Menu
Australia

Millaisessa paikassa majailemme Australiassa?

Nyt on ensimmäinen kokonainen päivä Australiassa takana ja voin sanoa, että kunnon yöunet ovat tehneet tehtävänsä. Maailma näyttää paljon paremmalta ja jaksaa tehdä ja innostua asioista. Ihan täysin en elä vielä Australian ajassa, sillä tänään olen herännyt jo kahdelta aamuyöstä enkä ole saanut nukuttua. Onneksi Sergeillä on sentään kunnon unenlahjat ja hän kuorsaa tuossa vieressä. 😀

Miten ensimmäinen päivä on täällä lähtenyt käyntiin? Aamu alkoi kupillisella tummapaahtoista kahvia, jonka nautin takapihan terassilla. Aurinko paistoi, ilma oli vielä hieman viileä ja kakaduja lenteli pihalla. Imin itseeni Australian aamun tuoksua ja nautin jokaisesta sekunnista. Uskomatonta, että olen täällä! Asun siis tällä hetkellä tätini luona ja hänellä on todella iso talo Cranbournessa, joka sijaitsee noin 50 kilometrin (?) päässä Melbournesta. Erityisesti takapiha on mieletön ja kun sanon mieletön, se todellakin on sitä. Täältä löytyy uima-allas, trampoliini, puutarha, kasvimaa, ulkoporeamme ja tilaa on älyttömän paljon.

IMG_4056 IMG_4057 IMG_4061 IMG_4062 IMG_4063 IMG_4064 IMG_4065 IMG_4067

Tältä näyttää huoneemme.

IMG_4069

Aamiaisen jälkeen auttelin vähän täällä kotona ja sitten lähdimme kävelylenkille tutustumaan ympäristöön. Noin kilometrin päässä sijaitsee wellness and fitness center, joka käsittää uimahallin, kuntosalin, ryhmäliikuntatilat, span ja saunan. Paikka teki todella suuren vaikutuksen. Kaikki oli uutta, väljää ja hienoa, enkä ole ikinä nähnyt Suomessa vastaavaa paikkaa. Kuntosaliharrastus on Australiassa kuulemma vasta nyt nousussa, kun taas Suomessa treenaaminen, fitness, salillakäynti ja proteiinin suosiminen ruokavaliossa on ollut buumina jo useamman vuoden. Saimme esittelyn ympäri tiloja ja kuuntelimme eri jäsenyysvaihtoehtoja. Jos haluaisi tulla jäseneksi ja sitoutuisi vaikkapa vuodeksi, kaikkien palveluiden käyttö olisi maksanut noin 65 dollaria hengeltä kuukaudessa. Tämä on suurinpiirtein sama, mitä maksoin Kouvolassa kuntosalista.

 Kävimme myös ruokakaupassa tässä lähistöllä. Aldi on ruokakauppojen Lidl, joka tarjoaa hieman suppeamman valikoiman, mutta edullisimmat hinnat. Todennäköisesti tulen suosimaan saksalaista ketjua myös täällä. Kaksi suurta eroa täällä oli kuitenkin Suomeen verrattuna. Ensiksikin täällä saa luonnollisesti viinejä ruokakaupasta. Hinnat lähtevät noin kolmesta dollarista ylöspäin, eikä suomityttö voi vieläkään tajuta, että hyvätkin viinit ovat kohtuullisen edullisia täällä. Toinen suuri ero on kaupan kassojen ystävällisyys. Suomessa olen tottunut Lidlissä, että keskustelu kulkee jotenkin näin: Myyjä: ”Moi”. Minä: ” Moro”. Myyjä: ”Kakstoistakuuskyt”. (Työnnän kortin koneeseen ja maksan. )Myyjä: ”Kuittia?” Minä: ”Kiitos ei, moikka!” Myyjä: ”Kiitti, moi”.

