Menu
Henkilökohtaista

Pienissä häissä

Siskot lähikuva

Isak ja Sandra Heimola rakennus Isak Rannalla rauhoittumassa Siskot Omakuva Häätanssit Hitaat tanssit

Yksi tämän kesän kohokohdista oli viime viikonloppuna järjestetyt serkkuni ja tämän ihanan morsiamen häät. Jos voisin toivoa, pääsisin ainakin kerran kesässä häihin, koska rakastan niiden tunnelmaa, ruokaa, puheita ja erityisesti katsella nuorenparin onnea. Edellisistä häistä oli kuitenkin vierähtänyt jo seitsemän vuotta, joten olin ainakin tuplasti ilahtuneempi, kun sain kutsun keväällä. Koko kevään ja alkukesän koronatilanne aiheutti epävarmuutta sekä vieraille että itse hääparille siitä, pystytäänkö juhlia järjestämään ollenkaan. Onneksi kokoontumisrajoituksia lievennettiin sen verran, että pääsimme  paikalle sekä kirkkoon että juhlapaikalle. Valitettavasti morsiamen suku ei päässyt ulkomailta Suomeen, mutta hääpari suunnittelee sitten uusintakierroksen järjestämistä morsiamen kotimaassa.

Muutenkin koronarajoitukset oli huomioitu juhlapaikalla niin hyvin kuin mahdollista. Käsidesiä oli saatavilla jokaisessa pöydässä, wc-tiloissa ja juhlapaikan ulkopuolella. Hääparia ei kätelty tai halattu, vaan onnentoivotukset huikattiin kauempaa. Silti tunnelma oli aivan yhtä lämmin kuin normaalissakin tilanteessa. Hääpaikka oli mukavan rento, Suomen kesä näytti kauneimman puolensa ja samettinen elokuun ilta helli ulkona istuskelevaa juhlakansaa. Pojat päätyivät illasta potkimaan jalkapalloa pihalla, osa tanssahteli sisällä rautalankarokin rytmeissä ja loppuväki istui ulkona jutellen ja nauttien auringosta.

Nämä olivat myös Isakille ensimmäiset suomalaiset häät, ja itse asiassa ensimmäiset häät ikinä! Enkä olisi voinut toivoa parempaa johdatusta hääjuhlintaan. Pahimmassa skenaariossa hän olisi voinut istua yksin läpi pitkäpiimäisten puheiden ja vihkiliturgioiden ymmärtämättä mitään ja jäädä keskusteluista ulkopuoliseksi. Nämä häät olivat jo lähtöasetelmiltaan kansainväliset. Valtaosa hääohjelmasta ja vihkipuheesta oli englanniksi sekä sulhasen kaveriporukka koostui lähes yksinomaan yliopistossa englantia pääaineena lukeneista opiskelijoista. Juttuseuraa siis riitti, ja hän kehui jälkeenpäin kovasti häiden tunnelmaa ja meininkiä. Iso kiitos hääparille ja järjestäjille <3

Tämän viikon työskentelen vielä ahkerasti Suklaapuodin tiskin takana, ja sitten koittaa viikon loma! Ulkomaat saavat jäädä odottamaan parempia aikoja, mutta suunnittelen lähteväni ajelemaan Vaasaan ja siitä edemmäksi pohjoiseen – minne tuuli kuljettaakaan. Vinkkejä saa antaa.

Mitä loppukesän suunnitelmia itselläsi on?

No Comments

    Leave a Reply