Menu
Yleinen

My travel year 2014

Tänä vuonna on tullut reissattua siellä sun täällä ja olen tehnyt eniten ulkomaanmatkoja kuin koskaan ennen aikaisemmin. Mukaan mahtuu muutama työn puolesta tehty matka ja sitten yksi soolona tehty reissu ja pari paremman puoliskon kanssa tehtyä yhteistä lomaa. Tässä on siis matkailuvuoteni 2014:

Reykjavik, Islanti, huhtikuu

Islannin lippu Minä Islannissa Vesiputoukset

Alkuvuosi tuli painettua ilman vapaapäivää ja kun loma vihdoinkin huhtikuussa koitti, olin todellakin sen tarpeessa. Ainutlaatuinen Islanti lunasti kaikki odotukset ja muutaman päivän aikana ehdimme kokea yllättävän paljon. Kävimme ihailemassa Kultaisen Kierroksen maisemia, pulahdimme kuumaan lähteeseen, koimme valassafarin ja pääsin toteuttamaan yhden haaveeni eli islanninhevosilla ratsastamisen. Islanti jätti kyllä todella hyvän vaikutuksen ja uskon, että vielä joskus tulen sinne uudestaan.

Oslo, Norja, huhtikuu

IMG_0164-001 IMG_0165-001 IMG_0157-001 IMG_0160-001 IMG_0162-001 IMG_0161-001 IMG_0159-001

Oslo oli työmatka, mutta päätin jäädä yhdeksi ylimääräiseksi yöksi keskustaan ja tavata samalla yliopistoaikaista kaveriani, joka oli muuttanut Osloon opiskelemaan. Sain yksityiskierroksen kaupungin keskustassa ja vaikka valtaosa liikkeistä ja kahviloista oli jo ehtinyt sulkea ovensa, olin yllättynyt, miten kiva Oslo oli. Olin käynyt Oslossa noin kymmenen vuotta sitten, jolloin mieleeni oli jotenkin pinttynyt kaduilla norkoilevat huumeidenkäyttäjät, mutta tällä kertaa mielikuva oli huomattavasti positiivisempi. Tänne tulen uudestaan!

Parga, Kreikka, toukokuu

IMG_5194 IMG_5231 Kukka IMG_5388 IMG_5167 IMG_5323

Pidin viikon kesälomaa toukokuussa ja koska mieheni joutui olemaan töissä, päätin lähteä yksin matkalle lepäämään. Kohteeksi valikoitui Kreikan kohteista idyllinen Parga. Päivät täyttyivät hyvästä ruoasta, uimisesta, rentoutumisesta, auringosta ja kreikkalaisesta tunnelmasta. En usko, että välttämättä Pargaan palaan toista kertaa, sillä Kreikassa riittää niin paljon erilaisia mielenkiintoisia kohteita, mutta matka ajoi tarkoituksensa. Pargan reissun aikana pääsin myös käymään yhden päivän visiitillä maassa, jonne ei muuten olisi tullut ihan ensimmäisenä mentyä.

Saranda, Albania, toukokuu

IMG_5309 IMG_5319 IMG_5312 IMG_5304 IMG_5284

Albaniassa olimme paikallisen oppaan kanssa, joka kertoi mustan humoristisella otteella ajoista kommunismin ikeessä. Vierailimme muinaisessa rauniokaupungissa ja söimme lounasta Sarandan kaupungissa. Albanian luonto teki vaikutuksen, mutta en usko, että vielä lähiaikoina maa onnistuu houkuttelemaan suuria turistimassoja. Mielenkiintoinen paikka, ehdottomasti.

Split ja Dubrovnik, Kroatia, elokuu

IMG_6045 IMG_5855 IMG_5934 IMG_6027 IMG_1134 IMG_6090 IMG_6157

Sytyin Kroatiasta jo monta vuotta sitten, kun sitä alettiin enemmän mainostaa eri paikoissa ja erityisesti matkamessuilla. Kun jokainen Kroatiassa käynyt tuntui vain hehkuttavan paikkaa, päätin, että sinne on minunkin mentävä. Elokuussa meillä molemmilla oli kesälomaa. Tietenkin varasimme matkan ja tällä kertaa valinta oli helppo. Emme osanneet päättää Splitin ja Dubrovinikin väliltä, joten päätimme mennä molempiin. Tämä oli erinomainen ratkaisu ja saimme matkalla kokea niin kaunista luontoa ja rantamaisemaa kuin kaupungin keskustan vilskettä.

