Menu
Australia / Elämä

Vuoden 2016 reissusuunnitelmat – ei yhtään uutta maata

Uusi vuosi ei ole vielä ehtinyt alkaakaan, mutta silti seuraavan vuoden matkustelut on jo aikalailla suunniteltu. Poikkeuksena yhteenkään aikaisempaan vuoteen vuonna 2016 en aio matkustaa ollenkaan mihinkään uuteen maahan enkä aio näillä näkymin käydä kuin kahdessa eri valtiossa, joista toinen on eksoottinen Suomi! Mitä ihmettä? Onko matkakuume hellittänyt ja ikuinen kaukokaipuu päässyt laantumaan lopullisesti? Onko aika aloittaa tylsä aikuinen elämä, joka keskittyy työn, kodin ja lähikaupan kolminaisuuden ympärille? Onko nyt vähintäänkin aika laittaa blogin kirjoittaminen auttamatta jäihin, kun uutta materiaalia ei saa sitten millään? Ei, vaan päinvastoin!

Itse olen superinnoissani tulevasta vuodesta ja kaikista suunnitelmista, joita olen jo ehtinyt hahmottelemaan. Suunnitelmat on toki tehty muutettaviksi, eikä yhtä reissua lukuunottamatta mitään ole lyöty vielä lukkoon, mutta nyt uskon vahvasti, että mitään suuria mullistuksia ja elämänmuutoksia ei ole ensi vuonna näköpiirissä. Pikemminkin vuonna 2015 on laitettu kaikki elämän pelikortit niin sekaisin, että ensi vuosi on aikaa totutella uuteen elämään ja ottaa siitä kaikki irti.

Pitemmittä puheitta tässä on tulevan vuoden reissusuunnitelmat:

Tammikuu: Tasmania

walking

Kuva

Tammikuun kolmantena päivänä starttaa reilun viikon mittainen reissu Tasmaniaan, jossa kierrän saaren luonnonnähtävyyksien parissa kahdeksan päivän ajan sekä hengähdän muutaman päivän Hobartissa. Osallistun kierrokselle pienen bussiryhmän mukana (maksimissaan kymmenen henkeä) ja olen kuullut paljon kehuja kyseisestä matkanjärjestäjästä. Suurin osa osallistujista pitäisi olla muita yksin matkustavia, joten toivottavasti saan myös uusia tuttavuuksia upeiden elämysten ohella.

Helmi – Maaliskuu: Työtä Melbournessa

Tasmanian matkan jälkeen palaan Melbourneen, jossa yritän etsiä palkallista työtä. Ehdin jo sopia yhden hostellin kanssa, että tulen sinne tekemään työtä majoitusta vastaan, mutta sen lisäksi olisi kiva päästä kerryttämään matkakassaakin välillä. En ole yhtään ronkeli töiden suhteen, vaan kaikki käy. Olin esimerkiksi tänään myymässä pieniä kannettavia radioita Melbournen krikettiottelussa. Helppoa työtä ja näin Boxing Day:nä (Tapaninpäivänä) palkkakin on lähes 50 dollaria tunnissa! Näitä lisää!

Huhti-Syyskuu: Työtä Suomessa ja Suomi-tournee

Finland_rest-in-summer

Kuva

Viisumi päättyy maaliskuun lopulla, jolloin olisi aika palata takaisin Suomeen. Aion asua vanhempieni nurkissa, joten säästän jo mukavasti ruoassa ja asumisesssa, ja kesän jälkeen säästötilille pitäisi olla kertynyt useampi tonni. Koko kesää en kuitenkaan aio paiskia töissä, vaan pyhitän aikaa myös perheelle ja ystäville. Aion myös tehdä autolla oman pienen Suomen kiertoajelun ja käydä ajelemassa Itä-Suomesta Kouvolan (verestämässä vanhoja muistoja niiltä reilulta puoleltatoista vuodelta, jotka asuin Kouvostoliitossa), Lappeenrannan, Mikkelin ja Kuopion verran sekä piipahtaa Hangossa, Kalajoella ja Oulussa, ehkä Rovaniemellä asti. Olisiko vielä jotain ehdottomia kesäkaupunkeja, joissa pitää käydä?

