Menu
Matkat

Tulevia reissusuunnitelmia

Kuluva vuosi lähenee taas loppuaan, joten on aika suunnata kohti uutta vuotta ja tulevaisuuden reissusuunnitelmia. Muutama kuukausi sitten tein listauksen kohteista, jotka haluaisin kokea, ja muutama näistä tulee raksittua ainakin vuonna 2018! Maltalla asumisessa on se hyvä puoli, että täältä on edullista ja nopeaa mennä eri puolille Eurooppaa, sillä lentokentälle pääsee halvimmillaan parilla eurolla ja lentojen hinnat lähtevät liikkeelle alle kymmenestä eurosta! Kaukana ovat ne ajat, kun joutui pahimmillaan Australian sisäisistä lennoista pulittamaan jopa yli 500 dollaria yhteen suuntaan (Broome – Melbourne). Nyt onkin aika nähdä hieman Euroopan klassikkokohteita eksoottisten ja erikoisten paikkojen sijaan. Tässä se tulee, uudet matkat (kuvat kuvapankista):

Suomi, joulukuu 2017

Kahtena edellisenä jouluna olen ollut Australiassa 40 asteen helteissä, joten tällä kertaa varasinkin matkan Suomeen jo hyvissä ajoin. En ehdi valitettavasti olla Suomessa kuin 4 kokonaista päivää, ja siinä ajassa pitäisi ehtiä tekemään 1 – 2 työvuoroa, mennä punaviiniglögeille kavereiden kanssa, käydä kampaajalla, ostaa meikkejä ja vaatteita, nähdä vanhempia ja rauhoittua jouluruokien ääressä ja pakata vaatekaapillinen tavaraa mukaan vietäväksi Maltalle. Jos oikein innostun, voisin yrittää tenttiä yhden kurssin yliopistoa varten, mutta tällä motivaatiolla se taitaa nyt jäädä.

Berliini, helmikuu 2018

Helmikuussa olen ottanut taas 4 päivää vapaaksi, ja suuntaan Berliiniin isän ja toisen siskoni kanssa. Tämä on ensi kertani kaupungissa, ja vaikka vuodenaika ei varmasti ole miellyttävin mahdollinen, aion silti ottaa reissusta kaiken irti. Olemme vuokranneet asunnon toivottavasti riittävän keskeiseltä alueelta ja tarkoituksena on vain tutkia kaupunkia ympäriinsä, istua kahviloissa ja imeä Berliinin tunnelmaa.

Amsterdam, huhtikuu 2018

Kämppikseni erosi poikaystävästään ja otti ja lähti Amsterdamiin. 37-vuotias, käynyt Amsterdamissa vain 4 päivän lomalla. Irtisanoutui töistä, joissa oli juuri tarjottu hänelle esimiespaikkaa eikä tietoakaan työpaikasta uudessa kotimaassa. Ei osaa sanaakaan hollantia, inhoaa talvea, ei tietoa, mihin menee asumaan Amsterdamissa. Päätin tietenkin, että heti keväällä lähden katsomaan, miten hän on kotiutunut uuteen maahan ja kaupunkiin ja millaiseen alkuun hän on päässyt tämän rohkean hypyn jälkeen. Samalla ajattelin ottaa hieman pidemmän loman ja mennä nauttimaan myös keväästä Suomessa. Tässä vaiheessa haluaisin myös viimeistään tenttiä pari kurssia yliopistolla. Heh heh, saa nähdä.

Pariisi, toukokuu 2018

Tämä reissu on jo varattu, sillä halusin varmistaa, että saan edulliset lennot ja hyvällä sijainnilla olevan hotellin. Lennot nappasin alle satasella, ja hotellista maksan noin 350 euroa kolmelta yöltä. Tämä on toki enemmän kuin mitä normaalisti olen valmis maksamaan matkustaessani yksin, mutta nyt halusin hemmotella itseäni omalla huoneella ja hyvällä sijainnilla. Silti olen sitä mieltä, että tein hyvän diilin. Pariisi keväällä on ollu toivelistallani jo pitkään, ja halusin aina mennä sinne romanttiselle pidennetylle viikonlopulle. Kun tässä ei näytä poikakavereita ilmestyvän, niin päätin ottaa härkää sarvista ja kuitenkin viedä elämäni upeimman naisen hemmottelulomalle. Siis itseni. Parasta, eikö vain?

Millaisia reissusuunnitelmia teillä on? Oletteko käyneet Berliinissä tai Pariisissa? Olisiko suosituksia ravintoloista ja nähtävyyksistä? 

8 Comments

 • Nomadi
  21 marraskuun, 2017 at 2:33 pm

  Reissusuunnitelmat pitää mielen virkeänä! Kaikki nuo kaupungit ovat kivoja, valitettavasti en pitänyt blogia vielä niissä käydessäni. Pariisiin rakastuin ihan erikoisesti, se oli mielestäni todella hurmaava! Siellä ei tosin kannata tilata baarissa mitään näkemättä hintalistaa, ainoa kerta elämässäni kun maksoin 7 e cappuccinosta… 😐

  Reply
  • Sandra
   30 marraskuun, 2017 at 9:12 am

   Kuulostaa vähän Venetsian kaltaiselta paikalta, jossa tilasin 10 vuotta sitten jäätelön ja kahvin 15 euroa 😀

   Reply
 • Laura
  21 marraskuun, 2017 at 5:10 pm

  Huippuveto toi Pariisi! Todellakin pitää itseä hemmotella eikä jäädä odottelemaan että joku prinssi sen tekisi 😀

  Reply
  • Sandra
   30 marraskuun, 2017 at 9:11 am

   Nimenomaa! Ei pidä jättää asioita tekemättä siksi, että ei just nyt satu olemaan sopivaa matkakumppania.

   Reply
 • VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA
  22 marraskuun, 2017 at 4:21 pm

  Oi Pariisi, en oo koskaan käynyt siellä. Pakko päästä kyllä piakkoin!

  Itsellä suunnitelmia on suhteellisen vähän – mielessä on helmikuussa parin-kolmen viikon loma jonnekin lämpöön. Näillä näkymin lennot tulee ostettua Sri Lankaan. Lisäksi mielessä on yllärilahja avopuolisolle ja ajatuksissa on hommata lennot Roomaan.

  Ja ja ja Tallinnan joulumarketeille!

  Reply
  • Sandra
   30 marraskuun, 2017 at 9:11 am

   Tallinnan on ihan must – en vain kyllästy sen joulumarkkinoihin koskaan. Sri Lanka kiinnostaisi myös. Ja se Rooma! Oi kun on liikaa nähtävää!

   Reply
 • Vintagella
  23 marraskuun, 2017 at 8:22 am

  Hyvältä kuulostaa! Berliinissä suosittelen Trabant -ajelua, sillä se oli todella hauskaa. Pariisissa muhun teki suurimman vaikutuksen katakombit ja Morrisonin hauta. Mä kiersin myös Louvren ja Versaillesin hyvin pikaisesti, mutta ne ei säväyttäneet. Vaatisivat varmaan enemmän aikaa (=koko pvn?).

  Reply
  • Sandra
   30 marraskuun, 2017 at 9:09 am

   Voi että kun on liian paljon nähtävää neljän päivän reissulle! En kyllä malta odottaa, että pääsen matkaan!

   Reply

Leave a Reply