Menu
Norja / Yleinen

Työreissulla Oslossa

Pääsen muutaman kerran vuodessa työssäni matkustamaan ulkomaille. Viimeisin reissuni oli huhtikuussa tehty kahden yön matka Osloon. Yövyimme Oslon ulkopuolella sijaitsevassa pienessä kylässä, ja keväinen Norja teki minuun suuren vaikutuksen. Esimerkiksi aamulenkillä ihailin niityllä käyskenteleviä kauriita ja kaniineja, idyllisiä maalaistaloja ja kaunista vanhaa satamaa.  Miten Norjan maaseutu on niin paljon kauniimpi kuin Suomen vastaava?!

Päätin jäädä vielä yhdeksi ekstrayöksi Oslon keskustaan, sillä halusin nähdä yliopistoaikaista kaveriani, joka oli päätynyt vaihtoon Osloon. Oli kiva päästä vaihtamaan kuulumisia vanhan kaverin kanssa ja päästä samalla siivellä kaupunkikierrokselle yksityisen oppaan johdattelemana. Nyt löysin nämä muutamat valokuvat työpuhelimeni kätköistä, joten laitan ne samantein jakoon.

IMG_0152-001 IMG_0153-001 IMG_0155-001 IMG_0156-001 IMG_0157-001 IMG_0159-001Ensimmäinen kohteemme oli Vigelandin puisto, ns. patsaspuisto, joka on yksi Oslon kuuluisimpia nähtävyyksiä. Puisto on kuuluisa norjalaisen kuvanveistäjän, Gustav Vigelandin, luomasta 212 patsaasta, jotka kuvaavat ihmiselämän eri vaiheita. Patsaissa kuvastuu koko ihmiselämän kiertokulku syntymästä lapsuuden, nuoruuden kukoistuksen, oman kumppanin löytämisen, omien lapsien hankkimisen, keski-iän ja vanhuuden kautta kuolemaan ja uuden elämän syntymiseen. Suuri osa patsaista kuvaa ihmistä tekemässä tavallisia arjen toimintoja: kulkemassa käsi kädessä, tanssimassa, tappelemassa, tuijottamassa toisiaan ja niin edelleen. Puiston kuuluisin nähtävyys on pieni kiukkuista poikavauvaa kuvaa patsas. Patsaspuisto on osa laajempaa Frognerin puistoa, ja mikä parasta, taidetta pääsee ihailemaan ilman pääsymaksua. Puistossa olikin turistien lisäksi paljon paikallisia viettämässä aikaa piknikillä istuen tai frisbeetä pelaillen. Suosittelen ehdottomasti, jos olet Oslossa käymässä!

IMG_0160-001 IMG_0161-001 IMG_0165-001 IMG_0164-001 IMG_0163-001 IMG_0162-001Jatkoimme ratikalla Oslon satamaan, jossa ihailimme upeaa arkkitehtuuria ja tunnelmallisia rantaravintoloita ja kahviloita. Ilta oli huhtikuuksi todella lämmin, ja kaikkialla oli hyväntuulisia ihmisiä pitämässä hauskaa ja rentoutumassa työviikon jälkeen. Kiertelimme katsomassa eri nähtävyyksiä, kuten Kuninkaanlinnaa, oopperaa ja kansallisteatteria. Moni paikka meni kiinni valitettavan aikaisin, joten jouduimme ihailemaan nähtävyyksiä tällä kertaa vain ulkoapäin. Pysähdyimme syömään super super terveellistä salaattia, jossa oli ituja, linssejä, papuja, avokadoa, porkkanaa, kirsikkatomaattia ja herkullista vihreää kastikemaista tahnaa. Kuljeskelimme vain ympäri kaupunkia, katselimme ihmisiä ja kävimme syvällisiä keskusteluja elämän prioriteeteistä, työelämästä, uskonnosta ja tulevaisuudensuunnitelmista. Joskus on helppo jutella sellaisen ihmisen kanssa, jota ei ole tavannut pitkään aikaan ja tietää, että ei tule taas todennäköisesti näkemään useampaan vuoteen.

