Menu
Australia

Aika kääntää uusi sivu elämässä

Blogi on ollut kuolleena jo useamman kuukauden verran, mutta nyt on aika herättää se jälleen henkiin toivottavasti entistä ehompana ja mielenkiintoisempana. Niille, jotka eivät tiedä, olen viettänyt viimeiset kolme ja puoli kuukautta pohjoisessa Queenslandissa Dalbegin pikkukylässä farmilla poimimassa ja pakkaamassa kesäkurpitsoja ja muita vihanneksia. Farmilla ei ollut signaalia netin käyttämiseen ja toisaalta samanlaisena toistuvat päivät eivät todellakaan inspiroineet runoilemaan mielenkiintoista sisältöä blogiin. Täydellinen loma bloggaamisesta ja lähes koko sosiaalisesta mediasta on antanut uutta intoa blogin kehittämiseen ja ennen kaikkea aikaa miettiä omaa elämää ja mitä siltä haluaa. Koko tämä pohdinta on vasta alussa, eikä aina ole ollut helppoa myöntää edes itselleen, mitkä valinnat ja ratkaisut tai millainen elämäntyyli olisi itselle se kaikista paras ja oikea. Itselle paras ja oikea ei myöskään läheskään aina ole valitettavasti se helpoin.

IMG_4748

Tällä hetkellä olen matkalla Cairnsiin, jossa aion viettää todennäköisesti parisen viikkoa rentoutuen ja normaalista elämästä nauttien. Olen viime päivät kahlannut Australian opaskirjaa ja tehnyt itselleni bucket listausta kaikesta, mitä haluan Australiassa vielä kokea. Ehkä tuo bucket lista toimii jonkinlaisena kehyksenä tulevaisuudelle, sillä Cairnsin jälkeen kaikki on vielä täysin avointa ja suunnittelematonta. Halusin heti Australian matkan alussa hoitaa ”pakolliset asiat”, kuten tuon farmityön, pois alta, jotta voin sitten keskittyä spontaaniin elämään ja kokemusten hankkimiseen. Nyt on sitten sen aika, enkä tiedä, olenko vielä täysin tajunnut, miten vapaata ja mahdollista kaikki on. Jotenkin samalla on oudoin irtonainen olo, kun on tilanteessa, jossa ei ole töitä, ei suunnitelmia, eikä varauksia muuta kuin muutamaksi ensimmäiseksi yöksi.

IMG_4743

Mihin tie vie? Ensimmäistä kertaa elämässäni en edes itse tiedä vastausta. Sen tiedän, että illalla olen Cairnsissa, aurinko nousee huomennakin ja että elämällä on tapana heittää eteen siistejä mahdollisuuksia, jos vain pitää silmät ja mielen avoimena. Sitten täytyy vain täytyy tarttua niihin mahdollisuuksiin ja olla kiitollinen kaikesta, mitä eteen tulee.

IMG_4750

Onko teillä kellään ollut elämässä vastaavaa tilannetta, että ei ole kunnollisia suunnitelmia kuin vain pariksi tulevaksi päiväksi? Osasitko nauttia siitä vai ahdistiko suunnittelemattomuus?

8 Comments

 • -T
  19 elokuun, 2015 at 5:55 pm

  Itsellä tällä hetkellä vähän tuollainen tilanne. Odottelen että wh – viisumi saapuisi ja pääsisi varailemaan lentoja Australiaan. Siellä olisi tarkoitus marraskuun loppuun olla au pairina ja sen jälkeen ei tietoa että mitä teen ja missä siellä. Jos vaikka farmi töitä myöskin löytäisi, aika näyttää. Jännittää aivan pirusti ja toisaalta ei malttais oottaa että ois jo siellä toisella puolella maailmaa 🙂 Tästä blogista oon saanut kullan arvoisia vinkkejä omaan tulevaan matkaan, kiitos tuhannesti niistä 🙂

  Reply
  • Sandra
   20 elokuun, 2015 at 5:47 am

   Kiitos! Kuulostaa ihanan kutkuttavalta tilanteelta. Muistan hyvin, miten kuumottavaa oli odotella viisumia. Onko sulla jo au pair -paikka valmiina vai alatko nyt hakea? Toivottavasti löytyy kiva perhe ja pääset nauttimaan täysin siemauksin Ausseista. On tää kyllä huippumaa!

   Reply
   • -T
    20 elokuun, 2015 at 2:19 pm

    No nyt on viisumikin!! Ja juu au pair paikka löytyy ekoiksi pariksi kuukaudeksi Brisbanen läheltä. Ihan kiva että on valmis paikka mihin mennä ja mistä aloittaa tämä seikkailu. Toivon että niiden muutaman kuukauden aikana ehdin keksiä mikä on seuraava siirto sitten siellä:)

    Reply
    • Sandra
     20 elokuun, 2015 at 3:17 pm

     Onneksi olkoon! Totta, että on helpompi päästä alkuun, kun on työ ja paikka, mihin mennä. Siellä Brisbanessa on sitten aikaa suunnitella seuraavaa siirtoa 🙂

     Reply
 • Maarit Johanna
  19 elokuun, 2015 at 6:15 pm

  Ompahan vain ollut pitkä aika teillä pakata kasviksia! Tuollainen elämä sai todennäköisesti juuri päätöksensä kun pääsen allekirjoittelemaan uutta työsopparia ehkä jo tällä viikolla. Oon ehkä silti hiukan kade. Kyllä kelpais olla Ausseissa 🙂

  Reply
  • Sandra
   20 elokuun, 2015 at 5:45 am

   On ollut kyllä pitkä aika… Mitä?! Uusi työpaikka. Missä aloitat? Onneksi olkoon! 🙂

   Reply
 • marikaw
  19 elokuun, 2015 at 7:26 pm

  Huippua että nyt pääset näkemään ja kokemaan enemmän ausseja. <3 Toivottavasti selkenee mitä haluat ja kaikki menee hyvin.
  Mulla ei itelläni oo ollut tollasta tilannetta, mutta ehkä vielä joskus jos uskaltautuu hyppäämään irti turvallisesta elämästä.

  Reply
  • Sandra
   20 elokuun, 2015 at 5:41 am

   Mulla on Marika sellainen tunne, että joskus hyppäät irti ”normaalista” elämästä. En tiedä, mistä tällainen fiilis tulee, mutta jotenkin sellainen vaan on… 😉

   Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja pääsen kokemaan kivoja asioita. Itsestähän se pitkälti on kiinni.

   Reply

Leave a Reply