Menu
Australia

Turistien suosima Cairns

Yritetäänpä päästä ajan tasalle reissupäivityksissäni. Olen käytännössä joka päivä eri paikassa, joten päivisin yritän vain saada mahdollisimman paljon kokemuksia imettyä irti, eikä blogin päivittämiseen jää energiaa tai aikaa. Aloitetaan nyt kuitenkin ja palataan takaisin alkuun, Cairnsiin, paikkaan, johon suuntasin heti farmin jälkeen. Olin kuullut Cairnsista vain ylistystä. Cairns oli kaikkien mielestä ”amazing”, ”you definitely need to go there”, ”massive parties”, ”you’ll party every night”, ”not to miss.” Totta kai halusin siis kokea omin silmin, mistä kaikki puhuivat. Etenkin farmin eristyksen jälkeen ihmisten ilmoilla pyöriminen, ravintotarjonta, kahvilatarjonta ja toimiva netti tuntuivat jo suurelta jutulta. Odotin jopa, että näen muita ihmisiä kuin 40 samaa naamaa, joita olin saanut tuijotella kuukausikaupalla.

IMG_4828 IMG_4826 IMG_4842 IMG_4835

Cairns oli…. no ihan kiva. Turisteja, etenkin aasialaisia sekä backpackereita oli pilvin pimein, mikä näkyi majoitus- ja retkitarjoajien määrässä. Välillä tunnelma oli kuin etelän rantakohteissa konsanaan, kun kaiken maailman sisäänheittäjää ja retkimyyjää oli kiusaamassa ja houkuttelemassa puljuunsa. Iltaelämä oli kohtuullisen vilkasta, mutta ei sekään nyt mitään ennennäkemättömän ihmeellistä ollut. Loppujen lopuksi kaupunki oli aika pieni (156 000 asukasta) ja muutamassa päivässä keskusta oli aikalailla koluttu. Jos joku on Australian kaupungeissa käynyt, on päässyt todistamaan sitä, miten pieneltä jopa miljoonakaupungit tuntuvat eurooppalaisilla standardeilla. Keskustassa on todella väljää ja tyhjää, kun suurin osa asutuksesta levittäytyy lähiöihin omakotitaloalueille.

IMG_4823 IMG_4832  IMG_4825 IMG_4822

Rantakatu eli Esplanad oli kiva ja siellä kävin aamuisin lenkkeilemässä. Tämä ei kuitenkaan vetänyt kauneudessaan ollenkaan vertoja Townsvillen Strandille, jota suosittelin jo aiemmassa postauksessa. Pisti silmään, että molemmissa oli huomioitu lapsiperheet todella hyvin, ja rantakadun varrelle oli rakennettu ilmainen, kaikille avoin vesipuisto. Myös aikuiset pystyivät harrastamaan monenlaista liikuntaa Esplanadilla. Cairnsissa esimerkiksi vedettiin ilmaisia jumppia, joogaa, zumbaa ja vaikka mitä aina aamuisin ja iltaisin. Koska Cairnsin rannalla ei voi uida (krokotiilit, hait, meduusat – kaikki taitavat olla edustettuina), rannalle oli rakennettu iso, joka päivä kaikille avoinna oleva laguuni, jossa kävinkin muutaman kerran uimassa.

IMG_4837 IMG_4839

Alunperin tarkoituksena oli olla Cairnsissa pari viikkoa, mutta viikon jälkeen totesin, että tämä on riittävästi, joten päätin lähteä reissaamaan alaspäin itärannikkoa kohti Melbournea. Matkan varrella on tarkoitus pysähdellä siellä, missä huvittaa, tehdä niitä retkiä, mitä huvittaa ja ottaa rennosti. Koko ajan kuulee retkimyyjiltä ja muilta matkaajilta suosituksia, mitä on ehdottomasti tehtävä ja jos niitä kaikkia kuuntelisin, olisi kovalla työllä ansaitut rahat tuhlattu jo alta aikayksikön. Matka menisi muutenkin pelkäksi suorittamiseksi, eikä jäisi päiviä pelkkään rötväilyyn. Olenkin päättänyt, etten tee niitä kaikista ilmeisempiä juttuja, joita muut backpackerit tekevät, jos en niitä itse aidosti halua. Käytän mieluummin rahat niihin juttuihin, jotka minulla on bucket listallani (varasin juuri majoituksen Sydneystä uudeksivuodeksi, sillä haluan kerran elämässäni kokea kaupungin ilotulitukset).

