Menu
Australia / Yleinen

Bucket list Australia

Pahoittelen jo etukäteen, sillä blogi tulee taatusti lähiaikoina täyttymään Australia-aiheisilla postauksilla. Bare with me! Käytännön järjestelyt lohkaisevat suuren palan suunnittelusta, mutta olen myös tehnyt listaa siitä, mitä kaikkea haluan kokea Australiassa. Kuten kaikki tietävät, etäisyydet Australiassa ovat valtavat ja hintataso suomalaisellekin kohtuullisen korkea, joten suunnitelmien toteuttaminen edellyttää aikamoista säästämistä sekä jo nyt Suomessa että sitten perillä. Kerrankos tässä kuitenkaan eletään ja mammonaa ei saa vietyä mukanaan, joten parasta on vain käyttää sitä mielettömiin kokemuksiin. Tässä siis tämänhetkinen Australian bucket-listaukseni. Vastaavan olen tehnyt Euroopasta ja sen voi käydä lukemassa täältä.

Uluru (Ayers Rock)

uluru-ayres-rock-nt

kuva: atn.com.au

Uluru eli toiselta nimeltään Ayers Rock on Australian keskellä sijaitseva valtava kivimuodostelma. Aboriginaaleille Uluru on jo pitkään merkinnyt pyhää paikkaa, ja kallion seinämät ovat täynnä uniajasta kertovia maalauksia. Erityisen tunnettu Uluru on siitä, että se vaihtaa väriä vuoden- ja vuorokaudenajan mukaan. Ayers Rockille järjestetään retkiä, joiden aikana voi esimerkiksi nauttia kallion läheisyyteen järjestettyä illallista, kuunnella musiikkiesityksiä ja seurata, miten Ulurun väri vaihtelee auringon laskiessa. Tämä on yksi must do -juttu Australian listallamme.

Blue mountains

BMs_panorama1

kuva: www.colourfultrips.com

Blue Mountainsille pääsee kätevästi bussilla Sydneystä, ja kyseessä on valtavan laaja kansallispuistoalue, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Alueen suosituin nähtävyys on Kolme Sisarusta -vuorijono. Aboriginaalien legenda kertoo, että kyseessä olisi kolme kiveksi muutettua sisarusta, jotka menivät rakastumaan kiellettyihin naapuriheimon poikiin ja heimon tietäjä meni mmuuttamaan tytöt kiveksi suojellakseen heitä.

The Great Ocean Road

apostles-on-the-great-ocean-road-2975

kuva: www.melbourne.visitorsbureau.com.au

The Great Ocean Road on noin 240 kilometrin mittainen tienpätkä Australian kaakkoisrannikolla Victorian osavaltiossa. Upeiden maisemien lisäksi matkan suosituin nähtävyys on 12 apostoliksi nimetty kivimuodostelma, joka koostuu eroosion muovaamista kivipaaseista. Apostoleista on enää kahdeksan jäljellä. Aion vuokrata auton, ajaa reitin läpi ja ottaa turistiselfien kivimuodostelman luona. :D. Näin tekevät tuhannet muutkin turistit, mutta so what?

Sukellusretki Isolle Valliriutalle

Great_Barrier_Reef_Biodiversity

kuva: www.tourismontheedge.com

Iso valliriutta on maailman suurin koralliriutta, Unescon maailmanperintökohde ja maailman suurin meriluonnonsuojelualue Koillis-Australiassa lähellä Cainsin kaupunkia. Riutalle järjestetään jopa usean päivän mittaisia sukellus- ja snorklausretkiä. Olen aina halunnut kokeilla sukeltamista ja mikä olisikaan parempi paikka aloittaa se kuin täällä!

Kierros viinitiloilla

yarra-valley-vineyard-2949

kuva: www.melbourne.visitorsbureau.com.au

Tämän olen itse asiassa jo kokenut, mutta viinin ystävänä aion kokea saman toistamiseen. Aion tehdä Melbournesta päivän kestävän retken ja vierailla mahdollisimman monella lähialueen viinitilalla kuuntelemassa viinin valmistuksesta, maistelemassa eri vuosikertoja ja nauttimassa kauniista luonnosta.

Healesville Sanctuary

689165-healesville-sanctuary

kuva: www.heraldsun.com.au

Healesville Sanctuary on Australian paikalliseen, ainutlaatuiseen eläimistöön erikoistunut eläintarha Melbournessa. Se on siis paikka, jossa pääsee varmuudella näkemään niin koalat, kengurut kuin vesinokkaeläimetkin. Olen käynyt täällä joka kerta, kun olen ollut matkalla Australiassa, enkä koskaan kyllästy. Healesville tekee työtä uhanalaisten lajien säilymisen hyväksi muun muassa hoitamalla luonnossa loukkaantuneita eläimiä.

Phillip Island

Phillip-Island-gallery-2

kuva: www.australiantraveller.com

Phillip Island on saari, joka sijaitsee noin 140 kilometrin päässä Melbournesta. Mikä tekee saaresta erityisen kuuluisan, on jokailtainen pingviiniparaati, kun sadat pingviinit saapuvat  merellä vietetyn päivän jälkeen lepäämään rantaan. Lukuisat turistit saapuvat katsomaan tätä joka ilta. Rahastusta tai ei, haluan todistaa tätä!

