Menu
Malta

Mitä jään kaipaamaan Maltasta?

Kolmen viikon kulutta lähden kohti Suomea ja pitkästä aikaa ajatuksena on jäädä maahan joksikin aikaa. Tiedän kuitenkin jo nyt, että jään varmasti kaipaamaan montaa asiaa Maltan saaresta. Vuosi on ollut hyvä, opettavainen, sopivan rauhallinen ja olen ehtinyt nauttia yhdestä jos toisestakin jutusta. Muun muassa näiden syiden vuoksi voin suositella Maltaa:

Monipuoliset työmahdollisuudet ja helppo työnhaku

IMG_1347

IMG_1376 IMG_1386

Arvatkaapa vain tulenko kaipaamaan sitä, että saan lähes viikoittain tällaisia yhteydenottoja LinkedInin kautta: ”Hei, olen HR-vastaava yrityksestä X. Meillä olisi nyt mielenkiintoinen paikka auki, ja olisi kiva, jos hakisit sitä. Ole yhteydessä numeroon Y, ja jutellaan lisää”. En odota yhtään Suomen varsin byrokraattista työnhakua, jossa täytetään ensin monen sivun nettilomake ja sitten lähetetään hakukirje ja CV jonnekin mustaan aukkoon, josta kenties kuulee jotain kahden kuukauden päästä. Ja sitten haastatteluun vaaditaan tuomaan lukion päättötodistuksesta lähtien kaikki mahdollinen – ei väliä sillä, että oma todistus on jostain vuodelta miekka ja sorakuokka. Haastattelukierroksia on vähintään kaksi, ja hyvässä lykyssä pääsee tekemään vielä jotain testajäkin, jotta työpaikan ovet aukeavat. Omalla kohdallani Maltalle työllistyminen kävi varsin sukkelasti ja vaati tasan yhden sähköpostin, CV:n ja Skype-puhelun. Olisipa Suomessakin näin helppoa!

No se sää

IMG_1128 IMG_0847 IMG_0837

Vaikka ei välimerellisessä talvessa niin hurraamista ole, mutta otan mieluummin Maltan 15 asteen talvipäivät kuin Suomen paukkupakkaset tai loskan. Myöskään kesällä ei tarvitse jännittää säiden puolesta, vaan tiedossa on yllätyksettömästi kuumaa ja sitten hieman kuumempaa.

Vapaa-ajan merkitys

IMG_0316IMG_0053 IMG_9922 IMG_9998

Yhtenä ehdottoman hyvänä puolena Maltalla on ollut se, että täällä tehdään töitä elämää varten eikä eletä työtä varten. Heti töiden jälkeen voi suunnata rannalle, happy hour -drinkeille, syömään, kahville tai vaikka ulos grillaamaan. Toki tätä samaa voi tehdä Suomessakin, mutta täällä elämänmeno on paljon spontaanimpaa eikä tapaamisia tarvitse sopia kalenteri kädessä montaa viikkoa etukäteen. Haluan ehdottomasti yrittää pitää tästä huolettomuudesta ja spontaaniudesta kiinni koto-Suomessakin.

Helppo elämä

IMG_0888

23032674_10213109232299184_6429352266488300689_n IMG_0280 IMG_0809 IMG_0051

Sää on aika varma nakki, työstä ei hirveämmin tarvitse stressata eikä koko saarella tapahdu kovinkaan paljon. Elämä on tasaista, helppoa ja mukavaa (paitsi silloin, kun mikään ei toimi, mutta tämä onkin ihan toinen postauksen aihe). Palkalla on ihan hyvä ostovoima, ulkona syöminen tai juominen ei vie sinua vararikkoon ja lentolippuja Eurooppaan vai napsia kuten VR:n säästölippuja konsanaan. Hyvässä ja pahassa Maltalla on helppo tuudittautua omaan pieneen huolista vapaaseen kuplaansa.

Ihmiset

IMG_1105

Taakse jäävät upeat työkaverit ja kämppikset. Malta on aina täällä, tänne voin palata milloin vain, mutta ihmiset pohjimmiltaan tekevät paikasta merkityksellisen. En ole koskaan aiemmin ollut osa näin huikean rentoa työyhteisöä ja saanut aikuisiällä näin läheisiä ystäviä. Teitä tulee ikävä ja toivottavasti näemme vielä!

