Menu
Suomi / Tampere

Tampereen brunssit: Ravintola Malabadi

Nyt kun olen takaisin Suomessa ja asettunut kotikaupunkiini Tampereelle, olen innoissani seuraillut, miten kolmessa vuodessa Tampereen katukuvaan on ilmestynyt vaikka mitä ihania ravintoloita ja kahviloita. Samalla kun sosiaalinen elämäni kokee suurta renesanssia, voin lyödä kaksi kärpästä uudella iskulla ja ystävien tapaamisen lomassa testata näitä uusia paikkoja. Viime sunnuntaina kävinkin siskojeni ja äidin kanssa kokeilemassa turkkilaisen ravintola Malabadin brunssin.

IMG_6487

IMG_6499

IMG_6485

Jos ollaan ihan rehellisiä, niin turkkilainen ravintola ja brunssi ei ole ehkä ensimmäinen asia, jonka yhdistäisin mielessäni. Turkkilaisesta ruoasta (ja siis erityisesti siitä turkkilaisesta ruoasta, jota Suomessa yleensä saa) ainakin itselleni ensimmäiseksi tulee valitettavasti mieleen rasvaisessa kastikkeessa lilluvat kebab-lastut. Ehkä juuri tästä syystä toinen siskoistani yritti viimeiseen asti saada meidät lähtemään Fazerin tai Pella’s Cafe:n klassisimmille brunsseille, mutta onneksi emme jättäneet testaamatta turkkilaista versiota, sillä jo aiemmin syödyn lounaan perusteella osasin odottaa maistuvaa ruokaa miellyttävässä miljöössä. Tämä brunssi on sinulle, joka olet kyllästynyt perinteisiin pekoniin, muniin ja croissantteihin ja haluat jotain erilaista.

IMG_6476

IMG_6502

Ravintola Malabadi sijaitsee Tammelan torin kupeessa tiloissa, jossa on aiemmin toiminut muun muassa strippibaari ja toimintansa lopettanut venäläinen ravintola. Entisestä historiasta ei ole tietoakaan, ja ennen kovin hämyinen tila on sisustettu raikkaan turkoosin, valkoisen ja oranssin sävyin. Itämainen mystisyys on tuotu nykypäivään ja sovitettu pelkistettyyn skandinaaviseen tyyliin. Tammelassa sijaitseva piste on käsittääkseni avattu vasta hiljattain, kun taas Hervannassa sijaitseva samojen omistajien ravintola on toiminut jo pidempään vuodesta 2008 lähtien. Omistajana häärää turkkilainen Faysal Bilmez, joka kiireestä huolimatta tuli lämpimästi toivottamaan meidät tervetulleiksi ja ehti vaihtaa muutaman sanan asiakkaiden kanssa. Lähtiessämme omistaja tuli vielä hyvästelemään meistä jokaisen ja tämä ystävällinen ele jäi todellakin mieleen. Ravintola oli aivan täynnä, joten pöytävaraus on suositeltava.

IMG_6478

IMG_6479

IMG_6480

IMG_6481

IMG_6507

Olen käynyt Malabadissa lounaalla aiemmin, ja brunssi muistuttaa tarjonnaltaan paljon heidän lounastaan, mutta se on erityisesti jälkiruokien suhteen kattavampi. Mitään aamiaishenkistä brunssilta ei siis varsinaisesti löydy. Salaattipöydästä saa muun muassa viininlehtikääryleitä, kikhernesalaattia, couscous-salaattia sekä herkullista munakoisosta ja paprikasta valmistettua höystöä oliiviöljyssä. Minusta sekä lounaan että brunssin kuningas on nimenomaan salaattipöytä, joka yksinään on riittävän ruokaisa täyttämään vatsan. Lämpimässä ruoassa ykköseksi nousivat mehukas täytetty kananrinta ja fetatäytteiset filopiiraat, eikä lammas tai täytetyt paprikat jääneet kauaksi taakse. Myös pizzaa löytyi ja sitä maistaneet kehuivat niitä kovasti. Jälkiruokapöydästä löytyi monenlaista kakkua sekä hedelmiä ja marjoja. Joidenkin mielestä baklava on liian makeaa, mutta minulle upposi pala tai kaksikin. Erityisen ilahduttavaa oli löytää karhunvatukoita, joita harvoin on tarjolla missään. Kokonaisuutena kaikki oli maistuvaa, tuoretta, rehtiä ruokaa, liha mehukasta ja makumaailma turkkilainen, mutta suomalaiseen tyyliin sopiva. Itse olisin ehkä kaivannut vielä voimakkaampia makuja ja poistanut salaattipöydästä säilykepunajuuret ja vastaavat, mutta ymmärrän, miten hyvä on olla paikka, josta saa varmuudella maukasta ruokaa ja joka makumaailmaltaan sopii niin pienille lapsille kuin vaikkapa isovanhemmillekin. Joka tapauksessa tämä on paikka, jonne voi mennä vaikka koko suvun voimin syömään ja varmasti jokaiselle löytyy jotakin. Kenties ala carte -puolella on puhtaasti turkkilaisia vaihtoehtoja ja voimakkaampia makuja.

