Menu
Ura ja opiskelut

Opiskelu-uutisia: mä valmistuin!

Tampereen yliopisto

Vihdoinkin saan kertoa uutisen, jonka eteen on tehty töitä viimeiset kolme ja puoli vuotta. Eilen pääsin hakemaan tutkintotodistuksen eleettömästi Tampereen yliopiston aulan infosta. Olen vihdoinkin yhteiskuntatieteiden kandidaatti, pääaineena journalistiikka! Muistan kuin eilisen päivän, miten luin pääsykokeeseen matkalla Karijinin luonnonpuistoon Länsi-Australiassa. Palasin Suomeen paria päivää ennen pääsykokeita ja menin kovassa jetlagissa suorittamaan pääsykokeita. Sain tietää saaneeni paikan muutama päivä sen jälkeen, kun olin päättänyt lähteä Maltalle. Niinpä lykkäsin opintojen aloittamista yhdellä vuodella, ja sitten syksyllä 2018 aloitin fuksina. Oli se sen vaivan arvoista.

 Parasta opinnoissa

Tutkintotodistus

Näin jälkeenpäin on ollut vaikea nimetä, mikä on ollut kaikista parasta opinnoissa. Olen oikeastaan pääasiassa nauttinut ehkä eniten ihan puhtaasti siitä opiskelusta. Suosikkikurssejani ovat olleet ainakin sivuaineeni kirjallisuustieteen opinnot, joissa on päässyt lukemaan ja analysoimaan kaunokirjallisia tekstejä ja oppimaan kirjallisuuden historiasta. Journalistiikan kurssit puolestaan ovat olleet hyvin käytännönläheisiä. Näillä kursseilla olen muun muassa ollut mukana kuvaamassa videota Miss Suomesta, kirjoittanut jutun Tampereen suomenruotsalaisesta yhteisöstä sekä ollut mukana kirjoittamassa ja kuvaamassa henkilöjuttua buhurtin (keskiaikainen kamppailulaji) harrastajasta. Myös harjoittelu radiossa opetti uudenlaisia taitoja äänijournalismista.

Podcast sijoitus

Omassa ainejärjestössäni Vostokissa on myös ollut todella hyvä henki. En ole kokenut, että keskimäärin kymmenen vuotta muita vanhempana olisin ollut mitenkään outolintu. Viime aikoina en ole enää jaksanut tai ehtinyt käydä opiskelijatapahtumista, mutta ensimmäisenä vuotena tuli niitäkin koettua jonkin verran. Samoin ekskut Dubliniin ja Pietariin olivat yksiä opiskeluajan kohokohtia.

Dublinissa

Tässä olen Dublinissa ensimmäisenä opiskeluvuonna.

Mitäs jatkossa?

Itselläni on edelleen oikeus maisteriopintoihin, mutta olen ilmoittautunut poissaolevaksi tulevalle kevätlukukaudelle. Ehkäpä joku päivä palaan taas maisteriopintojen pariin, mutta en usko sen olevan journalistiikassa. Tavallaan koen, että olen näissä kandiopinnoissa saanut perusteet journalistisesta työstä ja mikäli haluaisin oppia itse ammatista lisää, siihen tehokkain tapa olisi ihan alan töitä tekemällä. Myös työn ja opiskelun yhdistäminen on ollut aika ajoin hieman työlästä, joten hieman helpompi aikakausi tuntuu nyt hyvältä. Vaikka itseni tuntien keksin varmaan taas kohta jonkin seuraavan projektin, jota alan työstämään.

Tulevana vuonna toivon, että pääsisin matkustelemaan hieman enemmän esimerkiksi Euroopassa ja taas viettämään pidempiä aikoja Ruotsissa. Nyt joulukuussa teen kuitenkin ahkerasti töitä, jotta voin sitten hyvillä mielin ottaa hieman iisimmin tammikuussa.

Tänään aion kuitenkin ihan vain nauttia vapaapäivästä ja suoritetusta tutkinnosta.

Jos sinua kiinnostaa journalistiikan opinnot Tampereen yliopistossa, autan mielellään kysymyksissä. Kaikille hakijoille suosittelen Vostokin valmennuskurssia, jossa jo sisään päässeet opiskelijat auttavat pääsykoemateriaalien parissa. Itse en siis valmennuskurssia käynyt, mutta olen kuullut, että siitä on ollut monelle hyötyä.

2 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  3 joulukuun, 2021 at 2:20 pm

  Isot onnittelut valmistumisesta. Journalistiikan opinnoista en tiedä mitään, mutta minäkin uskon, että ainejärjestön valmennuskurssi yleisestikin on hyvä. Näin ainakin omalla alalla oli, ja lisäksi se oli selvästi edullisempi kuin ns. kaupallisten tarjoamat vastaavat. Toki omasta kurssista on aikaa todella monta vuotta.

  Reply
  • Sandra
   12 tammikuun, 2022 at 1:50 pm

   Itse en ole valmennuskurssilla käynyt, mutta moni on sitä kehunut. Ja huomattavasti edullisempi kuin isompien toimijoiden kurssit.

   Reply

Leave a Reply