Yleinen

The Bucket List – Eurooppa

syyskuu 10, 2014

Viime aikoina monessa blogissa on näkynyt listausta matkakohteista, joissa kirjoittaja haluaa käydä edes kerran elämänsä aikana. Viimeisimmällä lentomatkalla Splitiin muotoilin itsekin vähän vastaavaa listaa. Mitä haluan kokea edes kerran elämässäni? Missä maissa haluan käydä? Mitkä ovat niitä matkaunelmia, jotka haluan ehdottomasti toteuttaa? Listasta tuli pitkä ja pahoin pelkään, että se tulee paisumaan vielä lisää. Inspiroivat matkakertomukset, mielenkiintoiset dokumentit, houkuttelevat lehtijutut ja muiden suositukset herättävät kipinän ja innostukset aina uusista ja kiinnostavista kohteista enkä ikinä saa listaani valmiiksi. Mutta eikö niin, että juuri keskeneräisyys tekee elämästä täydellistä?

IMG_1134The Bucket List

Eurooppa

Suomi: Haluan käydä Lapissa talvella (en ole ikinä käynyt Jyväskylää pohjoisemmassa)

Tanska: Haluan syödä tanskalaisia kerrosvoileipiä Kööpenhaminassa

Ranska: Haluan viettää päivän kierrellen Pariisissa ja katsastaa kaikki the nähtävyydet Eiffel-tornista Notre Dameen ja Moulin Rougeen. Haluan myös kävellä Versaillesin palatsissa ja kuvitella olevani Aurinkokuningas 😉

Kroatia: Haluan nähdä Kroatian rannikon ja uida turkoosinsinisessä Adrianinmeressä

Italia: Haluan käydä ikuisessa kaupungissa Roomassa Colosseumilla ja lisäksi kokea Venetsian gondolin kyydissä (gondoliajelu)

Saksa: Haluan nähdä Berliinin muurin jäänteet ja kokea, miten itä ja länsi eroavat toisistaan

Venäjä: Aion kokea Trans-Siberian Trailwayn venäläisessä seurassa

Kreikka: Toiveissani olisi nähdä Parthenonin temppeli Ateenassa

Islanti: Haluan uida Blue Lagoonissa ja ratsastaa maastossa islanninhevosilla

Espanja: Tahdon ihailla Gaudin töitä ja maistaa tapaksia Barcelonassa

Portugali: Haluan kuunnella fado-laulua Lissabonissa

Irlanti: Aion käydä irlantilaisessa pubissa oluella ja lounaalla (lupaan oikeasti juoda oluen, vaikken olekaan mikään oluen ystävä)

Itävalta: Tahdon käydä Wienissä oopperassa

Sveitsi: Aion joskus ehdottomasti kokeilla laskettelua Alpeilla

Iso-Britannia: Tahdon olla kaksikerroksisen bussin kyydissä ja maistaa perinteisiä fish and chipsejä.

Grönlanti: Haluan käydä Nuukissa

IMG_1366Listassa on nyt aika paljon ns. klassisia kohteita, kuten Roomaa, Pariisia ja Lontoota, sillä pakkohan kuuluisissa kulttuurin kehdoissa on päästä käymään. Luulen, että noiden “pakollisten” kaupunkien jälkeen mielenkiinto suuntautuu Euroopan hieman tuntemattomampiin kohteisiin. Esimerkiksi haluaisin joskus kiertää Balkania rautateitä pitkin tai tehdä roadtripin itäisen Euroopan pikkukaupunkeihin. Islanti, Grönlanti ja myös Färsaaret ovat aina jollain oudolla tavalla kiehtoneet minua suunnattomasti ja olen jo lapsena kerännyt talteen esimerkiksi lehtileikkeitä grönlannin kielestä ja inuiittien kulttuurista.

IMG_1649Ja tässä oli vain Euroopan lista. Puuttuuko siitä jotain must-kohdetta?

