Australia

Omat TOP 10 kokemusta Australiasta

tammikuu 12, 2018

Ei ole Australian voittanutta, sanotaanko vaikka näin. Harvasta maasta löytyy yhtä paljon näettävää ja koettavaa, vaikka toki kyseessä on valtavan suuri manner. Kaikkea sykkivistä suurkaupungeista, uneliaisiin pikkukyliin, valtavista maanviljelysaluista rutikuiviin aavikoihin, sademetsistä koskemattomille rannoille ja lumihuippuisiin vuoriin. Australia on kaikkea tätä ja paljon enemmän.

Mitkä lukuisista paikoista ja elämyksistä ovat jääneet kirkkaimpina mieleen? Tässä TOP 10 listaus omista kokemuksista Australiassa.

1.Asuminen ja työskentely Melbournessa

IMG_6321

Lempikaupunkini, eläväinen, erikoinen Melbourne. Oikukkaat säät, erinomainen kahvi, ratikan kellon kilkautukset, Flinders Street Station, Queen Victoria Summer Night Markets ja iltaiset kävelyt Southbankilla, katutaide, graffitit, pienet kujat ja kattoterassit, ulkoilmaelokuvat ja loputtomat tapahtumat ja festivaalit. Sydämeni kaupunki, hands down. Asuin ja työskentelin Melbournessa yhteensä vuoden asuen koko ajan Carltonin alueella aivan ydinkeskustan tuntumilla.

2. Uluru

IMG_7888

Australian sykkivän punainen sydän, jonka näkeminen auringonlaskussa ja -nousussa oli yksi bucket listallani olevia juttuja. Koko alueella on maaginen tunnelma, sillä valtava kivi symboloi paljon paljon enemmän kuin pelkkää geologisesti merkittävää nähtävyyttä. Myös kävely Ulurun ympäri ja Kata Tjutan näkeminen oli upea kokemus.

3. Työskentely farmilla Queenslandissa

IMG_4794

Asuminen peltivajoissa, kaikkialle pyrkivä hiki ja lika, särkevät lihakset, polttava aurinko ja hyytävän kylmät varhaiset aamut, ötökät, käärmeet, hämähäkit ja sisiliskot. Samalla kuitenkin kokemus oli täynnä itsensä voittamista, ruumiillisen työn tuomaa mielihyvää ja tervettä väsymystä, somelakkoa, tutustumista paikalliseen elämään ja aktiviteetteihin Australian syrjäseudulla ja valtavaa yhteisöllisyyttä.

4. Sukeltaminen Isolla Valliriutalla Cairnsissa

GOPR4257-2

Tämä oli myös yksi bucket listallani olevista aktiviteeteista ja ensimmäinen sukellusmatkani. Ehdottomasti kaiken rahan arvoinen mieleenpainuva kokemus.

5. Vierailut viinitiloilla

IMG_4096

Ei ole Australiaa ilman viiniä. Paikallisten varsin yleinen viikonloppuinen aktiviteetti on ottaa auto alle ja suunnata viinitiloille maistelemaan pienten viininvalmistajien tuotantoa, oppimaan lisää viineistä ja toki herkuttelemaan loistavien ravintoloiden lounailla.

6. Roadtrip Tasmaniassa

IMG_6041

Tasmanian luonto on häikäisevän hieno ja mikä parasta, etäisyydet ovat sopivat roadtrippiin. Auto alla ja viikko tai kaksi aikaa ja Tasmaniasta pääsee näkemään jo yllättävän paljon.

7. Länsirannikko

IMG_9432-1080x720

Tein Australian länsirannikon retken Perthistä Broomeen ja matkakilometrejä ehti kertyä peräti 4200 km. Sekä Perth ja Broome olivat upeita kaupunkeja ja väliin mahtui valtavia karjankasvatusalueita, koskemattomia rantoja ja tietenkin uskomaton Karijinin alue, jonka parasta antia olivat punakiviset kalliot ja niiden uumeniin kätkeytyvät vesialtaat.

8. Nukkuminen swagissa tähtitaivaan alla

Swag on vähän kuin australialainen keksintö makuupussille, jossa on päällä läppä, jolla voi peittää pään. Yksi hienoimmista kokemuksista on ollut ulkona nukkuminen, kun yllä on näkynyt vain tähtitaivas ja lukuisat tähdenlennot.

