Menu
Suomi / Tampere

Parhaat valokuvauspaikat Tampereella

Kotikaupungissani Tampereella on lukuisia ihania paikkoja, joissa kannattaa kaivaa kamera esiin. Tässä postauksessa kerron omat suosikkini olitpa sitten ottamassa otoksia itsestäsi kivaa taustaa vasten tai upeista tamperelaisita maisemista. Joten nappaa kamera käteen ja lähde kuvausmatkalle Manseen!

Hiedanranta

Hiedanranta on vanha tehdasalue, jota komistavat upeat graffitit. Istu bussiin (tai vuodesta 2025 lähtien ratikkaan) ja suuntaa kohti Lielahtea. Alueella on myös kaunis Lielahden kartano ja Kartanonpuisto, joka on parhaimmillaan kesällä tai syksystä ruskan aikaan. Graffitit toimivat ympäri vuoden hyvin taustana vaikkapa selfieille tai asukuville.

Täällä tulee nykyään kuljeskeltua vaunulenkillä lähes päivittäin, kun muutimme lähiseudulle. En malta odottaa kesää, kun pääsemme piknikille Kartanonpuistoon.

Laukontorin ympäristö

Perinteiset torikahvit Laukontorilla ovat minun ja isän jokakesäinen traditio, mutta torin ympäristössä on myös muutama loistava kuvauskohde. Torin laidalla sijaitsee hieno Tampereen historiasta kertova graffitiseinä ja lisäksi kivenheiton päässä oleva punatiilinen Kehräsaari toimii upeasti taustana kuville. Paikka on sopivan varjoinen, jolloin hyviä kuvia saa myös aurinkoisella säällä.

Finlaysonin tehdasalue

Punatiilistä työläishistoriaa huokuva Finlayson on loistava kuvauskohde. Erityisesti kesällä Finlayson Art -tapahtuman aikaan betoninen maa on maalattu värikkäillä maalauksilla, jotka toimivat hienosti myös valokuvissa. Kannattaa kurkistaa sisälle vanhoihin tehdasrakennuksiin, joiden mahtipontiset ovet, tummat metalliportaat ja isot kaari-ikkunat kuljettavat sinut keskelle menneisyyttä, jolloin tila täyttyi kilkattavasta melusta ja koneiden kanssa työskentelevistä miehistä ja naisista.

Lisävinkki! Kannattaa poiketa Finlaysonilla sijaitsevaan Cafe Kattoon, jonka terassilta avautuvat loistavat maisemat Tampereen keskustan ylle. Vielä parempia kuvia saa samassa paikassa sijaitsevalta kattokävelyltä.

Tallipiha

Lähellä Finlaysonin tehdasaluetta sijaitsee entinen Finlaysonin tehtaanpatruunan talouspiha Tallipiha. Omasta mielestäni alue toimii kuvauskohteena erityisesti nyt loppuvuonna, aina ruskan alusta tunnelmalliseen joulukauteen, jolloin lukuisat valot ja lyhdyt luovat alueelle satumaisen taikamaailman.

Pst. Joulusesongin viikonloppuina löydät minut suklaaherkkujen keskeltä Tallipihan suklaapuodista. En malttanut äitiyslomallakaan pysyä poissa jouluhärdellistä, joten manguin itseni töihin :D. Tule poikkeamaan!

Näsinpuisto ja Milavida (maksullinen, jos kuvaat sisällä)

Tallipihalta kannattaa jatkaa Tampereen kenties hienoimpaan puistoon, Näsinpuistoon. Sen vanhat jykevät puut, pensaat, salaiset pienet polut ja tietenkin upea Milavidan palatsi (Näsinlinna) ovat loistavia kuvauskohteita. Huomaa kuitenkin, että ainakin vielä pari vuotta sitten palatsissa sisällä kuvaaminen oli maksullista. Itse en tätä tiennyt ja menimme sisälle ottamaan sisarestani ja tämän sulhasesta muutamia kuvia heidän hääpäivänään. Sisällä kuvaaminen päätyi maksamaan muistaakseni 35 euroa tuolloin pari vuotta sitten. Sisätilat ovat todella kauniit, mutta myös ulkona saa hyvällä ilmalla hienoja kuvia.

Hatanpään Arboretum

Suuntaa Arboretumiin erityisesti heinäkuun lopussa – elokuun alussa, jolloin ruusutarha kukkii kauneimmillaan. Jostain syystä itseltäni ei löytynyt yhtään kuvaa Arboretumista, joten tämä muualla otettu ruusukuva toimikoon rekvisiittana.

Moro Sky bar

Mistä paikoista näet parhaiten Tampereen skylinen? Suosittelen ravintola Periscopea, Moro Sky baria, Cafe Kattoa ja Pyynikin näkötornia. Moro Sky bar toimii parhaiten auringonlaskun aikoihin drinkkilasillisen kanssa. Vinkkinä muuten, että S-etukortilla paikasta saa kohtuuhintaisen pullon talon puna-, valko- tai kuohuviiniä. Tätä ei juuri mainosteta, mutta koska juomahinnat ovat baarin luoteeseen sopivan korkealla, kannattaa ehkä päätyä porukalla reilun parinkympin skumppapulloon. Sky barista näkee kivasti myös Kalevan kaupunginosan, johon ulkopaikkakuntalainen ei välttämättä muuten törmää.

