Menu
Kroatia / Yleinen

Perillä Splitissä!

Pikaterveiset täältä hotellihuoneesta Splitistä! Ensitunnelmat Kroatiasta olivat hieman odotusten vastaiset. Odotin paikan näyttävän jotenkin enemmän italialaishenkiseltä ja olevan täynnä vanhoja venetsialaistyylisiä loisteliaita entisiä palatsirakennuksia. Kenties olen antanut upeiden Kroatiasta otettujen mainoskuvien vaikuttaa liikaa omiin mielikuviini. Alun vaikutelma oli kuin olisin saapunut Kreikkaan – talot, pihat ja luonto näyttivät yllättävän samankaltaiselta vain sillä erotuksella, että heti lentokentän ympäristössä meitä tervehti tuulessa huojuvat palmupuut. Yhtä kaikki täällä on todella kaunista. Merivesi on äärettömän puhdasta ja turkoosia, ihmiset ovat ystävällisiä ja ruoka on tähän mennessä ollut oikein hyvää. Ehdimme jo ensimmäisenä päivänä kuljeskella hieman turistien kansoittamassa keskustassa ja ihailla siellä odottamiani venetsialaistyyliä rakennuksia. Splitin vanha keskusta on rakennettu Diocletianuksen palatsin ympärille ja se on yksi Unecon maailmanperintökohteista. Lienee turhaa sanoa, että se on todella upea.

IMG_5823

Illallista vanhojen raunioiden ympäröimänä elävää musiikkia kuunnellen.

IMG_5808

Kävimme täällä aamu-uinnilla

IMG_5804Hotellimme on muuten aivan IHANA! Kyseessä on pieni, edullinen perhehotelli, joka sijaitsee parin kilometrin päässä keskustasta. Hotellissa on vain seitsemän huonetta ja meille on mielestäni siunaantunut niistä paras: ylimmän kerroksen raikkaan valkoisella sisustettu huone, josta on näkymät merelle. Hotellia pitää äärettömän ystävällinen ja vieraanvarainen nainen kahden tyttärensä kanssa. Palaan hotelliimme ihan omassa postauksessa myöhemmin, mutta olen jo nyt niin täpinöissäni paikasta. Ei tämä mitään viiden tähden luksusta ole, mutta viihtyisä ja kodikas paikka, jossa tuntee olonsa tervetulleeksi, aivan kuin olisi ystävän luona kylässä.

IMG_5793

Huoneeseen oli tuotu kukkia pöydälle

IMG_5873

Aamupala huoneemme parvekkeella

 Aloitimme aamun tekemällä juoksulenkin rantaan ja hyppäämällä mereen uimaan. Uinnin jälkeen istuimme juomaan kahvit rantakahvilaan ja tulimme myöhemmin hotellille syömään varsinaisen hedelmistä ja rahkasta koostuvan aamiaisen. Nyt lähdemme tutustumaan paremmin keskustan nähtävyyksiin ja ehkä vielä pulahtamaan uudestaan mereen uimaan.

Rakastan tätä.

4 Comments

 • marikaw
  22 elokuun, 2014 at 12:30 pm

  Nauttikaa Kroatiasta! 🙂 Käykää mahdollisuuksien mukaan saarilla ja kansallispuistoissa, ette pety!

  Reply
  • Sandra
   22 elokuun, 2014 at 2:01 pm

   Kiitos kommentista ja vinkeistä! Olisiko joku tietty saari tai kansallispuisto, jota erityisesti suosittelisit? Ajateltiin käydä Krkassa – oletko käynyt itse siellä?

   Reply
   • marikaw
    24 elokuun, 2014 at 5:24 pm

    Kävin Krkassa, oli ihana paikka ja kannattaa mennä. 🙂 Krkaa suosittelen ja jos aikaa tai mahdollisuuksia on niin Plitviceä. Saarista me kävimme Bracilla, se oli tosi kiva paikka.

    Reply
    • sandra
     25 elokuun, 2014 at 8:27 am

     Kiitos tästä! Menemmekin tänään ostamaan Krkaan liput!

     Reply

Leave a Reply