Menu
Yleinen

Mitä odotat matkamessuilta?

Olen viime päivät seurannut vilkasta keskustelua matkamessuista. Vuosi vuodelta messut ovat entistä isompi juttu, jota aletaan odottaa heti uuden vuoden jälkeen kuin kuuta nousevaa. Valtaosa tutuistani on menossa messuille – olivatpa he intohimoisia matkailijoita tai eivät. Minusta on hienoa, että matkamessut kiinnostavat ihmisiä ja entistä useampi haluaa saada inspiraatiota uusista kohteista, eikä vain tyydy matkustamaan vuodesta toiseen tuttuun ja  samaan paikkaan, tuttuun ja samaan hotelliin. Matkailu tuo hienolla tavalla ihmisiä yhteen ikään, sukupuoleen tai muihin ominaisuuksiin katsomatta. Matkailu yhdistää kulttuureja, tuo meitä lähemmäs eri tavoin elävien ja eri asioihin uskovien ihmisten kanssa, tekee maailman pienemmäksi ja toivon mukaan myös hälventää ennakkoluuloja.

Matka15_etusivu_705x400

Samoin bloggaajien keskuudessa messuihin valmistaudutaan ammattilaisen tavoin ja painetaan käyntikortteja ja esitteitä. Mietin hetken aikaa, mitä mieltä olen tästä tällaisena juuri aloittaneena bloggaajana. Herättääkö tämä ammattimaisuuden tavoittelu ahdistusta ja kaipaanko aikaa, jolloin lähes kaikki matkablogit olivat kotikutoisia matkapäiväkirjoja? Onko bloggaajayhteisöstä tullut kilpavarustelun uusi keidas, jossa pörhistellään ammattilaisilta tilatuilla kiiltavillä esitteillä, markkinoidaan omaa blogia tarkan kävijämäärästatistiikan turvin ja rakennetaan omaa brändiä kuin mikä tahansa muu liikeyritys? Hetken asiaa pohdittuani tulin kuitenkin siihen tulokseen, että haluanhan minä itsekin omassa elämässäni asettaa itselleni tavoitteita, pyrkiä kohti sellaista elämää, jota haluan elää ja tehdä työtä unelmieni eteen. Jos osa bloggaajista haluaa ammattimaistua blogillaan, tuota eteenpäin pyrkimistä pitäisi kannustaa erityisesti tässä maassa ja tänä aikana. Yhtä lailla jos joku haluaa edelleen kirjoittaa blogia ystävilleen ja perheelleen ja pitää blogin omana harrastuksenaan vastapainona päivätyölle, on tämä tavoitteena aivan yhtä hieno ja arvokas. Uskon, että kaikenlaisille bloggaajille löytyy oma lukijakuntansa. Sehän olisi vain kamalaa, jos kaikki matkisivat sopulimaisesti toisiaan vain pelkän matkimisen takia. En ole koskaan ahdistunut muiden tekemisistä, joten miksi ahdistuisin nytkään? Peukut pystyyn vain kaikille.

p17h4bonkahdl1uqg1c9bigr2264

En ole varma, olenko tulossa matkamessuille tänä vuonna. Käyn jo työn takia päivittäin Helsingissä, joten vapaa-aikana saan allergiaa junassa istumisesta. Jos kuitenkin tulen, niin odotan eniten kiertelyä eri maiden osastoilla ja sitä pienimuotoista löytämisen iloa, kun päässäni syttyy innostus ”vau, talläinenkin paikka on olemassa, tänne on joskus pakko päästä!”. Olen vähän kuin Kolumbus, kun tämä ”löysi” aikoinaan uuden mantereen. Eniten odotan tietenkin Australian osastoa ja aion haalia sieltä joka ikisen esitteen ja kahlata ne läpi pahimpaan matkakuumeeseeni. Toivon myös, että pääsisin tapaamaan rantapallolaisia bloggaajakavereitani ja tutustumaan heihin in real life. Tämä on aika jännittävää, sillä usein ihmisistä on ehtinyt muodostaa tietynlaisen kuvan kirjoitusten perusteella, eikä todellisuus kuitenkaan koskaan ole aivan täysin sama. Fakta on kuitenkin se, että tänä vuonna matkamessut ovat saaneet bloggauksen myötä kokonaan uuden ulottuvuuden ja jos päätän messuille lähteä, aion upputua myös tähän matkailun yhteisölliseen puoleen täysin uudella tavalla.

Mitä te odotatte matkamessuilta?