Pispala

Viimeisenä kuvauspaikkana nostaisin esiin ikonisen Pispalan kaupunginosan. Täällä täytyy käydä räpsäisemässä otos Tampereen kuvatuimmasta punakattoisesta talosta ja upeista harjumaisemista. Tee kuten minä ja suuntaa paikalle kesäisenä viikonloppuna ja testaa samalla Cafe Pispalan brunssin pannukakut (pöytävaraus tarvitaan).

Cafe Pispala

Pannukakkukuvaan on hyvä lopettaa.

Mitä muita kuvauspaikkoja suosittelisit Tampereella? Kommentoi alle.

24 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  28 lokakuun, 2022 at 7:22 am

  Näissä oli muutamia tuttuja paikkoja, mutta myös tuntemattomia. Alkoi tehdä heti mieli tehdä reissu Tampereelle. Joulutori olisi mukavaa päästä parin vuoden tauon jälkeen näkemään, niin se voisi olla mukava ajankohta, vaikka maisemat silloin ovatkin aika erilaisia kuin näissä kuvissa.

  Reply
  • Sandra
   1 marraskuun, 2022 at 9:38 am

   Totta muuten, joulutori on myös aikas kiva, samoin parhaillaan menevät valoviikot.

   Reply
 • Mari/Kodinvaihtaja
  30 lokakuun, 2022 at 8:54 pm

  Olipa hyvähenkinen postaus. Menemme täältä Lempäälästä mieheni kanssa staycationille tyttöni Sorsapuiston kotiin itsenäisyyspäivän aikoihin (hän kodinvaihdossa meidän piikkiin silloin kavereidensa kanssa Lontoossa), joten voisi vaikka tehdä ratikka-ajelua ja mennä Pispalaan brunssille❤️

  Reply
  • Sandra
   1 marraskuun, 2022 at 9:38 am

   Kuulostaa kivalta suunnitelmalta. Sorsapuiston alue on myös ihana!

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  30 lokakuun, 2022 at 9:28 pm

  Aika hyvin, että turkulaisena on tullut kuvailtua niin Finlaysonin katolla, Moro Sky Barissa kuin Pispalassakin 🙂 Tuosta Milavidasta olen nähnyt muitakin mainintoja, eli ehkä siellä pitäisi poiketa seuraavan kerran Tampereella!

  Reply
  • Sandra
   1 marraskuun, 2022 at 9:39 am

   No aika hyvin siis. Milavidassa on kiinnostava museo Nottbeckin suvun historiasta ja samalla koko Tampereen historiasta. Suosittelen!

   Reply
 • Anne | Elämää Nomadina
  31 lokakuun, 2022 at 10:56 am

  Hienoja kuvia ja kuvauspaikkoja! Näistä olen itse tainnut ottaa kuvia vain Pispalassa, ja osassa paikoista en ole koskaan edes käynyt, vaikka Tampere jollain lailla tuttu kaupunki onkin. Tuo Tallipiha näyttää todella tunnelmalliselta syksyn väreissä, ja on epäilemättä ihana joulun alla!

  Reply
  • Sandra
   1 marraskuun, 2022 at 9:39 am

   Kiva jos postauksessa oli uusiakin paikkoja 🙂

   Reply
 • Milla/Miffa´s
  31 lokakuun, 2022 at 7:57 pm

  Oi tästä tuli ihan Tampere-ikävä kun siellä aikoinaan tuli 5 vuotta asuttua. Hiedanranta ei kyllä silloin tainnut vielä olla mikään juttu, tai ainakin siellä tuli käytyä vasta muutama vuosi sitten Tampereella kyläillessä 🙂 Mutta olispa ihana tehdä joku joulureissu joulutorille ja Tallipihalle ja mulla on vähän heikkous kaikkiin teemapuistoihin, niin jos vielä Koiramäellä olis joku joulutapahtuma niin olis aika täydellinen combo 🙂

  Reply
  • Sandra
   1 marraskuun, 2022 at 9:41 am

   Mun käsittääkseni Koiramäellä on ollut jonkinlainen joulutapahtuma. Se on ollut lapsille suunnattu, joten itse ei ole tullut käytyä, vaikka muuten olen koiramäestä kuullut paljon kehuja 🙂

   Reply
 • Eveliina / Reissukuume
  1 marraskuun, 2022 at 3:57 pm

  Hauskoja vinkkejä! Jotenkin en ole koskaan miettinyt Tamperetta tästä näkökulmasta. Siellä on tullut piipahdettua lähinnä kaupoilla 😀

  Ja kiitos Tallipiha-muistutuksesta! Täytyy taas tulla ennakkofiilistelemään sinne joulua 🙂

  Reply
  • Sandra
   8 marraskuun, 2022 at 9:05 am

   Tervetuloa Tallipihalle, erityisesti Suklaapuotiin :D. Jos mahdollista, kannattaa tulla erityisesti pimeän tullen, kun tunnelmalliset valot ovat parhaimmillaan. Muutenkin Tampereella kosken seutu on hieno nyt valoviikkojen aikaan.