IMG_4840 IMG_4831 IMG_4830 IMG_4844

Cairns on mielestäni parhaimmillaan tukikohtana, josta voi suunnata lähialueille kokemaan uskomattoman kaunista luontoa. Lähistöllä voi esimerkiksi:

1. Sukeltaa ja/tai snorklata Isolla Valliriutalla – tämä oli yksi hienoimmista jutuista, mitä olen kokenut elämässäni

2. Käydä Port Douglasin pikkukaupungissa, josta tehdään myös sukellusmatkoja riutalle

3. Käydä Cape Tribulationissa ja Daintree National Parkissa ihmettelemässä sademetsää

4. Käydä Kurandassa ja ajaa vanhalla junalla sademetsän läpi

Kaikesta hehkutuksesta huolimatta Cairns jätti vähän kylmäksi. Ehkä omat odotukseni olivat liian korkealla ja kaupunki osoittautui vain kivaksi, australialaiseksi pieneksi turistikaupungiksi, kun odotin jotain massiivista upeutta. Joka tapauksessa vierailun arvoinen paikka, etenkin jos suunnittelee esimerkiksi sukeltamista valliriutalla – tästä on tulossa materiaalia (ehkä jopa videota!) lähiaikoina!

Onko teille käynyt koskaan, että jokin muiden hehkuttama kaupunki on ollutkin vähän…. njaah, ihan ok, mutta pieni pettymys ja olette jääneet ihmettelemään, mihin kaikki hehkutus ja hypetys perustuu?

Tykkääppäs blogistani Facebookissa tai seuraa minua instagramissa, niin pysyt ajan tasalla reissuissani.

6 Comments

 • Kthetraveller
  31 elokuun, 2015 at 10:40 am

  Mä olin muutaman yön Cairnsissa (asuttiin siinä Hilton Cairnsissa) ja en osaa oikein paljoa sanoa siitä kaupungista, koska nautittiin Executive Loungen antimista ja otettiin lomailun kannalta koko reissu. Port Douglas oli meille pettymys, enkä kyllä oikeasti ymmärtänyt minkä takia sitä ylistettiin…

  Reply
  • Sandra
   31 elokuun, 2015 at 10:47 am

   Meillekin ylistettiin Port Douglasia, mutta lopulta jätin sen vaan välistä. En suoraan sanottuna vaan jaksanut. Kuulostaa ihanalta lomalta. Joskus on ihan vaan parasta rentoutua hotellilla ja totaalisesti levätä 🙂

   Reply
 • Tiia/reisereise
  11 syyskuun, 2015 at 5:56 pm

  Ihana tuo laguuni! En haluaisi udella, mutta jatkat matkaa ilmeisesti yksin?

  Reply
  • Sandra
   19 syyskuun, 2015 at 8:57 am

   Kiitos! Yllättävän monessa muussakin kaupungissa löytyi ilmainen laguuni / uima-allas ihan keskustasta. Ihan oikeassa olet, matka jatkuu toistaiseksi yksin.

   Reply
 • laura / to travel is to live
  19 syyskuun, 2015 at 12:56 pm

  Mä tykkäsin kovasti Cairnsista, oltiin ensin viikko hostellissa ja sitten päädyttiin vuokraamaan asunto kuukaudeksi kun ei haluttukaan vielä lähteä 😀 Oltiin joulukuussa, jolloin turisteja ei ollut liiaksi. Tultiin myös suoraan farmilta ja rentouduttiinkin sitten Cairnsissa ihan kunnolla. Oli kiva vähän leikkiä paikallista, käydä arkisilla ruokaostoksilla ja toreilla yms 🙂

  Reply
  • Sandra
   20 syyskuun, 2015 at 12:40 am

   Farmin jälkeen normaalielämä maistui varmasti tosi hyvältä! Itsekin odotan kovasti, että pääsen pois hostelleista johonkin oikeaan asuntoon ja elämään tavallista arkea ja juuri toreilla, ostoksilla, kuntosalilla yms käyntiä.

   Reply

Leave a Reply