Menu

Uusi vuosi, uusi alku. Toivotin vuoden 2015 tervetulleeksi Suomessa Kouvolassa, ja sen jälkeen elämä on ollut aikamoista haipakkaa. Vuotta 2016 tuli juhlittua Melbournessa. Siinä välissä kävin Suomessa, mutta palasin takaisin suosikkikaupunkiini vuotta 2017 varten. Vuosi sitten seisoin asuinrakennukseni 32.kerroksessa ja katsoin, miten taivas räjähti, kun pilvenpiirtäjien päältä lähetettiin yhtä aikaa lukuisia ilotulituksia. En olisi tuolloin ikinä arvannut, että vuotta 2018 vietettäisiin Maltalla. Elämä on ollut yllätyksiä täynnä.

IMG_7655

Jokaista uutta vuotta olen juhlistanut eri ihmisten kanssa, joka kerta hieman erilaisena ihmisenä. Jokainen asuinpaikka, työ ja ihminen on jättänyt minuun pienen jälkensä ja välillä tuntuu, että kolmeen kuluneeseen vuoteen olisi mahtunut enemmän elämää kuin sitä edeltäneeseen kymmeneen vuoteen. Välillä on tullut otettua aika tavalla turpaan elämältä, mutta silti kuluneeseen kolmeen vuoteen mahtuu lukuisia parhaimpia muistoja. Välillä olen tuntenut olevani aika hukassa ja irtonainen, mutta pohjimmiltaan olen ollut aidommin itseni kuin koskaan aiemmin. Kolmen vuoden aikana olen kulkenut aikalailla takki auki ja antanut muutosten tulla. Olen pyrkinyt vapauteen, huolettomuuteen ja tavoitellut seikkailuja ja elämyksiä. Myös sitä olen saanut.

IMG_7767

Uuden vuoden vaihtuessa on aika tarkistaa oman elämänsä luotainta. Kysyä, onko tämä sitä, mitä haluan myös tältä vuodelta. Mikä tuo mielekkyyttä elämään? Miten voin elää arvojeni mukaisesti? Tiedän, että olen levoton luonne, valmis muutoksiin sormia napsauttamalla. Tuntematon kutkuttaa, sillä niissä piilee seikkailun mahdollisuus. Seikkailuja saa tulla edelleenkin. Uusia maita on tutkimatta. Lukuisia matkahaaveita on toteuttamatta. Aina säännöllisesti tunnen uusien maiden kutsun. Joten uusia seikkailuja on luvassa vuonna 2018. Tiedossa on ainakin Berliini, Pariisi ja Islanti!

IMG_9445

Samalla koen, että on aika rakentaa arjestaan sellaista, että siinä viihtyy pidempään eikä ole jatkuvaa tarvetta hakea virikkeitä suurilla muutoksilla. Suurimpana toiveena on saada enenevässä määrin itselleni mielekkäitä työtehtäviä ja haluaisinkin tavalla tai toisella tehdä enemmän kirjoittamista ja viestintää työkseni. Haluan myös saada lisää sisältöä ja älyllistä haastetta elämääni ja ottaa uuden otteen opinnoissani. Haluan myös entistä enemmän kehittää tätä blogia kirjoittamalla aktiivisemmin ja toivottavasti tuottamalla mielenkiintoista ja puhuttelevaa sisältöä.

IMG_9377

On ollut ihanaa tutustua kymmeniin uusiin ihmisiin, joista olen jokaisesta oppinut jotakin. Jotain kertoo kuitenkin siitä, että viimeisimmät uuden vuoden juhlat on kaikki tullut vietettyä joka vuosi eri ihmisten kanssa. Välillä tuntuu kuin elämäni on kuin jokin lääkärin vastaanottotila, jossa ihmiset tulevat ja menevät kukin omien ongelmiensa, persoonallisuuksiensa ja kohtaloidensa kanssa, mutta kukaan ei pysy pidempään. Haluan omistaa aikaa pysyville ihmissuhteille, jotka ovat jääneet vähemmälle huomiolle kuluneiden vuosien aikana. Tämä ei välttämättä tarkoita, että pitää edes asua fyysisesti samassa maassa, mutta ainakin omistaa aikaa viestittelyyn säännöllisesti ja olla läsnä muuten.