IMG_0168Aamu lähti vielä hyvin käyntiin pienellä lenkillä naapurustossa ja hotellin aamiaisella. Rakastan hotellien aamiaisia, jolloin täytän lautaseni erilaisilla tuoreilla hedelmillä, myslillä, kalalla ja jugurtilla tai smoothiella. Ja lautaset on a-i-n-a kuvattava! Turisti mikä turisti.

IMG_0148-001 IMG_0149-001Aamiaisen jälkeen oli suunnattava kiireen vilkkaa lentoasemalle ja takaisin Suomeen. Osloon jäi vielä kytevä kipinä – siinä on kompakti, kaunis ja idyllinen kaupunki, johon olisi hauska piipahtaa ajan kanssa pariksi päiväksi. Norwegianilta saa myös hyviä tarjouksia, jolloin Helsingistä pääsee Osloon kolmenkymmenen euron hintaan, joten ei reissu rahastakaan jää kiinni (noh, Oslo ei nyt itsessään mikään maailman edullisin paikka ole ;)). Miehelläni on tulossa ensi syksynä opiskelujen kautta matka Trondheimiin, joten olen vähän kahden vaiheilla, jos ottaisin pari ekstrapäivää vapaaksi ja menisin kuokkimaan mukaan! Onko kellään Trondheimista kokemusta? Onko paikka vierailun arvoinen?

4 Comments

 • Maarit Johanna
  3 heinäkuun, 2014 at 10:03 pm

  Haluaisimpa joskus työn jossa vois matkustaa just sen pari kertaa vuodessa. Tuskimpa koskaan saa matkablogauksesta niin paljoa rahaa että vois elää pelkästään sillä 😀 Mitäpä teet työksesi ja opiskelet? 🙂

  Reply
  • sandra
   4 heinäkuun, 2014 at 5:18 am

   No, työmatkoilla olo ei yleensä ole niin suurta luksusta. Heräät aamulla kolmen, neljän maissa, matkustat kohteeseen, istut työpäivän siellä, mahdollisesti menette yhteiselle illallliselle ja pahimmassa tapauksessa lähdet samana iltana takaisin :D. Unelma olisi sellainen työ, jossa pääsisi matkustamaan, mutta voisi vielä tutustua kunnolla paikalliseen kohteeseen. Matkabloggailu tuskin koskaan tulee olemaan sitä, ainakaan omalla kohdalla. En tiedä, miten kaikista suurimmat kansainväliset blogit, mutta tuskin täällä Suomessa muut kuin ehkä Mungolife.
   Oon valmistunut KTM:ksi ja oon töissä pankissa 🙂

   Reply
   • Maarit Johanna
    5 heinäkuun, 2014 at 5:39 pm

    No ei ne aina kyllä mitään juhlaa ole. Samaa kuullut myös poikaystävältäni joka pari kertaa vuodessa käy työmatkalla. Ei paljon ehdi nähdä ja vaikka ehtisikin niin on niin väsynyt pitkistä päivistä ettei edes jaksa. Ai KTM! Mulla oli se harkinnassa mutta korkeat pääsyvaatimukset ajoi minut sitten tradenomi-linjalle 🙂

    Reply
    • sandra
     5 heinäkuun, 2014 at 8:14 pm

     Toi on niin totta! Ja melkein koko viikonloppu menee toipuessa ja univelkoja kuitatessa :)… Tradenomi on kanssa hyvä koulutus ja loppujen lopuksi työelämän kannalta kenties jopa hyödyllisempi. Totta, että pääsyvaatimukset on kauppakorkeaan/ yliopistoon aika korkealla, mutta ei siellä koulussa silti mitään erityisen fiksua porukkaa ole, vaan ihan tavallisia pulliaisia suurin osa 😀

     Reply

Leave a Reply