Menu
Unkari / Yleinen

Upea joulukuinen Budapest

Monet matkailijat varmaankin pohtivat tällä hetkellä, lähteäkö jonnekin Eurooppaan tunnelmoimaan joulutorille. Yksi erinomainen, joskin usein unohdettu, vaihtoehto on Budapest, jonne myös me päädyimme pari vuotta sitten. Joulukuussa säät eivät olleet parhaat mahdolliset, mutta nautimme silti matkastamme täysin siemauksin. Ilma oli sateinen, kylmä ja kolea, mutta lunta ei ollut vielä maassa. Aurinko taisi vilahtaa pilven takaa aivan viimeisenä päivänä, kun matkasimme lentokentälle. Tämä ei meitä kuitenkaan häirinnyt, sillä joulun aikaan Budapestissa oli muuten lämpöinen tunnelma. Kaupat olivat täyttyneet joulutavarasta sekä keskustassa oli tunnelmallinen joulutori, jossa myytiin hehkuviiniä, leivonnaisia, unkarilaista ruokaa sekä käsitöitä.

IMG_2215IMG_2240IMG_2232IMG_2241

IMG_2089

Tarjolla oli myös perinneruokaa, jotka jäivät tällä kertaa maistamatta.

IMG_2237IMG_2236IMG_2242

Halukkaat voivat hakea jouluista tunnelmaa myös kirkkojen hiljaisuudesta ja niissä järjestetyistä konserteista. Budapestissa riitti toinen toistaan vaikuttavampia kirkkoja, joista yksi on kuvissa näkyvä Matiaksenkirkko.

IMG_2142 IMG_2144 IMG_2146

Kauniit rakennukset eivät rajoitu vain kirkkoihin, vaan Budapestissa riittää vaikuttavaa arkkitehtuuria loputtomasti. Pelkästään Tonavan rannalla kuljeskelu oli mieleenpainuva kokemus sumuisesta säästä huolimatta.

IMG_2198 IMG_2201 IMG_2205

Tunnelmaa riittää myös Budapestin lukuisissa loistavissa kahviloissa, joista yksi suosikkini oli Gerbeaud upeine kattokruunuineen ja kohteliaine tarjoilijoineen. Kahvila sijaitsee Vörösmarty-nimisellä aukiolla – samassa paikassa, jossa joulutorikin oli. Katselimme ihmisiä, kokeilimme macaroneja, unkarilaisia suklaa-pähkinä-täytteisiä lettuja ja erikoiskahveja sekä juttelimme tulevaisuudesta ja siitä, mitä kaikkea haluamme vielä kokea ja kokeilla elämässä.  Gerbeaudissa hinnat ovat unkarilaisittain korkeat, mutta suomalaiselle turistille Helsingin peruskahviloiden tasossa, mutta voi, mitä laatua rahalla saakaan!

IMG_2412 IMG_2426

Jos siis haluat virittäytyä jouluiseen tunnelmaan ja Tallinnan tai Saksan joulutorit on jo tullut koettua, kokeile viehättävää Budapestia! Et tule pettymään!

Tykkää blogista Facebookissa

4 Comments

 • Maarit Johanna
  8 marraskuun, 2014 at 5:34 pm

  Gerbeaud toimii myös kesäisessä Budapestissa, mutta voin vain kyseisen kaupungin tunnelmaa koittaa kuvitella joulun aikana. Ah.
  Ihan vastako kävitte? Upeat kuvat. Tämä sinun uusi teema todellakin toimii 🙂

  Reply
  • Sandra
   9 marraskuun, 2014 at 9:32 am

   Varmasti ihana kesälläkin. Joulun aikaan valaistus ja koristelu oli aivan upea. Joka ilta näytettiin vielä mieletön valo- ja musiikkiesitys, jossa heijastettiin hieno joulutarina Gerbeadin rakennukseen ulkoseinään.

   Kiitos tosi paljon! Käytiin 2012 joulukuussa 🙂

   Reply
 • Anna Koskela
  8 marraskuun, 2014 at 6:41 pm
  • Sandra
   9 marraskuun, 2014 at 9:32 am

   Keksitpäs haasteen 🙂

   Reply

Leave a Reply