Menu
Australia

Viikonloppu Sydneyssä: 6 must see -kohdetta

Meillä oli mahdollisuus olla Sydneyssä valitettavasti vain kaksi päivää, mutta se oli vallan riittävä tärkeimpien kohteiden bongaamiseen. Tässä omasta mielestäni 6 Sydneyn tärkeintä nähtävyyttä, joita ei kannata jättää välistä, vaikka aikaa olisi vain rajallinen määrä.

1. KOE Oopperatalo

Onneksi tätä ei voi olla missaamatta, sillä maailmankuulu nähtävyys sijaitsee keskeisellä paikalla Sydneyn satamassa. Koettava sekä päivällä, jolloin edusta täyttyy turisteista, että illalla, jolloin koko satama sykkii elämää. Kuvien perusteella oletettua pienempi, mutta silti todella vaikuttava. Kurkista myös sisälle!

IMG_4487

IMG_4523
2. Kävele harbour bridgen päästä päähän

Harbour Bridge on Oopperatalon ohella yksi Sydneyn kuvatuimpia monumentteja. Aikoinaan sillan ylittäminen maksoi hevosella kolme penniä ja autoilijalta kuusi penniä, mutta nykyään sen voi kävellä päästä päähän ilmaiseksi ja kaupan päälle saa ihailla myös upeita maisemia. Sillalle voi myös kiivetä, mutta se maksaa kohtuullisen paljon. Itse testasin sattumanvaraista päivää ja aikaa ja sain hinnaksi 258 dollaria hengeltä.

IMG_4466

3. Järjestä piknikki royal botanic gardenissa

Aivan Oopperatalon kupeesta pääsee puikahtamaan pois keskustan hälinästä Sydneyn kasvitieteelliseen puutarhaan. Paikassa riittää ihmeteltävää pidemmäksikin aikaa. Tarkista aukioloajat, sillä puisto suljetaan varsinkin talviaikaan aikaisin. Suosittelen nappaamaan herkulliset sushit mukaan ja nauttimaan ne puutarhan penkillä ihaillen kasviloistoa ja eksoottisia lintuja.

IMG_4431 IMG_4429 IMG_4419 IMG_4417

 4. ota lautta ja vietä rento iltapäivä manlylla

Ota edullinen lautta (15 dollaria edestakaisin) ja vietä rento iltapäivä Manly Beachilla surffareita katsellen ja herkullisia kahveja maistellen. Lautalta pääsee näkemään myös Sydneyn sataman koko komeudessaan. Kannattaa mennä menosuunnasta katsoen lautan takaosaan ulos istumaan – sieltä on parhaat näkymät.

IMG_4516 IMG_4540 IMG_4545 IMG_4539 IMG_4571

5. Koe blue mountains

Kun on kerran Sydneyhin asti tullut, niin ei kannata jättää Blue Mountainsia välistä. Kuuluisimmille paikoille on alle parin tunnin matka Sydneyn keskustasta ja matkan voi tehdä joko retkenjärjestäjän toimesta tai sitten itsenäisesti. Jos aikaa olisi vain yksi aamupäivä, lähtisin hyvissä ajoin liikkeelle, ajaisin Katoombaan katsomaan Three Sistersiä ja sitten tekemään tunnin parin vaelluksen metsässä. Toinen vaihtoehto on lähteä liikkeelle iltapäivällä, jolloin hyvässä lykyssä onnistuu saapumaan Three Sisterisille juuri auringon laskiessa.

IMG_4446 IMG_4444
6. sukella kings crossin kaupunginosaan

Kings Cross on ollut asuttua aluetta jo tuhansia vuosia. Alunperin alueella asui yksi aboriginaaliheimo ja myöhemmin eurooppalaisia uudisasukkaita. Nykyään kaupunginosa on tunnettu boheemista ja nuorekkaasta menosta ja villistä yöelämästä. Suuri osa backpackereiden hotelleista ja hostelleista sijaitsee tällä alueella. Poikkea paikalle, etsi kivannäköinen kahvila ja seuraile ihmisiä. Elä ja ime itseesi kaupungin tunnelmaa.

IMG_4407

4 Comments

 • Jerry / Pako Arjesta
  5 toukokuun, 2015 at 11:32 pm

  Näyttääpäs kaikki niin hienolta :). Yritän lueskella blogeja jälkijunassa, kun on vihdoin päässyt asettumaan aloilleen toimivan netin kanssa :P.

  Reply
  • Sandra
   7 toukokuun, 2015 at 6:36 am

   Kiva, kun olet saanut netin toimimaan. Olen niin iloinen teidan puolesta, kun olette vihdoin paasseet Helsinkiin. Ja voi pojat, nayttaa tosi upealta teidan asuinalue. Vaikka teilla oli Lappeenrannassa hienot maisemat, hienolta nayttaa nykyisetkin.

   Reply
   • Jerry / Pako Arjesta
    7 toukokuun, 2015 at 10:06 am

    Kiitos :)! Tuntuu kyllä mahtavalta!
    Näkymät eivät ole yhtä hyvät kuin ennen (Lappeenrannan satama), mutta nykyään on kuitenkin jonkinlainen merinäköala, vaikka se pieni onkin :P. Eli on kyllä todella tykätty tästä asuinalueesta.

    Reply
    • Sandra
     8 toukokuun, 2015 at 5:57 am

     Loistavaa, kyllä te varmasti kotiudutte sinne tosi hyvin ja pian ei ole yhtään ikävä Lappeenrantaa eikä näköaloja!

     Reply

Leave a Reply