Menu
Pariisi

Paljonko maksoi soolomatka Pariisiin?

Pariisilla on maine varsin kalliina kaupunkina. Kenties osittain tästä syystä olen hieman vältellyt kaupunkiin matkaamista, sillä erityisesti sooloreissaaja joutuu aina avaamaan kukkaron nyörejään pariskuntaa enemmän. Nyt kuitenkin päätin, että on aika alkaa toteuttaa suurempia ja pienempiä matkahaaveita riippumatta siitä, oliko mukana miestä tai kaveria vai ei. Niinpä pakkasin laukkuni, nappasin passini ja suuntasin keväiseen Pariisiin. Paljonko lysti kaiken kaikkiaan maksoi?

IMG_1501

IMG_1516

IMG_1430

Lennot 68,52 €

Lentoyhtiönä oli Air Malta, jonka sivustolta nappasin varsin edulliset turistiluokan lennot pelkillä käsimatkatavaroilla. Yksi etu Maltalla asumisessa on ehdottomasti mahdollisuus tutkia Eurooppaa pikkurahalla, sillä Maltalta saa Ryanairin ja muun muassa Air Maltan kautta halpoja lentoja. Kyseessä oli ensimmäinen kertani kyseisellä lentoyhtiöllä, ja olin tyytyväinen näin ensimmäisen kokeilun perusteella.

Hotelli 347,97 €

Pariisista sanotaan, että siellä hotellien hinta ja laatu eivät kohtaa. Itse majoituin noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Eiffel-tornista Hotel Korner Eiffel -nimisessä hotellissa. Varasin yhden hengen huoneen hyvissä ajoin ja ilman aamiaista, jonka sai halutessaan ostaa 9.50 eurolla per päivä. Hotellihuoneeni oli pariisilaisittain hyvin pieni, mutta erittäin siisti ja moderni. Yksin matkatessa en ylimääräistä tilaa tarvinnutkaan, mutta silti oli hieman kummallista, että vessanpönttö oli aivan ulko-oven vieressä. Olin aika tyytyväinen hotellivalintaani, mutta kenties seuraavalla kerralla suuntaan jonnekin Luxembourgin puiston tuntumaan, sillä pidin kyseisestä alueesta enemmän.

Ruokailut 93,19 €

IMG_1512

IMG_1421

IMG_1513

Laskin ruokailuihin mukaan kaikki salaatit ja kahvit lentokentällä, aamiaiset, välipalat, lounaat, illalliset ja juomiset. Yleensä söin isomman aterian lounaalla, jolloin päädyin kaikkina päivinä johonkin päivän menuun, jossa sain yleensä juoman, alku-tai jälkiruoan ja pääruoan kiinteällä hinnalla. Illalla söin sitten kevyemmin, eikä yksin oikein edes huvittanut mennä syömään pitkän kaavan mukaan. Ostin myös läheisestä ruokakaupasta mukaan välipaloja ja juomia.

Kulkeminen 61,40€

Kulkemisessa olen laskenut mukaan taksin Maltalla lentokentälle (19 €) ja takaisin kotiin (20€). Charles de Gaullen lentokentältä otin RER-junan keskustaan (10,30€). Luin etukäteen netistä, että joka toinen junavuoro pysähtyy hieman epämääräisillä asemilla ja joka toinen menee suoraan kentältä keskustaan. Varmistuin, että otin juuri tuon suoran linjan itse. Metrolla oli mainettaan helpompi kulkea Pariisissa ja lippu maksoi vain 1.90 €. Paluulento minulla olikin Orlyn kentältä, jonne menin vuorostani bussilla (8,30 €). Bussin kanssa kannattaa varata aikaa sekä varautua siihen, että istumaan ei pääse. Bussi täyttyi hyvin nopeasti ääriään myöten täyteen.

IMG_1467 IMG_1438

IMG_1494

IMG_1390

Nähtävyydet 27 €

IMG_1485 IMG_1525

Tämä oli yllättävän vähän, sillä iso osa nähtävyyksistä oli ilmaisia. Maksoin ainoastaan 15 euron sisäänpääsyn Louvreen ja 12 euroa sisään Dalin taidemuseoon. Eiffel-tornia ihailin ihan etäältä ja kirkkoihin ei maksanut mitään sisälle. Muutenkin päädyin vain kävelemään ja paljon! Pariisi itsessään oli aikamoinen nähtävyys.

