Menu
Matkat / Saksa

Terveiset Berliinistä

IMG_0939 IMG_0940 IMG_0941 IMG_0957

Kello tulee pian kahdeksan aamulla. Muu porukka nukkuu vielä, mutta minä olen aamuvirkkuna ollut jo tunnin hereillä. Rakastan rauhallisia yksinäisiä aamuja, jolloin voin kaikessa hiljaisuudessa tehdä omia juttuani ja juoda kuppikaupalla kahvia. Maailma on vielä nuori, aamuaurinko pilkistelee kerrostalojen välistä ja ilma on viileän raikas. Tällaisina hetkinä on hyvä olla.

Saavuin eilen aamulla Berliiniin. Otin lentokentältä junan keskustaan, josta jatkoin vielä metrolla Presenzlauer Bergin alueelle, jossa Berliinin kotini sijaitsee. Kävellessäni alueella näin toinen toistaan söpömpiä kahviloita, sisutus- ja vaateliikkeitä, mielenkiintoisia ravintoloita ja toki lukuisia seiniä täynnä graffiteja. Olen todella tyytyväinen sijaintivalintaani, sillä näillä kaduilla on juuri sitä tunnelmaa, jota tulin Berliiniltä hakemaan.

Tänään on tarkoituksena käydä tutustumassa kuuluisimpiin nähtävyyksiin, vierailla parissa museossa ja tietenkin käydä Berliinin muurilla. Viemme siskoni kanssa isäni maistamaan varmaan ensimmäistä, ehkä myös viimeistä kertaa falafel-hummus -burgereita ja sitten aiomme vain istuskella kahviloissa ja nauttia vapaapäivästä ja Berliinistä.

Jos haluat seurailla tunnelmia kaupungista, niin päivittelen Instagramia aktiivisesti paikan päältä 🙂

6 Comments

 • Jenni / Unelmatrippi
  11 helmikuun, 2018 at 1:18 pm

  Ah, Berliini, suosikkikaupunkini! <3 Berliini on aina hyvä idea! Suosittelen museoista Checkpoint Charlieta (Mauermuseum) ja vakoilumuseota, ja näköalapaikoista täytyy vinkata Panoramapunkt Potsdamer Platzilla.

  Reply
  • Sandra
   15 helmikuun, 2018 at 4:18 am

   Kiitos Jenni vinkeistä! Tykästyin Berliiniin kanssa itsekin, vaikka hieman viileäähän siellä oli tähän aikaan vuodesta. Tosi yllättävä, hyviä ruokapaikkoja ja suomalaiselle edullinen!

   Reply
 • Tiina / Makuja ja seikkailuja
  13 helmikuun, 2018 at 7:04 pm

  Komppaan Jenniä, Berliini on aina hyvä idea! Viime vuonna kävin kahdesti, ehkä tänä vuonna taas jossain välissä. Berliini on niin ihanan rento ja yllätyksellinen <3 Minä voisin huikata paikalliselta saamani ravintola suosituksen, Ristorante +39 Piutrentanove Kreuzbergissä tarjoilee (ilmeisesti) kaupungin suurimmat pitsat – ja lienevät herkullisimmat, ainakin itselleni jäi varsin hyvät muistot.

  Reply
  • Sandra
   15 helmikuun, 2018 at 4:19 am

   Oih, täytyy ottaa ensi kertaa varten tuo pizzapaikka ylös! Söimme yhdet pitsat ensimmäisenä iltana, eikä niissä ollut mitään valittamista. Muutenkin ruokapaikoissa sattui tuuri ja kaikki oli oikein hyvää 🙂

   Reply
 • Karoliina / Lotta Karoliina -blogi
  16 helmikuun, 2018 at 5:38 am

  Mä en tajua, miten mulla on Berliini vielä käymättä! Ja niin kun kaikki sitä kehuvat, sen rentoutta ja mukavuutta. Ehtisiköhän sinne tässä kevään mittaan piipahtamaan…

  Reply
 • Espanjaan
  16 helmikuun, 2018 at 9:40 pm

  Berliini on aina mielenkiintoinen. Paljon hienoa ja tärkeää koettavaa, paljon aina uutta.

  Reply

Leave a Reply