Menu
Islanti / Matkat

Uskomaton ratsastusreissu Pohjois-Islannissa

Herään aikaisin aamulla. Kaikkialla on vielä hiljaista. Ehkä sittenkin jostain kaukaa kuuluu pienten karitsojen hento ääni ja yksittäinen hevosen hirnahdus. Verhon takaa huoneeseeni tulvii jo valoa – eihän aurinko ole laskenut käytännössä koko yönä. Horisontissa siintävät lumihuippuiset vuoret, ja sitä ennen ympärilläni kumpuilevat niityt, joilla islanninhevoslaumat laiduntavat. Yöksi hevoset ovat kerääntyneet yhteen hakien suojaa toisistaan viileältä yöltä. Toisella laitumella nuoret varsat ottavat ensiaskeleitaan emojensa tarkan valvonnan alla. Kanat köllöttelevät vielä orsilla ja talon koirat tarkkailevat hiljakseen heräilevää ympäristöä. Venyttelen kaikessa rauhassa peiton alla, sillä vielä ei ole kiire minnekään. Tässä on hyvä olla, lämpöisen täkin alla, keskellä Pohjois-Islannin maaseutua.

IMG_1879 IMG_1888 IMG_1921 IMG_1898

Heräilen kaikessa rauhassa ja suuntaan aamiaiselle majatalolle. Tarjolla on hedelmiä, mysliä, islantilaista piimän ja maustamattoman jugurtin välimaastossa olevaa surmjölkiä ja erilaisia leipiä. Kahvi lämmittää sisuksiani ja tunnen, miten energia alkaa virrata sisälläni. Pian aamiaisen jälkeen haemme hevoset laitumelta ja valmistelemme ratsut aamun ratsastusretkeä varten. Tiedossa olisi matka mäen toiselle puolelle kohti vuonon rantaa, jossa edessämme kohoavat vuoret ja niitä edeltävät lupiinipellot. Maisema on kuin sadusta.

IMG_1959 IMG_1930 IMG_1931 IMG_1940

Takana on uskomattoman hieno ja tapahtumantäyteinen viikko Pohjois-Islannin upeissa maisemissa. Matkallani koin ratsastusretkien lisäksi vaelluksia laavapelloilla ja vuoristoissa, uimista kuumissa lähteissä, luonnon ihmeiden ihastelua, kiipeämisen tulivuoren huipulle, islantilaisia kala- ja lammasaterioita ja lukuisia satoja vuosia vanhoja tarinoita salaperäisistä menninkäisistä, jotka asustelevat ympäri Islannin maaseutua. Uskon, että tulen sulattelemaan kaikkea kokemaani vielä pitkän aikaa. Tässä vaiheessa vielä isot kiitokset Pólar Hestar -ratsastusyritykselle ja oppaallemme, Islannin asiantuntijalle Sadulle uskomattoman hienosta retkestä!

IMG_1865

IMG_1910

IMG_1946 IMG_1945 IMG_1957

Ja selvyyden vuoksi sanon vielä, että kyseessä ei ole maksettu mainos, vaan olin mukana aivan tavallisena asiakkaana :).

16 Comments

 • Martina
  24 kesäkuun, 2018 at 10:54 am

  Olipa tunnelmallinen postaus, Ratsastusretki Islannissa kuuluu minunkin matkahaaveisiini. Vielä jonakin päivänä!

  Reply
  • Sandra
   26 kesäkuun, 2018 at 2:44 am

   Suosittelen! Oli unohtumaton matka!

   Reply
 • Anni | Rajatapaukset
  25 kesäkuun, 2018 at 11:09 am

  Nuo Islannin maisemat ovat kyllä jotain uskomatonta, aiheuttavat todella kovaa kaipuuta takaisin <3
  En itse hirveästi välitä hevosista, minusta ne ovat vähän pelottavia, mutta islanninhevoset menettelevät kun ne ovat pienempiä ja niin sympaattisen pyöreitä 😀 Näyttävät siltä etteivät tekisi kellekkään mitään pahaa!