Pysy ajan tasalla postauksistani ja käy tykkäämässä sivuistani Facebookissa!

10 Comments

 • Maarit Johanna
  10 tammikuun, 2015 at 10:33 am

  ”En ole koskaan ahdistunut muiden tekemisistä. Miksi ahdistuisin nytkään?” Tuo lause tiivistää täysin omat mielipiteeni kyseisistä keskusteluista. Mukavaa että kirjoitit aiheesta, olen pääpiirteittäin ihan samoilla linjoilla. En usko että jos joku haluaa blogiaan kehittää ja kontaktoida yhteistyökumppaneita ole keneltäkään muulta pois tai aihe alkaa stressaamaan omasta blogistaan. Kaikille lukijoita löytyy ja niin monta erilaista bloggaajaakin kun on, on myös erilaisia lukijoita. 🙂 toivottavasti messuilla nähdään!

  Reply
  • Sandra
   10 tammikuun, 2015 at 10:42 am

   Vaikutat just sellaiselta jalat maassa (pää pilvissä) -tyypiltä, joka ei liikoja ahdistu muiden tekemisistä. 🙂

   Kumpana päivänä olet menossa vai menetkö peräti sekä lauantaina että sunnuntaina?

   Reply
   • Maarit Johanna
    10 tammikuun, 2015 at 11:36 am

    Ehkä mie just sellainen olenkin 🙂 Menen torstain bloggajailtaan, ja olen messuilla vain perjantain. Ei ollut varaa hommata useampaa yötä hotellissa joten lennän perjantai-iltana jo kotiin. Olethan sinä tulossa torstaina? 🙂

    Reply
    • Sandra
     10 tammikuun, 2015 at 12:38 pm

     Mulla olisi torstaina yksi juttu työn puolesta, johon olen jo luvannut osallistua. Jos menen, niin menen varmaan lauantaina. Toisaalta sunnuntaina saattaa olla rauhallisempaa (? = vähemmän ruuhkaa) ja silloin olisi Sergeillä vapaapäivä, niin saattaisin saada seuraa. Harmi jos ei törmäillä! 🙁

     Reply
 • marikaw
  10 tammikuun, 2015 at 10:55 am

  Ois kiva nähä joo messuil? Mä meen varmaan lauantaina ja sunnuntaina! 🙂

  Itelläkin vähän alko mietityttää käyntsärit sun muut ja aloinkin niitä jo vääntämään, mutten tilannut. En tiedä hankinko vai en. Mulla ei oo tarkotus lähteä messuille ettimään yhteistyötä vaan just näkemään tuttuja, tutustumaan uusiin ihmisiin ja rakastumaan uusiin paikkoihin! Muut voi hoitaa ne yhteistyöjutut.

  Reply
  • Sandra
   10 tammikuun, 2015 at 11:09 am

   Olis kyllä kiva nähdä kaikkia, joiden blogia seuraa muutenkin! Mulla on ihan samat tavoitteet messuille kuin sullakin ja aion mennä sinne kuin kuka tahansa peruskävijäkin ilman käyntikortteja ja muuta. 🙂

   Reply
   • Marikaw
    10 tammikuun, 2015 at 12:02 pm

    Kuulostaa hyvält! 🙂 Pistä instaan tai Facebookiin jos meet niin osaa sit bongailla.

    Reply
    • Sandra
     10 tammikuun, 2015 at 12:38 pm

     Teen näin! Olisi kivaa törmätä! 🙂

     Reply
 • Miila
  10 tammikuun, 2015 at 12:10 pm

  Tää oli hyvä kirjoitus! Uskon, että jokaiselle löytyy varmasti oma paikkansa tässä blogimaailmassa 🙂 Itse kirjoittelen ihan omaksi huvikseni ja messuille meinasin suunnata ihan vain fiilistelemään sen tunnelmaa. Ja ehkä mahdollisesti löytämään joitain vinkkejä Nepalin matkan suunnittelua varten.

  Reply
  • Sandra
   10 tammikuun, 2015 at 12:42 pm

   Nimenomaan! Itsekin kirjoittelen pitkälti omaksi ilokseni, vaikka pidän kyllä silmällä lukijamääriä. Joskus ei ole aikaa tai inspiraatiota kirjoitella, niin en ota blogista mitään stressiä. Näin itselläni ainakin säilyy ilo tässä hommassa :).

   Mulla on samat suunnitelmat messuja varten. Toivottavasti löydät hyviä vinkkejä matkaasi varten 🙂

   Reply

Leave a Reply