Menu
Australia / Yleinen

Viisumi myönnetty!

Eilen illalla sähköpostiini kilahti odotettu viesti, joka alkoi: ”This is to advise that you have been granted..…”. Siinä sekunnissa pomppasin pystyyn ja aloin kiljumaan: ”Sain sen, sain sen! Mä sain viisumin!”. Toden totta. Kaikki muu matkalle lähdössä on periaatteessa riippunut vain minusta itsestäni, ainoastaan viisumihakemuksen hylkääminen olisi heittänyt kaikki suunnitelmat kankkulan kaivoon. Nyt mikään ei voi estää tätä. Kaikki on enää itsestä kiinni.

Australia

Ainoana miinuksena on se, että miehelleni ei ole vielä tullut hyväksyvää päätöstä. En tiedä, voiko tähän olla syynä kaksoiskansalaisuus, muuttunut sukunimi vai mikä, mutta olemme kumpainenkin täällä hirveän jännityksen kourissa. Periaatteessa viisumin myöntämiseen ei pitäisi olla hänenkään kohdalla mitään estettä, mutta varma ei voi koskaan olla ennen kuin virallinen päätös on tullut. Käyn tyyliin vartin välein kirjautumassa mieheni sähköpostiin ja katsomaan, onko päätöstä vieläkään saapunut. Päästäisiinpä kohta pois tästä piinasta!

Olen koko aamun selaillut kuumeisesti lentoja. Suoraan Melbourneen lentäisi noin 600 eurolla/naama. Kuitenkin mietin, että kannattaisiko samalla tehdä pari stop overia, kun on kerran lähdössä. Suunnittelin, että jos lentäisi ensin Amsterdamiin, jossa olisi pari yötä, siitä Singaporeen, jossa olisi neljä päivää ja kolme yötä ja siitä Melbourneen. Tällaisen paketin hinnaksi lentoineen ja hotelleineen tulisi hieman reilu 750 euroa hengeltä. Ei paha minusta. Sitten aloin jo miettimään, minkä maiden lentotilassa Amsterdam – Singapore-lento menisi (Syyria, Iran, Irak, Afganistan, jos linnuntietä katsoo), enkä tiedä, uskallanko noiden maiden yli lentää. Turha kai tuollaista on miettiä. Nyt alkaa jutut jo olemaan niin tyhmiä ja sellaista ajatustenvirtaa, että on hyvä lopettaa.

Joka tapauksessa nyt on viisumi ainakin minulla kuvaannollisessa takataskussa. Jäämme odottamaan ja jännittämään. Viikonloppuja!

Jos tykkäät blogistani, käy tykkäämässä siitä myös Facebookissa!

6 Comments

 • Maarit Johanna
  16 marraskuun, 2014 at 3:11 pm

  Ei minusta nuo mitään typeriä mietteitä ole. Tilanne on sen verran ”jännittävä” siellä suunnilla, että olen itse kyllä ihan tyytyväinen että lennämme suoraan Singaporeen ja takaisin Hong Kongista. Tietääkseni nuo reitit lentävät melkolailla pohjoisesta kiertäen tuon levottomuuspesäkkeen.
  Mutta Amsterdam ja Singapore kuulostaa hyvältä! Meillä on kummatkin kaupungit myös tulossa keväälle 🙂
  Toivottavasti Sergei saa pian viisuminsa!

  Reply
  • Sandra
   17 marraskuun, 2014 at 6:38 am

   Toivottavasti! Ei vieläkään ole viisumia kuulunut, joten jännitys jatkuu…. Hyvä, jos en ole ihan yksin näiden mietteideni kanssa. Pelkään muutenkin lentämistä, joten en haluaisi mitään ylimääräisiä jännitystekijöitä. Lisäksi pyrin aina valitsemaan päiväsaikaan olevia lentoja, jolloin ajattelen, että näkyvyys on parempi ja lentäjät enemmän hereillä :D.

   Reply
 • marikaw
  16 marraskuun, 2014 at 7:13 pm

  Onnea viisumista! Toivottavasti Sergei saa pian omansa. 🙂 Jengillä alkaa olla jo ensi vuoden reissusuunnitelmia kasassa niin alkaa itseäkin houkuttelemaan lentojen varailu. 😀
  Kesällä kun MH17 onnettomuuden jälkeen tutkin heti vainoharhaisena, että mitä reittiä lennetään Kroatiaan. Ihan ymmärrettävää huolehtiminen.

  Reply
  • Sandra
   17 marraskuun, 2014 at 6:41 am

   Ihan sama juttu! Oli pakko tarkalleen katsoa, mitä reittiä Kroatiaan lennetään. Ehkä me siis ollaan ihan normaaleja eikä niin vainoharhaisia kuitenkaan.

   Nyt vaan varailemaan niitä matkoja :). Mekin varataan lennot heti, kun saadaan viisumipäätös. Hajottavaa tämä jännitys….

   Reply
 • lena
  18 marraskuun, 2014 at 2:32 pm

  Onnet viisumista, toivotaan Sergeinkin viisumille pikaista päätöstä. Kuten sanoit, tuskin siinä sen kummempaa on, kaksoiskansalaisuus saattaa hieman vaan viedä aikaa lähetystössä. 🙂

  Meillä Matteolla on luonnollisesti Italian passi, mikä ei sinänsä aiheuta ongelmia. Meillä on eroavaisuutta viisumiasioissa kolmen maan osalta, eli ongelma ei ole suuri. Toki sitten Kambodza, minne ollaan menossa keväällä on yksi niistä probleemista ja hän joutuu hankkimaan viisumin. Toivotaan ettei ole kovin suuri ongelma.

  Reply
  • Sandra
   19 marraskuun, 2014 at 6:32 am

   Toivotaan, ettei ole ongelmaa. Sergeillä on siis Suomen lisäksi Viron kansalaisuus (ei edes mitään voimassaolevaa passia enää tms), mutta ilmoitettiin se kuitenkin hakemukseen. Luulisi, että Viro (kuten Italiakin esimerkiksi) olisi ns. alhaisen riskin maa, että pitäisi hoitua homma sutjakkaasti.

   Jotain hyvää siitä on kyllä, että on syntynyt Suomeen. Suomen kansalaisuus ja passi on aika kovaa valuuttaa maailmalla ja harvaan maahan viisumia tarvitsee.

   Reply

Leave a Reply