Menu
Matkat

Vuoden 2018 matkat – paljonko matkabloggaaja matkustaa?

Vuosi 2018 lähenee loppuaan, ja on aika katsoa, kuinka paljon tänä vuonna on matkustettu. Paljonko bloggaajan tulisi ylipäätään matkustaa pitääkseen matkailuaiheista blogia? Omalla kohdallani vuoteen mahtuu useita pieniä pyrähdyksiä Eurooppaan ja yksi muutto Maltalta Suomeen. Mitään erityistä ja eksoottista ei tullut vuoden aikana koettua, vaan jännittävät muutokset jäivät muille elämänalueille. Matkarintamalla 2018 jää muistoihin aika rauhallisena vuotena, mutta kenties meno kiihtyy ensi vuonna. Katsotaan nyt kuitenkin ensin, mitä on vuoden aikana tullut tehtyä.

Berliini

Vuoden ensimmäinen matka suuntautui Berliiniin, jonne lähdin isän ja toisen siskoni kanssa. Matka sisälsi muutaman päivän hyvien ravintoloiden testausta (erittäin positiivinen yllätys), Berliinin muurilla vierailua ja rentoa yhdessäoloa. Isä pääsi myös oman mukavuusalueensa ulkopuolelle, kun veimme hänet testaamaan shishan polttamista.

Pariisi

Toukokuussa lähdin keväiseen Pariisiin omassa hyvässä seurassa. Kuljeskelin pitkin ja poikin kaupunkia. Vierailin Eiffel-tornilla, Louvren taidemuseossa ja Montmarten kaduilla. Maistelin macaron-leivoksia, istahdin puistoon voileipien kanssa ja katselin lapsia, jotka uittivat puulaivoja lammessa. Pariisiin kohdistui korkeat odotukset, ja matka oli täysin niiden arvoinen. Vaikka sooloreissuista tykkään, tämän matkan olisin jopa mieluummin tehnyt hyvän matkaseuran kanssa.

Suomi

Kesälomalla lähdin minnes muualle kuin Suomeen juhannuksen viettoon. Juhannusaatto oli totuttuun tapaan kylmä ja sateinen, vaikka muuten Suomi nautiskeli ennätyshelteistä. Erityistä oli se, että sain Ruotsi-vieraan mukaani Tampereelle ja pääsin esittelemään Pyynikin näkötornin munkkeja, Vapriikin taidemuseota, Rönnin tanssilavaa ja Kallenaution kestikievaria.

Islanti

Vuoden matkailukohokohta oli ehdottomasti viikon reissu Islantiin. Vierailimme Satu Rämön johdolla Reykjavikissa ja Akureyrissa, uimme kuumissa lähteissä ja uimahalleissa, ratsastimme maaseudulla, kiipesimme tulivuorelle, jännitimme pienen potkurikoneen kyydissä ja kuulimme tarinoita luonnossa asustavista menninkäisistä. Olen jo pitkään halunnut lähteä ratsastusreissulle Islantiin, ja vihdoinkin pääsin toteuttamaan haaveeni, joka minulla on ollut varmaan 15-vuotiaasta lähtien. Matka oli todella onnistunut, tunnelma rento ja ratsastusta oli ihan sopivassa suhteessa muihin aktiviteetteihin nähden.

Malta

Vuoden aikana asuin pääasiassa Maltalla, joten sitä ei varmaan voida laskea matkaksi. Yritin kuitenkin ottaa mahdollisimman paljon irti saaresta ja tutustua eri kaupunkeihin. Ehdottomasti parasta oli vierailu Gozon saarella, jossa pääsin vihdoinkin nauttimaan luonnosta ja hiljaisuudesta. Näistä kahdesta on meinaan aika paljon pulaa pääsaarella. Heinäkuun lopulla pakkasin laukkuni ja suljin Slieman asuntoni oven viimeisen kerran. Malta sai jäädä, kun palasin Suomeen opiskelemaan.

Kööpenhamina

Vuoteen mahtui yhden yön mittainen visiitti Kööpenhaminassa. Yhdessä päivässä ehdin kiertää päänähtävyydet, kuten Nyhavnin sataman ja Pienen merenneidon patsaan. Ehdin onneksi myös käydä Tivolin huvipuistossa, josta muodostui retken kohokohta. Lapsena minulla on aina ollut todella vilkas mielikuvitus, joka pääsi jälleen valloilleen satumaiseen huvipuiston kujilla.