 • Reply
  Maarit Johanna
  syyskuu 10, 2014 at 11:24 pm

  Ihanaa että jaetaan nämä arktisten alueiden mielenkiinto! Päivitin juuri eilen omaa “tietoja minusta”-sivua ja kirjoitin sinne että mm. Färsaaret on yksi niitä kohteita mihin ehdottomasti haluaisin käymään. Grönlantiinhan täältä pääsisi todella helposti jos vain olisi rahaa. Reykjavikista menee suoria lentoja niin Nuukiin, Kulusukiin, Ilulissatiin ja muutamaan muuhunkin kohteeseen mutta ne on 600-900€ menopaluu.. >.< Joku päivä mulla on vielä rahaa lähteä sinnekin! Suunnittelin tulla Fäärien kautta laivalla takaisin, mutta ei taida laiva kulkea enää joulun alusviikolla aikatauluista päätellen. Ja muuten, listasi näyttää hyvältä! Mulla oli omakin bucket-list postaus tekeillä varmaan kolme kuukautta mutta jouduin luovuttamaan. Matkablogeissa tulee ihan joka päivä vastaan jotain uutta mikä pitäisi laittaa listalle. Päätin siis etten tee mitään listaa vaan meen sinne mihin nokka osoittaa 😀

  • Reply
   Sandra
   syyskuu 11, 2014 at 8:20 am

   Voi, nyt olisi sulla mieletön tilaisuus käydä Grönlannissa! Onpa harmittavaa, että liput on noin kalliit! Joskus luin artikkelin Norjasta lähtevistä risteilyistä, jotka kiertää Grönlannin ja Färsaaret ja vielä mitä muita paikkoja. Lippujen hinnoista en muista muuta kuin että kalliita oli…

   Onneksi on koko elämä aikaa!

   • Reply
    Maarit Johanna
    syyskuu 11, 2014 at 9:28 pm

    Joo Smyril Line lähtee Norjasta ja Tanskastakin muistaakseni ja menee Fäärien kautta Islantiin 🙂 Koitan tosiaan kokoajan laskea rahojani josko ehkäpä riittäisi kyseisiin kohteisiin täältä mutta tämä loppusesonki, huh huh että maksaa liikaa.

    • Reply
     sandra
     syyskuu 12, 2014 at 6:59 am

     Voi itku. Mutta varmasti vaihto on ihan ikimuistoinen muutenkin. Onpa sitten syy hyvin tienaavana työssäkäyvänä lähteä toteuttamaan loppuja matkahaaveita 🙂

 • Reply
  Maarit Johanna
  syyskuu 11, 2014 at 9:29 pm

  Ai niin, piti vielä kysymäni joko The Present is Perfectillä on oma facebook-sivu? 🙂

  • Reply
   sandra
   syyskuu 12, 2014 at 7:02 am

   Ei ole vielä. En ole vielä oikein uskaltanut sitä perustaa, kun haluaisin pitää matalaa profiilia… Mutta kai se olis kiva juttu, kun ainakin sun blogia tulee seurattua juuri facebookin kautta. Harkitsen.

 • Reply
  Mixer
  syyskuu 12, 2014 at 7:46 pm

  “Venetsian kondolin kyydissä √ (kondoliajelu)”
  Se on Gondoli.

  “Aion kokea Trans-Siberian Trailwayn”
  Siperia ei ole Euroopassa.

  Grönlanti kuuluu Pohjois-Amerikkaan. Ei Tahitikaan ole Euroopassa vaikka on osa Ranskaa.
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%B6nlanti

  • Reply
   sandra
   syyskuu 13, 2014 at 8:25 am

   Kiitos näistä tärkeistä tarkennuksista ja mun sivistämisestä 😀

  • Reply
   Maarit Johanna
   syyskuu 13, 2014 at 2:12 pm

   Tapeltiin kerran tästä mihin Grönlanti kuuluu. Hallinnollisesti Eurooppaan, mutta maantieteellisesti Amerikkaan. Puoliksi oikeassa siis!

