Menu
Matkat

Tampere-Pirkkalan terminaali 1 yllätti positiivisesti

Pääsin ensimmäistä kertaa eilen näkemään Tampere-Pirkkalan terminaali ykkösen, kun lensin Tampereelta Tukholman kautta Kalmariin Ruotsiin. Viimeksi olen lentänyt Tampereelta Budapestiin Ryanairilla, joka lähtee aseman toisesta terminaalista. Myös halpalentoyhtiöiden käytössä ollut terminaali on nykyään uusittu, mutta mieleeni on pinttynyt mielikuva todella kälyisestä lentokentästä, jota ei mielellään turisteille esittelisi. Osasin odottaa pientä kehitystä kuuden vuoden takaiseen edelliseen kokemukseeni, mutta yllätys oli todella positiivinen.

Superkätevää lentää naapurikunnasta

Tampereen keskustasta on Pirkkalassa sijaitsevalle lentokentälle 17 kilometrin matka, jonka hurauttaa todella sujuvasti. Matkustamisessa ja matkaan lähdössä on aina oma hohtonsa, ja omalla tavallani tykkään jokaisesta reissaamisen vaiheesta. Nyt vasta oikeasti huomasin kuitenkin, miten paljon miellyttävämpää on lähteä matkaan jo ihan kotikulmilta. Yleensä olen tottunut lentämään Helsinki-Vantaalta, jonne saa bussilla körötellä aluksi kolmisen tuntia. Jotenkin viime aikoina olen myös aina lähtenyt jollakin tuskaisella aamulennolla, jolloin Tampereelta on pitänyt lähteä yöllä kahden aikoihin. Lisäksi Helsingissä pitää muutenkin varata hieman enemmän aikaa, kun taas Tampereella ei tarvitse kuin kävellä läpi turvatarkastuksesta. Tavallisesta poiketen en ollut ollenkaan katkipoikkiväsynyt matkapäivän jälkeen, koska olin tyyliin perillä kohteessa samassa ajassa, mikä olisi normaalisti mennyt vain siihen, että matkustan vasta Helsinkiin.

Sanoisinko, että vähän liian kätevää.

Millaiset palvelut kentällä oli?

Ennen turvatarkastusta terminaali 1:ssä on kahvila, joka tarjoilee lounasta muistaakseni klo 14 asti kymmenellä eurolla. Itse olin kentällä tämän ajan jälkeen ja sain odotella jonkin aikaa ennen kuin myyjiä näkyi paikalla. Lisäksi ilmainen wifi oli tarjolla kaikkialla, ja se toimi yllättävän nopeasti. Tuoleja ja latauspisteitä oli mukavasti saatavilla.

Turvatarkastuksen jälkeen porttien edustalla sijaitsi pieni kahvila-matkamuistomyymälä. En kovin tarkkaan tutustunut myymälän tarjontaan, mutta ehkä Tampere-aiheiset tuotteet olisivat voineet olla enemmän näkyvillä. Halusin ostaa myös jonkun lehden tai kirjan matkaani mukaan, mutta lehtihylly oli todella tyhjä ja kirjojenkin joukossa näytti olevan pääasiassa Aku Ankan pokkareita. Pieni juttu, mutta onneksi helposti korjattavissa. Muuten palvelu tiskillä oli hyvää ja mutkattoman tamperelaista.

Tampereelta pääsee nyt SAS:illa Malagaan

Pienenä vinkkinä sanoisin, että SAS on juuri aloittanut Tampereelta suorat lennot Malagaan Espanjaan. Ensimmäinen lento hurautti matkaan 13.päivä lokakuuta juuri sopivasti syyslomien kynnyksellä. Lentoja on tällä hetkellä kerran viikossa lauantaisin ja lento lähtee lapsiperheille mukavaan aikaan vasta iltapäivällä klo 17:30.

On ihan mahtava, että Tampereelta saadaan lisää suoria lentoja maailmalle. Omat silmät ovat ainakin avautuneet, miten helppoa ja vaivatonta on lähteä matkaan omilta kotinurkilta, joten pidän jatkossa ihan eri tavalla mielellä Tampereen tarjoamat lentovaihtoehdot.

12 Comments

 • Frida Ingrid
  21 lokakuun, 2018 at 4:20 pm

  Joo, on kyllä totisesti muuttunut toi Pirkkalan kenttä! 😀 Itsehän olen noilta sijainneilta kotoisin, joten sinällään on tuttu kenttä. Viimeksi olen tainnut Pirkkalasta lentää Espanjaan joskus 5 vuotta sitten, ja se taisi olla juuri se vanha terminaali, nimittäin todella karun oloinen paikka oli, haha. Mutta joo, hyvä että uudistetaan, nimittäin sieltähän on ihan kunnon yhteydet nykyään vaikka ja minne!

  http://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

  Reply
  • Sandra
   24 lokakuun, 2018 at 5:59 am

   Siis mitä! Oletko itse tuoltapäin? Todellakin oli aika karu, enkä tiedä, millainen tuo terminaali 2 edelleen on. Ykkönen oli oikein hyvä 🙂

   Reply
 • Piyya
  21 lokakuun, 2018 at 5:59 pm

  Ihan tuo samainen mielikuva on minullakin ollut Tampereen kentästä. Eipä se ole kuitenkaan ollut syy ettei ole sieltä tullut hetkeen lähdettyä.
  On todella hyvä, että niin kutsutuista maaseutu kentiltä lähtee enemmän ja enemmän lentoja. Ehkä minäkin löydän itseni Pirkkalasta.