Ruotsi x 2

Kävin vuoden aikana kaksi kertaa Ruotsissa: ensimmäisellä kerralla Karlshamnissa ja toisella kertaa Kalmarissa. Mieleen jäi ensimmäiseltä kerralta erityisesti rapujuhlat ja toiselta kerralta vierailu Kalmarin linnassa (Kalmar on tunnettu erityisesti Kalmarin unionista, jolloin Ruotsi, Norja ja Tanska ja osa Suomea olivat saman hallinnon alaisuudessa). Saattaapi olla, että myös vuonna 2019 tulee vierailtua länsinaapurissa kerran tai pari ;).

Tallinna

Shocking exotic! Parin vuoden tauon jälkeen olen lähdössä joulun jälkeen Tallinnaan. Tämä matka on siis kohta edessä. Erityisen siitä tekee se, että saan mukaani matkaseuraa Ruotsista ja pääsen esittelemään Tallinnan nähtävyyksiä Isakille, joka ei ole koskaan käynyt Virossa. Tämän viimeisen reissun jälkeen alkaisi matkailuvuosi olemaan paketissa.

Jos siis lasken Suomen ja Maltan mukaan, olen käynyt yhteensä yhdeksällä matkalla vuoden aikana. Onko tämä paljon vai vähän, en tiedä. Ehkä se on joillekin paljon, mutta monelle matkabloggaajalle vähän. Islantia lukuunottamatta kaikki reissut ovat kuitenkin olleet suhteellisen edullisia ja nopeita pyrähdyksiä. Mukaan ei mahdu mitään eksoottista tai erikoista. En voi siis sanoa, että 2018 olisi ollut kaikkien aikojen matkailuvuosi, vaikka se on jättänyt mielen sopukoihin monta hyvää muistoa.

Missä olet itse reissannut vuonna 2018?

22 Comments

 • Jenni | Boarding Time
  27 joulukuun, 2018 at 5:48 am

  Sullahan on ollut ihan huikean eksoottinen matkailuvuosi! Itse en ole ehtinyt Viroon tai Ruotsiin vuosikausiin muiden matkojen takia, ja se vähän harmittaa.
  Terveisiä Uudesta-Kaledoniasta Eteläiseltä Tyyneltämereltä, tämä on mulle vuoden 15. maa (toinen piipahdus Ranskassa siis 🇫🇷😍) ja kuluva reissu 13. tämän vuoden puolella. Mukaan mahtuu sekä pitkiä kaukomatkoja, että lyhyempiä Euroopan reissuja. Matkapäiviä tälle vuodelle kertyy pitkälti toista sataa.
  Aloitin blogini (osittain yleisön pyynnöstä) viime syksynä, koska matkustan yleisesti ottaen tosi tosi paljon, ja tuntui, että kokemuksia ympäri maailmaa olisi kiva jakaa muiden kanssa. En siis matkusta blogia varten, reissuista on kyllä kiva kirjoittaa ja varsinkin lukea muiden stooreja. Sitä vähän olen ihmetellyt, miksi vain bloggaajat tuntuvat kommentoivan toistensa juttuja. Rohkaistuvaisitpa muutkin matkaintoilijat ja liittyisivät keskusteluun. 😉

  Reply
  • Sandra
   27 joulukuun, 2018 at 8:12 am

   Vau, sullapa on oikeasti eksoottisia kohteita! Kiva, että olet alkanut kirjoittamaan blogia, koska erikoisista seikkailuista lukee aina mielellään.

