Menu
Tampere

Karmiva Karnevaali Särkänniemessä vs. halloween Luna Parkissa

Zombi karmivassa karnevaalissa

Särkänniemi sisäänkäynti Syksy särkänniemi Särkänniemi

Karmiva karnevaali

En ole moneen vuoteen käynyt Särkänniemessä, enkä kertaakaan syksyllä pyörivässä Karmivassa karnevaalissa. Aiempina vuosina asuin ulkomailla, sitten tuli korona, sitten syksy Ruotsissa, sitten raskaus ja kaiken takana lymyili vielä ajatus, että olen kyllä sittenkin liian vanha ja raihnainen huvipuistoon ja vatsan sekaisin pistävään laitevetkutukseen. Monta kertaa kuulin itseni kuitenkin sanovan Isakille, että joku kerta lähdetään Särkkään siskon pojan kanssa, kun ”sitten on tekosyy mennä”. Nyt en malttanut jäädä odottamaan tekosyitä. Kaikki piristykset syksyisen vauva-arjen keskellä ovat tervetulleita, joten yllätin itsenikin ja ostaa pamautin meille liput.

Lue, millainen Halloween-karnevaali oli Melbournen huvipuistossa Luna Parkissa.

Autorata Viikinkilaiva huvipuisto

Särkänniemi syksyllä

Zombi

Omaksi ja varmaan myös Isakin yllätykseksi meillä oli todella hauskaa. Liki kaikki laitteet vuodesta 1975 pyörinyttä Troikkaa ja vanhoja autoja lukuunottamatta tuntuivat hurjilta! Pidin ihan rehellisesti silmiä kiinni suurimman osan ajasta kaikkien rohkeiden 8-vuotiaiden keskellä. Enkä todellakaan rohjennut astua Särkänniemen korkeimpaan laitteeseen Boomiin, joka on sellainen vapaapudotushirvitys, joka saa sisuskalut kääntymään nurinkurin pelkästä katsomisestakin.

Halloween-teema oli toteutettu kivasti, ja se pääsi oikeuksiinsa ennen kaikkea illan pimetessä. Paikalla näyttelevä henkilökunta oli mukana tunnelmassa, puvut ja meikit olivat onnistuneita ja erityisesti K15-zombialue (suositusikä) oli jopa aika kuumottava. Siellä siis zombit kuljeskelivat ja ”hyökkäsivät” kimppuusi, mutta eivät tietenkään edenneet koskemiseen asti. Illalla esiintymislavan täytti tulishow, jota jäimme seuraamaan hetkeksi.

Tampere vs. Melbourne

Sandra pilailee karmivassa karnevaalissa

Voiko näitä edes laittaa kilpailemaan keskenään? Toinen on miljoonakaupunki ja toinen pienen maan kolmanneksi suurin kylä. Itselläni on nyt kokemusta Tampereen ja Melbournen huvipuistojen halloween-teemaisista karnevaaleista. Tampereen versio on ehdottomasti pelottavampi, kun taas Melbournen Luna Parkiin uskalsi tulla ihan pikkuistenkin kanssa. Särkänniemessä on tosiaan mietitty kivasti, että Karmiva karnevaali muuttuu pelottavammaksi iltaa kohden ja zombialueelle on erilliset varoituskyltit. Särkänniemi on myös huvipuistona isompi ja uudempi, ja laitteita riittää hurjista ihan perheen pienimmillekin. Melbournessa väkimäärä Luna Parkissa oli aivan jäätävä ja laitteisiin sai jonottaa noin tunnin. Tampereella jäätävää oli enemmänkin ilma, ja mihin tahansa laitteeseen pystyi vain kävelemään sisään.

Näsinneula

Melbournen eduksi on puolestaan sanottava retro tunnelma, jonka puiset vanhat puitteet luovat. Sellaisessa 30-luvun huvipuistomiljöössä on jo itsessään jotain kauhuelokuvamaista. Australian eduksi on luettava myös muut huvipuistokävijät, jotka olivat panostaneet aikaa, rahaa ja vaivaa pukeutumiseen. Osalla asut olivat aivan huikeita! Näitä näkyi Tampereella vain muutama, ja suuri osa oli aivan tavallisissa vaatteissa – itseni mukaan lukien. Pelkästään suomalaisten heittäytymiskyvyttömyydestä tuskin on kyse, sillä alle 10 asteen lämpötila ei nyt ole ihan otollisin jokaiselle naamiaisasulle.

Sandra ja zombi Särkänniemi esitys

Jos jotain kritiikkiä Särkänniemelle voi antaa, niin ravintolatarjonta ei oikein lämmittänyt. Pizzabuffet, pyörykkäbuffet, aika vaatimaton salaattibuffet. Tavallaan ymmärrän, että tarjonta on suunnattu lapsiperheille, mutta kyllä itselleni näin vanhempana, siis ihan äiti-ihmisenä (oi että, sanoin noin varmaan ensimmäistä kertaa) maistuisi mieluummin jokin korealaistyylinen bao bun, lämmin kurpitsakeitto tai vastaava. Mutta hei, taisi Melbournessa olla ravintoarvoltaan vielä huonompaa ruokaa, kuten mozzarellatikkuja, kananugetteja ja vohveliranskalaisia (lienevätkö ristikkoperunoita?).

Särkänniemi illalla karmiva-karnevaali-särkänniemi

Kaiken kaikkiaan tämä oli mukava piristys keskellä kenties tylsintä vuodenaikaa.

Karmiva karnevaali on käynnissä Särkänniemessä 22.10. saakka.

2 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  17 lokakuun, 2022 at 6:24 pm

  Särkänniemi on kiva paikka. Oltiin muutama vuosi sitten siellä kummitytön kanssa. Karmiva Karnevaali oli kuitenkin konseptina ihan vieras, täytyypä pitää mielessä, jos jatkossakin vastaava tapahtuma järjestetään.

  Reply
  • Sandra
   25 lokakuun, 2022 at 7:29 am

   Helsingissä Linnanmäellä oli myös jonkinlainen valotapahtuma samoihin aikoihin, ja se vaikutti kuvien ja videoiden perusteella kiinnostavalta.

   Reply

Leave a Reply