  Reply
  • Sandra
   26 kesäkuun, 2018 at 2:46 am

   Ainakin nuo meidän issikat oli niin lempeitä röllyköitä, että niiden kyydissä oli tosi letkeää. 🙂

   Reply
 • Jenna Valtari / Enemmän kuin äiti
  26 kesäkuun, 2018 at 9:50 am

  Tuntui hetken kuin olisi jotain kaunokirjallisuutta lukenut! Ihanasti kuvailit sun fiiliksiä, niihin pääsi hyvin sisälle itsekin tätä postausta lukiessa 🙂 Ja edelleen oon sitä mieltä, että ärsyttää se Islanti stop-overin väliinjättäminen matkalla New Yorkiin!

  Reply
  • Sandra
   30 kesäkuun, 2018 at 6:21 am

   Voi kiitos kovasti Jenna kauniista sanoista! Ehdottomasti jäätte sitten pariksi päiväksi Islantiin ensi kerralla 🙂

   Reply
 • Heli
  28 kesäkuun, 2018 at 4:38 pm

  Olipa mukava lukea kokemuksiasi. Lomamatka oli onnistunut ja tuntui todellakin, että sai vastinetta rahoilleen. Pidin kuvistasi, erityisesti rajauksista. Heli

  Reply
  • Sandra
   30 kesäkuun, 2018 at 6:22 am

   Hei Heli ja kiitokset loistavasta matkaseurasta! Toivottavasti itsenäinen viikkosi sujui myös hyvin. Mielellään kuulen lisää, miten matkasi meni 🙂

   Reply
 • Martta / Martan Matkassa
  29 kesäkuun, 2018 at 7:17 am

  Islanti on pitkään ollut haaveissani ja ratsastus kuuluu siihen oleellisesti! Kylläpä oli ihania kuvia ja Islanti kuume vain kasvaa!

  Reply
  • Sandra
   30 kesäkuun, 2018 at 6:23 am

   Islanti oli kyllä oikein ihana! Suosittelen!

   Reply
 • Sandra / Terveiset päiväntasaajalta
  29 kesäkuun, 2018 at 11:05 am

  Sun kuvat vain vahvistavat mun tunnetta siitä, että Islantiin on päästävä pian <3 Ihanaa!

  Reply
  • Sandra
   30 kesäkuun, 2018 at 6:23 am

   Toivottavasti pian koittaa Islannin aika 🙂

   Reply
 • Elina Marjaana Travel Blog
  30 kesäkuun, 2018 at 5:31 am

  Maisemat todellakin ovat kuin sadusta. Islanti on tosi korkealla omalla toivelistalla, mutta olen miettinyt sitä, mikä vuodenaika olisi riittävän hyvä, mutta myös melko rauhallinen matkustaa sinne. Islanti tuntuu myös sellaiselta paikalta, että sinne olisi kiva mennä porukalla, jossa joku haluaa ajaa autoa. Niin mahtavia kuvia sulla, on ollut varmasti upea reissu kaikkinensa!

  Reply
  • Sandra
   30 kesäkuun, 2018 at 6:25 am

   Hmm… Sanoisin, että turisteja alkaa olla koko ajan aikalailla, mutta kesällä tietenkin enemmän. Ja Islannissa ei oikein säästä voi sanoa mitään, luulisin että kesä-elokuussa olisi parhaat mahdollisuudet auringon pilkahdukseen, mutta ainakin nyt kesäkuussa ilmat olivat kuin Suomen lokakuu. Toisaalta saari on aika iso, joten teillä yms ei ruuhkia juuri ole. Suosituimmat turistikohteet ovat kuitenkin toinen juttu.

   Reply
 • Annna-Katri / Adalmina's Adventures
  30 kesäkuun, 2018 at 1:42 pm

  Islantiin olisi kyllä pakko päästä ja pian, ja juuri tuollainen issikkavaellus olisi unelmanani tehdä siellä! Täytyykin klikkailla katsomaan noita retkiä… 🙂

  Reply
  • Sandra
   1 heinäkuun, 2018 at 10:51 am

   Voin suositella ainakin kyseistä yritystä Polar Hestar 🙂

   Reply

Leave a Reply