10 Comments

 • Emmi H
  11 heinäkuun, 2018 at 9:46 pm

  Malta kuulostaa ihanalta tämän postauksen perusteella 🙂 Toivottavasti viihdyt kuitenkin Suomessa. Itselle riitti hyvin parin kuukauden visiitti siellä pitkästä aikaa ja ”maailmalle” oli taas mukava palata!

  Reply
  • Sandra
   13 heinäkuun, 2018 at 2:58 pm

   Kiva kuulla :). Varmaan käy ihan samoin itsellenikin ja pian olen taas lentokoneessa!

   Reply
 • Suunnaton
  15 heinäkuun, 2018 at 10:07 am

  Kuulostaapa upealta! Tottahan se on, että usein ihmiset tekevät paikkaan sen viimeisen silauksen. Ihanaa, että löysit Maltalla niin upean työyhteisön ja kämppikset!

  Reply
  • Sandra
   15 heinäkuun, 2018 at 4:55 pm

   Kiitos :). Paljon jää hyviä muistoja ja syitä tulla käymään uudestaan 🙂

   Reply
 • Stacy Siivonen
  17 heinäkuun, 2018 at 8:37 am

  Joo, työnhaku Suomessa on yhtä helvettiä, paitsi jos satut joutumaan nolladuuniin. Silloin saat työpaikan, mutta et saa yhtään tuntia. Olen varmaan ollut kaksi vuotta eläkkeellä ja samaan aikaan minulla on ollut kaksi työpaikkaa, ei vain ole vuosiin kuulunut mitään. Suomi on hyvin raskas maa, valehtelun suurvalta. En ole kuullut, että Malta olisi moisen kunniaväkivallan kohde. Kaikki on Suomessa läntisten presstituuttien mielestä maailman parasta, joten pulinat pois ja kärsi. Jos olet työtön ja masentunut, niin Suomi on maailman onnellisin maa, joten oma vika. Tällaista tuskin on Maltalla, vaan Malta on jätetty oman onneensa tai onnettomuuteensa. Kumpaistakin siellä taitaa olla paljon.

  Reply
  • Sandra
   22 heinäkuun, 2018 at 6:42 am

   Täällä on varmasti molempaa. Välillä kyllä edes noita nollatuntisoppareita ei ole niin helppoa saada Suomessa. Tiukkaa on! Itsellänikin on pari paikkaa, joihin kai olen kirjoilla, mutta ei sieltä ole aikoihin mitään kuulunut.

   Reply
 • Maisemaonnellinen Johanna
  20 heinäkuun, 2018 at 10:10 am

  Aika kivalta kuulostaa tuo elämänmeno Maltalla! Maltaa olemme joskus miettineet matkakohteeksi, mutta vielä ei ole sinne asti ehditty. Joku aikainen kevät tai myöhäinen syksy voisi olla hyvä.

  Pariin otteeseen ulkomailla asuneena tietää, että aina on asioita joita jää kaipaamaan – kuin myös niitä juttuja joista mielellään luopuu kun kone suuntaa nokan kohti Suomea. Suomessa on kuitenkin paljon hyvää, vaikka poliittinen ilmapiiri ja yleisfiilis täällä on jo pitkään ollut aika onneton. Ja tosiaan, ainahan täältä pääsee uudelleen pois…

  Tervetuloa takaisin! 🙂

  Reply
  • Sandra
   22 heinäkuun, 2018 at 7:00 am

   Voisin suositella kevättä, toukokuu on jo oikein ihanaa aikaa. Syyskuu on myös oikein hyvä, ja lokakuussakin ilmat ovat kohtuulliset, vaikka välillä saattaa sataa. Politiikan seuraamisen olen käytännössä jättänyt, sillä en vain jaksa Suomen poliittista ilmapiiriä tällä hetkellä.

   Kiitos 🙂

   Reply
 • Anita / My Tiny Travel Journal
  20 heinäkuun, 2018 at 5:51 pm

  Viime kesänä kävin Maltalla ja joka toisen ravintolan ovessa oli työpaikka tarjolla. Toki varmaan sesongin vuoksi. Elämä vaikutti tosiaan leppoisalta.

  Reply
  • Sandra
   22 heinäkuun, 2018 at 7:01 am

   Ravintoloihin haetaan paljon väkeä ja myös pelialan yritykset rekrytoivat koko ajan.

   Reply

Leave a Reply