Sydney Opera House

Sydney-Opera-House-1

kuva: seesydneypass.iventurecard.com

Viimeisenä muttei vähäisempänä on Australian maamerkki, Sydneyn oopperatalo. Olen käynyt Sydneyssä aiemmin ja silloin muistan syöneeni ison annoksen sinistä smurffijäätelöä aivan Oopperatalon juurella. Tämä oli joskus vuonna 2007, kun olin matkalla isän kanssa Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Ehdottomasti myös tulevalla matkalla on käytävä Sydneyssä, jolloin oopperatalon näkemiseltä ei voi välttyä. Ehkä kävisin tällä kertaa kurkistamassa jopa sisälle.

Te Australian matkaajat, kertokaa, onko listastani jäänyt puuttumaan jotain oleellista?

9 Comments

 • Jerry / Pako Arjesta
  1 marraskuun, 2014 at 10:00 am

  Pitäähän blogin täyttyä Australia-aiheista, kun kerta lähdette sinne :)! No apologies!

  Mahtavalta näyttävä lista, joista toteuttaisin mielelläni itsekin osan (kaikki? 🙂 ). Ajatella, että kohta olette tuolla ja kaikki nuo asiat ovat ihan ”lähietäisyydellä”.

  Reply
  • Sandra
   1 marraskuun, 2014 at 3:02 pm

   Tuntuu ihan epätodelliselta edes ajatella tota! Kotisohvalla istuen omalla koneella on helppo tehdä suunnitelmia, mutta en uskoisi, että kohta päästän oikeasti toteuttamaan nuo kaikki. :D. Sullakin on kohta Japani edessä! Oot varmaan tosi innoissasi (onko edes riittävä sana kuvaamaan tunnetilaa?!) 😉

   Reply
   • Jerry / Pako Arjesta
    1 marraskuun, 2014 at 8:38 pm

    Useimmiten tuollaisia unelmien toteutumisia on vaikea uskoa todeksi ennen kuin se hetki oikeasti koittaa :). Juurikin näin on Tokion reissun kohdalla :P. ”Tosi innoissani” kuvaa varmaankin hyvin tätä olotilaa, mutta olet ihan oikeassa, ettei se oikein riitä siltikään kuvaamaan tunteitani ainakaan siinä vaiheessa, kun matka oikeasti alkaa eikä varsinkaan sitä, kun saavumme Japaniin 😀

    Reply
    • Sandra
     2 marraskuun, 2014 at 6:20 pm

     Olen jo pitkään miettinyt sitä, miltä tuntuu lopulta laskeutua Australian maaperälle piiiiitkän lennon ja kaiken muun odottelun jälkeen. Siinä ei taida ”tosi innostunut” riittää :). Onneksi pääsen kohta seuraamaan näin blogin välityksellä (toivottavasti) sun Tokion matkaa :).

     Reply
     • Jerry / Pako Arjesta
      3 marraskuun, 2014 at 8:38 am

      Itsekin olen miettinyt tuota tulevaa Tokion reissua kohta kohdalta (ensin autolla Helsinkiin, sitten koneeseen, Prahaan, takaisin Helsinkiin, Naritan kentälle, hotellille yms.) jo vaikka kuinka monta kertaa, joten tiedän tasan tarkkaan, miltä tuollainen ajattelu tuntuu :P. Varmaankin hihkut innosta, kun laskeudutte ;). Ehdottomasti pääset! En vielä tarkalleen tiedä, missä muodossa, mutta varmasti bloggailen sieltä. Ja Instan kautta pääsee myös seuraamaan (hostaan myös Rantapalloa näillä näkymin 5 päivää).

 • journeydiary
  1 marraskuun, 2014 at 3:20 pm

  Todellakin paikka jonne on pakko päästä käymään.. En oo yhtään kateellinen tai mitään….! Mielenkiinnolla jään oottelemaan sun postauksia Australiasta! (:

  Reply
  • Sandra
   2 marraskuun, 2014 at 6:21 pm

   Kiitos, todennäköisesti saatte lukea niitä kyllästymiseen asti! Voin jo kertoa, että on todellakin sellainen kohde, jossa on pakko käydä ainakin kerran elämässään. Missään muualla ei ole samanlaista 🙂

   Reply
 • Elina - Vaihda vapaalle
  8 marraskuun, 2014 at 7:06 pm

  Voi että 🙂 Ihania juttuja olet tähän koonnut. Miten kauan olette Ausseissa? Valliriutta ja Philip Island on näkemättä, mutta muuten olen käynyt noissa paikoissa, kun olimme puoli vuotta Ausseissa muutama vuosi sitten. Healesvilleä enemmän suosittelen kyllä Adelaiden lähellä olevaa Cleland Wildlife Parkia. Siellä pääsi huomattavasti paremmin eläinten sekaan ja syöttämään niitä. Australia on u-p-e-a ja todellakin jään seurailemaan blogiasi tulevia juttuja odotellen 🙂

  Reply
  • Sandra
   9 marraskuun, 2014 at 7:56 pm

   Kiitos kommentistasi ja Cleland- vinkistä! Olisi upeaa päästä syöttämään eläimiä :). Vuoden verran ainakin ollaan ja katotaan sitten jatkoa fiiliksen mukaan.

   Katsastin sun blogin ja sieltä heti löytyi vaikka mitä mielenkiintoista ideaa omalle matkalle. Varmasti on ollut siistiä matkata pakettiautolla ympäri Ausseja! Tosi inspiroiva blogi!

   Reply

Leave a Reply