Menu
Kreikka

Sairastuvan tunnelmia Korfulta!

Hei ja terveiset Korfulta! Saavuin tänne vehreälle Kreikan saarelle jo sunnuntaina ja tarkoituksenani oli kirjoitella alun tunnelmista jo aikoja sitten, mutta eihän siinä käynyt niin kuin piti. Toisena iltana aloin oksennella rajusti. Lääkäri kävi huoneessa kolmelta yöllä ja passitti aamulla vielä klinikalle jatkotutkimuksiin. Kolmas lomapäivä menikin sitten tiputuksessa. Eilisen eli neljännen lomapäivän vietin käytännössä kokonaan hotellilla, jossa jaksoin raahautua kerran altaalle ja kerran syömään. Muuten nukuin varmaan viidet päiväunet.

En ole koskaan vielä sairastunut matkoilla siten, että olen tarvinnut varsinaista sairaalahoitoa. Toki Australiassa tuli pari kertaa käytyä lääkärissä, mutta siellä homma hoitui simppelisti: antibiootit kouraan ja kotiin. Ensimmäistä kertaa elämässäni pääsin testaamaan matkavakuutuksen toimintaa toden teolla, ja moneen kertaan ehdin jo kiitellä, että sellaisen hankin. Toki ruokamyrkytys / auringonpistos / virus / vatsatauti olisi mennyt ohi itsestäänkin, mutta ei näin nopeasti. Kiitos siis loistavalle hoidolle ja POP vakuutukselle.

Nyt hyvin nukutun päivän ja yön jälkeen peilistä katselee sellainen 10 vuotta nuoremman näköinen naama. Ihan uskomatonta, mitä loma tekee pärstäkertoimelle. Siinä missä kaksikymppisenä pystyi häivyttämään uurteet vain valokynällä, näin kolmikymppisenä homma hoituu (jos enää hoituu) vain ja ainoastaan kunnon unilla. Silmäpussit ovat sulaneet jonnekin ja muutenkin tuntuu oudon virkeältä. Sellaiselta, että olen oikeasti nukkunut väsymyksen pois, enkä vain karkottanut sitä kahvilla. Mikä parasta, noin vuoden (!!!) kestänyt toisen silmäluomen elohiiri on vihdoinkin tiessään! Miettikää, jos toisessa silmäluomessa sykkii ja nykii noin vuoden koko ajan satoja kertoja päivässä.

Tänään suuntaan paikkaan nimeltä Paleokastritsa. Kyseessä pitäisi olla yksi Korfun saaren kauneimpia rantoja. Ainakin kuvien perusteella paikka näyttää lumoavan upealta turkoosilta poukamalta. Huomenna lähden vielä Albaniaan. Palaan myöhemmin vielä tarkemmilla postauksilla lomasta, mutta nyt halusin vain sanoa, että hengissä ollaan. Levänneenä. Hyvin syöneenä. Paljon nesteytystä saaneena.

2 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  4 syyskuun, 2019 at 7:51 pm

  Voi kurja! Selvisikö se, mistä pahoinvointi johtui? Toivottavasti epäonninen alku ei pilaa koko lomaa. Onko tuollaisissa tilanteissa mahdollista saada jotain korvausta matkavakuutuksesta vai korvataankohan vain varsinaiset sairastumisesta aiheutuneet kulut?

  Reply
  • Sandra
   5 syyskuun, 2019 at 9:23 am

   Yksi päivä loman alusta ja yksi päivä lopusta jäi terveenä olemiseen. Onneksi itse sairastuin ensin, ja sitten vasta poikakaveri, niin molemmille jäi vielä yhdet omat päivät olla terveenä ja seikkailla itsenäisesti. Matkavakuutus korvaa vain suorat sairastumisen kulut, ei valitettavasti mitään muuta. Kävin itse vielä klinikalla saamassa nesteytystä ja lääkkeitä sekä lisätutkimuksissa, joten hyvä, että oli matkavakuutus olemassa.

   Reply

Leave a Reply