Menu
Australia / Malta / Matkat / Singapore / Venäjä

Vuoden 2020 matkat – ehdinpäs käydä viidessä maassa!

Singapore city

On tullut aika tehdä katsaus vuoden 2020 matkoihin. Jos otetaan koronatilanne huomioon, minulla oli kuin olikin ihan kelvollinen matkailuvuosi. Ehdin vierailla peräti viidessä eri maassa ennen kuin hallitus suositteli välttämään kaikkea turhaa matkustamista. Mitä kaikkea tuli tehtyä?

Tukholma, Ruotsi

Heti tammikuun alussa lähdin työkavereiden kanssa Tukholmaan vierailemaan Formex-messuilla ja ihmettelemään talvista Gamla Stania. En ollut käynyt Tukholmassa sitten teini-iän, joten odotin matkaa suurella innolla. Yllättävää oli erityisesti turistien vähyys sekä edulliselta tuntuva hintataso (valuuttakurssit olivat suotuisat). Yövyimme ikivanhassa, vinolattiaisessa kivitalossa aivan vanhan kaupungin ytimessä, jonka sympaattisen tunnelman muistan kirkkaasti vieläkin.

Lue lisää matkasta Tukholmaan.

Sliema, Malta

Lue vinkkini Maltalle

Ehdin olla ehkä noin viikon Suomessa, kunnes lähdin Maltalle vanhaan kotikaupunkiini Sliemaan. Näin työkavereita, sain valtavasti poskipusuja vanhan vakiokahvilani työntekijöiltä ja nautiskelin Välimeren talvesta. Kuljeskelin tutuilla kaduilla, kävin tietenkin pääkaupungissa Valletassa ja muistelin Maltalla vietettyä vuotta. Yövyin omassa huoneessa sympaattisessa hostellissa. Sen kattoterassilta avautui upeat näkyvät yli koko kaupungin, ja muistan juoneeni siellä useat aamukahvit.

Singapore

Singapore on tunnettu säännöistään.

Chinese New Year Park Singapore City of Singapore Garden by the bay River cruise Singapore

Jeps, olin Suomessa ehkä viisi päivää, kun istuin jälleen junassa matkalla Helsinki-Vantaalle. Olin päättänyt laittaa opinnot pariksi kuukaudeksi tauolle ja matkustaa hieman kauemmaksi. Singapore oli helpon länsimaalaishenkinen kohde aloittaa Aasian matkailu. Maistoin laksa-keittoa ensimmäistä kertaa elämässäni, häkellyin upeista puistoista ja nautin helpolta ja turvalliselta tuntuvasta kaupungista. Nukuin kapselihotellissa, jossa minulla oli oma pienen pieni huone. Aikaero vähän vaivasi ja joka päivä pääsin vasta iltapäivästä liikkeelle. Ehdin silti kuljeskella kattavasti kaupungissa.

Melbourne, Australia

Miltä tuntui olla vanhassa kotikaupungissa vuosien jälkeen?

Singaporesta matka jatkui niin ikään entiseen kotikaupunkiini Melbourneen. Vedet nousivat silmiini, kun kuulin raitiovaunujen kolinan ja kilkkeen parin vuoden tauon jälkeen. Näin monia tuttuja (voi miten kiitollinen olenkaan teistä kaikista), yövyin serkkuni luona pitkästä aikaa, kävin Queen Victoria Marketilla uppomuna-aamiaisella ja tanssin tequilan voimalla aamuun asti yökerhossa, jonka katosta kasvoi kukkia. Imin itseeni iloa, vapautta ja keskikesän aurinkoa vielä tietämättä, miten tarpeeseen se tulisikaan.

Paluumatkalla tiedot koronasta vaikuttivat jo matkustamiseen. Jokainen joutui sekä Melbournessa että vaihtokohteessa Singaporessa osoittamaan, ettei ole Kiinan kansalainen tai vieraillut Kiinassa. Singaporessa mitattiin lämpötilat myös.

Pietari, Venäjä

Olin ollut Suomessa ehkä noin päivän (!), kun lähdin Allegron kyydissä Pietariin journalistiopiskelijoiden kanssa. Kaupungissa ei ollut juurikaan ulkomaisia turisteja, joten museoissa ja muissa nähtävyyksissä oli yllättävän väljää. Kävin muun muassa Eremitaasissa, Jusupovin palatsissa, pesukarhukahvilassa ja katsomassa balettia Mariinski-teatterissa. Matkasta on jäänyt päällimmäisenä mieleen myös upeat aamiaispaikat, joita Pietari oli pullollaan.

Ei mennyt kuin alle kaksi viikkoa, kun Suomi julistettiin poikkeustilaan ja kaikki ylimääräinen matkailu käytännössä kiellettiin. Koko kevään minusta tuntui siltä, että olin matkustanut alkuvuonna kiintiöni täyteen, eikä hiljaiselo juurikaan haitannut. Nyt vuodentakaisista matkoista alkaa olla sen verran aikaa, että odotan kärsimättömänä päivää, kun maailma aukeaa taas.

