Menu
Malta

Mitä maksaa eläminen Maltalla?

IMG_0879 IMG_0809 IMG_0046

Raha kiinnostaa meitä kaikkia ja itse ainakin luen mielelläni postauksia hintaeroista eri maiden välillä. Kirjoittelin aikoinaan vastaavaa pohdintaa Australiasta, jossa päädyin siihen, että kuukauden kulut olivat noin 1100 euron luokkaa. Miltä tilanne näyttää Maltalla?

Asuminen

IMG_9954

Vuokrat ovat Maltalla nousseet roimasti muutaman vuoden aikana, ja itse maksan omasta kämpästäni vuokraa noin 1100 euroa kuussa. Asun Sliemassa, lähellä Balluta Bayta kerrostalon kolmannessa kerroksessa. Asunnossa on kolme makuuhuonetta ja kaksi kylpyhuonetta. Tämä on sijaintiin nähden edullinen asunto. Meitä on myös kaksi muuta jakamassa tämän summan. Itse olen päävuokralainen, joten maksan suhteessa hieman vähemmän ja asun isoimmassa makuuhuoneessa, jossa on oma vessa. Pieni ero Australiaan, jossa jaoin huoneen kahden muun tytön kanssa ja maksoin vertailukuukautena asumisesta 677 euroa!

Vesi ja sähkö

Sähkönkulutus vaihtelee kuukausittain, mutta maksan vedestä ja sähköstä noin 75 euroa kuussa, eli noin 25 euron verran hengeltä.

Netti

Rajattomasta netistä ja tv-kanavista maksamme Melitalle noin 35 euroa kuussa.

Ruoka

IMG_0884

Maltalla ulkona syöminen on aika edullista, joten sitä tulee harrastettua välillä liiankin usein.  Pyrin syömään terveellisesti pääasiassa, mutta välillä tulee herkuteltua. Kahvilla tulee käytyä ulkona melkein päivittäin, kun kupillinen maksaa vain 1.5 euron verran. Arvioisin, että syömiseen ja juomiseen kuluu minulta noin 500 euroa kuukaudessa. Kaupoissa ruoka ei ole mielestäni juurikaan Suomea halvempaa, alkoholi on toki edullisempaa. Australiassa ruokaan meni noin 100 dollaria viikossa (70 euroa), mutta en juuri käynyt ulkona syömässä. 500 euroa on kieltämättä paljon, mutta näen sen suorana panostuksena itseeni ;).

Harrastukset

Maksan kuntosalista aika paljon, 68 euroa kuussa, mutta tähän kuuluu sali, tunnit, uima-altaan käyttö ja sauna. Ja tämä on ainoa maksullinen harrastukseni, joten se saa vähän maksaakin.

Kulkeminen

IMG_0002

Julkisilla kulkeminen on edullista ja käytän busseihin, lauttaan ja satunnaisiin taksikyyteihin noin 20 euroa kuukaudessa. Työ, kuntosali ja koti sijaitsevat kävelymatkan säteellä.

Muut huvitukset

IMG_0078 IMG_0282

Tähän lukeutuu satunnaiset vierailut museoissa, elokuvateattereissa tai muissa nähtävyyksissä. Tällaiseen menee rahaa arviolta 35 euroa kuukaudessa.

YHTEENSÄ

Nopean laskutoimituksen jälkeen (maksan tosiaan vuokrasta suhteessa vähemmän, mutta vastaan yksin sähköstä, vedestä ja netistä) maksettavaksi kertyi 933 euroa kuussa. Eli kyllä tämä tulee halvemmaksi kuin elämä Suomessa tai Australiassa!

Lue vastaava postaus Australiasta täältä!

No Comments

    Leave a Reply