Menu
Hyvä elämä / Matkat / Portugali

Vuosi 2024 alkaa ihanasti

Horisonttiin tähystys

Hyvää uutta vuotta 2024! Hurjaa ajatella, että tänä vuonna tulee kuluneeksi vuosikymmen siitä, kun tämä blogi sai alkunsa. Muistan hyvin vuoden 2014. Olin jo muutamia vuosia seurannut muita matkabloggaajia ja haaveillut omasta blogista, jossa saisin kertoa matkoistani ja tuskailla kaukokaipuun parissa. Meni kuitenkin pitkään ennen kuin kehtasin aloittaa ja julkaista tekstejäni muiden nähtäville. Onneksi uskalsin.

Vuosien aikana pääsin kokemaan matkabloggaajien yhteisön, sain olla osana Rantapallon blogeja ja jopa minulle asti tuli joitakin kutsuja tapahtumiin. Erityisesti Australian vuosien aikana oma blogi sai kohtuullisen mukavasti lukijoita ja pääsin inspiroimaan muita muuttamaan ulkomaille tai lähtemään working holiday -vuodelle Australiaan tai Uuteen-Seelantiin. Vuosien aikana kenties hienointa tässä harrastuksessa ovat olleet juuri ne ihanat yksityisviestit ja kommentit, joissa on kiitelty postauksista, jotka tavalla tai toisella ovat tarjonneet inspiraatiota, rohkaisua, vertaistukea tai muuten vain resonoineet. Jokainen kommentti on lämmittänyt valtavasti!

Kannattaa siis kehdata. Kannattaa uskaltaa. Kannattaa toteuttaa, vaikka kyse olisikin pienestä asiasta, kuten blogin aloittamisesta.

Tämän vuoden haaveet – tai ainakin yksi

Nyt on aika uudenlaisille haaveille. Enää en ole niin vastuista vapaa, että pystyisin noin vain ottamaan ja räväyttämään maailman toiselle puolelle ilman paluulippua. Jotain voin kuitenkin tehdä. Voin paeta tätä pakkasta edes hetkeksi. Tänä talvena otan kuukauden palkatonta vapaata ja suuntaan Portugaliin! Ei kuulosta kovin ihmeelliseltä, mutta silti sitä vaan aina ensin itsekseen ajattelee, miksi ei voisi tuollaista irtiottoa tehdä. No, kun on töitä. Kun ei ole rahaa. Siellä on sateiset ilmat kuitenkin, joten ei kannata. Oma mieli torppaa ensimmäisenä kaikki tavallisista ympyröistä poikkeavat ajatukset. Silti löysin itseni ehdottomasta töissä, että mitä jos teen enemmän töitä joulusesongin aikana ja sitten en yhtään tammikuussa. Onneksi se järjestyi niin joustavasti.

Matkaamme ensin pidennetyksi viikonlopuksi Lissaboniin ja sieltä suuntaamme kohti Ericeiran surffikaupunkia. En odota hyviä säitä, en paljon aktiviteetteja, eikä suoraan sanottuna haittaisi, jos tulee hetkittäin tylsää. Oikeastaan toivoisin sellaisia vetelehtivän tylsiä hetkiä. Hetkiä, joiden aikana voi uppoutua kirjan sivujen vietäväksi tai vain jäädä tuijottamaan tunniksi Atlantin aaltoja. Viime kuukaudet ovat olleet lievästi sanottuna hektisiä (voitte kuvitella, millaista on olla töissä pitkiä päiviä supersuositun suklaakaupan joulusesongissa ja olla iltaisin 1-vuotiaan vanhempi). Lepo tulee enemmänkin kuin tarpeeseen.

Eikä siinä vielä kaikki

Ja koska tässä eletään jatkuvasti kahden kulttuurin välissä, jokaisesta vapaapätkästä on aina pakko puristaa osa Ruotsin-vierailulle. Tälläkin kertaa jatkamme Portugalista vielä Ruotsin puolelle Karlshamniin. Enkä mene siis sinne ollenkaan pitkin hampain, vaan rakastan olla Ruotsissa. Jostain oudosta syystä olen aina pitänyt ruotsin kielestä, ruotsalaisten mentaliteetista ja muutenkin maasta kokonaisuudessaan. Erityisesti Etelä-Ruotsi, ja sieltä Skånen ja Blekingen läänit ovat itselleni jo melkein kuin toinen koti. Siis ikävöin jo sitä hassua murretta, rentoja vanhoja pikkukaupunkeja ja upeita tammimetsiä, jotka toimisivat loistavasti Grimmin satujen tapahtumapaikkoina.

Lue aiemmista Ruotsin-reissuista: Vierailusta Malmön kaupungissa, matkasta Ales Stenarin viikinkiraunioille ja matkasta Karlskronaan ja Karlshamniin.

Ales Stenar in Sweden

Näissä merkeissä startataan vuosi siis täällä. Miten itselläsi?

13 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  1 tammikuun, 2024 at 10:21 pm

  Kuulostaapa todella kivalta tuo Portugalin reissu! En olekaan ollut siellä muuten kuin Lissabonissa, mutta kaupunki vaikuttaa tosi kivalta. Keskellä talvea kuukausi Portugalissa kelpaisi itsellenikin hyvin!