Näin jälkeenpäin olen todella iloinen, että onnistuin käymään näin monella matkalla ennen koronan iskemistä maailmanlaajuisesti. Onnea oli myös matkassa. Livahdin pois Australiasta ja Singaporesta ennen kuin maat laittoivat voimaan paljon kovemmat rajoitteet.

 

 

20 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  10 tammikuun, 2021 at 12:30 pm

  No sulla oli vauhdikas alkuvuosi, mahtavaa! Me puolestaan reissattiin käytännössä koko syksy 2019, niin alkuvuonna ei sitten ollutkaan mitään. Tietysti kaikki suunnittelemamme reissut myöhemmin vuonna 2020 sitten peruuntuivat. Onneksi koronatilanne kesällä oli hetkellisesti parempi ja reissaaminen tiettyihin maihin oli mahdollista ja pääsimme kuitenkin käymään hienoissa kohteissa myös vuoden 2020 aikana. Kärsimättöminä odotellaan täälläkin, että reissuun taas pääsisi.

  Reply
  • Sandra
   12 tammikuun, 2021 at 7:10 am

   No hyvä juttu! Olisi vaan itsekin pitänyt uskaltaa kesällä lähteä jonnekin. Mutta kyllä se päivä vielä tulee, olen positiivinen rokotusten suhteen.

   Reply
 • Laura Linnea
  10 tammikuun, 2021 at 1:17 pm

  Kävipä kyllä hyvä tuuri sulla matkojen ajoituksen kanssa. Ja kerkesit kolmessa maanosassa seikkailla, aika hienoa! Pitääkin suunnata lukemaan tuo talvinen Tukholma-postauksesi. Useat Tukholman vinkit sijoittuu kesään, ja muutin tänne lokakuussa joten mielelläni näkisin vinkkejä mitä täällä talvella kannattaa tehdä, nyt kun koronan takia kaikki museot yms ovat kiinni. 🙂

  Reply
  • Sandra
   12 tammikuun, 2021 at 7:09 am

   Joo, niin kävi hyvä tuuri! valitettavasti en oikein kunnollista vinkkipostausta saanut aikaan, koska olimme liikkeellä työporukan kanssa ja kyseessä oli osittain ihan työmatka. Kuljettiin ihan vaan kaduilla, käytiin söpöissä kahviloissa ja ravintoloissa, mutta osa päivästä oli ihan työjuttuja sitten.

   Reply
 • Eila
  10 tammikuun, 2021 at 5:10 pm

  Mikä oli näistä mielestäsi hienoin kohde ja miksi? Paljonko Maltalla on lämmintä tammi-helmikuussa?

  Reply
  • Sandra
   12 tammikuun, 2021 at 7:07 am

   Oo vaikea sanoa! Singapore oli siitä mieleenpainuva, etten ollut käynyt siellä ennen. Melbourne ehkä kuitenkin rakkain paikka, johon liittyy paljon muistoja. Maltalla on lämmintä noin 12–18 astetta. Joskus on tuulista ja sateista ja yöllä viileämpää, mutta kyllä se Suomen talven voittaa (ainakin sellaiselle, joka ei niin välitä talviurheilusta yms).

   Reply
 • Maapalloilija
  10 tammikuun, 2021 at 7:24 pm

  Olipas paljon upeita kohteita!

  Mun tietokoneen virustorjunta varoittelee jostain syystä usein siirtymästä sinun blogiisi, mutta ei juuri muusta, mistähän se voisi johtua 😀 Rohkeasti olen silti hyväksynyt tämän ”vaaran” saapumalla lukemaan ja kommentoimaan 😉

  Reply
  • Sandra
   12 tammikuun, 2021 at 7:12 am

   Apua! Kiitos, kun sanoit, kun itsellä ei herjaa mitään. Joskus oli sellainen punainen ”varoitus” osoiterivin edessä, että ei turvallinen, mutta sen onnistuin jotenkin poistamaan. Pitää selvitellä, kiitos!!

   Reply
 • Anne / Elämää Nomadina
  11 tammikuun, 2021 at 1:44 pm

  Mahtava kohdevalikoima, ja selkeästi kannatti reissata ahkerasti alkuvuodesta! Näitä koosteita lukiessa (ja kirjoittaessa) tulee paitsi ihan järjetön matkakuume, myös todella ikävä tuota normaalia aikaa ja helppoa matkustamista. Ihan hullua, että vielä alle vuosi sitten pystyi liikkumaan vapaasti, tuntuu kuin siitä olisi jo paljon kauemmin. Täällä Etelä-Espanjassa tuli juuri jälleen jatkoa liikkumisrajoituksiin ja aukioloaikoihin yms, mikä on jotenkin masentavaa, mutta ei kai se auta kuin odotella parempia aikoja.