   • Reply
    Sandra
    syyskuu 13, 2014 at 2:22 pm

    Joo ja ei se kuitenkaan niin tarkkaa ja vakavaa ole. Samoin kai tuo trans-Siperian juna lähtee Moskovasta, joka yleensä kai lasketaan Eurooppaan :D. Tosiaan ei aina voi olla faktat kunnossa eikä teksti ilman virheitä.

 • Reply
  Emma
  syyskuu 14, 2014 at 3:48 pm

  Näitä listauksia on aina kivaa lukea! 🙂 Kivoja juttuja sun listalla, mulla on itselläni monia samoja haaveita ja monia listasi jutuista on myös tullut toteutettua viime vuosien aikana. Erityisesti Sveitsin laskettelureissusta olen haaveillut lapsesta saakka, mutta jotenkin en ole ikinä saanut vietyä asiaa eteenpäin. Jotenkin vaan laskettelureissu tuntuu niin paljon vaivalloisemmalta järjestää kuin perus kaupunkiloma, että se on vaan jäänyt 🙂

  Irlannin pubijutuista pitää todeta, että en itsekään juuri koskaan juo olutta, mutta jotenkin silti irlantilainen olut maistuu täydelliseltä siellä irlantilaisessa pubissa istuessa 😀 Dublinissa kannattaa ehdottomasti vierailla myös Guinnessin panimolla, jossa pääsee oppimaan tosi paljon oluista ja niiden valmistamisesta. Ehdottoman mielenkiintoista, vaikka ei niin oluesta pitäisikään!

 • Reply
  Sandra
  syyskuu 15, 2014 at 8:41 am

  Kiitos vinkistä! Varmasti jos olutta joskus maistaisin, se täytyisi tehdä jossakin aidon irlantilaisessa ympäristössä ja vaikka tuollaisen panimovierailun jälkeen.

  Olen ihan samaa mieltä tuosta laskettelusta! Tuntuu vaan niin vaivalloiselta, kun olen ihan aloittelija laskettelemisen kanssa 🙂

 • Reply
  ottoizakaya
  syyskuu 15, 2014 at 7:52 pm

  Oon ollut matkanpäällä ja en oo juurikaan kerennyt muiden blogeja kommentoimaan. Nyt oli kumminkin tänään aikaa vähän pysähtyä ja istua vaan koneella ja pistää näppis syyhyymään. Tällä hetkellä on kova projekti päällä kun pitäisi keksiä joku kiva kaupunki Euroopasta hyvien lento ja junayhteyksien varrelta, minne sitä asettuisi ensi vuoden syksyyn saakka.

  Omat suosikkikohteet ehdottomasti on kaikki Itä-Blokin mestat.

  Ykkösenä tulee Bukarest (City of Sin), Bratislava, Pudapest ja Praha. Etelän helmi on mieletön ja kiehtova Sisilia!

  Minne sitä voisi harkita puolestaan muuttavansa niin Lontoo, Barcelona, Berliini, Amsterdam tai Köpis.

  Nyt oon ollut pian vuoden poissa ja en malta odottaa, että pääsee takaisin Eurooppaan. Rustiikka, urbaanisuus, tyyli sekä yöelämä on jotain ihan omaa luokkaansa. 🙂 Freesejä kuvia!

  • Reply
   sandra
   syyskuu 16, 2014 at 4:47 am

   Varmasti kaipaat jo Eurooppaan vuoden reissaamisen jälkeen. Aikamoisia seikkailuja teillä on siellä blogisi perusteella ollutkin. Olet päässyt näkemään niin paljon!

   Mielenkiintoisia paikkoja nostit esiin. Itse muuttaisin vaihtoehdoistasi ehkä Berliiniin hyvien yhteyksien, tapahtumien ja actionin ja kohtuullisen vuokratason vuosi. Aiotko opiskella vai mennä ihan töihin uudessa kaupungissasi?

Leave a Reply

Instagram