Menu
Kreikka / Matkat

Paleokastritsa on Korfun kaunein paikka

Turkoosi meri kimmaltelee kristallinkirkkaana. Vedestä kohoavat oliivimetsien peittämät kallionkielekkeet, jotka tarjoavat rohkeimmille hyppyalustoja suoraan mereen. Tunnelma on vielä aamulla unealias, mutta vilkastuu ihmisten saapuessa rannoille lepäämään, snorklaamaan, sukeltamaan tai vain nauttimaan upeista maisemista. Olemme saapuneet Paleokastritsaan, jonne tarun mukaan Odysseus rantautui ja tapasi Nausican ensimmäisen kerran. Ainakin puitteet kohtaamiselle olivat kohdillaan.

 

Paleiokastritsa

Paleokastritsa (tai Palaiokastritsa) tarkoittaa kreikaksi vanhan linnan paikkaa. Nimi viittaa vanhaan bysanttilaiseen linnaan, joka sijaitsee aivan kylän lähettyvillä. Paleokastritsa sijaitsee Korfun saaren luoteisrannikolla, noin 25 kilometrin päässä Korfun kaupungista. Paikka on kuuluisa kauniista pienistä rannoistaan, joita on siroteltu ympäri lahtea. Vesi on mielettömän kirkasta, joten alueen luolastot ja poukamat tarjoavat loistavia paikkoja sukellukseen ja snorklaukseen, vaikka merenelämää ei ole niin paljon kuin joissain paikoissa. Päärannalta voi ostaa venematkan yksityisimmille rannoille ja luolille. Voit myös vuokrata esimerkiksi kanootin ja tutkia vesistöä itsenäisesti.

Ehdottomasti kannattaa myös kivuta mäenrinnettä ylöspäin pienelle luostarille, joka on rakennettu peräti vuonna 1225. Luostarilta avautuu upeat näkymät pitkälle merelle ja alas kallioisille rannoille. Luostarin alueelta löytyy myös pieni ilmainen museo sekä kauppa, josta voi ostaa paikallisia tuotteita, kuten oliiviöljyä, hunajaa ja mausteita. Tunnelma luostarissa on uinuva ja pysähtynyt. Kukka- ja yrttitarhat koristavat vanhoja valkoisiksi kalkittuja rakennuksia. Luostarikissat loikoilevat varjossa, ja vanhat mummut päivystävät portilla. Jostain kaukaa nenään leijailee suitsukkeen ja kynttilän tuoksu ja korviin kantautuu kellon kumina.

Paleokastritsa cat

Miten kylään pääsee?

Korfun kaupungista pääsee Paleokastritsaan kätevästi bussilla numero A9, joka kulkee 8.30 alkaen aina puolen tunnin välein. Ensimmäinen bussi menee 06.30, mutta siitä seuraava vasta kahden tunnin päästä. Puhelimeen kannattaa ladata Moovit-sovellus, jonka avulla matkojen suunnittelu on helppoa. Suosittelen ainakin kesäaikaan saapumaan paikalle aikaisin, koska lämpötila kohoaa nopeasti ja ranta täyttyy sitä mukaan muista matkailijoista. Rannalle ei mielestäni vuokrattu rantatuoleja ja varjoja, vaan jotkut toivat niitä mukanaan. Alueelta löytyy useita tavernoja, joista voi ostaa kylmää juotavaa ja lounasta.

Olisin itse viihtynyt Paleokastritsassa vaikka koko päivän, mutta valitettavasti jouduimme lähtemään takaisin jo yhdeltä Isakin huonon olon vuoksi. Viikon lomastamme kului 5 päivää jommankumman sairastellessa, mikä rajoitti paljon sitä, mitä ehdimme lomallamme tehdä. Olen kuitenkin iloinen, että ehdimme käydä tuolla mielestäni Korfun saaren kauneimmalla paikalla.

Lue lisää Korfun matkastani täältä. 