IMG_8025

Olen myös ollut enemmän tai vähemmän sinkku käytännössä viimeisimmät kaksi ja puoli vuotta, vaikka toki koko prosessi ei ole ollut niin yksinkertainen ja selkeä. Vasta viime kuukausina olen ollut rehellisesti sanottuna sinut tämän kaiken kanssa. Yllä puhuin pysyvistä ihmissuhteista, mutta en silti ole etsimässä mitään varsinaista parisuhdetta. Nautin tästä yksinolosta ja vapaudesta ja omasta ajasta. Toki on tiettyjä asioita, joita kaipaa, mutta täytyy sanoa, että aika jalat alta -tyyppi pitäisi löytyä, jotta lähtisin matkaan mukaan. Parisuhde ei siis tule olemaan vuoden 2018 teemana, mutta voidaan jättää tämä mahdollisuus esimerkiksi vuoteen 2019 ;). Aika näyttää.

Toivon siis, että vuosi 2018 tulee olemaan sopiva yhdistelmä seikkailuja ja pysyvyyttä. Ei muutoksia pelkän muutoksen tähden, vaan muutoksia, jotka vievät kohti pysyvämpiä ja mielekkäämpiä olosuhteita. Toivotan tervetulleeksi uudet ihmiset, mutta pidän lujemmin kiinni nykyisistä ihmissuhteista. Toivottavasti vuosi sisältää vähemmän murehtimista ja stressaamista ja entistä enemmän itsetuntemusta, huolenpitoa itsestäni ja terveydestäni ja sitä kautta enemmän hyvää oloa. Toivottavasti tämä vuosi sisältää myös upeita matkoja, mieleenpainuvia kokemuksia ja ennen kaikkea onnellisuutta.

Hyvää uutta vuotta kaikille! Toivottavasti toiveet toteutuvat ja pääsette niihin tavoitteisiin, joita olette tälle vuodelle asettaneet. 

 

6 Comments

 • Jerry / Pako Arjesta
  1 tammikuun, 2018 at 10:50 am

  Hienoa pohdintaa ja upeita kuvia (erityisesti tuo kolmas, jossa auringonsäde tulee pilvien läpi). Toivotan upeaa vuotta 2018! 🙂

  Reply
  • Sandra
   8 tammikuun, 2018 at 7:52 pm

   Voi kiitos Jerry! Sitä samaa sinulle, kaikkea hienoa ja upeaa!

   Reply
 • Anna-Katri / Adalmina's Adventures
  1 tammikuun, 2018 at 11:05 am

  Ihanaa reissujen täytteistä vuotta 2018 sinulle! 🙂

  Reply
  • Sandra
   8 tammikuun, 2018 at 7:53 pm

   Kiitos samoin! Tiedän, että sinulla piisaa varmasti upeita matkoja myös vuodelle 2018!

   Reply
 • Sisko
  3 tammikuun, 2018 at 6:28 am

  Hyvää uutta vuotta sinullekin! 🙂 Sinulla on hyviä suunnitelmia tälle vuodelle. Tulevat matkat ovat varmasti mielenkiintoisia ja upeita. Itselläni myös tuo Islanti haaveissa. Joten kirjoituksia odotellessa. 🙂

  Reply
  • Sandra
   8 tammikuun, 2018 at 7:49 pm

   Voi kiitos Sisko! En malta odottaa Islantia, se on kyllä aivan unelmien täyttymys minulle! Hyvää uutta vuotta myös sinne!

   Reply

Leave a Reply