IMG_6514

IMG_6513

IMG_6511

IMG_6471

IMG_6510

Ravintolan nettisivujen mukaan ”Faysalin tavoitteena on esitellä aitoa turkkilaista keittiötä laajemmassa muodossaan suomalaisille ja hän uskookin tekevänsä sen ainoalaatuisella tavalla Pirkanmaalla.”. Ainakin lounaan ja brunssin perusteella Malabadista saa turkkilaishenkistä ruokaa hyvin valmistettuna, rennosti, modernilla otteella suomalaiseen makuun sopien. Parasta paikassa on lämminhenkinen ravintoloitsija, raikas sisustus ja rehellinen hyvä ruoka, josta löytää syötävää niin terveysintoilija, raavas mies, kasvissyöjä tai pieni lapsi. Voin lämpimästi suositella Malabadin lounasta, joka on hinta-laatu-suhteeltaan erinomainen ja samoin sunnuntaina tarjoiltavaa brunssia heille, jotka kaipaavat vaihtelua perinteisiin versioihin. Seuraavaksi aion itse testata ala carte -puolen joku ilta, sillä tämä ei todellakaan jäänyt viimeksiksi kerraksi Malabadissa.

Missä: Tammelanpuistokatu 26-28
Hinta: Lounas 10,50 € ja brunssi 18 €

Etusivu

8 Comments

 • Noora
  12 huhtikuun, 2016 at 5:30 pm

  Kiitos vinkistä! Harvoin raaskin käydä ulkona syömässä, koska mieluummin matkustan nekin rahat. Siksi tunnenkin Tampereen ruokapaikkoja tosi huonosti… Joskus kumminkin kaverien kanssa on kiva suunnata jonnekin kivaan paikkaan syömään ja tää olisi varmasti tosi hyvä vaihtoehto. Ainakaan tuo lounas ei ole pahan hintainen 🙂 Kävin loppuvuodesta Istanbulissa ja tykkäsin turkkilaisesta keittiöstä, siis muutenkin kuin siitä rasvaisesta kebabista, niin kiva tietää tällaisiakin paikkoja olevan ihan kotinurkilla.

  Reply
  • Sandra
   13 huhtikuun, 2016 at 7:29 am

   Itsekin tykkäsin todella paljon kaikesta, mitä söin Istanbulissa. On todellakin tervetullut paikka Tampereelle tämä Malabadi. Ei ole pahan hintainen tuokaan lounas suhteutettuna siihen, mitä sillä saa ja pöydästä on helppo valita kevyitä vaihtoehtoja.

   Reply
 • Matti A
  12 huhtikuun, 2016 at 5:49 pm

  Tämä on nykyään aivan lempipaikkani. Oikeutetusti mainitset ystävällisen palvelun, sillä herkullisen ruoan lisäksi, se on todellakin sitä. Taas muistui mieleen, että tänne on pian suunnistettava. Olen syönyt läpi koko listan ja myös siinä olevat ruoat on ehdottomasti hintansa väärtti.

  Reply
  • Sandra
   13 huhtikuun, 2016 at 7:27 am

   Kiitos kommentista. Tämä on meillekin nykyään sellainen paikka, joka tulee ensimmäisenä mieleen, kun miettii, että mihin sitä menisi syömään. Varmasti hyvää ruokaa ja ystävällinen palvelu ja kohtuulliset hinnat. Täytyy nyt ottaa ihan asiakseen testata listaakin. Ainakin Hervannan ravintola teki hyvän vaikutuksen pari vuotta sitten.

   Reply
 • Jenna / With huge passion for life
  13 huhtikuun, 2016 at 1:12 pm

  Käytiin helmikuussa Tammelan Malabadissa ja ei vitsi oli kyllä ihan mielettömän maukas brunssi ja erityisesti jäi mieleen se salaattipöytä. Tällaista toivoisi Helsinkiin myös 🙂 Mun mielestä 18euroa tästä brunssista ei ole laisinkaan paha hinta.

  Reply
  • Sandra
   14 huhtikuun, 2016 at 8:02 am

   Minustakin tämä oli brunssiksi kohtuuhintainen, kun hinnat tuntuvat pyörivän 25 euron hujakoissa paikassa kuin paikassa.

   Reply
 • Johanna Hulda - Discovering Sunbeams
  14 huhtikuun, 2016 at 8:39 pm

  Nam, tänne täytyy kyllä päästä joku kerta kun Tampereella viikonloppua vietän! Melkeinpä pelkästään jo noiden filopiirakoiden eli börekkien takia. Ah ne on niin hyviä enkä oo ennen tätä törmännyt niihin Suomessa! Kiitos tästä vinkistä siis. 🙂

  Reply
  • Sandra
   15 huhtikuun, 2016 at 4:47 pm

   Eipä mitään, toivottavasti tykkäät paikasta! 🙂

   Reply

Leave a Reply