Kööpenhamina, Tanska, syyskuu

IMG_6377 IMG_6387 IMG_6445 IMG_6433 IMG_6467 IMG_6472

Tie vei Kööpenhaminaan työn merkeissä, mutta myös tällä kertaa otin itselleni yhden lisäpäivän, jolloin tutustuin kaupunkiin kaikessa rauhassa. Söin tanskalaisia voileipiä, ihailin Nyhavnin ”uutta” satamaa ja kadehdin tanskalaisen rentoa meininkiä, pyörälläajoa ja rennosti laiturin nokassa istuvia ja olutta juovia pukumiehiä. Onnistuin eksymään, kävelemään yli 20 000 askelta ja syömään itseni sellaiseen ähkyyn, että paastosin melkein kokonaan seuraavankin päivän.

Tallinna, Viro, marraskuu

IMG_6561 IMG_6554 IMG_6549 IMG_6543

En olisi uskonut, että loppuvuodelle olisi mahtunut enää yhtään ulkomaanmatkaa, mutta jotenkin löysin itseni sanomasta kyllä työpaikan yhteiselle Tallinnan risteilylle (vaikka olin juuri päättänyt säästää rahaa!). Tallinna ei pettänyt taaskaan, vaan vanha kaupunki ja joulutori olivat lähes yhtä kivoja kuin muistinkin. Kohdalle sattui vähän huonoa palvelua, mikä saattaa selittyä osittain tallinnalaisten kyllästymisellä suomalaiseen pikkujoulukansaan. Virossa tulee varmasti käytyä vielä monta kertaa – onhan se mieheni entinen kotimaa.

Sellainen oli minun matkailuvuoteni. Eniten ulkomaanmatkoja kuin koskaan ennen, mutta moneen matkabloggaajaan verrattuna varsin maltillinen määrä. Uskon ja toivon, että seuraavasta vuodesta tulee niin matkailun kuin muidenkin elämän osa-alueiden puolesta vielä huikeampi vuosi kuin tästä!

Jos tykkäsit postauksestani, käy tykkäämästä sivustani Facebookissa tai seuraa minua Instagramissa 🙂

15 Comments

 • Maarit Johanna
  12 joulukuun, 2014 at 9:10 pm

  Sie oot tosiaan ehtinyt tälle vuodelle! Pargan kuvat lämmittää mieltä ja toki on ihanaa katsella kuvia myös Islannista. Ihmeellistä että jouduitte kokemaan noin hyytävät kelit teidän reissulla. Tule ihmeessä syksymmällä joskus uudelleen 🙂
  Näyttää muuten kuvat tässä teemassa ihan erityisen hyviltä. ^^

  Reply
  • Sandra
   12 joulukuun, 2014 at 9:39 pm

   Kiitos Maarit! Katsoin myös sun blogin ulkomuotoa ja näytti mun silmiin tosi hyvältä :).

   Islannissa ei ollut kovin kylmä, mutta välillä tuuli yltyi sellaiseksi viimaksi ja myskyksi, ettei tosikaan. Sitten kahden minuutin päästä paistoi taas aurinko :D. Täytyy ensi kerralla tulla vaikka loppukesästä, jos ilmat olisi vähän suotuisammat.

   Reply
 • Jerry / Pako Arjesta
  13 joulukuun, 2014 at 1:01 am

  Matkabloggaajat ovat tietysti yleisesti ottaen aivan omaa luokkaansa matkojen määrien suhteen, mutta ainakin minun mielestäni tämä on aika kunnioitettava määrä ihan kenelle tahansa :)! Itselläni vaivaiset kaksi reissua koko vuoden aikana x). Mutta niin se on ollut lähes koko elämäni ajan. Jospa ensi vuosi muuttaisi tuon parempaan suuntaan. Omalla listallasi oli montakin paikkaa, joissa itsekin haluan käydä jossain vaiheessa :).

  Reply
  • Sandra
   13 joulukuun, 2014 at 6:10 am

   Eihän tässä muu ole haitannut matkustelua kuin työ ja lomapäivien vähyys.

   Vaikka sulla ei märällisesti niin monta matkaa ole ollut, on ne laadullisesti olleet sitäkin enemmän. Japanikin on sinulle sellainen unelmien kohde, niin se korvaa kyllä parin päivän irtiotot jossain Euroopan kaupungissa.

   Itsellä on kanssa likaa kohteita listalla, saa nähdä, mitä ensi vuosi tuo tullessaan!

   Reply
   • Jerry / Pako Arjesta
    13 joulukuun, 2014 at 9:25 am

    Niinhän se taitaa aina olla :P. Eikä pidä unohtaa rahaa x). Rahallahan ratkaisisi nuo kaikki pulmat. Voisi matkustaa koko ajan!