Tuliaiset 34,70 €

IMG_1445

Tähän kuului pullo viiniä, Ladureen macaroneja ja espressokupit. Ostosmahdollisuudet olisivat toki olleet erinomaiset, mutta pyrin tietoisesti välttämään tavaran haalimista, joten onnistuin tällä kertaa kieltäytymään isommista shoppailuhoukutuksista.

IMG_1399 IMG_1573 IMG_1544

YHTEENSÄ 632,78 €

Kolmen yön reissu maksoi siis yhteensä reilut 600 euroa yhdeltä hengeltä. Mielestäni lentoihin ja erityisesti ruokaan meni yllättävän vähän rahaa, mutta hotelli puolestaan oli aika kallis yhdelle ihmiselle. Toisaalta ehkä seurassa olisi tullut syötyä ja kahviteltua useammin ulkona, kun taas yksin päädyin nappaamaan mukaan vain edullisen täytetyn patongin. Näin jälkikäteen ajateltuna nähtävyyksiin olisi voinut käyttää enemmän rahaa, esimerkiksi Seinen jokiristeily saa nyt odottaa seuraavaan kertaan.

Mutta silti ei Pariisi nyt niin mielettömän kallis ollut. Ainakaan jos vertaa Islannin ratsastusretkeen, johon suuntaan huomenna. Siitä lisää pian :).

26 Comments

 • Emmi H
  9 kesäkuun, 2018 at 10:24 am

  Mielenkiintoinen postaus, joka inspiroi mua tekemään samat laskelmat omasta Bremenin reissustani (jolta palasin siis eilen). 🙂 Yritin elää pienellä budjetilla, koska lomailen tällä hetkellä tässä jo toista kuukautta putkeen 😀 Lensin Ryanairilla Tampereelta Saksaan, jossa asuin jaetussa hostellihuoneessa ja loppusummaksi sain 361.54 euroa neljän yön reissulle. Tähän sisältyi siis kolme päivää Saksassa ja yksi Tampereella + kaikki kuljekset yms. En käynyt kertaakaan myöskään illallisella missään ”kunnon” ravintoloissa ja usein lounaaksikin nappasin jonkun sämpylän jostain leipomosta. Viinilasillisella kävin kyllä muutaman kerran terdellä ja ostin yhdestä kaupasta pari perustoppia, joita tarvin muutenkin. Muuten en mitään matkamuistoja ostanut kun itsekin yritän välttää tavaran haalimista 🙂 Isoin rahareikä mulla siis oli tämä ”eläminen” ruokineen: 183.23e. Jos oisi karsinut viinilasilliset ja muut herkuttelut niin oisi kyllä päässyt halvemmallakin 😀

  Reply
  • Emmi H
   9 kesäkuun, 2018 at 10:33 am

   Ja tarkennettakoon vielä, että tohon 183.23e:n sisältyy ihan kaikki menot paitsi lento & majoitus 🙂

   Reply
  • Sandra
   10 kesäkuun, 2018 at 7:35 am

   Mun mielestä silti olit edullisesti päässyt. Ei ollenkaan paha sentään ulkomailla ollessa, Suomessa lomaillessa tuskin olisi riittänyt.

   Reply
 • Heidi - Delux-Retkiperhe
  10 kesäkuun, 2018 at 8:21 am

  Kiva postaus, täytyisi pistää enemmän reissuilla ylös kuluja. Kolme vuotta sitten olimme taaperon kanssa Pariisissa ja esimerkiksi päivä Disneylandissa kolmelta maksoi noin 270€. Pariisissa kolmen ruokalajin lounaat olivat minusta yllättävän edullisia. Kesäinen Pariisi olisi kiva kokea. Me olimme maaliskuun lopussa siellä, joten oli aika viileää ja sadettakin tuli ajoittain. Se jäi mieleen Pariisista, että metrolla kulkeminen rattaiden kanssa oli aika haastavaa. Olin raskaana ja mieheni kanssa nosteltiin rattaita porttien yli, kun siellä ei ollut kulkuaukkoja rattaille.

  Reply
  • Sandra
   15 kesäkuun, 2018 at 8:51 am

   Minustakin illalliset ja lounaat olivat yllättävän edullisia, mutta onhan tuo Disneyland kohtuullisen tyyris erityisesti kun mukana oli vain yksi lapsi. Joo, metrot eivät olleet kovin lapsiystävälliset ja samoin portaat metrotunneliin olivat varmasti hankala kulkea rattaiden kanssa.

