Menu
Matkat / Ranska / Yleinen

Pariisin vinkkejä kaivataan!

Oletko käynyt Pariisissa? Kerro siitä minulle

Viikon päästä starttaa ensimmäinen matkani Pariisiin. Olen aika innoissani, ja silti samalla hieman sanoisinko peloissani. Olen yrittänyt välttää korkeiden odotusten lataamista, mutta ei siltä voi Pariisin kohdalla täysin välttyä. Ei vaikka miten yrittäisi hokea, että ranskalaiset ovat tylyjä, kaupunki on ruuhkainen ja harmaa ja en välttämättä löydä parhaimpia ruokapaikkoja. Olen itse asiassa hieman jopa vältellyt Pariisiin matkustamista, sillä olen kuullut niin monenlaisia mielipiteitä kaupungista. Haluan niin kovasti pitää paikasta, antaa sen hurmata minut, ja hieman pelkään, että se ei näytä minulle parhaita puoliaan. Yritän kuitenkin laskeutua edes jonkin verran alas vaaleanpunaisista Eiffel-torni -linnoistani, karistaa epäonnistumisen pelot ja vakuuttaa itselleni, että riittävän hyvä valmistautuminen on jo puoli matkaa kohti onnistunutta lomaa.

Seuraavat kohteet haluan nähdä:

 • Eiffel-torni tottakai – sinne kiipeäminen ei minulle ole niinkään se must-juttu. Haluan ainoastaan nähdä tuon maailman kenties kuuluisimman monumentin
 • Riemukaari samassa syssyssä
 • Louvre
 • Notre Dame
 • Musee D’Orsay
 • Luxembourgin puisto
 • Seinen jokiristeily
 • Pere Lachaisen hautausmaa
 • Montmartre
 • Shakespeare and company -kirjakauppa

Tällä kertaa Versailles ei varmaankaan mahdu tiiviiseen kolmeen päivään mukaan.

Kysyisinkin teiltä, arvoisat Pariisin tuntijat:

 • Jäikö listastani puuttumaan jonkin olennainen juttu?
 • Onko juna paras tapa siirtyä lentoasemalta keskustaan? Saavun Charles de Gaulleen ja lennän pois Orlysta. En ole valmis maksamaan taksista, kun yksin matkustan.
 • Kannattaako hankkia museo-/Pariisi-passia?
 • Maksetaanko yleisesti käteisellä kahviloissa yms vai käykö kortti kuten Suomessa?
 • Mitkä olisivat suosituksia hyvistä ruokapaikoista, joihin olisi soolomatkaajalla matala kynnys mennä ja jotka olisivat lompakkoystävällisiä?
 • Hyvä tori piknik-tarpeiden ostoon?
 • Pitääkö pukeutumisessa huomioida mitään erityistä? (toki kirkkoon polvet ja olkapäät peitettynä)
 • Kannattaako Louvreen ja muihin nähtävyyksiin ostaa netistä lippu etukäteen? Säästääkö aikaa?
 • Tulen Pariisiin kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina (lento laskeutuu noin 9.30). Tuolloin moneen museoon pitäisi olla ilmainen sisäänpääsy. Kannattaako vielä iltapäivällä käydä koittamassa sisään johonkin?
 • Jotain muuta vinkkiä, jotka haluaisit antaa?

Iso kiitos kaikista vastauksista ja vinkeistä!

 

Photo by Louis Pellissier on Unsplash

20 Comments

 • Jerry / Pako Arjesta
  28 huhtikuun, 2018 at 7:16 pm

  Matkustin viime vuonna ensimmäistä kertaa (kunnolla) Pariisiin hieman ristiriitaisin tuntein juurikin siitä syystä, että olin kuullut niin paljon pahaa, mutta myös niin paljon hyvää tuosta kaupungista. Ainakin Tiian kanssa ihastuttiin Pariisiin ihan täysillä, eli toivottavasti itsekin tykästyt siihen :). Alkaa olla jo hinku päästä takaisin!

  Valitettavasti en osaa antaa kauheasti vinkkejä, kun itselläkin on kokemuksia vain parin yön verran, mutta sen verran voin sanoa, että kannattaa harkita Chauffeur Prive -palvelun käyttöä (löytyy sovellus AppStoresta), jos haluat välillä liikkua kaupungin sisällä yksityiskuljetuksella, joka maksaa tyyliin 15 euroa. Saattaisin löytää tuohon myös suosittelukoodin, jolla saisi alennusta. Toimii siis periaatteessa kuten Uber. Liikuttiin sillä lyhyitä matkoja esimerkiksi kaatosateessa tai, kun oltiin kävelty aivan liian kauan. Hinta 15 euroa ja paikalle kaarsi tuliterä S-Mersu ;).