9. Itärannikon roadtip

IMG_4924

Itärannikko on kohtuullisen tiiviisti asutettua – ainakin länsirannikkoon verrattuna. Tein reissun Melbournesta Sydneyhin rannikon pikkukylien läpi ja toki ehdin kierrellä Sydneyssä ja Brisbanessa oikein kunnolla. Byron Bayn hippi- ja surffiparatiisi, ihastuttava Noosa, trooppinen Mission Beach, Airlie Beach, Townsville ja toki Cairns tulivat tutuiksi. Tämä on kenties the backpacker roadtrip Australiassa, jota ilman wh-vuotta ei voi viettää.

10. The Great Ocean Road + Blue Mountains

IMG_5614 IMG_4427

En osannut valita yhtä, joten menkööt molemmat. The Great Ocean Road on pääasiassa Victorian osavaltion alueella oleva rannikkoreitti, jonka varrelle mahtuu lukuisia upeita maisemia, kalliomuodostelmia, sademetsäalueita ja pikkukaupunkeja. Kuuluisin nähtävyys on tietenkin Twelve Apostles -kivimuodostelma.

Blue Mountain on puolestaan parin tunnin matkan päässä Sydneystä sijaitseva luonnonpuisto, joka on saanut nimensä eukalyptus-metsistä, joista lähtee ilmeisesti höyryä, joka näyttää sinertävältä. Blue Mountainsin alueella on myös monia pikkukyliä, joita ei kannata jättää väliin.

Ah, tämä postaus on ollut yhtä muistojen virtaa ja oli vaikea valita vain kymmenen juttua tähän listalle. Australiaan lähteminen on varmasti ollut yksi elämäni parhaita kokemuksia, ja suosittelen sydämeni pohjasta tätä kaikille, jotka vain yhtään asiaa harkitsevat.

 • Reply
  Henna / Kulkutautiset
  tammikuu 14, 2018 at 12:05 pm

  Upeita kokemuksia, hienon kuuloisia kaikki. Monet näistä ovat omallakin haavelistalla ja kyllähän tuo Australia puoleensa vetää. Vaatii toki pidemmän reissun, jos haluaa kunnolla nähdä. Tällä kertaa päädyimme tällaisen mahdollisuuden tarjoutuessa suuntaamaan kuitenkin naapurimaahan Uuteen-Seelantiin, reissu starttaa tänään ja tässä pakkaustohinoiden keskellä kommentoin. Erityisesti nuo luontokohteet kiinnostavat ja tuo nukkuminen swagissa kuulostaa mahtavalta 😀

  • Reply
   Sandra
   tammikuu 18, 2018 at 7:27 pm

   Oi, että varmasti mahtava kokemus edessä myös Uudessa-Seelannissa. Olet ihan oikeassa, Australian kokeminen vaatii aikaa, edes kuukausi ei oikein riitä kuin yhden osavaltion tutkimiseen. Uuden-Seelannin luonto tekee varmasti vaikutuksen, sillä siellä myös sitä riittää! Oikein ihanaa reissua teille!

 • Reply
  Jenna Valtari / Enemmän kuin äiti
  tammikuu 14, 2018 at 2:36 pm

  Noita kokemuksia ei voi edes rahalla mitata! Ihanalta kuulostaa. Oon sun Australian seikkailuja seurannutkin kateudesta vihreänä jo matkablogiaikoinani 🙂

  • Reply
   Sandra
   tammikuu 18, 2018 at 7:28 pm

   Ei kyllä voi. Loppujen lopuksi noiden toteuttaminen ei sinällään vaatinut niiiin paljon rahaa, vaikka toki Ausseihin meno itsessään on kallista. Varmasti tulen pitämään nuo kokemukset mukanani loppuelämäni.

 • Reply
  Sisko / Hieman_vino
  tammikuu 15, 2018 at 1:10 pm

  Yhtään en ihmettele tuota top 10! Enemmän yllättyisin jos tuon listan kasaaminen oli helppoa, sillä tuntuu että Australia on täynnä upeita maisemia ja kokemuksia. 🙂 joskus vielä koen Australian itsekin. 🙂

  • Reply
   Sandra
   tammikuu 18, 2018 at 7:29 pm

   Ehdottomasti kannattaa. Australiassa riitti tekemistä ja nähtävää ja vielä jäi monta juttua seuraavaan kertaan 🙂

 • Reply
  VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA
  tammikuu 16, 2018 at 2:05 pm

  Vitsit mikä Aussi kuume tuli! Mä haluaisin niiiiin paljon joskus tuonne pidemmäksi aikaa. Erityisesti joku road trippi halki maan kiehtoisi ja sitten taskurahan tienaaminen jollain farmilla oli siistiä.