  Reply
  • Sandra
   12 tammikuun, 2021 at 7:14 am

   Joo voin vaan kuvitella, miten kamalaa on ollut Espanjan kaltaisissa maissa, joissa on oikeasti ollut tiukkoja rajoituksia ja terveydenhuolto äärirajoilla. Mä uskon vahvasti, että rokotusten alkaminen on sellainen valonpilkahdus pimeään, että kyllä tää vielä tästä. Tsemppiä sinne paljon <3

   Reply
 • Asko Leppilampi
  11 tammikuun, 2021 at 6:05 pm

  Olipas sinulla säkä, kun olit varannut alkuvuoteen noin paljon reissaamista. Me ehdimme tehdä vain pari reissua ulkomaille, mutta sitten mentiinkin kotimaassa, että hippulat vinkui.-) Meillä oli todellan huikea kotimaan vuosi, josta rohkenen laittaa tähän vähän postaustakin. On sitä Suomessakin nähtävää. Sinällään outoa, kun olemme viimeisten 20 vuoden aikana tehneet keskimäärin 9 ulkomaan reissua vuodessa.
  https://appamatkustaa.fi/fantastinen-matkailuvuosi-suomessa/

  Reply
  • Sandra
   12 tammikuun, 2021 at 7:16 am

   Huh, 9 on jo aika paljon! Pitääkin lukea tuo teidän kotimaan reissupostaus. Ajattelin koota itsekin erillisen jutun kotimaan kohteista, koska itsekin tuli yllättävän paljon kierreltyä Suomessa, vaikka olin töissä koko ajan. 🙂

   Reply
 • Eveliina | Korkkarit rinkassa
  11 tammikuun, 2021 at 6:48 pm

  Sul kävi kyllä reissujen kanssa kunnon tuuri, oisipa tiennyt aavistaa ja ottaa vähän reissuja varastoon itsekin alkuvuonna, mutta ajattelin sopivasti hetken huilia, ennen maaliskuussa alkavaa Euroopan tapahtumarundia. Nyt oon sitten uudella tohinalla jälleen toiveikkaana lähtökuopissa ensi maaliskuun suhteen, haha. 😀

  Reply
  • Sandra
   12 tammikuun, 2021 at 7:17 am

   Aaaargghh! Toi on niin tota! Noh, toivotaan, että 2022 on sitten kaikkien aikojen mahtavin matkailuvuosi. 😀

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  13 tammikuun, 2021 at 6:30 pm

  Mekin ehdimme matkailemaan kiitettävästi tammi-helmikuussa – eikä tosiaan harmita yhtään 🙂
  Kesällä kävimme vaan Norjassa, ja Ahvenanmaalla, jos sen ulkomaaksi voisi laskea.
  Ja ihan hetimmiten ei nyt näytä paljoa paremmalta – sen verran hitaasti nämä rokotukset etenevät.

  Reply
  • Sandra
   15 tammikuun, 2021 at 10:45 am

   No kyllä! Odotin toiveikkaana, että olisi jo huhtikuussa ollut rokotus käsivarressa, mutta taitaa jäädä haaveilun asteelle. Toivotaan, että kesällä tilanne helpottaisi sen verran, että uskaltautuisimme edes Ruotsiin.

   Kiva kuulla, että teilläkin oli hyvä matkailuvuosi (tilanne huomioiden)

   Reply
 • Merja / Merjan matkassa
  16 tammikuun, 2021 at 3:18 pm

  Tosi hyvä tuuri, että kaikki matkat osuivat alkuvuoteen. Monessa maassa ehdit käydä ennen kuin pandemia laittoi maailman kiinni. Minulla kävi myös tuuri, että ehdin tehdä oman Australian matkan alkuvuodesta. Jos se olisi peruuntunut, olisi harmituksen käyrä ollut todella jyrkkä. Melbournesta näimme vain lentokentän, mutta olisi ihana palata Ausseihin joskus ja tutustua tuohonkin kaupunkiin paremmin. Tykkäsin Australiasta tosi paljon!

  Reply
  • Sandra
   27 tammikuun, 2021 at 10:06 am

   Se on ihana maa täynnä niin paljon erilaisia paikkoja. Onneksi tekin pääsitte sinne, on se sen verran iso matka, että peruuntuminen olisi jäänyt varmasti harmittamaan.

   Reply
 • Wille
  25 tammikuun, 2021 at 7:54 pm

  Mie rakastuin Maltan Sliemassa käydessäni sen upeaan rantabulevardiin, joka tuntui olevan koko kaupunkilaisten yhteinen olohuone illan viiletessä… tuntui kuin koko kaupunki olisi lähtenyt silloin iltakävelylle rantabulevardille. En ole varsinaisesti haaveillut Maltalle muutosta, mutta sinne rantabulevardille kävelemään olen kaivannut useastikin. Siinä oli niin jännä tunnelma kun Välimeri roihusi vieressä ja tiesi jossain vastarannalla olevan Afrikka…

  Reply
  • Sandra
   27 tammikuun, 2021 at 10:03 am

   Se bulevardi oli ihan parasta. Asuin ihan siinä kivenheiton päässä kävelykadulta, ja melkein joka ilta lähdin lenkille pitkin bulevardia. Tai aamuisin oli kanssa mahtava kävellä, kun aurinko paistoi ja meri kimmelsi.

   Reply

Leave a Reply