  Hauskaa matkaa!

  Reply
  • Sandra
   4 toukokuun, 2018 at 4:52 pm

   Oi, no sitten meillä on varmaan aika samanlaiset mietteet. Itsellä on ollut kanssa ristiriitaiset aatteet, mutta pianhan se itse todetaan. Toivottavasti tykästyn ja yleensä kyllä niin käy.

   Tuo kuljetuspalvelu on todella edullinen laatuun nähden, joten pidän ehdottomasti mielessä!

   Reply
 • Aron / Ja sitten matkaan...
  29 huhtikuun, 2018 at 10:21 am

  Pariisi on oma ehdoton suosikkikaupunkini. Minulla ei sieltä ole useammalta vierailulta mitään pahoja kokemuksia, eivätkä ranskalaiset ole minun mielestäni töykeitä. Kannattaa kuitenkin opetella perustervehdykset ranskaksi, se yleensä auttaa saamaan keskustelut oikeille jengoille heti alusta asti. 🙂

  Tuo listasi kuulostaa hyvältä, joskin aika tiukka ohjelma tulee. Nuo museot, etenkin Louvre, ovat sitä kokoluokkaa, että ehdit niitä lähinnä vähän vilkaista. Tosin enpä itsekään ole noita täysin läpi nuohonnut. Lipun ostaminen etukäteen kannattaa. Tuo ilmainen sisäänpääsypäivä tosin voi kyllä olla melkoinen kauhukokemus. Väkeä tulee olemaan melkoisesti. Louvreen kannattaa mennä sisälle Carrousel du Louvren kauppakeskuksen kautta maan alta. Ainakin meidän vierailuillamme tuolla sisäänkäynnillä on ollut liki olematon jono, kun sen lasipyramidin jono on ollut satojen metrien pituinen. Eiffelin torni näkyy mainiosti Montparnassen tornista käsin. Sinne pääsee yleensä isommin jonottelematta.

  De Gaullelta kaupunkiin saapumiseen kannattaa harkita myös Roissybusia. Juna on kyllä toimiva ja tarjoaa enemmän vaihtoehtoja. Etenkin pienten matkatavaroiden kanssa juna on tosi hyvä vaihtoehto. Ison matkalaukun kanssa metron portaissa on vähän hankalaa, olen kokeillut. Näin etenkin, jos on kovasti vaihtoja ennen majapaikkaan pääsyä.

  Kannattaa sitten varautua, että Notre Dameen voi joutua jonottamaan todella pitkään. Viimeksi ei jaksettu käydä sisällä ollenkaan, kun jono oli aivan tolkuton. Berthillonin jäätelöä kannattaa maistaa ainakin kerran. Sitä saa aika monesta ravintolasta ja on kyllä ehdotonta jäätelöiden aatelia. Kannattaa vähän lukaista esim. Tripadvisorista ennen kuin valitsee ruokapaikan. Tarjonta on aika kirjavaa. Hyvää ruokaa löytyy, mutta sitten on aika mitäänsanomatontakin.

  Olen kirjoitellut jonkin verran Pariisista blogiini. Käy vilkaisemassa. 🙂 https://jasittenmatkaan.blogspot.fi/search/label/Pariisi

  Reply
  • Sandra
   4 toukokuun, 2018 at 5:02 pm

   Kiitos todella paljon kattavista vinkeistä! Ehkä listalta pitäisi sitten karsia jotain, mutta katson paikan päällä fiiliksen mukaan. Ehkä tuo julkkisten hautausmaa jää seuraavaan kertaan, sillä en halua liikaa suorittaa.