  Reply
  • Sandra
   24 lokakuun, 2018 at 6:01 am

   En ole itsekään edes pitänyt tuota kenttää mielessä pahemmin. Nyt silmät avautui kuitenkin, että miten helppoa sieltä on mennä :D. 99 % potentiaalisista lennoista lähtee Hesasta, mutta täytyy silti pitää mielessä.

   Reply
 • Eveliina | Korkkarit rinkassa
  21 lokakuun, 2018 at 6:43 pm

  Yhdyn aivan täysin tuohon pikkukenttien helppouteen!
  Kentällä ei tarvitse olla tuntiakaan ennen lennon lähtöä, kun turvatarkastuksesta pääsee jo miltein suoraan koneeseen.
  Olen joskus lentänyt tuolta Tampereenkin kentältä vielä kun asuin siellä päin, mutta nykysin tutumpi on tuo Turun lentoasema. Miten mahtavaa on lentää suoraan Turkuun tai Turusta maailmalle, kun lentokentälle tai sieltä pois matkaamiseen ei joudu varaamaan toista tuntia! 🙂 Eivätkä lennot Turusta ole aina sen kalliimpia kuin Helsingistä. varsinkin jos alkaa laskea kokonaiskustannuksia bussilippuineen kaikkineen.

  Reply
  • Sandra
   24 lokakuun, 2018 at 6:02 am

   Totta! En ole tutustunut Turun vaihtoehtoihin, koska itselle Helsinki on sitten saman matkan päässä. Mutta helppoa oli todellakin. Myös Ruotsin päässä menin pikkukentälle, josta ei muuta kuin käveltiin sisälle ja heti ulos. Ei sitä kahden kilsan kävelyä, kuten Helsingissä 😀

   Reply
 • Anni | Rajatapaukset
  25 lokakuun, 2018 at 8:56 am

  Mäkin lensin viime vuonna pitkästä aikaa Pirkkalasta ja mulla oli mennyt ihan ohisektorille se tieto että se terminaali oli remontoitu täysin ja olin aivan nuijalla päähän lyöty koska siellähän oli todella siistin ja viihtyisän näköistä! 😀 Nimittäin muistan elävästi kuinka uskomattoman ankea se vanha terminaali oli!
  Pirkkalasta on kyllä erittäin miellyttävä päästä lentämään, täytyy vaan toivoa että yhteyksiä tulisi jatkossa enemmänkin.

  Reply
  • Sandra
   1 marraskuun, 2018 at 11:51 am

   Se vanha terminaali oli todella ankea. Edelleen siis esim Ryanair lentää sieltä vanhasta kakkosterminaalista, mutta luin jostain, että sekin olisi jonkin remontin käynyt läpi. Toivottavasti jatkossa enemmän edullisia yhteyksiä 🙂

   Reply
 • Elsa/Hakunamalife
  26 lokakuun, 2018 at 5:20 pm

  Voin kyllä kuvitella olevan helppoa lähteä ihan naapurikunnasta😍 vitsit, kun Turustakin lähtisi enemmän lentoja. Tosin viime aikoina olen katsonut vaihtoehtoja automaattisesti vain Helsingistä, joten mistäs sitä tietääkään vaikka sieltäkin olisi nykyään hyviä lentoja tarjolla😅 Tampereen kentältä ei minullekkaan ole joskus aikoinaan jäänyt hirveän hyvä kuva, mutta kiva kuulla, että parannuksia on tapahtunut😊

  Reply
  • Sandra
   1 marraskuun, 2018 at 11:52 am

   Joop, se oli aika kälyinen ennen .En tiedä Turusta, ilmeisesti siellä on ihan hyvä pikkukenttä kanssa (?). En ole sieltä koskaan lentänyt.

   Reply
 • Terhi
  26 lokakuun, 2018 at 8:10 pm

  Kiva tietää, että Pirkkala on uudistettu, olen sieltä lentänyt monta kertaa kun Ryan airilla vielä oli runsaasti lentoja. Turussakin on aivan toimiva kenttä, se olisi näppärän matkan päässä kun sieltä vaan voisi lentää useampaan paikkaan.

  Reply
  • Sandra
   1 marraskuun, 2018 at 11:53 am

   Hyvä kuulla, että Turussakin on hyvä kenttä. Pitää vain yrittää käyttää näitä maakuntakenttiä, niin saadaan pidettyä palveluita pystyssä 🙂

   Reply

Leave a Reply