Loka – Maaliskuu: Töitä Melbournessa tai Sydneyssä

Tajusin, että mun suunnitelmat menee jo vuoden 2017 puolelle. Hups… Joka tapauksessa palaan Australiaan syksyllä toiselle vuodelle ja silloin pyrin heti asettumaan asumaan joko Sydneyn tai Melbournen alueelle. Etsin työn, vuokraan asunnon ja elän sellaista tavallista australialaista arkea. Odotan toista vuotta todella paljon, kun koko yhteiskunta, työkulttuuri ja elämäntyyli on jo tuttua, eikä alun säätämiseen ja ihmettelyyn mene enää aikaa. Tunnen Sydneyn kaupunkina päällisin puolin ja Melbournen jo aika hyvin, joten uskon, että kumpaan tahansa päädynkin, tulen viihtymään varmasti.

Huhti- Toukokuu: Outback ja Länsirannikko

ghan2-1_1892829i

Kuva

Kun olen ahkeroinnut puoli vuotta, pidän parin kuukauden loman, jonka aikana tutustun Australian keski- ja länsiosaan. Suunnitelmissa on lentää Melbournesta/ Sydneysta Adeleideen ja matkustaa sieltä legendaarisella vanhalla Ghan-junalla aavikon läpi Alice Springsiin ja edelleen Darwiniin pohjoiseen Australiaan. Pysähdyn Alicessa ja teen sieltä retken Ulurulle, ja pääsen vihdoinkin todistamaan tuon luonnonihmeen värien vaihtelua auringonnousun ja -laskun aikaan.  Darwinista ajattelin ostaa auton ja reissata sillä alas länsirannikkoa aina Perthiin asti, josta lennän takaisin Suomeen.

9411-map-great-western-safari-northbound-1

Vaikka tiedossa ei olekaan reissua yli kymmeneen eksoottiseen kohteeseen tai edes sellaiseen maahan, jossa en olisi koskaan käynyt, uskon silti, että vuodesta 2016 tulee unohtumaton ja elämyksien täyteinen reissuvuosi. Yritän tasapainottaa seuraavana parina vuonna työnteon ja lomailun ihanteellisesti siten, että viiden kuuden kuukauden työnteon jälkeen voisin aina lomailla pari kuukautta. Aion edelleen vältellä talvea ja kylmyyttä, ja mennä sinne, missä aurinko paistaa ja hiki virtaa. Jaan aikani Suomen ja Australian välillä siten, että pääsen nauttimaan Suomen kesästä, maaseudusta, veneilystä ja yöttömistä öistä sekä tietenkin läheisten seurasta, ja toisaalta pääsen elämään Australian miljoonakaupungin sykkeessä ja kiertämään mantereen kenties vähemmän tunnettuja alueita.

Kuulostaa aika mahtavalta, eikö? Millaisia matkasuunnitelmia teillä on tulevalle vuodelle?

11 Comments

 • Terhi / Muru Mou
  26 joulukuun, 2015 at 8:43 am

  Kuulostaa erinomaiselta suunnitelmalta! Ja kesä Suomessa, aika mahtavaa 🙂 Minun alkuvuoteen kuuluu toivottavasti Bali, Laos ja lisää Thaimaata ennen kun palataan Köpikseen helmikuun puolessa välissä. Sen jälkeen ei olekaan mitään reissusuunnitelmia, paitsi että Suomessa pitää toki käydä. Mutta eiköhän sitä jotain ex tempore -reissuja tule taas tehtyä 🙂
  Ihania vuoden viimeisiä päiviä ja hyvää uutta vuotta sinulle!

