Menu
Kroatia / Yleinen

Hotellimme Splitissä: Room Lana

Jo aiemmassa postauksessa mainitsin, että olen ollut todella tyytyväinen hotellivalintaamme Splitissä. Kyseessä on pieni kolmen tähden hotelli, jonka omistaja Vanya asuu itse samassa rakennuksessa ja hotelli käsittää yhteensä 8 pienehköä huonetta. Mikään luksuslukaali tämä ei tietenkään ole, mutta juuri sellainen kodikas ja rento perhehotelli, jonka halusimmekin Splitin vierailumme ajaksi. Omistaja itse elää ja hengittää hotellin arkea ja pyörii ja häärii liuhuvassa mekossaan hyväntuulisena pitkin hotellin käytäviä. Vanya on todella ystävällinen, tervehtii aina iloisesti ja kertoo mielellään ravintolasuosituksia tai opastaa hotellin asukkaita nähtävyyksien tai rannan löytämisessä. Olemme tunteneet olomme täällä todella tervetulleeksi. Tietenkään tällaisen perhehotellin tapauksessa henkilökuntaa ei näe kaikkina vuorokaudenaikoina, sillä hekin nukkuvat ja tekevät ruokaa perheensä kanssa ja rentoutuvatkin kai jossain välissä. Emme itse kokeneet mitään tarvetta, että henkilökunta olisi jatkuvasti saatavilla, mutta kai joillekin tämä voi olla kynnyskysymys hotellin valinnassa.

Huoneemme oli yksinkertaisesti ja raikkaasti sisustettu

Huoneemme oli yksinkertaisesti ja raikkaasti sisustettu

Hotelli sijaitsee hieman sivummalla keskustasta ja pahimmasta turistikeskittymästä. Täällä pääsee seuraamaan myös paikallista elämää. Keskustan nähtävyyksiin on matkaa kävellen noin 15 – 20 minuuttia ja lähimmälle rannalle 5 – 10 minuuttia. Hotellin vieressä on erittäin hyvinvarusteltu Billa-ruokakauppa sekä lukuisia pikaruokapaikkoja, kahviloita ja paikallistenkin suosimia drinkkibaareja. Pari ravintolaa sijaitsee myös hotellin kanssa samalla kadulla. Näistä olemme testanneet aivan hotellin vieressä olevaa edullista Pimpinellaa, jonka pieni ulkoterassi on joka ilta täynnä sekä turisteja että paikallisia. Tosin sunnuntaina ravintola näytti olevan suljettu.

Sängyt olivat mukavat

Sängyt olivat mukavat

Huoneemme sijaitsee ylimmässä kolmannessa kerroksessa, johon pääsee portaita pitkin. Hissiä hotellissa ei siis ole. Tämä ei ole meille mikään ongelma, sillä pieni kipuaminen tekee vain hyvää kaiken herkuttelun keskellä. Huoneemme on pieni ja valoisa ja kauniin yksinkertaisesti sisustettu. Kun saavuimme, pöydällä oli tuoreita kukkia ja hyvältä tuoksuva laventelituoksupussi. Olen käynyt monessa kolmen tähden hotellissa esimerkiksi Kreikassa ja koskaan siellä huoneemme ei ole ollut yhtä siisti kuin täällä. Suihkukopissa on pientä kulumaa sekä kalkkitahroja, mutta muuten olen ollut kaikin puolin tyytyväinen siisteystasoon. Huone myös siivotaan joka päivä. Terassilla on yksinkertainen pöytä, kaksi tuolia ja pieni pyykinkuivausteline. Huoneestamme näkee talojen takaa merelle.

Pieni parveke

Pieni parveke

IMG_5798

Näkymät parvekkeelta

Näkymät parvekkeelta

Huoneessa on pienen pieni jääkaappi, johon mahtuu muutama viinipullo, jugurttia ja hedelmiä. Huoneessa oli valmiiksi muutamia eriparisia astioita ja ihan hyvillä mielin sain syötyä muroja jättiläismäisestä kahvikupista ja juotua viiniä sydänmukista. Tämä ei minua haitannut, onpahan vähän retkitunnelmaa. Huoneessa on myös tehokas ilmastointi, joka onkin kolmenkymmenen asteen helteissä ihan ehdoton. Sängyt ovat mukavat ja tyynyjä on kaksin kappalein: toinen hieman pehmeämpi ja toinen kovempi. Terassin oven eteen saa paksun verhon, joten yöllä ylimääräistä valoa ei pääse huoneeseen. Olen nukkunut oikein hyvin, mikä onkin tärkeintä. Toki hotellin vieressä menee suhteellisen vilkkaasti liikennöity tie, mutta minua tämä ei ole häirinnyt. Herkkäunisempi voi kokea hyväksi ottaa korvatulpat mukaan. Myöskään hotellin muista asukkaista ei koskaan ole ollut mitään häiriötä. Muut yöpyjät ovat vaikuttaneet meidän tavoin 20 – 30 -vuotiailta pariskunnilta, jotka ovat olleet hyvin rauhallisia ja muita kunnioittavia.

