Menu
Muutto Ruotsiin

Elokuu on täällä, ja uuden kuukauden myötä sain motivaatiosysäyksen kirjautua blogin ohjauspaneeliin ja päivittää hieman sivuston ulkoasua. Lopputulos ei ole vielä todellakaan valmis, mutta uusi ilme tuo kenties inspiraatiota kirjoitella tänne useammin. Jos ollaan ihan rehellisiä, olen jo pidemmän aikaa pohdiskellut blogin kohtaloa. Pidemmät kirjoitetut tekstit eivät tunnu saavan enää entisenlaisesti lukijoita, vaan kaikki pitäisi olla enintään minuutin mittaista videota Instagramissa tai TikTokissa. Olen kuitenkin kirjoitellut tänne juttuja vuodesta 2014 lähtien, ja tuntuisi jotenkin todella haikealta laittaa vain pillit pussiin. Nämä tekstit tarjoavat ainakin itselleni kiinnostavan ja nostalgisen aikaikkunan menneisyyden minään, joka on tuskaillut elämänvalintojen ja suunnan kanssa ja löytänyt… jos nyt ei ihan rauhaa, niin ainakin aika tasapainoisen arjen.

Ja tästä seuraa toinen identiteettikriisi, joka minulla on ollut tämän blogin parissa. Kaikki kuitenkin alkoi tavallaan siitä, kun päätin ottaa ja lähteä Australiaan kesken orastavan uran. Se seikkailu oli osaltaan blogin kulta-aikaa ja pystyin omilla kokemuksillani inspiroimaan ja ehkäpä rohkaisemaan monia muita tekemään saman hypyn kohti omannäköistä elämää. Nyt olen asunut jo useamman vuoden Suomessa, eikä arkeni ole yhtä kiinnostavaa ja inspiroivaa kuin aikoinaan. Se on välillä jopa aika tylsää ja tavallista. Ja ketä nyt kiinnostaa tavallinen? Miten siitä repii kiinnostavaa sisältöä?

Kahdeksassa vuodessa elämäni on muuttunut valtavasti, joten ei ole ihme, että tekstienkin sisältö muuttuu kirjoittajan kasvaessa. Vaikka matkailu tulee edelleen olemaan isossa roolissa blogin aihepiirissä, on aika tuoda siihen muutakin. Haluaisin raottaa hieman enemmän omaa persoonaani ja arkeani ja nostaa esiin muita itselleni tärkeitä teemoja, kuten uraan ja itsensä kehittämiseen liittyviä pohdintoja. Myös kotimaanmatkailu, kotikaupunkiini Tampereeseen liittyvät jutut ja pienet arkiset, matalan kynnyksen lähiretket tulevat edelleen näkymään blogissani.

Mielelläni kuulen palautetta sekä ulkoasuun ja sisältöön liittyen. Sillä vaikka teen tätä harrastusta rakkaudesta lajiin ja kirjoittamiseen, haluan luoda sisältöä, joka kiinnostaa myös siellä ruudun toisessa päässä.

2 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  2 elokuun, 2022 at 6:43 am

  Mielestäni ulkoasu on toimiva ja selkeä. Täytyy tosin todeta, että eipä se aiemminkaan missään tapauksessa huono ollut. Jotenkin muutosten tekeminen blogiin ja sen ulkoasuun on hankalaa ja harvoin tulee ryhdyttyä hommaan, vaikka muutama idea olisikin, mitä olisi kiva tehdä.

  Reply
  • Sandra
   2 elokuun, 2022 at 9:18 am

   Ihan totta Mikko. Yllättävän kauan siihen saa tuhrattua aikaa, että alkaa vääntämään fontteja ja sivuston layoutteja. Siihen hommaan pitää ryhtyä vain kun on riittävästi inspiraatiota. Tykkään myös teidän blogin ulkoasusta. Se on selkeä, helppo navigoida ja kuvien ja tekstin kokojen suhde on tosi hyvä.

   Reply

Leave a Reply