   Reply
 • Aron / Ja sitten matkaan...
  10 kesäkuun, 2018 at 8:09 pm

  Budjettipostaukset ovat aina kivoja, kiitos siis tästä. Onnistuit kyllä venyttämään euroa varsin tehokkaasti. Lennon edullisuuden toki ymmärrän, mutta tuo ruokailubudjetti oli todella pieni. Piti ihan vilkaista edellisen oman Pariisin matkan budjettia. Meidän ruokakulut näkyivät olevan noin kaksinkertaiset. Tosin minulle Pariisissa ruoka on yksi tärkeimpiä juttuja. Vielä paljon enemmänkin tuolla ruokaan saisi tuhlattua. Pariisi ei siis tosiaan ole mikään halpa kaupunki.

  Reply
  • Sandra
   15 kesäkuun, 2018 at 8:53 am

   Yllätyin itsekin, miten vähän rahaa ruokaan meni. Syytän kyllä sitä, että reissasin yksin eikä sillä tavalla tehnyt mieli illalla istua syömässä. Lounailla söin sitten enemmän.

   Reply
 • Virpi/Hätälasku matkablogi
  12 kesäkuun, 2018 at 6:26 pm

  Yksin reissatessa välillä harmittaa, että kulut ovat isompia esim. majoituksissa, mutta tuo on kyllä totta, että sitten puolestaan taas voi säästää ruokailuissa, koska ei välttämättä tule syötyä pitkän kaavan mukaan ja itse ainakin pärjään tosi vähällä syömisellä. Mutta jos on reissukavereita matkassa niin yleensä tulee syötyä pelkästä syömisen ilostakin joskus! 😀

  Reply
  • Sandra
   15 kesäkuun, 2018 at 8:54 am

   Nimenomaan näin! Samoin kaverin kanssa tulee helposti otettua lasilliset viiniä, kahviteltua ja kaikkea muuta, mikä lisää huomaamatta reissukuluja. Voisi joskus tehdä vertailumatkan reissukaverin kanssa ja katsoa, mikä olisi kokonaislaskun loppusumma.

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  13 kesäkuun, 2018 at 11:15 pm

  Nykyisillä lentohinnoilla kulkeminen kentälle ja kentältä niin kotona kuin kohteessa maksaa usein enemmän kuin lentäminen!

  Reply
  • Sandra
   15 kesäkuun, 2018 at 8:55 am

   Totta, se tuntuu kyllä järjettömältä! Helposti pelkät kulkemiset kentälle ja kentällä ostetut syömiset ja juomiset ylittävät lentolipun hinnan!

   Reply
 • Terhi
  15 kesäkuun, 2018 at 12:44 pm

  Säästeliäästi olet eleillyt, ainoa suuri menoerä on tuo hotellihuone, mutta Pariisi on kallis kaupunki majoittua.

  Reply
  • Sandra
   16 kesäkuun, 2018 at 11:41 am

   Totta, ja varmasti keväällä ja kesällä hinnat ovat talvea korkeammat. Se oli kuitenkin sen arvoista ja myös säät suosivat. Sain nauttia jopa 29 asteen päivistä.

   Reply
 • Merja / Merjan matkassa
  15 kesäkuun, 2018 at 5:16 pm

  Oman Pariisin matkan kuluja en uskalla edes laskea 🙂 Toki maksoin kahden hengen kulut kun tyttäreni oli mukana. Ruokailuihin meni tosi paljon rahaa ja hotellikaan ei ollut halvimmasta päästä. Lennot Suomesta myös kalliimmat kuin Maltalta. Tuliaisiin ei juuri rahaa mennyt, kun kaupoissa kiertelyyn ei (onneksi) ollut juuri aikaa jäänyt.

  Reply
  • Sandra
   16 kesäkuun, 2018 at 11:40 am

   Noihin kauppoihin olisi voinut upottaa vaikka miten paljon rahaa. Lapsen kanssa varmasti menee enemmän, kun syödäkin pitää säännöllisemmin (ei kuten minä, että aamupalan ja kahvin voimin 7 tuntia) ja toki maksaa nähtävyydet kahdelta. Saatikka Disneylandiin meno tai vastaava.

   Reply
 • Annna-Katri / Adalmina's Adventures
  16 kesäkuun, 2018 at 8:22 am

  Ihana Pariisi! Mutta se on kieltämättä kallis kaupunki yksin reissaajalle majoituksen suhteen. En tiedä minkä tasoisia hostelleja sieltä voisi löytää, ja ehkä sitä kautta halutessaan vähän kustannuksia pienentää. Eläminen taas muuten taitaa olla muuten suht samanhintaista kuin muuallakin Euroopassa.