   Louvren sisäänkäynti olikin hyvä vinkki, ja sen mainitsi myös ranskalainen kämppikseni. Ehkä kokeilen Notre Damea aamulla, sillä vaikutti siltä, että rakennukseen pääsee sisään jo aikaisemmin, mutta torni aukeaa vasta kymmenen aikaan. We’ll see…

   Jäätelövinkin pidän myös ehdottomasti mielessä! Ja käyn lukemassa blogisi postaukset läpi ennen matkaa – kiitos kovasti! 🙂

   Reply
 • Sisko / Hieman_vino
  29 huhtikuun, 2018 at 1:38 pm

  Meillä on syksyllä sama suunta, niin odotan innolla kokemuksia ja vinkkejä Pariisiin. Meillä on suunnitelmana myös Disneyland. Päiviä ei meilläkään montaa ole, ellen saa muita ylipuhuttua perjantai illan lähtöön maanantain sijasta. Omissa toiveisaa olisi myös Eiffel torni, Nodre Dame, joku kiva maisema paikka, Moulin rouge, harhailua kujilla, tori ja hyvää ruokaa. 🙂

  Reply
  • Sandra
   4 toukokuun, 2018 at 5:03 pm

   Uuh, kuulostaa juuri täydelliseltä! Toivottavasti teillä on myös onnistunut matka, ja toivotaan, että osaan jotain vinkkejä antaa reissun jälkeen.

   Reply
 • Liisa
  30 huhtikuun, 2018 at 10:26 am

  Kannattaa ilman muuta yrittää vielä museoihin iltapäivällä. Me olemme usein kaupunkilomilla liikkeellä aika myöhään, mutta olemme aina (matkan osuessa tuohon sunnuntaihin) päässeet vielä illallakin käymään ainakin jossain. Kannattaa siis tarkistaa, onko joku museo auki iltaan asti!

  Ja jos tuo sunnuntain ilmainen museokäynti onnistuu, en ainakaan itse lähtisi välttämättä ostamaan Pariisi-passia. Esimerkiksi Notre Dame, Montmartre ja Luxemburgin puisto ovat kaikki ilmaisia, ja mielestäni Pariisissa on muutenkin melkein parasta vain se päämäärätön kaupungilla haahuilu 🙂 Omat Pariisi-suosikkini löytyvät tästä postauksesta: http://www.studyingtheworld.net/fi/matkat/salainen-pariisi/ – ensikertalaiselle suosittelisin ainakin Canal Saint-Martin alueen tsekkaamista, sieltä löytyy myös paljon hyviä ruokapaikkoja. Ihanaa, että pääset Pariisiin! Kivaa matkaa! 🙂

  Reply
  • Sandra
   4 toukokuun, 2018 at 5:08 pm

   Voi kiitos! No hyvä kuulla, jos vain itse jaksan lennon jäljiltä, niin yritän ehtiä vielä piipahtamaan jossain museossa. Ja taidan jättää sen Pariisi-passin nyt väliin, kun siitä tulee sitten sellainen ”pakkopulla”, että täytyy käydä mahdollisimman monessa paikassa, kun on kerran passista maksanut.

   Kiitos myös postausvinkistä – käyn tutustumassa!

   Reply
 • Laura
  1 toukokuun, 2018 at 3:03 pm

  Mä menin Charles de Gaullelta junalla keskustaan ja se olikin hurja kokemus. Se kulkee aika pahamaineisten paikkojen läpi ja jossain vaiheessa huomasin olevani ainoa valkoihoinen nainen ko kulkuvälineessä. Suomen ulkoministeriön sivuilla sitten taidettiinkini sanoa, että siellä tapahtuu paljon ryöstöjä, eli suosittelen välttämään! En valitettavasti enää osaa sanoa tarkalleen, mistä junareitistä oli kyse, mutta selvitä siis ainakin junareittisi ennen kyytiin astumista!

  Reply
  • Sandra
   4 toukokuun, 2018 at 5:09 pm

   Iso kiitos tästä kommentista, sillä olen tosiaan yksin liikkumassa. Luin netistä, että osa vuoroista menee pikana suoraan keskustaan ja eivät pysähdy noilla huonomaineisilla alueilla, joten yritän ottaa tuollaisen express-vuoron. Myös ehkä bussi voisi olla toinen vaihtoehto.

   Reply
 • Tiia/ReiseReise
  1 toukokuun, 2018 at 7:13 pm

  Pariisin katakombit olivat aika kiinnostavat, jonkin verran joutui kyllä jonottamaan. Shakespeare and company -kirjakauppaa olisin myös suositellut, mutta se olikin listallasi jo. Tietysti macarons-leivoksia pitää maistaa, itse söin niitä Le Marais-alueella, joka tunnetaan tietääkseni ”juutalaisena korttelina”. Jos pidät Amelie-elokuvasta, niin ehkä sitä kahvilaa voi käydä katsomassa. 😀
  Itse matkustin Saksasta bussilla Pariisiin, joten en voi antaa vinkkiä lentokentältä siirtymiseen, mutta metroon kannattaa mielestäni ostaa 10-matkan ”lipuke”. Itse olin Pariisissa v.2016, joten voi olla, että joku edullisempi vaihtoehto löytyy. Pariisilaiset eivät olleet minusta erityisen tylyjä, ainakin jos on tottunut suomalaiseen asiakaspalveluun. Erästäkin vihannes/hedelmäkauppiasta nauratti, kun halusin ostaa yhden banaanin. Hän toisteli monta kertaa one banana?, one banana? <3