  Reply
 • Terhi
  2 tammikuun, 2024 at 7:58 pm

  Aivan mahtava suunnitelma, tammikuu reissussa olisi ihan sitä mitä tällä hetkellä tarvitsisin kun lämpömittari näyttää -19 astetta. Tietty terveydellinen syy kuitenkin estää lähtemästä, yritän tässä muistella marraskuista Lanzaroten lomaani lohdutukseksi. P.S. Karlskrona on mukava kaupunki.

  Reply
 • Eveliina / Reissukuume
  2 tammikuun, 2024 at 11:08 pm

  Vieläkö mahtuu matkalaukkuun? 😀 Tuo Portugali kuulostaa ihan älyttömän hyvältä!

  Reply
 • Mari / Maailma kotina
  3 tammikuun, 2024 at 5:35 am

  Jokaisessa elämänvaiheessa otetaan ilo irti erilaisista mahdollisuuksista. Meillä jäi 2019 jälkeen vanhempieni luona vierailut, kun molemmat kuolivat. Sen jälkeen ulkomaanreissut ”räjädysmäisesti” lisääntynyt.

  Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  3 tammikuun, 2024 at 4:40 pm

  Näillä pakkasilla kuukausi Portugalissa ei kuullosta yhtään hullummalta! Ai niin, itse asiassa tosin jo aika monta vuotta sitten vietimmekin pääosan tammikuusta Portugalissa, Algarven rannoilla parissa eri paikassa. Ericeira on varmasti aika erilainen kuin etelärannikon monen kivat kaupungit, mutta eiköhän senkin ilmasto kuitenkin Suomen talven voita!

  Reply
 • Elina / elinanmatkalaukussa
  5 tammikuun, 2024 at 9:44 pm

  Ihanalta kuulostaa suunnitelmalta! Ja tämä toimii varmasti inspiraationa myös muille, vähän laittaa rahaa sivuun kattaakseen seuraavan kuukauden juoksevat kulut (tai vaihtoehtoisesti vuokrata kotia siksi aikaa) ja sitten vaan lähteä, eikä tarvitse tuhlata kaikkia vuosilomia kerralla. Teille tulee varmasti olemaan tosi ihanaa aikaa Portugalissa, miten muistelette vielä pitkään jälkeenpäin. Mä oon aina haaveillut asuvani ulkomailla ja vanhempainvapaalla se vaihtoehto kävi mielessä (että oltaisiin lähdetty muutamaksi kuukaudeksi ulkomaille), en kyllä nyt yhtään muista / tiedä miksi se ei koskaan toteutunut. Toisen lapsen kohdalla olikin pandemia, joten sillon se oli ainakin syy.

  Reply
 • Sari / matkalla lähelle tai kauas
  6 tammikuun, 2024 at 11:21 am

  Hieno suunnitelma sinulla heti alkuvuoteen. Nyt paukkupakkasissa kelpaisi itsellekin.
  Täällä tehdään sitä duunia ja odotetaan maaliskuun irtiottoa, jolloin lähdemme Etelä-Afrikkaan ja Victorian putouksille.

  Reply
 • Sarianne / Matkalla kaikkialle
  6 tammikuun, 2024 at 1:48 pm

  Ihanalta kuulostaa suunnitelmat! Niinhän se on, että elämä on liian lyhyt, joten jos vain on mahdollisuus tehdä tällaisia irtiottoja niin se varmasti palkitsee 🙂

  Reply
 • Cilla Maria Travel
  6 tammikuun, 2024 at 8:38 pm

  Kuukauden lepoloma Portugalissa kuulostaa ihanalta! Se on kyllä totta, että ihmisten pitäisi vaan uskaltaa tehdä ja kokea enemmän, toteuttaa omia haaveita. Ei kuitenkaan ole kun tää yks elämä, joten ihan turha odotella loputtomiin.
  Meillä alkuvuoden suunnitelmissa reilun viikon päästä kiertomatka Pohjois-Afrikkaan, Omaniin ja Persianlahdelle.

  Oikein hyvää tätä vuotta ja nautinnollista Portugalin reissua!

  Reply
 • Krista/Kristallinhohtoa
  6 tammikuun, 2024 at 8:59 pm

  Kuulostaa kyllä hyvältä. Täällä vuosi alkaa Teneriffan reissulla lasten kanssa.

  Reply
 • Sandra
  6 tammikuun, 2024 at 10:36 pm

  Testaus 😘

  Reply
 • Kohteena maailma / Rami
  7 tammikuun, 2024 at 2:36 pm

  Ruotsi ja varsinkin Etelä-Ruotsi on varsin kivaa lomailualuetta! Muutenkin Portugali & Ruotsi on hyvä yhdistelmä, mukavia tulevia reissuja tälle vuodelle! Nautinnollisia hetkiä ja retkiä sinulle vuonna 2024!

  Reply
 • Anmarien
  7 tammikuun, 2024 at 4:06 pm

  Töiden ja muiden velvollisuuksien keskellä ei tosiaan aina ole niin helppo vain ottaa ja lähteä. Itsellä suunnitelmissa myös pieni kuukauden irtiotto Portugalissa alkuvuodesta, osittain töitä tehden etänä ja osittain lomaillen.

  Reply

Leave a Reply