Menu
Australia / Yleinen

Päivä viinitilalla ja meren rannalla

Sunnuntaina lämpötila kohosi jo kolmeenkymmeneen asteeseen, joten päätimme suunnata kohti rannikkoa Flindersiin ja vierailla samalla parilla viinitilalla maistelemassa paikallista tuotantoa. Viinitilalla käynti oli yksi Australian bucket list -jutuistani, ja olikin kiva, kun sain sen koettua näin varhaisessa vaiheessa.

Ensiksi vierailimme alueen vanhimmalla viinitilalla, joka oli perustettu 1975. Viiniä meille maistatti charmantti herra, joka oli varmaankin toiminut samassa tehtävässä perustamisesta lähtien. Testasimme viittä eri viiniä: Shirazia, kahta Chardonnayta ja kahta Pinot Noiria. Herra kertoi meille esimerkiksi siitä, miten eri vuosien sääolot ja maaperän ominaisuudet vaikuttavat vuosikertojen ominaismakuihin. En ole mikään kummoinen viiniosaaja, mutta joka tapauksessa ero saman viinin eri vuosien välillä oli huima, kun viinejä maistoi peräkkäin.

IMG_4086 IMG_4087 IMG_4094 Ensimmäisen viinimaistelun jälkeen nälkä alkoi hiukoa vatsan pohjassa ja pysähdyimme Red Hill Estaten viinitilalle muutaman muun kanssa. Ilmeisesti lämmin syksypäivä oli saanut väen liikkeelle ja paikka oli ammuttu täyteen ihmisiä. Vaihtoehtoina olisi ollut 80 dollarin kolmen ruokalajin menu tai ulkona syötävä kioskimenu, josta sai valita muutamia erilaisia 20 dollarin lautasia. Otimme ilmakuivattua kinkkua sisältävän lautasen ja katkaraputikkuja sisältävän lautasen, jotka jaoimme kaikkien kesken. Lautaset olivat tapas-tyyliset ja ehkä mielestäni hieman ylihinnoitellut kokoonsa nähdän, mutta maistuivat hyviltä. Toisaalta se mikä hinta-laatusuhteessa hävittiin, näkymissä voitettiin. Ulkona oli rentouttavaa ihailla loputtomia alaspäin viittäviä köynnösrivistöjä ja nauttia auringonpaisteesta. Saimme jopa vähän väriä vitivalkoiseen ihoomme.

IMG_4095 IMG_4096 IMG_4098 IMG_4100

Vatsat täytettyinä jatkoimme matkaamme kohti rantaa. Matkalla pysähdyimme vielä pienen kylän keskustassa sijaitsevassa kahvilassa maistamassa australialaisia kakkuja ja cappuccinoa. Olen kuullut kehuja australialaisesta kahvilakulttuurista ja myös tällä kertaa lykästi. Kahvi oli niiiin hyvää! En ainakaan muista koskaan saaneeni Suomessa parempaa. Kahvien ja leivosten jälkeen jatkoimme matkaamme eteenpäin ja pian meren tuoksu alkoi tuntua nenässä. Kuljeskelimme hieman rannalla, istuimme laiturin nokassa ja vain nautimme auringonlämmöstä ja Australiasta. Koko ajan mielessäni vahvistuu ajatus, että lähtö Australiaan on ollut elämäni parhaimpia päätöksiä. 😀

IMG_4101 IMG_4104 IMG_4106 IMG_4107 IMG_4111

 Tänään on hieman viileämpi ilma ja lähdemme Melbournen keskustaan tutustumaan nähtävyyksiin ja ehkä jo selvittelemään hieman pankkitilejä ja muita virallisia asioita. Terveisiä Suomeen, jossa on kuulemma talvi tullut takaisin!

2 Comments

 • Jerry / Pako Arjesta
  23 maaliskuun, 2015 at 6:40 am

  Mahtavaa, että riskinotto kannatti ja näyttää siltä, että saat sen, mitä haluatkin tuolta matkalta :)! Tuo viinitila kuulostaa hienolta kokemukselta, koska olisi hienoa päästä kuuntelemaan valmistuksesta kunnon asiantuntijalta.

  Ps. Kyllä, maa on taas valkoinen, mutta eiköhän tuo kohta sula :).

  Reply
  • Sandra
   24 maaliskuun, 2015 at 8:46 am

   Juu tuo viinitila on kyllä aina kiva kokemus. Pääsee maistamaan paikallisten pientuottajien viinejä ja kokeilemaan kalliimpia viinejä, joita ei välttämättä raaskisi ostaa koko pulloa 🙂

   Reply

Leave a Reply