  Reply
  • Sandra
   27 joulukuun, 2015 at 5:59 am

   Kiitos, samoin sulle Terhi! Sun suunnitelmat kuulostaa kadehdittavan hienoilta! Uskon, että itsellekin saattaa tulla ex tempore -reissuja, mutta toivottavasti ei liikaa, kun ne syövät kuitenkin ropoja lompakosta. 🙂

   Reply
 • Katja
  26 joulukuun, 2015 at 9:58 am

  Kuulostaa kyllä kerrassaan hyvältä! Omat suunnitelmat on vielä aivan nollissa, mutta eiköhän niitä tässä ajan kanssa tule kerrytettyä.
  Jos haluat paikallisopasta, vinkkejä tai hetken seuraa kun suuntaat Ouluun niin kirjoittele, täällä sitä ollaan. 😀

  Reply
  • Sandra
   27 joulukuun, 2015 at 5:56 am

   Kyllä ne suunnitelmat syntyy äkkiäkin, kun tulee sopiva hetki! Kiitos tarjouksesta, Oulu paikallisoppaan seurassa kuulostaa loistavalta. Sama juttu, jos tulet joskus Tampereelle 🙂

   Reply
 • Jenna / Journey Diary
  27 joulukuun, 2015 at 2:30 pm

  Mahtavalta kuulostaa sun suunnitelmat! 🙂 Tuollainen 5 kuukautta työtä ja pari kuutautta lomaa -käytäntö kuulostaa tosi hyvältä! Varsinkin, kun työpaikka vaihtelee välissä ja aina saa odottaa uusia seikkailuja, niin jaksaa sitten painaakin niitä töitä hetken aikaa 🙂

  Reply
 • Hilla
  27 joulukuun, 2015 at 10:22 pm

  Mulla on tarkoituksena seikkailla ens vuoden syksystä 2017 kevääseen asti jossain Australian itärannikolla. Uusi-Seelanti kiinnostaa myös kovasti, saa nähä jos innostun käymään sielläkin 🙂

  Reply
  • Sandra
   28 joulukuun, 2015 at 5:47 am

   Tuosta ei voi paremmaksi laittaa. Uuteen-Seelantiin kannattaa varata aikaa ja rahaa, siellä on niin paljon näkemistä ja tekemistä 🙂

   Reply
 • Unelmoija
  29 joulukuun, 2015 at 10:57 pm

  Moikka Sandra!

  Ensi vuoden suunnitelmasi kuulostavat erittäin hyviltä :). Varmasti tulee mielenkiintoinen vuosi ja jää aikaa käydä läpi vuoden 2015 aikana tapahtuneita asioita. Miten muuten teet töiden suhteen – pystytkö pitämään edelleen virkavapaata vai jouduitko luopumaan työpaikastasi kokonaan?

  Reply
  • Sandra
   1 tammikuun, 2016 at 1:08 am

   En tiedä, miten töiden puolesta käy. Ehkä suostuvat jatkamaan virkavapaata, mutta en tiedä, olisiko vain reilumpaa heidän puolesta, että lähden, kun suunnitelmissa on olla kuitenkin toinen vuosi pois. Päätöksiä pitäisi tehdä. Annoin itselleni vuoden 2016 alkuun tehdä päätöksiä ja nyt pitäisi olla niiden aika. :).

   Reply
 • Anna
  30 joulukuun, 2015 at 8:42 am

  Veikkaan, että tuut rakastumaan Tasmaniaan, se on ihana! Ja tammikuu sään puolesta hyvä aika mennä. Ja länsirannikko on myös ihana, varaa vaan tarpeeksi aikaa! Ja Alicestakin on paljon muutakin nähtävää kuin Uluru! Hyvää uutta vuotta!

  Reply
  • Sandra
   1 tammikuun, 2016 at 1:06 am

   Kiitos samoin! Olen kuullut, että luonnonpuistot Ulurun lähettyvillä ovat upeat myös. En malta oikeasti odottaa! 😀

   Reply

Leave a Reply