  • Reply
   Sandra
   tammikuu 18, 2018 at 7:34 pm

   Ehdottomasti kannattaa! Ja itse tienasin farmilla reilussa kolmessa kuukaudessa noin 10k dollaria ja sain säästöön 6000, joten sillä pärjäsi hyvin jonkin aikaa :).

 • Reply
  Ne Tammelat
  tammikuu 16, 2018 at 2:58 pm

  Australia vaikuttaa upealta maalta ja tämän postauksen jälkeen tekee vielä enemmän mieli matkustaa sinne! 🙂

  • Reply
   Sandra
   tammikuu 18, 2018 at 7:35 pm

   Se on kieltämättä upea maa, harmi kun se on sen verran pitkän lennon päässä, ettei sinne voi usein mennä.

 • Reply
  Travelloverin Annika
  tammikuu 17, 2018 at 9:39 am

  Tiedätkö, luulen että juuri tässä postauksessa kiteytyy se, miksi en ole mennyt (vielä Australiaan). siellä on niin paljon kaikkea, että pitäisi mennä kuukausiksi. Toisaalta maa on matkailijan näkökulmasta aika kallis, enkä ole valmis säästämään yhtä matkaa varten vaan haluan olla menossa aina, kun on mahdollista. Seuraavalla pitkällä Aasian-reissulla vähän mietin, että jos lentäisin Viikoksi Sydneyyn, sieltä viikoksi Melbourneen ja taas takaisin Aasiaan. Ehkä tämä olisi hyvä alku alkaa valloittaa uutta mannerta? Kokemuksesi olivat takuulla mielettömän hienoja. Niihin ei perusturre tietenkään yllä. Asuminen on aina niin eri asia.

  • Reply
   Sandra
   tammikuu 18, 2018 at 7:39 pm

   Olet aivan oikeassa. Ajattelisin itse aivan samoin, jos en olisi mennyt maahan asumaan ja tekemään töitä samalla. Reissaaminen ja turistina eläminen on sen verran kallista, että sen kerran kun sinne menee, haluaa varmaan, että on aikaa ja rahaa tehdä mielettömiä juttuja. Mun mielestä viitisen päivää Sydneyssä voi jopa riittää, ja sitten tekee retken Blue Mountainsille myös ja vaikka viinitiloille. Melbournen keskustassa riittää pari päivää, sitten tekisin reissun Great Ocean Roadille ja Grampiansille. Mutta toinen vaihtoehto olisi viettää yksi viikko Tasmaniassa, jos matkustaa meidän ydintalvella eli esim tammikuussa, jolloin siellä on mukavan lämmintä.

 • Reply
  Merja / Merjan matkassa
  tammikuu 17, 2018 at 7:59 pm

  Australia on omalla bucket-listalla ja sinun TOP 10:ssä oli monia juttuja, joita haluaisin nähdä ja kokea. Valliriutta on niistä ykkösenä ja Great Ocean Road hyvänä kakkosena. Ihana vuosi sinulla takana! Jäikö joku kolkka tutkimatta mihin haluaisit palata?

  • Reply
   Sandra
   tammikuu 18, 2018 at 7:40 pm

   En ehtinyt ihan kaikkea nähdä. Cape Tribulation, Fraser Island, Kimberley’s ja Darwin saavat odottaa ensi kertaan! Melbourneen olisin valmis palaamaan koska vaan, koska tykkään kovasti kaupungista.

 • Reply
  Rosita - Matkaopas Vapauteen
  tammikuu 18, 2018 at 11:55 pm

  Ai vitsit sä ehdit sentään ottaan Australian suht kattavasti haltuun, ihania paikkoja 🙂 Tulee ihan vähän morkkis, että on kerinnyt näkemään täs vajaassa parissa vuodessa niin vähän tästä hienosta maasta… Noh joskus uudestaan ihan turistimeiningillä kunnolla kierteleen ja roadtrippaileen, Hope so! Nyt vielä vähän lähiretkeilyä ja koiranvahdintaa Sydneyssä!