 Täällä keskustelu meni jotakuinkin näin. Myyjä: ”Hei vaan, mitä kuuluu? Onko ollut hyvä päivä?” Minä: ”Kiitos hyvää, miten itselläsi?” Myyjä: ” Voi kiitos kysymästä, tosi hyvää.” Minä: ”Teillä näyttää olevan kiire päivä tänään” Myyjä: ”No kyllä! Lauantai on aina viikon vilkkain päivä, sunnuntaina on huomattavasti rauhallisempaa. Mutta kiva näin, päivä ainakin menee nopeammin”. Minä: ”No se on totta”. Myyjä: ”No niin, siinä olisi kaikki ostokset. Maksatteko käteisellä tai kortilla? Nostatteko käteistä samalla?” Minä: Kortilla kiitos, ei käteistä.” Myyjä: ”Sitten vain kortti sisään ja painakaa ok ja ok ja sitten näppäilkää pin-tunnus… Kiitos kaikki on selvää. Olisitteko halunneet vielä tälläisen tarjousvihkosen?”. Minä: Ei kiitos tarvitse”. Myyjä: ”Ei siis tällä kertaa. No, kiitokset teille käynnistä ja toivottavasti näemme pian uudestaan”.

 Olin aika häkeltynyt kokemuksen jälkeen. Ihan kuin olisin ostanut jotain hienompaa kuin pinaattia ja tonnikalaa.

 Illan aktiviteetti oli vielä seuraava:

IMG_4071 IMG_4074 IMG_4076 IMG_4077 IMG_4080 IMG_4083

Olen viimeksi tehnyt karjalanpiirakoita kotitaloustunnilla jotain 13 vuotta sitten, joten rypytys ja kauliminen eivät sujuneet ihan kuin ammattilaiselta. Ulkonäöstä huolimatta maku oli mitä parhain. Lopuksi jatkoimme Suomi-iltaamme vielä suomalaisen sarjan parissa, vaikka itse päädyinkin torkkumaan sohvalla.

Tällaista siis täällä. Tänään tulee lämmin päivä ja suunnitelmissa on mennä rannikolla käymään. Palaillaan!

10 Comments

 • Maarit Johanna
  21 maaliskuun, 2015 at 8:58 pm

  Tuo kuntosalien vähyys yllätti Perthissäkin mutta liikuin ulkona niin paljon etten olisi millään jaksanut vielä sen jälkeen raahautua salille.

  Ihana kämppä teillä siellä! Ulkoporeamme <3

  Reply
  • Sandra
   23 maaliskuun, 2015 at 6:05 am

   Täällä on kuulemma ollut vain yksi kuntosali ennen, mutta nyt niitä nousee kuin sieniä sateella. Hyvä puoli, että ne ovat kaikki uusia, eivätkä tosiaankaan mitään hikiluolia.

   Joo, aika luksusta! 😀

   Reply
 • Jerry / Pako Arjesta
  21 maaliskuun, 2015 at 11:15 pm

  Aika hienot puitteet teillä on siellä :). Varmasti kelpaa oleskella!

  Reply
  • Sandra
   23 maaliskuun, 2015 at 6:04 am

   Kyllä kelpaa. Parasta!!

   Reply
 • lena / london and beyond
  22 maaliskuun, 2015 at 10:06 am

  Vautsi, mikä paikka teillä 🙂 nauttikaa kaikesta ajasta siellä. Se aamun tuoksu etelän maissa on kyllä ihana…..

  Reply
  • Sandra
   23 maaliskuun, 2015 at 6:03 am

   Kiitos :). Eri maiden aamujen tuoksut on mahtavia…

   Reply
 • marikaw
  22 maaliskuun, 2015 at 10:48 am

  Ihan mahtavan näköstä! Ei haittaa tollasissa puitteissa varmaan toipua jetlagista. 😀

  Reply
  • Sandra
   23 maaliskuun, 2015 at 6:03 am

   Ei todellakaan. En ole koskaan kenelläkään nähnyt noin ihanaa pihaa.

   Reply
 • Kthetraveller
  22 maaliskuun, 2015 at 6:25 pm

  Ihanat puitteet ihanassa maassa. Nuo luonnon äänet ja tuoksut Australiassa on niin huippua. Ihan ahdistaa että ei ole siellä. Onneks mies tossa jo pohti että vuoden päästä pitäs lähtee Ausseihin joten nou hätä varmaan, kyllä mä pääsen vielä Ausseihin 😉 Have fun & enjoy every minute!

  Reply
  • Sandra
   23 maaliskuun, 2015 at 6:01 am

   Yes I will! Rakastan eri maiden aamujen tuoksua. Maailma on kauneimmillaan aamulla. Hienoa, jos teillä on suunnitelmissa tulla Ausseihin – on tää vaan hieno maa!

   Reply

Leave a Reply