Menu
Australia

Toukokuun suunnitelmat

Upeaa vappupäivää sinne Suomeen! Oliko kaikilla hyvät pirskeet? Täällä mennään jo myöhäisessä illassa ja erittäin myrskyisessä sellaisessa. Olin juuri ulkoiluttamassa koiraa ja ulkona tuuli niin kovaa, että pystyin nojaamaan vastatuuleen ja pysymään pystyssä. Kastuin myös läpimäräksi, joten en ole ainoa, jolla on olo kuin uitetulla koiralla. Ei mikään suurin juhlafiilis siis, mutta ei varmaan monella ole siellä ruudun toisessa päässäkään, jos on tullut juhlittua eilen. No, mutta sitten itse asiaan eli toukokuuhun ja tuleviin suunnitelmiin.

IMG_4580 IMG_4577

Toukokuu on aina merkinnyt mulle positiivista kuukautta. Aletaan mennä kohti kesää, kevät puskee itsensä läpi kaikkialla, se tuoksuu, tuntuu ja näkyy ihmisten pilkkeestä silmäkulmassa ja hymynkareesta kasvoilla. Opiskeluaikaan toukokuussa koitti aina se suuri ja odotettu kesäloma, joka oli loputtomien mahdollisuuksien ja elämän aikaa. Täällä Australiassa mennään kuitenkin kohti syksyä. Sateisia päiviä piisaa ja kylmyys ja koleus tunkeutuu aamulla luihin ja ytimiin asti. Olen nyt päättänyt, että en aio jäädä tänne palelemaan, vaan suuntaan ”talvilomalle” pohjoiseen Australiaan, jossa lämpötilan pitäisi pysyä kolmenkymmenen asteen tietämissä.

IMG_4574 IMG_4575

Toinen isompi juttu on myös se, että aloitan työt ensi viikolla. Toisin sanoen lähden tienaamaan päiviä toisen vuoden viisumia varten työskentelemällä farmilla. Kun olet Australiassa Working Holiday -viisumilla, voit saada viisumiisi toisen vuoden lisää, jos työskentelet 88 päivää regional Australiassa (isojen kaupunkien ulkopuolella, vain tietyt postinumerot kelpaavat) esimerkiksi farmilla poimimassa hedelmiä tai hoitamassa eläimiä tai rakennuksilla. En ole ennen tehnyt varsinaisesti fyysistä työtä, joten saa nähdä, mihin tämä hienohelma taipuu, mutta eiköhän kaikesta mennä suomalaisella sisulla läpi.

Tuon 88 päivän jälkeen yritän etsiä jotain kevyempää työtä (mahdollisesti myös paremmin palkattua) ja säästää rahaa. Toiveissa olisi ainakin matkata Australian ytimeen, Ulurulle ja päästä ihailemaan kivenlohkaretta sekä auringon noustessa että laskiessa. Se on kuitenkin yllättävän kallis reissu lentoineen, yöpymisineen ja retkineen. Toinen suunnitelmissa oleva matka on sitten loppuvuotena roadtrip Uuteen-Seelantiin, jolloin ajattelimme vuokrata asuntoauton ja koluta sekä pohjois -että eteläsaaren.

IMG_4576

Vaikka täällä tuleekin syksy, on itsestä tuntunut ihan keväältä. Energiaa alkaa olla paljon enemmän ja viime päivät olen jaksanut treenatakin oikein kunnolla. Olen nyt parina päivänä tehnyt pari spinning-treeniä enkä ole varmaan koskaan hikoillut yhtä paljon kolmenkymmenen minuutin aikana. Myös aamulenkkejä on tullut tehtyä epäsäännöllisen säännöllisesti ja vähitellen työ alkaa tuottaa tulosta ja jaksan juosta pidemmälle ja pidemmälle. Ehkä tästä vielä kesäkuntoon päästään. En vain tiedä, minkä kesän. 😀

Tällaisia arkisia kuulumisia ja suunnitelmia siis täällä maailman toisella puolella.

12 Comments

 • Pirkko / Meriharakka
  1 toukokuun, 2015 at 10:04 pm

  Heh – hyvinhän nuo aiheeseen täysin liittymättömät kuvat sopivat juttuun (tai toiseen).
  Kakadusta tulee minullakin mieleen Australia ja Port Douglas. Siellä hotellin kaiteella moinen tapasi meitä aina tervehtiä ensimmäisellä Australian käynnillämme jo vajaa parikymmentä vuotta sitten!

  Reply
  • Sandra
   1 toukokuun, 2015 at 11:41 pm

   Kone alkaa täyttyä tuollaisista mihinkään liittymättömistä kuvista, joten jossahan niitä täytyy käyttää. 😀

   En tiennytkään, että olet myös käynyt Australiassa. Uskomatonta, miten täällä lentelee puissa upeita kakaduita ja papukaijoja.

