Menu
Malta

Taas yksi syy tulla Maltalle: Valletta on vuoden 2018 kulttuuripääkaupunki!

Heipsistä taas! Olenko vain minä vai tuntuuko teistäkin, että Malta on ollut viime aikoina enemmän otsikoissa ja matkapostauksissa esillä? Voisiko yksi syy olla se, että Valletta on vuoden 2018 Euroopan kulttuuripääkaupunki? Tänä vuonna tuo pieni mutta loistelias kaupunki täyttyy erilaisesta kulttuuriohjelmasta ja tapahtumista. Jos siis mielessäsi siintää toive vierailla Maltalla, tämä vuosi saattaa olla siihen paras mahdollinen!

IMG_0892 IMG_0912 IMG_0893

Viime lauantaina Valletta täyttyi ihmisistä, valoista, musiikista, akrobatiasta ja taiteesta, kun kaupunki juhli kulttuuripääkaupungin avajaisia. Itse halusin ehdottomasti todistaa tätä hetkeä, joten suuntasin keskustaan jo viiden aikoihin illalla. Tavalliseen maltalaiseen tapaan tuntia ennen h-hetkeä paikkoja koottiin vielä kasaan, mutta stressistä ei onneksi ollut tietoakaan. Kaikki saatiin kuitenkin valmiiksi seitsemäksi, jolloin kaupungin eri aukiot täyttyivät erilaisista taide-esityksistä, joita ihmiset tulvivat katsomaan sankoin joukoin. Koristeluun ja valoihin oli panostettu, joten kaupunki oli kieltämättä kaunis iltavalaistuksessaan.

IMG_0890 IMG_0896 IMG_0898 IMG_0910 IMG_0908

Jos jotain moitteen sijaa löytyy, on se Maltan heikko lenkki, julkinen liikenne. Jo tullessa bussi jätti minut 1.5 kilometrin päähän keskustasta, mutta kotimatkalla oikeita busseja ei näkynyt mailla halmeilla. Bussien lähtöpaikka oli siirretty läheiseen kaupunkiin, jonne siis kävelin. Kun sielläkään ei löytynyt oikeita busseja eikä vapaita takseja, päädyin kävelemään kotiin. Matka vei noin puolitoista tuntia parin pienen eksymisen kanssa ja voin kertoa, että kotona väsytti!

Mutta mela, eihän tälle voi mitään. Onneksi en asu niin kaukana kuitenkaan. Joka tapauksessa tämän postauksen viesti on seuraava: Valletta on vuoden 2018 kulttuuripääkaupunki, joka antaa vielä ekstraripauksen loistoa tuohon muutenkin kivaan pieneen kaupunkiin. Jos siis suunnittelet Maltan reissua, kannattaa ottaa selvää, mikäli kaupungissa on vierailusi aikana meneillään jotain mukavaa kulttuuripääkaupungin ohjelmaa!

No Comments

    Leave a Reply