Menu
Henkilökohtaista

Meille tulee uusi reissukumppani!

Otsikossa ja alla olevassa kuvassa se uutinen sitten näkyy. Elämme kirjaimellisesti jännittäviä aikoja, sillä minä hetkenä hyvänsä meille on tulossa perheenlisäystä!

H-hetket käsillä!

Blogiani pidempään seuranneille tämä uutinen voi tulla aika isona yllätyksenä, sillä olen monta vuotta avoimesti kertonut, että en haikaile perhe-elämän perään tai edes erityisemmin halua lapsia. Olen aina priorisoinut vapautta matkustaa ja tavoitella omia haaveitani oli kyse sitten töistä, opiskeluista tai jostain muusta. Elämä kuitenkin vie joskus kohti sellaisia muutoksia, arvoja ja seikkailuja, joita et osannut viisi vuotta sitten ennustaa. Ja tavallaan juuri se yllätyksellisyys onkin paras suola tässä kaikessa.

Ajatelkaa, vaikka sitä on ehtinyt tehdä ja kokea todella paljon, onneksi näin 35-vuotiaana on vielä osa-alueita, joissa saa seisoa uteliaana tuntemattoman uuden edessä! Tietenkin samalla jännittää, miten paljon elämä tulee muuttumaan, joutuuko sanomaan hyvästit omalle ajalle ja unohtamaan reissut yhtään hankalampiin kohteisiin. Tämä tilanne on kaikista epävarmuuksista huolimatta meille todella toivottu, emmekä malta odottaa pikkutyypin tapaamista.

Mikä sitten oli se sysäävä voima, joka sai meidät harkitsemaan lapsen yrittämistä? En missään vaiheessa kokenut suurta vauvakuumetta, vaikka ikää oli päätöksen aikaan jo 34 vuotta. Pohdin kuitenkin, kaduttaisiko minua vaikkapa viisikymppisenä, jos en olisi koskaan edes yrittänyt katsoa tätäkin korttia. Ja vastaus oli vahva ehkä.

Muutenkin filosofiaani kuuluu vahvasti se, että kun kerran minulla on tämä lahja, tämä ainutlaatuinen elämä, paras kunnioitus sille on yrittää kokea mahdollisimman paljon ja elää uteliaasti kaikki mahdolliset vaiheet ja mahdollisuudet läpi. Olen menneisyydessä aika rohkeasti ja miettimättä hypännyt uusiin tilanteisiin ja tarttunut kiinnostaviin tilaisuuksiin niiden ilmeentyessä. Niin myös nyt päätimme ottaa loikkauksen uuteen ja sanoa ”kyllä” tällekin ihmeen mahdollisuudelle. Vaikka siis pelottaisi ja pää humisisi täynnä kysymyksiä ja epävarmuuksia, parasta shokkihoitoa sille olisi vain tehdä päätös suuntaan tai toiseen, toimia sitten sen mukaan ja katsoa, mitä tapahtuu.

Miten olen voinut?

Olen nyt raskausviikolla 40 eli laskettu aika on käsillä! Vielä ei ole selkeitä merkkejä, että mitään mullistavaa olisi tapahtumassa lähipäivinä, mutta eihän sitä näillä viikoilla koskaan tiedä. Kokonaisuudessaan olen voinut valtavan hyvin. Toki tässä vaiheessa olo on hetkittäin ”hieman” täysi, mutta olen silti jaksanut käydä kävelyillä, kuntosalilla, kaupungilla ja touhuilla kaikenlaista pientä. Päivittäisiä päiväunia ja sohvalla köllimistä unohtamatta.

Tässä olen viikolla 14 ja jotenkin kuvittelin, että näytän jo ihan tosi turvonneelta, vaikka eihän raskaudesta ole ulospäin vielä tietoakaan!