   Reply
 • hennamaria.j
  2 toukokuun, 2015 at 9:42 am

  Kiitos taas mielenkiintoisesta postauksesta 🙂 88 päivää ei kuulosta ollenkaan mahdottomalta, itse asiassa aika vähältä verrattuna siihen mitä sillä saa. Minun mielestäni.
  Oi ihana Uluru… Mä olen niin haaveissa teidän mukana matkalla kohti sitä <3

  Reply
  • Sandra
   3 toukokuun, 2015 at 2:24 am

   Niin ei se kuulostakaan kovin pahalta. Työn voi suorittaa myös vapaaehtoistyönä wooffaamalla paikoissa, joilla on maatila. Itse päädyin kuitenkin raskaampaan vaihtoehtoon ja menemään varsinaisiin töihin, sillä rahaa palaa täällä ihan kiitettävästi ja sitä tarvitaan lisää matkojen toteuttamiseen.
   Mulle Uluru on ollut kanssa pitkäaikainen haave. Sen juurella järjestetään illallisia – tosi kalliita tietty, mutta haluaisin kokea sen.

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  2 toukokuun, 2015 at 2:19 pm

  Joo, ekan kerran tuli siellä käytyä 1997, toisen kerran 2013. Tsekkasin vielä huvikseni, että tuli se kakadukin siellä kuvattua, eli jos tästä jutusta klikkaat kuviin asti niin näet sen – ja siippani melkein 20 vuotta sitten 🙂

  Reply
  • Sandra
   3 toukokuun, 2015 at 2:27 am

   Vau, oletpa matkustellut paljon! Luin tuon postauksesi ja itsekin haluaisin kovasti mennä Suurelle Valliriutalle sukeltamaan tai snorklaamaan. Ihania reissuja sinulla on takana! 😀

   Reply
 • Jerry / Pako Arjesta
  5 toukokuun, 2015 at 11:35 pm

  Mahtavia suunnitelmia! Outoa ajatella, että siellä tulee nyt syksy :P. Tyhmä kysymys, mutta pidetäänkö siellä meidän kesää silti ”kesänä”, vaikka ilmat olisivat kylmemmät vai meneekö se jotenkin niin, että heidän mielestään ”kesä” on talvella? Toivottavasti ymmärsit huonon selitykseni :P.

  Reply
  • Sandra
   7 toukokuun, 2015 at 6:35 am

   Joo, eiko olekin outoa! Ne puhuu taalla niiden syksysta nyt eli elavat ihan omassa vuodenajassaan. Heille on tulossa talvi siis, vaikka meille suomalaisille olisi tulossa kesa.

   Kiva, kun paaset taas kommentoimaan, kun olet saanut netin toimimaan! :D. Toivottavasti elama Hesassa on mennyt hyvin. Mennaan sitten drinkeille porukalla, kun tulen Suomeen 😀

   Reply
   • Jerry / Pako Arjesta
    7 toukokuun, 2015 at 10:07 am

    Ahaa, eli ne puhuu niin :D! Hassua :P. Mutta toisaalta ihan yhtä hassua on meidän ajatus kesästä yms. x).

    On mennyt todella hyvin… kunhan nyt tulisi vielä ne hyvät ilmat ;). Ehdottomasti mennään drinkeille, kun saavut joskus tänne Suomen maaperälle! Ilmoittelet sitten vaan :). Siinä vaiheessa on jo monta hyvää drinkkipaikkaa tiedossa ;).

    Reply
    • Sandra
     8 toukokuun, 2015 at 5:57 am

     Aluksi se tuntui hassulta, mutta nyt siihen on tottunut ja puhuu itsekin niin. Kyllä sinne hyvät ilmat vielä tulee, Suomen kevät ja alkukesä on parasta aikaa. Ajattelin, että tulisin kanssa Suomeen ehkä ensi vuoden huhtikuun lopussa nauttimaan keväästä ja kesästä ja sitten ehkä takaisin syksyä ja talvea karkuun.

     Kiva, kun olet pyydellyt aktiivisesti ihmisiä mukaan illanistujaisiin Facebookissa. Toivottavasti olet saanut porukkaa mukaan. Itse olisin ainakin lähtenyt, jos olisin siellåpäin. 🙂

     Reply
     • Jerry / Pako Arjesta
      8 toukokuun, 2015 at 8:57 am

      Tästä hetkestä päätellen suosittelen tulemaan Suomeen vasta kesäkuussa, kun tämä ei ole sitä ihan parasta säätä :P. Mutta kuulostaa hyvältä idealta :)! Onko muuten jo selvillä kauanko meinaat olla Ausseissa?

      Kyllähän on tullut pyydeltyä, mutta harmi, ettei vielä ole kukaan lähtenyt x). Näinhän se on, kun ei vielä oikeasti tunne porukkaa, mutta kyllä se kohta varmasti jo onnistaa :P. Kiva tietää, että olisit lähtenyt, jos olisit täällä :). Lähdetään sitten drinkeille, kun olet täällä päin!

     • Sandra
      9 toukokuun, 2015 at 3:59 am

      Voi ei! Harmi juttu, toivottavasti saat vakea mukaan. Ehka monella on jo muita suunnitelmia, joten jos kysyt porukkaa mukaan hyvissa ajoin, niin ehka useampi paasee osallistumaan. Meilla on nyt nailla nakymin suunnitelmissa tulla Suomeen ensi kevaaksi ja ehka syksylla palata takaisin toista vuotta viettamaan.

      Edes kesa ei kuitenkaan taida olla Suomessa takuu hyvista saista. Juuri katsoin valokuvaa viime kesalta, kun lunta satoi kesakuussa ja oli yksi aste lamminta. 😀

Leave a Reply