    Se on kyllä totta, kiitos :). Juuri siksi panostankin mieluummin yhteen matkaan kunnolla kuin teen monta pienempää matkaa. Saan siitä itse enemmän irti tällä tavalla.

    Kohteita ei ole koskaan liikaa :). Mieti miten tylsää olisi, jos kaikki paikat olisi jo käyty. No ainakin sinulla on se pieni pyrähdys sinne Ausseihin, joten eiköhän se voita parin päivän reissun Euroopassa ;).

    Reply
    • Sandra
     13 joulukuun, 2014 at 4:36 pm

     Hah, totta! Raha on toki oleellista ja siksi niitä töitäkin on tehtävä.

     Itse ajattelen ihan blogin lukijanakin, että on jopa kivempi päästä seuraamaan bloggarille itselleen tärkeää matkaa – ainakin itse eläydyn toisen hehkutukseen ja intoon (verrattuna siihen, että bloggaaja matkustaisi jatkuvasti kohteesta toiseen ja silti noista paikoista ei olisi kuvia kuin uima-altailta tai ravintola-annoksista, näitäkin meinaan näkee).

     Reply
     • Jerry / Pako Arjesta
      14 joulukuun, 2014 at 1:25 pm

      Todella hyvin sanottu. Enpä ajatellutkaan sitä tuolta kantilta :). Kiva siis kuulla, että tällainen bloggaus on mieleesi :).

 • Miila
  13 joulukuun, 2014 at 12:07 pm

  Itse juuri luonnostelin samanlaista postausta 🙂 Olen vasta vähän aikaa pyörinyt matkablogien parissa, joten tällainen kooste oli todella kiva! Tein juuri oman bucket listani eikä Islantia sieltä löytynyt, mutta nyt matkablogeja enemmän lukiessa alkaa se koko ajan enemmän houkuttelemaan.

  Reply
  • Sandra
   13 joulukuun, 2014 at 4:38 pm

   Voi kun kiva :). Itse tykkään lukea muiden vastaavia koosteita ja saada niistä vinkkejä tuleviin matkoihin. Muiden blogien seuraamisella on vaan juuri tuo paha seuraus, että äkkiä se oma bucket lista alkaa kasvamaan niin suureksi, että ei riitä yksi elämä kaiken toteuttamiseen. Tai kaikkihan on vaan kyse siitä, miten sen elämän käyttää, eikö vain 😉

   Reply
 • jdJenna
  13 joulukuun, 2014 at 3:17 pm

  Vau mikä vuosi, mieletöntä! Oot kyllä kerenny moneen paikkaan(:

  Reply
  • Sandra
   13 joulukuun, 2014 at 4:40 pm

   Kun luin muiden vastaavia koosteita, ei oma reissumäärä tuntunut missään. Mulla sattui kaikki olemaan ”vain” Euroopan kohteita, kun tosi moni oli reissannut pitkin Aasiaa tai Amerikkaa 🙂

   Reply
 • marikaw
  13 joulukuun, 2014 at 11:53 pm

  Samanlainen postaus tekeillä, mutta ei voi vielä julkistaa kun yksi reissu tekemättä. 😀

  Aika paljon reissuja tosiaan sullakin tehty, mutta just hyvä vaan! Kreikka toimi yksinkin? Mul on harkinnassa, että tekisin jonkun reissun yksin ensi vuoden puolella, mutta kohde vielä haussa. 🙂

  Reply
  • Sandra
   14 joulukuun, 2014 at 5:26 pm

   Kiva, jään odottamaan postaustas. Oot onnekas kun sulla on vielä matkoja tiedossa :).

   Kreikka toimi yksinkin. Ruoka oli hyvää ja sai levättyä kunnolla. Kivasti tutustu muihin yksin matkustaviin naisiin, joten halutessa myös juttuseuraa sai 🙂

   Reply
 • Jenna
  19 joulukuun, 2014 at 10:51 am

  No onhan tuossa mukava määrä reissua ja huipuissa paikoissa olet kyllä vieraillut 🙂 Kroatia on upea. Tuo Albania on kiehtova kohde 🙂

  Reply
  • Sandra
   25 joulukuun, 2014 at 6:31 am

   Kiitos, on tuossa jonkin verran kohteita, mutta määrä kalpenee sellaisille hardcore-matkoilijoille 6 – 0. Albaniasta jäi tosiaan sellainen pieni kipinä, kun ehti nähdä vain ihan päälimmäisen pintaraapaisun. Ehkä joskus sinne uudestaan… 😀

   Reply

Leave a Reply