   Ennen muut lukijat kommentoivat, mutta nyt tuntuu siltä, että isoin osa kommentoijista on muita bloggaajia. Enemmän keskustelua saattaa syntyä Facebookin puolella. Vai olisiko aika ajamassa ohi blogeista? En tiedä…

   Reply
 • Jaakko / Lomalla viimeinkin
  30 joulukuun, 2018 at 2:38 pm

  Islanti varmasti oli mielenkiintoinen reissu! Paljon kaupunkikohteita myös mahtunut vuoteen 🙂

  Reply
  • Sandra
   7 tammikuun, 2019 at 2:04 pm

   Totta, ehkä tänä vuonna voisi kokeilla jotain muuta. Ihan joku lämpöinen ranta ja palmut -kombinaatio voisi sopia 😀

   Reply
 • Periaatteen Nainen
  1 tammikuun, 2019 at 6:34 pm

  Hauskoja kohteita, rapujuhlat näyttivät ihan loistavilta. Omat matkasuunnitelmat ovat viime aikoina olleet hyvin keskittyneet Etelä-Espanjaan, saa nähdä jos tänä vuonna saisi aikaiseksi vaihtelua 🙂

  Reply
  • Sandra
   7 tammikuun, 2019 at 2:05 pm

   Mulla oli myös pari vuotta reissut pelkkää Australiaa, joten nyt on kiva reissailla Euroopan suunnilla.

   Reply
 • VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa
  2 tammikuun, 2019 at 3:40 pm

  Hienon kuuloinen vuosi ja todellakin yhdeksän matkan jälkeen voi kutsua itseään matkabloggaajaksi. On totta, että jollekin matkabloggaajalla yhdeksän matkaa voi kuulostaa vähältä, mutta mun mielestä tuo on kyllä hyvä suoritus jo. 🙂 Islantiin on ollut kova ikävä useampaan otteeseen – itse asiassa myös Maltalle.

  2018 tuli reissattua Italiaan sekä Tallinnaan pariin otteeseen, Sri Lankaan sekä Romaniaan. Kotimaan matkailua tuli harrastettua aika kiitetävästi, harmittaa kun en päässyt kesällä road tripille Suomeen ja Norjaan, joka oli alun perin suunnitelmissa. Ensi kesänä sen vuoro sitten! 🙂

  Reply
  • Sandra
   7 tammikuun, 2019 at 2:06 pm

   Sulla oli kyllä upeat matkasuunnitelmat vuodelle 2019. Kävin blogistasi kuolaamassa ja toivottavasti roadtripit onnistuvat 🙂

   Reply
 • Jenna / Huge passion for life
  3 tammikuun, 2019 at 7:03 pm

  Onpa sulla ollut kiva reissuvuosi munkin mielestä. Kivat kaupunkilomat ja Suomi kesällä, mikäs sen parempaa. Voit ruveta seuraavaksi kertomaan enemmän Ruotsin kohteista. 😉

  Reply
  • Sandra
   7 tammikuun, 2019 at 2:10 pm

   Hmm… saattaapi olla, että Ruotsi tulee näkymään nyt entistä enemmän blogissa 😉

   Reply
 • Aron / Ja sitten matkaan...
  4 tammikuun, 2019 at 9:53 am

  Kivan kuuloinen oli sinunkin matkavuotesi. Matkojen määrässä olemme aika samoissa. Meillä tosin viime vuonna sattui ohjelmaan muutama kaukokohdekin, mutta esim. vuonna 2017 pysyttelimme vain Euroopassa. Me emme ehtineet viime vuonna Ruotsiin kertaakaan ja Tallinnassakin kävimme vain kerran. Ehkä tälle vuodelle siunaantuu enemmän matkoja myös näihin lähikohteisiin. Ainakin yksi Tallinnan reissu on jo varma. Lautta ja majoitus sekä keikkalippukin ovat jo varattuina. 🙂

  Reply
  • Sandra
   7 tammikuun, 2019 at 2:11 pm

   Uskoisin, että 9 reissua ovat aika keskitasoa matkabloggaajilla, vaikka toki monet reissaavat yli tämän. Tänä vuonna voisin itsekin lähteä kaukomatkalle, esimerkiksi Aasia mantereena on itselleni hyvin tuntematon muutamaa kertaa lukuunottamatta.