WC ja suihkutila oli kohtuullisen siisti

WC ja suihkutila oli kohtuullisen siisti

Huoneessa on wifi, joka välillä toimii, välillä toimii tuskastuttavan hitaasti ja välillä ei toimi ollenkaan. Iphone ei nettiä löydä, mutta macbook löytää. Jostain keskustelusta luin, että ensimmäisen kerroksen aulassa netin pitäisi toimia paremmin, mutta en itse ole tätä testannut. Pieni matkatelevisio myös huoneesta löytyy ja kanavavalikoimaa on muutaman kroatialaisen kanavan ja kansainvälisen englanninkielisen kanavan verran. Omasta mielestäni suurin puute huoneessa on ollut se, että täällä ei ole omaa vedenkeitintä, sillä aamuisin haluaisin juoda omat kahvit terassilla ja ilta-aurinkoa olisi mukava katsella teekuppi kädessä. Aulassa on yhteinen vedenkeitin, jota voi lainata, mutta keitin tuntuu olevan aina väärään aikaan varattu ja se on muutenkin täynnä kalkkia.

Pöytä, pieni matkatelevisio ja ilmastointi

Pöytä, pieni matkatelevisio ja ilmastointi

Kroatian hintatasolla sesonkiaikaan huoneemme oli mielestäni hinnaltaan kohtuullisen edullinen. Hinta seitsemälle yölle oli 399 euroa, jonka pystyi maksamaan sekä euroilla että kunilla. Maksu piti kuitenkin suorittaa käteisellä (tästä kerrottiin selkeästi varauksen yhteydessä), joten ennen matkaa kannattaa nostaa riittävästi rahaa mukaan. Automaatista otettuna kurssi on todella huono ja lisäksi päältä menee vielä pankin palkkiot. Myös rahanvaihto Kroatiassa on huomattavasti kalliimpaa kuin esimerkiksi Forexilla Suomessa.

Pöydällä ja yöpöydillä oli pienet kukat

Pöydällä ja yöpöydillä oli pienet kukat

Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen viihtyisään hotelliimme, joka hinta-laatusuhteeltaan oli hyvä löytö. Palvelu oli todella ystävällistä, huone siisti ja pienet puutteet eivät minua suuremmin häirinneet. Tietenkin jokainen reissaaja painottaa matkallaan erilaisia kriteerejä ja toinen on tyytyväinen budjettihostellissa ja toinen ei voi kuvitella muuta kuin neljän tai viiden tähden majoitusta. Itse olen kaikkiruokainen hotellin suhteen, mutta nykyisin olen pyrkinyt etsimään pieniä, hinnaltaan edullisia ja laadultaan kohtuullisia löytöjä. Olen tyytyväinen yksinkertaisempaankin, enkä anna lomani mennä pilalle pienistä epäkohdista. Matkoilla vietän kuitenkin suurimman osan ajastani jossakin aivan muualla kuin hotellihuoneessa.

6 Comments

 • Jerry / Pako Arjesta
  27 elokuun, 2014 at 12:50 pm

  Todella kiva postaus hotellistanne :). Näyttää todella toimivalta yöpymispaikalta! On varmasti kivaa, kun hotellin omistaja on tuolla tavalla läsnä ja vastaa tavallaan kaiken toimivuudesta 🙂

  Reply
  • Sandra
   27 elokuun, 2014 at 2:24 pm

   Kiitos Jerry! Todella toiminta on ihan erilailla omistautunutta, kun omistaja hoitaa pyörittämisen eikä vain pelkät työntekijät 🙂

   Reply
 • Kthetraveller
  27 elokuun, 2014 at 1:12 pm

  Itse kuulun noihin neljää ja viittä tähteä suosiviin henkilöihin ja arvostan isompia hotelleja, mutta esittelemäsi hotelli vaikutti sellaiselta jossa minäkin voisin yöpyä. Kiitos postauksestasi.

  Reply
  • Sandra
   27 elokuun, 2014 at 2:27 pm

   Kiitos kommentistasi :). Kyllähän korkeamman tason hotellit ovat ihan erilaista hemmottelua, mutta kiva, jos tämäkin vaikutti kiinnostavalta.

   Reply
 • Maarit Johanna
  27 elokuun, 2014 at 6:11 pm

  Oikein kiva hotelliarvostelu! Vaikuttaa oikeastaan aika samantyyliseltä missä Santorinilla yövyimme. Omistajat todennäköisesti asuivat paikalla tai ainakin hääräsivät aamusta iltaan. Huoneita oli vain 28 ja hotellista huolehtiminen ja varsinkin sen siisteydestä tuntui olevan elämän tehtävä. Voisin hyvin majoittua Room Lanassa!

  Reply
  • Sandra
   27 elokuun, 2014 at 8:29 pm

   Kiitos! Jään odottamaan hotelliarvosteluasi Santorinilta. Hotellinne oli siis aika paljon isompi, joten siinä olikin omistajille työsarkaa.

   Reply

Leave a Reply