimia :).

    Reply
    • Sandra
     30 lokakuun, 2014 at 7:06 am

     Katsotaan nyt vuodessa, miltä elämä alkaa siellä maistua, kaivataanko kotiin, miltä työnteko siellä tuntuu ja halutaanko jatkaa toinenin vuosi. Mulla on vähän sukua siellä, joten pientä tukiverkostoa on olemassa ja varmasti apua alkuun saa siltä suunnalta. Ei hirveästi suunnitelmia.

     Reply
 • Marika
  29 lokakuun, 2014 at 1:49 pm

  Kommentoin anonyymisti kännykällä koska en jaksa kirjautua ja pakko kommentoida koska ihan superuutinen!

  Onnea päätöksestä ja lähdöstä ja uskalluksesta. Ihan mahtavaa. 🙂 Mä olen mietiskellyt pidempää noin vuoden mittaista maailmanympärimatkaa, mutta tän hetken tilanne ei oo siihen ihan sopiva. Molemmilla duunit mistä ei haluta luopua sekä asuntolaina. Eihän nekään mitään estä ja varmasti vielä pidemmän reissun teenkin näistä huolimatta.

  Mutta siis ihanaa ja innolla odotan tulevia juttuja tästä. <3

  Reply
  • Marika
   29 lokakuun, 2014 at 1:49 pm

   Ai en näköjään ollut anonyymi. 😀

   Reply
   • Sandra
    29 lokakuun, 2014 at 8:10 pm

    Hah, et ollutkaan :). Kiitos! Ihan pirusti uskallusta tämä vaatikin, sillä Suomessa ovat rakkaat ystävät, perhe ja huippuhyvä työ. Se oli vaan se tilanne, että nyt tai ei koskaan. Kannattaa teidänkin toteuttaa joku päivä haaveet, ettei jää vanhempana kaduttamaan!

    Voi kuule, joudutte kuulemaan juttuja kyllästymiseen asti 😀

    Kiitos onnentoivotuksista!

    Reply

Leave a Reply