Menu
Australia

Kuukausi Australiassa: mitä mulle kuuluu?

IMG_8025 IMG_8023

Kuvat Valley of the Winds- ja Kings Canyon -retkiltä.

Tajusin juuri, että mulle tulee nyt täyteen ensimmäinen kuukausi Australiassa. Edelleenkin näillä näkymin on tarkoitus palata keväällä takaisin Suomeen, mutta kyllä sitä on ehtinyt kuukauden aikana rakastua uudelleen tähän maahan. Aluksi kun tulin tänne, olin vähän hämmennyksissä, että miksi oikeastaan lähdin alun perin uudestaan yksin takaisin, kun elämä Suomessa tuntui jo niin kovin mukavalta. Oli perhe ja ystävät ympärillä, oli tuttu ja turvallinen maa, kieli jolla asiointi oli vaivatonta, oli etuoikeus olla maan pysyvä kansalainen, joka nautti kaikesta valtion tarjoamasta turvasta ja kanssaihmisten hyväksynnästä. Nyt Australiassa kuitenkin taas on sellainen olo, että aika kuluu ihan liian nopeasti, enkä malttaisi alle seitsemän kuukauden päästä lähteä pois. Miten te ulkosuomalaiset kestätte sitä tunnetta, että sydäntä revitään kahden eri maan välillä?

IMG_8062 IMG_8065

Kuluneen kuukauden aikana on tapahtunut niin paljon kaikkea, josta saan olla kiitollinen. Olen ensinnäkin tavannut aivan mielettömiä ihmisiä, sekä vanhoja ystäviä että uusia persoonia. Kerroinkin aikaisemmin Ulurun retkellä tapaamastani 19-vuotiaasta hollantilaisesta mallitytöstä, josta jäi kyllä erittäin lämmin muisto ja jonka kanssa meillä oli sellainen erikoinen yhteys, jota on vaikea pukea sanoiksi. Lisäksi uudet kämppikseni ja työkaverini ovat aivan mahtavia. Eilen esimerkiksi kiinalainen 50-vuotias työkaverini toi perjantain kunniaksi kaikille töihin ison saavillisen kotitekoista kiinalaista ruokaa ja voi että, miten ihana sitä oli mussuttaa yhdessä. Kansainväliseen työporukkaani kuuluu muun muassa australialaisia, ranskalainen, argentiinalainen, korealainen, englantilainen ja kolumbialainen ja kämpän jakaa kanssani brittityttö, venäläinen jatko-opiskelija sekä intialaistaustainen omistajanainen. Täällä koko maailma on luonani.

IMG_8060 IMG_8114

Työn ja uusien ystävyyksien lisäksi olen kiitollinen uudesta kämpästäni, joka on aivan MIELETÖN! Se sijaitsee aivan Melbournen keskustassa lähellä Queen Victoria Marketia. Kyseessä on aivan uusi kerrostalo Swanston Streetillä ja koko sisustus on todella moderni ja viihtyisä. Aivan läheltä löytyy kolme isoa ruokakauoppaa, Aldi, Coles ja Wollies, se QVM, State Library, Melbourne Central ja Lygon Streetin italialainen ravintolakatu, China Town ja oikeastaan kaikki keskustan parhaat paikat. Ilmaiseen ratikka-alueeseen, free tram zoneen, on muutaman minuutin kävelymatka, joten töihinkin kulkee nopeasti. Tähän kuuluu koko asunnon mittainen parveke, josta avautuu upeat näkymät keskustan pilvenpiirtäjiin. Asun 16.kerroksessa, eli mukavan korkealla. Talon katolla on erillinen grillauspaikka sekä poreammeita, jotka ovat asukkaiden vapaasti käytettävissä. En voisi kuvitella parempia kämppiksiä. Iltaisin juttelemme, teemme ruokaa ja katsomme telkkaria. Esimerkiksi maanantaina suunnittelimme, että lähdemme käymään yhdessä Brigton Beachillä ja teemme yhdessä venäläistä ruokaa. Koska omistaja asuu myös kämpässä, paikka pysyy todella siistinä ja kunnostettuna ja kaikki toimii aivan viimeisen päälle. Maksan tästä 160 dollaria viikossa (noin 115 euroa), mikä on keskusta-asunnoista hyvin kohtuullinen hinta.

IMG_8050

Tasan kuukaudessa olen onnistunut toteuttamaan kaikki, mitä halusin. Olen toteuttanut unelmani Ulurulla käymisestä. Olen saanut työn, hankkinut upean asunnon, saanut ystäviä ja aloittanut jälleen kuntosali-harrastuksen. Välillä pitää oikeasti varoa, mitä toivoo, kun sen voi oikeasti saavuttaa. Elämä on jopa parempaa kuin ensimmäisenä Australian vuotena, paljon parempaa, täydempää ja tasapainoisempaa. Jos nyt tarjoituisi tilaisuus jäädä pysyvästi Australiaan, niin varmaan sanoisin tuolle tilaisuudelle kyllä.

En tiedä, mikä tässä paikassa on. Monikulttuurisuus, eläväisyys, kulttuuri jossa ollaan rentoja ja silti saadaan aikaan toimiva yhteiskunta, loistava ravintola-, kahvila- ja kulttuuritarjonta, mahdollisuus elää minkälaista elämää vain ilman, että kukaan kohottaa kulmakarvaansakaan hieman normista poikkeaville valinnoille ja tietenkin koko valtava manner, joka tarjoaa erilaisia kaupunkeja ja nähtävyyksiä koettavaksi moniksi vuosiksi. En yhtään ihmettele, miksi työpaikan kahvipöydässä jaetaan vinkkejä pysyvän oleskeluluvan saamiseksi.

Jotain taikaa tässä on.

4 Comments

 • Maarit Johanna
  22 lokakuun, 2016 at 10:07 am

  Kuulostaa ihanalta 🙂 Mie vielä toivon tuollaista joskus uudelleen kokevani ^^

  Reply
  • Sandra
   23 lokakuun, 2016 at 3:45 am

   Varmasti koet 🙂

   Reply
 • Sonja | FIFTYFIFTY
  22 lokakuun, 2016 at 5:20 pm

  On kyllä ihanan kuuloista, nauti! 🙂 Ihan uskomattoman halpakin tuntuu olevan tuo vuokra kaikkinensa, en olisi osannut kuvitella että tuohon hintaan voi majoittua Melbournen keskustassa.

  Reply
  • Sandra
   23 lokakuun, 2016 at 2:22 am

   Toki siis samassa huoneessa on kaksi muuta tyttöä, mutta silti edullinen hinta. Kävin esimerkiksi katsomassa paikkaa, jossa asui 8 tyttöä ja vuokra oli 175 AUD viikko.

   Reply

Leave a Reply