  • Reply
   Sandra
   tammikuu 27, 2018 at 6:59 am

   Ei tuokaan huono ole! Australia möllöttää paikallaan aina, joten sinne vaan uudestaan kun aikaa on. Myös työpaikat vei hieman eri suuntiin, niin sen ansiosta tuli reissattua itärannikko päästä päähän.

 • Reply
  Anna | Muuttolintu.com
  tammikuu 20, 2018 at 12:46 am

  Vihdoin kerkesin lukemaan tätä juttua! Ei ole Australian voittanutta ei, siinä ollaan täysin samaa mieltä! 🙂 Road trip Australian ympäri on ihan ylivoimaisesti oma lempparikokemus. Ja tietysti kaikki siinä matkan varrella koettu, Iso Valliriutta, kaikki auringonlaskut autioilla rannoilla, Länsi-Australian delfiinit, viinitilat niin kuin mainitsit, upeat kansallispuistot jne. jne. jne <3 Suurin haaveeni on ajaa Australia ympäri vielä uudestaan mutta hitaalla aikataululla. Käyttää ainakin 2 vuotta. Tuo tähtitaivaan alla swagissa nukkuminen on vielä koettava joskus. Oon kyllä ihan Australiahullu, rakastan tätä maata <3

  • Reply
   Sandra
   tammikuu 27, 2018 at 7:00 am

   Olisi mahtava kokemus kiertää koko maa omalla vanilla! Monet aussit tekee ihan sitä, että ottaa vuoden töistä vapaata ja tekee retken koko maan ympäri. Mä oon kanssa tunnetusti hurahtanut 😀

 • Reply
  Annukka // Ikkunalla
  tammikuu 20, 2018 at 10:59 am

  Haaveilen Australiaan muutosta, mutta mietin juuri tuota työllistymistä, ja erityisesti työluvan saamista. Olen kuullut, että työluvan/-viisumin saaminen on aika vaikeaa. Olitko tuolla Work&holiday-viisumilla vai? Itselleni ei enää tuo work&holiday-viisumi ole iän vuoksi vaihtoehto.

  • Reply
   Sandra
   tammikuu 27, 2018 at 7:01 am

   Olin nimenomaan ensimmäisen ja toisen vuoden wh-viisumilla, jonka sain helposti. Muuten maahan pääseminen on kohtuullisen vaikeaa. Onneksi turistiviisumin saa 3 kk helposti, jos vain reissaamaan haluaa.

 • Reply
  Anni
  tammikuu 20, 2018 at 3:17 pm

  Upeita kokemuksia ja ihania kuvia! Australia kuuluu ehdottomasti omalle bucket listilleni, mutta näitä postauksia lukiessa alkaa kyllä hahmottaa, että yksi reissu ei taida riittää tälle ihmeelliselle maalle 😀 Millaisia töitä teit Melbournessa? 🙂

  • Reply
   Sandra
   tammikuu 27, 2018 at 7:03 am

   Aika paljon mahtuu yhdelle mantereelle tekemistä. Olin ensin hotellissa siivoojana, sitten myin radioita 😀 ja lopuksi siirryin hostellille siivoojien ja vapaaehtoisten tiimiesimieheksi.

 • Reply
  Sonja | FIFTYFIFTY
  tammikuu 21, 2018 at 10:59 am

  Yllättävän monet näistä sun listaamista jutuista koin oman Aussi-reissuni aikana, sukeltaminen Great Barrier Reefillä, itärannikon road trip (tosin ei menty Brisbanea pohjoisemmaksi, kun suunnattiin Airlie Beachille), Blue Mountains, Great Ocean road ja Yarra Valleyn viinitiloilla vierailu. Good times! Melbournessa en viettänyt aikaa niin kauan kuin olisin halunnut, se vaikutti kuitenkin olevan juuri se paikka, jonne itse muuttaisin, jos Australiaan muuttaisin. Uluru on kyllä todella iso haave. Myös Tasmania kiehtoo sekä Kakadun kansallispuisto. Siellä toki pitäisi valita sellainen aika, kun se ei ihan kuhise krokotiilejä (vai alligaattoreita).

  • Reply
   Sandra
   tammikuu 27, 2018 at 7:04 am

   Paljon olet ehtinyt myös kokea! Ja jotain jäi vielä ensi kerraksikin. Uluru oli kyllä mahtava kokemus ja Adelaidesta pääsee sinne parissa päivässä 🙂

Leave a Reply

Instagram