Ja näyttää siltä, että varsinainen reissukaveri sieltä on tulossa. Tyyppi on jo ennen syntymää käynyt yhteensä kuudessa eri maassa, joista Ruotsissa kahdesti. Vaikka en ajatellut erityisesti tuoda lasta tähän blogiin, voisin kuitenkin kirjoitella jossain vaiheessa postauksen raskaana matkustamisesta, koska itse tuli ainakin googleteltua siitä tietoa.

Mutta joo. Tällaisia uutisia täällä. Jäämme jännityksellä odottamaan tulevaa.

Artikkelikuva: Pixabay

14 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  5 elokuun, 2022 at 8:40 pm

  Eipä mulla muuta kuin että ihan hurjasti onnea! Aivan mahtavaa, tuo on upea juttu.

  Reply
  • Sandra
   15 elokuun, 2022 at 11:37 am

   Voi kiitos paljon!!

   Reply
 • Mari/Kodinvaihtaja
  8 elokuun, 2022 at 6:01 am

  Hurjasti onnea! Olen neljän lapsen äiti ja ei todellakaan lapset ole matkustusta häirinnyt. Päinvastoin, jokaisen ksnssa olen yksistäänkin matkustellut. He nyt 16-23v. Ehkä jatkossa kodinvaihtokin voisi teille sopia (vuokrakoti käy myös kodinvaihtoon, kodinvaihtajat luokitellaan ystäviksi)?

  Reply
  • Sandra
   15 elokuun, 2022 at 11:37 am

   Kiitos onnitteluista ja kokemuksista! Sitä tosiaan vähän pelkää, miten omat seikkailut muuttuu nyt, mutta lohduttavaa kuulla konkariäidin kokemuksia. Nyt sulla onkin sitten jo kivan isot lapset 🙂

   Reply
 • Anne | Elämää Nomadina
  8 elokuun, 2022 at 12:30 pm

  Voi miten ihanaa, paljon onnea ja ihanaa seikkailunalkua uuden tulokkaan kanssa! Niin se elämä kuljettaa, toisinaan erilaisiin suuntiin kuin on aiemmin ajatellut tai suunnitellut.

  Reply
  • Sandra
   15 elokuun, 2022 at 11:35 am

   Niinhän siinä voi käydä. Kovasti kyllä odotellaan, että kun tästä vähän toivutaan, niin päästään kanssa jatkamaan seikkailuja ja reissuja kolmistaan. 🙂

   Reply
 • Nadine G
  8 elokuun, 2022 at 12:40 pm

  Paljon onnea uuteen matkaan!
  Itse asiassa olisi tosi kiva, jos julkaiset muutama postaus raskaana matkustamisesta. Itsekin muistan jännittäneeni raskaana matkustamista, mutta silloin netissä ei ollut mitään muuta aiheesta kun lentoyhtiöiden rajoituksia ja lääkärien varoituksia.

  Reply
  • Sandra
   15 elokuun, 2022 at 11:34 am

   Kiitos! Täytyykin siis tehdä omiin kokemuksiin perustuva postaus 🙂

   Reply
 • Ne Tammelat
  8 elokuun, 2022 at 1:40 pm

  Paljon onnea teille! <3

  Reply
  • Sandra
   15 elokuun, 2022 at 11:33 am

   Kiitos paljon 🙂

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  11 elokuun, 2022 at 12:10 pm

  Lämpimät onnittelut uuden perheenjäsenen johdosta!

  Reply
  • Sandra
   15 elokuun, 2022 at 11:33 am

   Voi kiitos!

   Reply
 • Anna K - Kaukaa haettua
  13 elokuun, 2022 at 10:20 pm

  Paljon onnea tuoreille vanhemmille! Somessa pienen jalat jo näkyi, hienoa että hän on nyt maailmassa! Tästä alkaa elämäsi ihmeellisin matka pienokaisen äitinä. ❤️

  Reply
  • Sandra
   15 elokuun, 2022 at 11:33 am

   Voi kiitos tuhannesti! Tämä on todellakin omanlaisensa matka tämäkin <3

   Reply

Leave a Reply