   Reply
 • Merja / Merjan matkassa
  1 marraskuun, 2022 at 6:11 pm

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Tampere on kiva kaupunki ja tässä onkin hetki vierähtänyt edellisestä vierailusta. Finlaysonin alue, ravintola Periscope ja Pispala ovat tuttuja, mutta tässä tuli monta uutta paikkaa. Aika kova kuvausmaksu Milavidan palatsissa. Ymmärrän toki, että jotain roposia haluavat mutta 35 euroa on minusta paljon. Varsinkin jos vertaa siihen, että Bolognassa pyydettin kahden euron maksu, jos halusi tietyissä kirkoissa kuvata sisätiloja. Ehkä ei pitäisi Suomea ja Italiaa verrata. 🙂 Pyynikki on myös kivaa aluetta ja ne munkit..ah, ovat niin hyviä.

  Reply
  • Sandra
   8 marraskuun, 2022 at 9:07 am

   Niin, oli kova maksu kieltämättä minustakin. Varsinkin, kun siitä ei kerrottu missään lapussa ovella eikä henkilökunta ollut mitenkään ystävällinen siitä kertoessaan :(. Noh, mutta kauniit tilat olivat kylläkin.

   Ja todellakin Pyynikki on ihanaa aluetta.

   Reply
 • Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra
  1 marraskuun, 2022 at 11:27 pm

  Tampereella tuli käytyä paljon, mutta näistä paikoista minulla ei ole tietoa. Voi olla, ettei suurinta osaa niistä silloin ollut olemassakaan. Viimeisestä Tampereen-visiitistäni on jo yli 10 vuotta. Pidän nämä mielessäni, jos taas kerran eksytään Tampereelle.

  Reply
  • Sandra
   8 marraskuun, 2022 at 9:07 am

   No hei tervetuloa verestämään muistoja, kun olette täälläpäin 🙂

   Reply
 • Elina / elinanmatkalaukussa
  3 marraskuun, 2022 at 10:05 pm

  Viime joulukuussa olin viikonlopun Tampereella ja silloin käytiin Tallipihan joulua ensi kertaa ihastelemassa, joulutorilla ja ihastelin myös tuota Finlaysonin tehdasaluetta! Muuten on Tampere melko tuntematon kaupunki edelleen ja paljon siellä olisi vielä koluttavaa ja nähtävää! 🙂

  Reply
  • Sandra
   8 marraskuun, 2022 at 9:09 am

   Paljon olet ehtinyt nähdä kuitenkin. Keskusta on kuitenkin aika kompakti ja sen näkee kyllä hyvin parissa tunnissa.

   Reply
 • Sanna I Seven Seas
  5 marraskuun, 2022 at 1:22 pm

  Tämä oli loistava koonti Tampereesta ja sen hyvistä lokaatioista! Itselle oikeastaan vain tuttu tuo Finlaysonin alue, siis kuvien puolesta. En ole siellä vielä koskaan itse käynyt. Täytyisikin ihan tehdä joku minilomareissu Tampereelle ja tutustua näihin esittelemiisi kohteisiin. 🙂

  Reply
  • Sandra
   8 marraskuun, 2022 at 9:10 am

   Tervetuloa! Kun hyppää bussin kyytiin, niin voi tutkia vähän kaukaisempiakin lähiöitä, kuten Hiedanrantaa. Ja tietenkin Pyynikki on ihana erityisesti kesällä 🙂

   Reply
 • Aila ja Juha
  5 marraskuun, 2022 at 5:27 pm

  Kiva kertomus entisestä kotikaupungistani! Tuttuja olivat melkein kaikki paikat, jopa Moro Sky Bar, jossa olen känyt kerran juhlimassa eläkkeelle jäämistäni. Sieltä kun näkyvät lapsuudenkotini Kalevan tornit ja koulureittini. Kertomuksen myötä huomasin, että olen lapsuuteni ja nuoruuteni pyörinyt lähinnä Tampereen keskustan liepeillä. Mahtoiko silloin 50 vuotta sitten kaikkia kertomuksen paikkoja edes olla olemassa? Ehkä uskallan seuraavan kerran Tammelan torin mustamakkaran jälkeen lähteä vähän edemmäs…
  Juha

  Reply
  • Sandra
   8 marraskuun, 2022 at 9:12 am

   Ei varmasti ollut! Tampere on muuttunut valtavasti vuodesta 2006, jolloin muutin tänne, saatika 50 vuodessa! Olet ollut onnekas, kun olet saanut elää lapsuuden ja nuoruuden Kalevassa, silloin se taisi olla juuri rakennettua…?

   Reply
 • Tomppa
  1 helmikuun, 2023 at 10:59 am

  Tanssivat vedet tuli käytyä kanssa kuvamaassa muutamaan kertaan..

  Reply
  • Sandra
   17 helmikuun, 2023 at 6:24 am

   Se oli kanssa hieno show. Paljon porukkaa oli paikalla.

   Reply

Leave a Reply