16 Comments

 • Anna Koskela
  9 syyskuun, 2019 at 7:50 am

  Korfu on niitä Kreikan saaria, joille kyttäilen halpoja lentoja. Harmittavasti vaan, aina kun lennot maksavat sinne äkkilähtönä 75 euroa, en itse saa mitenkään aikaa järjestettyä. Kun taas katson jollekin tietylle viikolle, niin hintalappu on tyyliin 500 euroa + liittymälennot Oulusta. No kyllä mä vielä joku päivä ne lennot nappaan : )

  Reply
  • Sandra
   15 syyskuun, 2019 at 6:22 am

   AArhg, tämä sama ärsyttää juuri parhaillaan. Haluaisin syyslomalla jonnekin ja lentojen hinnat tietenkin pilvissä. Hankalaa, kun pitää olla takaisin tiettynä päivänä.

   Reply
 • Sandra / Terveiset päiväntasaajalta
  9 syyskuun, 2019 at 8:27 am

  Ikinä en olekaan käynyt tuolla! Kreikassa on niin paljon saaria, joille vielä haluaisin! 🙂 Kauniita kuvia ja tuo vesi on niin houkuttelevan väristä!

  Reply
  • Sandra
   15 syyskuun, 2019 at 10:12 am

   Kreikka on kyl sellainen kunnon aarreaitta, jossa löytyy uusia saaria tutkittavaksi. 🙂

   Reply
 • Sari/ matkalla lähelle tai kauas
  9 syyskuun, 2019 at 8:36 pm

  Toissa kesänä olimme Korfulla Korfun kaupungissa. Ihastuin. Uskon, että ihastuisi muuhunkin saareen.

  Reply
  • Sandra
   15 syyskuun, 2019 at 10:12 am

   Korfu oli tosi nätti.

   Reply
 • Emilia/Merkintöjä maailmasta
  12 syyskuun, 2019 at 8:16 pm

  Kaunis kuvaus kauniista paikasta. Olin tuolla pari vuotta sitten 🙂 saavuttiin päivällä/iltapäivällä heinäkuussa, jolloin rannat olivat ihan täynnä, mutta noista näköaloista ja luostarin ympäristöstä tykkäsin kovasti. Edelliseen kommenttiin yhtyen, että Korfun kaupunki on ihana😍

  Reply
  • Sandra
   15 syyskuun, 2019 at 10:11 am

   Juu nuo pienet rannat täyttyy todella nopeasti. Aamulla kannattaa mennä 🙂

   Reply
 • Esa | Reissuesan matkablogi
  13 syyskuun, 2019 at 11:02 pm

  Hyvältä näyttää, Korfulle voisi joskus ottaa edullisen äkkilähdön. Eikös Korfulta pääse myös kätevästi Etelä-Albaniaan?

  Reply
  • Sandra
   15 syyskuun, 2019 at 10:11 am

   Kyllä pääsee, ja siitä kerronkin seuraavaksi

   Reply
  • Raija
   9 helmikuun, 2020 at 1:24 pm

   Sarandaan tulee ainakin päivän päiväretki Korfulta. Satamassa olen käynyt retkellä Pargasta.

   Reply
   • Sandra
    11 helmikuun, 2020 at 12:47 am

    Sama juttu, olen tehnyt molemmat ja itse pidin enemmän retkeä bussilla Pargasta.

    Reply
 • Kohteena maailma / Rami
  15 syyskuun, 2019 at 9:14 pm

  Nämä Kreikan saaret ovat kyllä upeita ja siellä on pieniä mukavia kyliä kauniine rantoineen. Tuo historia ulottuu näillä alueilla kyllä todella pitkälle, ei ihme, että kulttuuri on ollut varsin rikasta Korfullakin. Olisi yksi hyvä valita lomasaareksi itselle Kreikassa ja silloin otetaan päiväretki suosituksen mukaan Paleokastritsaan – kiitos vinkistä!

  Reply
  • Sandra
   19 syyskuun, 2019 at 9:28 am

   Sinne kannattaa ehdottomasti suunnata!

   Reply
 • Raija
  9 helmikuun, 2020 at 1:23 pm

  Aikoinaan Korfulla ollessani kävin bussilla Paleokastrissassa. On kyllä saaren hienoin kylä.

  Reply
  • Sandra
   11 helmikuun, 2020 at 12:46 am

   Kiva kuulla, että tykkäsit 🙂

   Reply

Leave a Reply