  Reply
  • Sandra
   16 kesäkuun, 2018 at 11:37 am

   Muuten oli yllättävän halpaa mielestäni, mutta toki tuo majoitus oli korkeanlainen. Halusin kuitenkin päästä omaan huoneeseen lähelle Eiffel-tornia, mutta ehkäpä seuraavalla kerralla voisin kokeilla hostelliakin.

   Reply
 • Emilia/Matkan varrella
  16 kesäkuun, 2018 at 12:04 pm

  Allekirjoitan täysin tuon väitteen että Pariisissa hotellien hinta ja laatu eivät kohtaa – ja eivät muuten hostelleissakaan. Maksoin pari vuotta sitten todella räkäisestä hostellista 35e(!)/yö, kyllä kirpaisi.. Kaupunkina se on kuitenkin niin ihana että aina vaan halua palata kerta toisensa jälkeen. <3

  Reply
  • Sandra
   16 kesäkuun, 2018 at 3:19 pm

   On tuo tosi kova hinta huonosta paikasta. Aina kirpaisee maksaa huonosta laadusta. Onneksi kuitenkin kaupunki itsessään on ihana!

   Reply
 • Anna | Tämä matka -blogi
  16 kesäkuun, 2018 at 7:32 pm

  Näinhän se on, että yksinään joutuu hotelleista maksamaan aina enemmän. Ja vuokra-autosta. Muihin kuihin en oikein osaa ajatella ihmisluvulla olevan merkitystä.
  Oikeastaan itse syön aina edullisemmin kuin Tepon kanssa matkustaessa. En ole niin tarkka ruokapaikan suhteen 🙂

  Reply
  • Sandra
   17 kesäkuun, 2018 at 7:54 am

   En mäkään yleensä, joten ruoassa säästää sitten. Olisihan sitä voinut mennä hostelliin, mutta halusin vähän yksityisyyttä.

   Reply
 • Rosita - Matkaopas Vapauteen
  17 kesäkuun, 2018 at 7:37 am

  Pariisissa on kyllä parasta ihan tuo kuljeskelu ja ympärilleen katselu. Noista vanhoista rakennuksista, katukuppiloista ja kulmakaupoista tulee jo hyvä fiilis 🙂 Äkkiseltään kuulostaa paljolta yli 600 € kolmesta päivästä, kun itse elää sillä koko kuukauden Aasiassa, mutta noissa Länsi-Euroopan pääkaupungeissa sitä rahaa vain menee vaikka kuinka kohtuudella koittaa elellä. Lennot kuiteskin tosi edulliset sulla. Ite säästin aikanaan nukkumalla yön jollain halpalentokentällä, kun aamulla oli Nizzaan jatkolento 😀

  Reply
  • Sandra
   17 kesäkuun, 2018 at 7:58 am

   Joo, onhan nuo hinnat tuolla ihan eri luokkaa. Nyt taas tuntuu Pariisi edulliselta kun on ollut Islannissa.

   Joskus kentällä nukkuminen voi toimia, jos sillä säästää esim 100€ hotellihinnasta ja lento on aikaisin.

   Olisin toki voinut nukkua hostellissa, mutta tällä kertaa halusin ihan tarkoituksella vähän paremman majoituksen 🙂

   Reply
 • Rosa
  17 kesäkuun, 2018 at 7:49 am

  Mielenkiintoinen postaus. Lentojen hinnat ovat niin edullisia moneen Euroopan kaupunkiin, mutta majoitus on yleensä se, mihin ne eurot sitten hupenevat. Saman huomasin tällä viikolla kun varailin matkaa Köpikseen.

  Reply
 • Marimente
  15 heinäkuun, 2018 at 4:48 pm

  Kiitos tästä postauksesta Sandra! Juuri haaveilen Pariisin reissusta, kun hoksasin että Amsterdamista pääsee sinne kolmessa tunnissa junalla edullisimmillaan hintaan 35e/suunta. Hotellien kanssa on suurin vaikeus vetää budjetilla, kuten itsekin tuumasit. Täytyypä tutkia tuota mainitsemaasi Luxembourgin puiston aluetta tarkemmin! 🙂

  Reply
  • Sandra
   15 heinäkuun, 2018 at 6:37 pm

   Eipä kestä, hyvä jos oli hyötyä! Ja tuo junalippu kuulostaa hurjan hyvältä ja kannattaa katsastaa myös hostellien tarjonta :). Mukavaa reissua, jos sinne päädyt menemään 🙂

   Reply

Leave a Reply