   Hyvää Tallinnan-matkaa! 🙂

   Reply
 • Katja / Lähtöselvitetty
  4 tammikuun, 2019 at 10:13 am

  Mun mielestä matkabloggaajan ei tarvitse matkustaa paljon voidakseen kirjoittaa matkailusta. Vaikka parikin matkaa voi tehdä sellaisella ajatuksella, että niistä riittää paljon kirjoitettavaa. Itse yritän nimenomaan vähentää matkoja, ja sen sijaan tehdä ne vähätkin suurella sydämellä ja ajatuksella, jolloin niistä yleensä riittää myös kirjoitettavaksi. Ei siis se määrä vaan se laatu 🙂

  Reply
  • Sandra
   7 tammikuun, 2019 at 2:13 pm

   Kiitos tästä. Osa bloggaajista matkustaa tosi paljon ja eksoottisiin kohteisiin, niin välillä sitä miettii, minkä verran on ”riittävästi”. Tykkään kuitenkin matkabloggaajiltakin lukea välillä ihan muitakin kuin perinteisiä matkapostauksia, joten vaikkei paljon matkustaisi, myös omasta elämästä voi löytyä kirjoitettavaa. Samoin moni kirjoittaa tosi mielenkiintoisesti Suomen-kohteista.

   Reply
 • Virpi/Hätälasku matkablogi
  5 tammikuun, 2019 at 11:17 am

  Ihan huikea vuosi sulla ollut. Paljon mukavia kohteita. Omalla mittapuullani laskettuna 9 matkaa on paljon, mutta haluaisin kuitenkin ajatella niin, ettei matkojen määrä vaan laatu, aivan kuten Katjakin tuossa edellä totesi. Matkailu rikastuttaa elämää, antaa kokemuksia ja oivalluksia, joista voi ammentaa vaikka itä kerrottavaksi muille.

  Reply
  • Sandra
   7 tammikuun, 2019 at 2:15 pm

   Joo, itselläni ei ole koskaan ollut tavoitteena saada ruksittua listalta vaan mahdollisimman montaa maata. Mieluummin vietän enemmän aikaa yhdessä paikassa tai menen uudestaan syystä tai toisesta johonkin kohteeseen. Tärkeää on todellakin se, minkä verran matkailu rikastuttaa elämää 🙂

   Reply
 • Sanna I Seven Seas
  5 tammikuun, 2019 at 1:05 pm

  Ratsastusreissu Islantiin on mulla kans ollut haaveissa pitkään. Ihanaa, että sait toteuttaa sen! Aina määrä ei korvaa laatua, matkailussakaan, joten vuotesi on varmasti ollut just hyvä siihen hetkeen <3 Kaikkea hyvää uuteen vuoteen!

  Reply
  • Sandra
   7 tammikuun, 2019 at 2:15 pm

   Suosittelen ehdottomasti ratsastusreissua. Kokemusta ei tarvita, ellet ole ratsastanut :).

   Samoin sulle Sanna! Ihania matkaseikkailuja ja suppailuja!

   Reply
 • Martta / Martan matkassa
  5 tammikuun, 2019 at 5:00 pm

  Sinun listalla on monta paikkaa mihin haluaisin matkustaa, Berliini, Islanti ja Malta ovat olleet pitkään listallani, toivottavasti saisin jonkun niistä toteutumaan tänä vuonna. Tukholmassakaan en ole käynyt pitkiin aikoihin ja Köpis sekä Pariisi ovat aina ihania kohteita… Tämän vuoden reissujen suhteessa minun pitää varmaan pudottaa tuo ”matka” etuliite pois blogista 😉

  Reply
  • Sandra
   7 tammikuun, 2019 at 2:16 pm

   Haha, ei tarvi! Islanti on aivan ihana paikka, jonne voisin mennä koska vain uudestaan. Pariisi samoin kyllä ihastutti ja vielä jäi paljon seuraavaan kertaan.

   Reply
 • Emilia/Matkan varrella
  5 tammikuun, 2019 at 6:02 pm

  Kivoja kohteita! 🙂 Itsellä oli melko vauhdikas reissuvuosi, joka alkoi hissukseen ja kiihtyi kesän tullen. Tälle vuodelle en ole vielä buukannut mitään, saa nähdä mihin sitä tänä vuonna päätyy.

  Reply
  • Sandra
   7 tammikuun, 2019 at 2:17 pm

   Todennäköisesti kuitenkin tulee reissattua paljon. Itsellänikään ei ole kuin yksi matka bookattuna, mutta ehkä se tästä kiihtyy 🙂

   Reply

Leave a Reply