  Reply
  • Sandra
   4 toukokuun, 2018 at 5:12 pm

   Hah, hauska, miten tuollaiset pienet yksityiskohdat jäävät mieleen. Hyviä vinkkejä oli myös sinulla, ja kyllä varmasti myös macarons-leivoksia maistelen ainakin kerran. Amelie-elokuva on ihana, joten jos satun olemaan lähistöllä, niin pidän paikan mielessä 🙂

   Reply
 • Merja / Merjan matkassa
  2 toukokuun, 2018 at 4:58 pm

  Olen lähdössä ylihuomenna kolmatta kertaa Pariisiin. Se on yksi lempparikaupungeistani. Sinulla on hyvä lista, johon ei juuri lisäämistä. Kiire vaan saattaa tulla, koska moni kohde vie paljon aikaa. Mulla tarkoituksena tutustua tällä reissulla Louvreen. Liput ostin etukäteen netistä. Lentokentältä otan Roissy-bussin, koska sillä pääsen lähemmäksi hotellia kuin junalla. Ihanaa reissua! 🙂

  Reply
  • Sandra
   4 toukokuun, 2018 at 5:16 pm

   Ihanaa matkaa myös sinulle ja toivottavasti ilmat suosivat (pitäisi). Katsotaan, jos listalta karsitaan jotain, sillä haluan aikaa myös vaan olemiselle. Mielellään kuulen lisää reissustasi, kun sieltä palaat 🙂

   Reply
 • Virpi/Hätälasku matkablogi
  4 toukokuun, 2018 at 3:39 pm

  Olen käynyt Pariisissa kerran ja tykästyin kovasti kaupunkiin. Menisin uudelleen! Pariisissa on hirmuisesti näkemistä, vaikka mitään pilkuntarkkaa suunnitelmaa ei olisikaan minne mennä ja mitä nähdä, siellä törmää aina johonkin mielenkiintoiseen ja moniin nähtävyyksiinkin. Me liikuimme paljon metrolla. Hypättiin pois asemalla X ja lähdettiin tutkailemaan seutua. Tässä omia muistojani Pariisista. 🙂 http://www.rantapallo.fi/hatalasku/2018/02/18/pariisin-taivaan-alla-nakemista-riittaa/

  Reply
  • Sandra
   4 toukokuun, 2018 at 6:14 pm

   Kiitos paljon postauksesta, käyn lukemassa läpi :). Mahtavaa, että Pariisi oli mieluinen ja toivottavasti tykkään siitä itsekin 🙂

   Reply
 • Pia / Lyhyenä hetkenä
  4 toukokuun, 2018 at 7:21 pm

  Pariisi on ihana! Kolme reissua takana, neljäs toivottavasti syyskuussa edessä. Mukavaa matkaa, kiva päästä lukemaan kokemuksiasi myöhemmin! Omia vinkkejäni parin vuoden takaa voi käydä kuikuilemassa täällä: https://piapas.com/2016/10/01/montmartren-makuja/

  Reply
  • Sandra
   9 toukokuun, 2018 at 5:04 am

   Kiitos vinkeistä – käyn lukemassa! Pariisi on kyllä ollut ihana!

   Reply
 • Annna-Katri / Adalmina's Adventures
  6 toukokuun, 2018 at 8:39 am

  Pariisi on jo pitkään ollut yksi ehdottomia Euroopan suosikkikaupunkeja <3 Sinne on tullut matkattua useamman kerran ja voisin palata koska tahansa takaisin. Blogistani löytyy paljon hieman arkisia vinkkejä Pariisiin, sillä vietin siellä yhden kokonaisen kesäloman perusnähtävyyksien sijaan pariisilaiseen elämään tutustuen:
  http://adalminasadventures.com/category/eurooppa/ranska/pariisi/

  Reply
  • Sandra
   9 toukokuun, 2018 at 5:03 am

   Voi miten upea kokemus! Käyn lukemassa postaukset – kiitos! 🙂

   Reply

Leave a Reply