Menu
Malta

Tulevan kuun kuulumisia ja homeongelmia

tässä voi muuta ihmetellä, kuin mihin tämä aika oikein menee. Nyt ollaan jo huhtikuun puolivälissä, vaikka tuntuu, että vasta eilen naureskeltiin aprillipiloille. Kuukausi on mennyt aika tiukasti töissä ja ehkä pientä kevätväsymystä on ollut muutenkin ilmassa. Päivät jaksaa töissä ihan hyvin, mutta sitten illalla mikään ei kutsu voimakkaammin kuin oma sänky. Tiedättekö tunteen? Välillä olen jopa miettinyt, johtuuko tämä vetämättömyys homeesta, joka on varsin yleinen ongelma Maltalla.  En ole tosin pitänyt itseäni kovin herkkänä homeelle, enkä ole sairastellut ollenkaan näiden yhdeksän kuukauden aikana, joina olen täällä asunut.

IMG_1177 IMG_1130

IMG_1263

IMG_0855

Maltalla on hyvinkin tavallista, että jopa uudet asunnot ovat ensimmäisen vuoden jälkeen täynnä hometta. Kostean viileät talvet ovat varsinainen koetinkivi niin ihmisille kuin asunnoillekin. Huonekalut ruostuvat, ihmiset hytisevät sisällä ja talon rakenteet homehtuvat. Jopa vaatekaapissa olevat vaatteet saattavat homehtua! Ongelmaa ei auta se, että maltalaisten vuokranantajien mielestä home ei ole ongelma, koska sitähän ei heidän asunnoissaan ole. Tai mikäli he myöntävät, että hometta on päässyt kertymään, ongelma ratkaistaan vain sutaisemalla kerros maalia siihen päälle. Parhaimmillaan asunnot saanevat uuden maalipinnan kerran vuodessa. Vuokralaisen ei auta muu kuin talvisinkin tuulettaa sisällä. Avata kaikki ikkunat ja parvekkeen ovet ja antaa läpivedon raikastaa sisäilmaa.

IMG_1120 IMG_1194 IMG_0847

Toivotaan kuitenkin, että kyse ei ole tästä. Toivotaan, että kaikki tulevaisuudessa odottavat mukavat jutut tuovat hieman energiaa. Ensinnäkin toukokuun alussa suuntaan Pariisiin! Lennot ja hotelli on varattu, mutta muuten suunnitelmat ovat vielä auki. Mielellään otan vastaan erityisesti ravintolavinkkejä paikoista, joihin on mukava mennä yksin reissatessa. Sitten toukokuussa ilo jatkuu, kun ensin äitini ja heti sen jälkeen vanhin lapsuudenystäväni saapuvat kylään Maltalle! Ja kesäkuu on lähes kokonaan täynnä lomailua, kun lähden ensin Suomeen pariksi päiväksi, siitä Islannin ratsastusreissulle ja vielä juhannukseksi Suomeen. Kaikkien näiden mukavien juttujen ajatteleminen tuo kyllä taas lisää energiaa arkeen :).

IMG_1200

Aurinkoista kevättä itse kullekin!

4 Comments

 • Popi
  14 huhtikuun, 2018 at 6:02 pm

  Itse olen asunut maltalla kahdesti, ensimmäisellä kerralla en huomannut mitään ongelmia homeesta mutta toisella kerralla kuukauden jälkeen alkoivat ongelmat, ensin flunssa jota seurasi vatsakivut ja turvotus, joka meni niin pahaksi että oli hankala hengittää ja lääkäri totesi minulla olevan refluksitauti (mitä siis ei ole koskaan ennen ollut) ja seuraavaksi iho huononi ja rupesin kärsimään joka päivä päänsärystä. Nyt alle kuukausi sitten muutin pois ja kaikki oireet loppuivat kuin seinään 😄 kaipa se sitten se home oli.

  Reply
  • Sandra
   22 huhtikuun, 2018 at 4:14 pm

   Vaikuttaa aika selvästi homeelta. Voi myös olla, että altistuit sille ekana vuotena, mutta elimistö piti oireet kurissa. Sitten menit pois, ja suojaus laski, joten home pääsi iskemään toisella kertaa. En tiedä, pääasia, että nyt ei ole oireita! 😀

   Reply
 • Sisko / Hieman_vino
  15 huhtikuun, 2018 at 6:30 pm

  Ompas kivoja kesä suunnitelmia! Innolla jään odottamaan Pariisin ja Islannin tarinoita. Pariisiin kun on tarkoitus suunnata lokakuun lopulla ja Islantiin toivottavasti vielä joskus. 🙂

  Home on kyllä pirullinen kaveri. Jos sille kerran altistuu, se vaivaa aina. Se myös aiheuttaa monenlaisia eri oireita. Itse istun töissä ikkuna auki ja takki päällä, muuten tulee parin päivän kesto migreeni..

  Reply
  • Sandra
   22 huhtikuun, 2018 at 4:15 pm

   Toivottavasti elimistö onnistuu pitämään tämän nyt kurissa :D. Pitäisi ilmeisesti vain tuulettaa enemmän ja nyt ilmojen lämmettyä olenkin avannut sisältä kaikki lävet.

   Olen itsekin innoissani tulevista seikkailuista! 🙂

   Reply

Leave a Reply